Refet Topçuoğlu Kimdir?

Refet Topçuoğlu Kimdir?

Refet Topçuoğlu Kimdir?

Refet Topçuoğlu Nereli

Refet Topçuoğlu Kaç Yaşında? Refet Topçuoğlu Boyu Kaç Refet Topçuoğlu Kaç Kilo Refet Topçuoğlu Doğum Tarihi Refet Topçuoğlu Ne Demektir? Refet Topçuoğlu Anlamı Nedir?
Refet Topçuoğlu Kimdir? , Refet Topçuoğlu Nereli , Refet Topçuoğlu Kaç Yaşında? , Refet Topçuoğlu Boyu Kaç , Refet Topçuoğlu Kaç Kilo , Refet Topçuoğlu Doğum Tarihi , Refet Topçuoğlu Ne Demektir? , Refet Topçuoğlu Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Refet Topçuoğlu
Refet Topçuoğlu Kelimesinin Anlamı Nedir? Refet Topçuoğlu Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Refet Topçuoğlu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Refet Topçuoğlu - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Refet Topçuoğlu - Oranlamak Refet Topçuoğlu - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Refet Topçuoğlu - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Refet Topçuoğlu - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Refet Topçuoğlu - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Refet Topçuoğlu
Refet Topçuoğlu Nedir? Refet Topçuoğlu Ne demek? , Refet Topçuoğlu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Refet Topçuoğlu
Refet Topçuoğlu Kelimesinin Anlamı? Refet Topçuoğlu Ne Demek? Refet Topçuoğlu Ne Demektir? ,Refet Topçuoğlu Analizi?
Refet Topçuoğlu
Refet Topçuoğlu Anlamı Nedir? Refet Topçuoğlu Ne Demektir?, Refet Topçuoğlu Açıklaması Nedir? , Refet Topçuoğlu Cevabı Nedir? , Refet Topçuoğlu Kelimesinin Anlamı?

Refet Topçuoğlu Kimdir?

Refet Topçuoğlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Refet Topçuoğlu
Türkiye Büyük Millet Meclisi
2.dönem, 3.dönem, 4.dönem Milletvekili
Görev süresi
11 Ocak 1925 - 18 Şubat 1932
Seçim bölgesi Urfa
Kişisel bilgiler
Doğum Mehmet Refet
1872
Hezargrad, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm 18 Şubat 1932 (60 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Vatandaşlığı  Türkiye
Milliyeti Türk
Evlilik(ler) Evli
Çocuk(lar) 2
Mesleği Bürokrat, Siyasetçi

Mehmet Refet Topçuoğlu, (d. 1872, Hezargrad, Osmanlı İmparatorluğu) - (ö. 25 Aralık 1933), Türk siyasetçi. Babası, Hasan Efendi'dir.[1] Annesi, Raşide Hanım'dır.

7 Aralık 1897 tarihinde, Askeri Tıbbiye'den yüzbaşı olarak mezun olmuştur. Türkçe, Arapça ve Fransızcayı iyi derecede öğrenmiştir. İzmir Hastanesi'ne atanan Dr. Refet Bey, İzmir'den Avrupa'ya kaçmıştır. Meşrutiyetin ilanından sonra yurda dönmüş ve İzmir Sınai Okulu Müdürlüğü'ne atanmıştır. Bu görevden sonra, çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunmuştur. Milli Mücadele Dönemi'nde, Mihalıççık Kaymakamlığı yapmıştır. Bu dönemde Ali Fuat Bey komutasında, Milli Mücadele'ye katılmıştır. Sivri Hisar Kaymakamlığı'nda bulunduktan sonra; Isparta, Maraş, Cebelibereket (Osmaniye) Mutasarrıflığı yapmıştır.

11 Ağustos 1923 tarihinde İkinci TBMM açılmıştır. II. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Urfa'dan; Yahya Kemal Bey (Beyatlı), Ali Fuat Bey (Bucak), Hüsrev Bey (Gerede), Saffet Kemalettin Bey (Yetkin), Mehmet Refet Bey (Topçuoğlu) ve Mehmet Refet Bey (Ülgen) isimlerinde altı milletvekili katılmıştır.[2]

Yahya Kemal Bey, Varşova Büyükelçiliği’ne tayin edildiği için Anayasanın 23. maddesi gereğince 22 Mayıs 1926 tarihinde milletvekilliğinden istifa etmiştir. Yahya Kemal Bey’in yerine de 21 Aralık 1926 tarihinde yapılan ara seçimlerde Refet Bey (Topçuoğlu) 440 oyla seçilerek Urfa Vilayeti’ni temsil etmiştir.[3] Mazbatası 5.1.1927'de onaylanmıştır.[4] Dr. Refet Bey, komisyonlarda çalışma fırsatı bulamadan, III. Dönem seçimlerine gidilmiştir. Mehmet Refet daha sonra III. ve IV. Dönem Urfa Milletvekilliği de yapmıştır.

"Sıhhat Yolu", "Usulu Aşari veya Metre Sistemi", "Othello" isimlerinde eserleri vardır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.[5] 18 Şubat 1932 tarihinde IV. yasama dönemi bitmeden vefat etmiştir.[6] Yerine 12 Mayıs 1932 tarihinde Mehmet Emin Bey (Yurdakul) seçilmiştir.[7]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ TBMM Arşivi, 638 Sicil Numaralı Tercüme-i Hal Kağıdı
  2. ^ Kanatlı, Arda (2018). II. TBMM Urfa milletvekilleri ve siyasi faaliyetleri (1923-1927). Tez no: 491290. Hitit Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Tarih Ana Bilim Dalı. 9 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2022. 
  3. ^ Kazım Öztürk, Türk Parlamento Tarihi TBMM II. Dönem 1923-1927, C. I, TBMM Vakfı Yayınları
  4. ^ TBMM Arşivi, Mehmet Refet (TOPÇUOĞLU) Seçim Mazbatası
  5. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 20 Ekim 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2013. 
  6. ^ TBMM Albümü, C.I, s.121
  7. ^ Tek Partinin İktidarı: Türkiye'de Seçimler ve Siyaset (1923-1946). Ahmet Demirel. İletişim Yayınları. 21 Haz 2015. 28 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2023. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Refet Topçuoğlu Kimdir? Kimdir?:Refet Topçuoğlu Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Refet Topçuoğlu Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Refet Topçuoğlu Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Refet Topçuoğlu Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Refet Topçuoğlu Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Refet Topçuoğlu Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Refet Topçuoğlu Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Refet Topçuoğlu Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Refet Topçuoğlu Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Refet Topçuoğlu Kimdir? Kaç Yaşında?:Refet Topçuoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Refet Topçuoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Refet Topçuoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Refet Topçuoğlu Kimdir? Nereli?:Refet Topçuoğlu Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Refet Topçuoğlu Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Refet Topçuoğlu Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Refet Topçuoğlu Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Viano, Reggio Emilia, Malatya Katliamı, Funabashi, NGC 7338, Brescello, Boretto, Oomorphidius, Orthoptochus, Vetto, Otiorhynchus, Nobuhiro Takeda, Pachygeraeus, Pachytychius, Pactorrhinus, Carpineti, Pandeleteius, Peritelopsis, Christopher McCandless, Gamma Ray, Fabbrico, Diriliş (film), Ali Osman Renklibay, Baiso, Şibenik, Sibenik, Luzzara, Biga, Oniki İsrail Kabilesi, Karbondioksitin jeolojik depolanması, Marko Grujić, San Martino in Rio, Scilla, Azize Yefrosinya haçı, 1906 Yaz Olimpiyatları, Hildur Guðnadóttir, Poviglio, Gürcistan millî futbol takımı, Çerikli Tren İstasyonu, Deborah Watling, Revolver (film), NGC 4647, 9x19mm Parabellum, Vecdi Gönül, Kagney Linn Karter, Pelikan Dosyası (film), Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ağaçhisar, Alpu, Yoav Galant, Finn Bálor, Supino, Valerie Guignabodet, Phloeophagus, Oğuzhan Türk, 1836 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, Pholidoforus, Heliobolus nitidus, Pseudocyphus, Ulysses, Pseudomopsis, Pycnogeraeus, Jim Brown, Rhamphocolus, Stereogaster, Golfingiiformes, Stenoptochus, Giuseppe De Nittis, Portobello Cadısı, Paul Tillich, RV Barbaros Hayreddin Paşa, İsaca, Akhisar, Tesniye Kodu, Gastrotaphrus, Gerstaeckeria, Christian Vieri, Collegno, Supercopa, IMDB, İmdb, Filipinler pesosu, Erik Edman, 1917 Copa del Rey, Cryptolepidus, Kuskokvimce, Cengiz Eşiyok, Chengdu Shuangliu Uluslararası Havalimanı, Skipton, Celvetilik, Lizbon, Methiye, Chaetechidius, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi, Koniuchy Katliamı, 44. Akademi Ödülleri, Mühür (albüm), Sternochetus, Efdalzade Hamideddin, Strongylotes, Thecesternus, Ceutorhynchus, Trichalophus,
Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı,