Selma Aliye Kavaf Kimdir?

Selma Aliye Kavaf Kimdir?

Selma Aliye Kavaf Kimdir?

Selma Aliye Kavaf Nereli

Selma Aliye Kavaf Kaç Yaşında? Selma Aliye Kavaf Boyu Kaç

Selma Aliye Kavaf Kaç Kilo Selma Aliye Kavaf Doğum Tarihi

Selma Aliye Kavaf Ne Demektir? Selma Aliye Kavaf Anlamı Nedir?

Selma Aliye Kavaf Kimdir? , Selma Aliye Kavaf Nereli , Selma Aliye Kavaf Kaç Yaşında? , Selma Aliye Kavaf Boyu Kaç , Selma Aliye Kavaf Kaç Kilo , Selma Aliye Kavaf Doğum Tarihi , Selma Aliye Kavaf Ne Demektir? , Selma Aliye Kavaf Anlamı Nedir?

Selma Aliye Kavaf Kimdir?

Selma Aliye Kavaf

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Selma Aliye Kavaf
Türkiye Büyük Millet Meclisi
23. ve 28.dönem milletvekili
Görevde
Makama geliş
2 Haziran 2023
Seçim bölgesi 2023Manisa
Görev süresi
23 Temmuz 2007 - 23 Nisan 2011
Seçim bölgesi 2007Denizli
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı
Görev süresi
1 Mayıs 2009 - 6 Temmuz 2011
Yerine geldiği Nimet Çubukçu
Yerine gelen Makam kaldırıldı
AK Parti Kadın Kolları Başkanı
Görev süresi
2002 - 1 Mayıs 2009
Yerine geldiği Makam oluşturuldu
Yerine gelen Fatma Şahin
Kişisel bilgiler
Doğum Selma Aliye Bostancı
1 Temmuz 1962 (61 yaşında)
Denizli, Türkiye
Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi (2002-2020)
Demokrasi ve Atılım Partisi (2020-günümüz)
İlişkiler Sema Ramazanoğlu (kız kardeş)
Çocuk(lar) 1
Bitirdiği okul Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi
Mesleği Siyasetçi, öğretmen

Selma Aliye Kavaf (evlilik öncesi soyadı Bostancı; d. 1 Temmuz 1962, Denizli), Türk siyasetçi, öğretmen. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 2007'den 2011'e kadar AK Parti Denizli milletvekili olarak mecliste yer aldı. Denizli'den seçilmiş ilk kadın milletvekilidir. Ayrıca 2023 yılında DEVA Partisi kontenjanından CHP Manisa milletvekili seçilmiştir. İngilizce bilen Kavaf, evli ve 1 çocuk annesidir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1962'de Niyazi ve Gülseren Bostancı çiftinin kızı olarak dünyaya geldi. İki kız kardeşinden biri olan Sema Ramazanoğlu da kendisi gibi siyasetçidir.[1] İlk ve orta öğrenimini Denizli’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin Türkoloji Bölümünü bitirdi. Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerde 7 yıl öğretmen olarak sürdürdü. Özel sektörde yönetici olarak çalıştı.

Siyasi kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktif siyasete 2002 yılında AK Parti Denizli 6. sıra milletvekili adayı olarak katıldı. 2002 genel seçimleri akabinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'na getirildi. Kadın Kolları Başkanlığı döneminde Türkiye’de ilk defa bir siyasi partinin kadın örgütlenmesini kurumsal anlamda gerçekleştirdi. AK Parti’yi çeşitli uluslararası platformda temsil etti.

2007 genel seçimlerinde Denizli milletvekili olarak meclise girdi. İlk kadın Denizli milletvekili oldu.[1] Mecliste Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcülüğü ve Peru Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. 1 Mayıs 2009'da gerçekleşen kabine değişikliği sonrası Devlet Bakanı olarak 60. Hükümette yer aldı.

9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.[2]

Tartışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hürriyet gazetesi yazarlarından Faruk Bildirici ile yaptığı ve gazetenin Pazar ekinde yayınlanan röportajda sarf ettiği homofobik "Ben eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum. Tedavi edilmesi gereken bir şey bence" sözleri[3] kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açtı.[4]

Döneminde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve bilim adamlarını bir araya getirerek, Türkiye'nin Aile Haritası'nın çıkarılması yönünde büyük bir çalışma başlatıldı. Kavaf, aile kurumunun gün geçtikçe artan ve şekil değiştiren sorunlarını yerinde tespit etmek ve ardından yerel sorunlara yerel çözümler üretilmesini sağlamak amacıyla, Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması'na göre bölgeleri temsil eden 12 ilde Yerel Aile Çalıştayları gerçekleştirilmesine öncülük etti.[kaynak belirtilmeli]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Gülseren Bostancı'nın üç kızından ikisi bakan oldu". Haberturk.com. 24 Kasım 2015. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2015. 
  2. ^ "Ali Babacan parti dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi". Haber Türk. 9 Mart 2020. 9 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2020. 
  3. ^ Faruk Bildirici (3 Ağustos 2013). "Eşcinsellik hastalık, tedavi edilmeli". Hürriyet. 29 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ Oral Çalışlar (9 Mart 2010). "'Ahlaktan sorumlu' kadın bakan..." Radikal. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyasi görevi
Önce gelen:
Nimet Çubukçu
Türkiye Cumhuriyeti Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı
1 Mayıs 2009 - 6 Temmuz 2011
Sonra gelen:
Makam kaldırıldı


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Selma Aliye Kavaf Kimdir? Kimdir?:Selma Aliye Kavaf Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Selma Aliye Kavaf Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Selma Aliye Kavaf Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Selma Aliye Kavaf Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Selma Aliye Kavaf Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Selma Aliye Kavaf Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Selma Aliye Kavaf Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Selma Aliye Kavaf Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Selma Aliye Kavaf Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Selma Aliye Kavaf Kimdir? Kaç Yaşında?:Selma Aliye Kavaf Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Selma Aliye Kavaf Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Selma Aliye Kavaf Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Selma Aliye Kavaf Kimdir? Nereli?:Selma Aliye Kavaf Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Selma Aliye Kavaf Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Selma Aliye Kavaf Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Selma Aliye Kavaf Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Zamantı Irmağı, Hacı Adil Arda, İşlev (Matematik), Bartalmay, Devrez, Kök Türk, Berula, Bulbophyllum flammuliferum, Anette Olzon, David McGoldrick, Fyodor Dostoyevski bibliyografyası, Dava (film), Ernst von Weizsäcker, Barry Lyndon, Wies Hac Kilisesi, CA River Plate, Michael Servetus, Dimash Kudaibergen, Tanganika Gölü, Oda müziği, Limasol, Barista, Sakae, Jorge Rinaldi, Hıtaylar, Hitaylar, Lenf bezleri, Atilla Arcan, Bareyo, Adams, Idaho, Onikiparmak bağırsağı, Kartepe Dağı, Novoçerkassk katliamı, Bardas Skleros, Digital object identifier, Digital Object Identifier, Mangifera indica, Barcelona B, Henri Charrière, Noricum, Büyük Oyun, Sığlık, Kovancılar, Zabbix, Katerina Sakelaropulu, Protomandator, Bafk şehristanı, Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi, Abdi İpekçi Caddesi, 2024 Grand Prix Zagreb Open, Kudüs zaman çizelgesi, Yaşam boyu öğrenme, Barbarians, Say a Word, Özcülük, Pampa tilkisi, Sultaniye, Zencan, Barbara Wagner, Burton and Dalby, Andrew Bovell, Moshe Safdie, Evrensel dil, Ziemia Obiecana, Barbara Feldon, VII. İoannis (patrik), Senhora do Destino, Network Address Translation, Barbara Eden, Kaká, Edith Shain, Themistocles Zammit, Atıl Üzelgün, Cannes, Petworth, Éric Dubus, Hemer, Hanefi mezhebi, Marjorie Estiano, Pomza, Hatayda 1989 Türkiye yerel seçimleri, Baş marka sorumlusu, Uygur Özerk Bölgesi, Altın sikke, BBFC, Babaya Mektup, Maxim, Ethan Hawke, Eric Cornell, Barabbas, Hicaz Krallığı, Tuvia Bielski, Baraba, En İyi Yönetmen Chicago Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü, Ozon tabakası, Barbara Rudnik, Grup teorisi, Gençliğim Eyvah, Ottla Kafka, Barış Koruma Yasası, Avusturya 21 yaş altı millî futbol takımı,
Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?,