Rebecca Schaeffer Kimdir?

Rebecca Schaeffer Kimdir?

Rebecca Schaeffer Kimdir?

Rebecca Schaeffer Nereli

Rebecca Schaeffer Kaç Yaşında? Rebecca Schaeffer Boyu Kaç

Rebecca Schaeffer Kaç Kilo Rebecca Schaeffer Doğum Tarihi

Rebecca Schaeffer Ne Demektir? Rebecca Schaeffer Anlamı Nedir?

Rebecca Schaeffer Kimdir? , Rebecca Schaeffer Nereli , Rebecca Schaeffer Kaç Yaşında? , Rebecca Schaeffer Boyu Kaç , Rebecca Schaeffer Kaç Kilo , Rebecca Schaeffer Doğum Tarihi , Rebecca Schaeffer Ne Demektir? , Rebecca Schaeffer Anlamı Nedir?

Rebecca Schaeffer Kimdir?

Rebecca Schaeffer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rebecca Schaeffer
DoğumRebecca Lucile Schaeffer
6 Kasım 1967(1967-11-06)
Eugene, Oregon, ABD
Ölüm18 Temmuz 1989 (21 yaşında)
Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Ölüm sebebiGöğsünden silah ile vuruldu
Defin yeriAhavai Sholom Cemetery, Portland, Oregon
45°27′25″N 122°40′46″W / 45.4569°K 122.6795°B / 45.4569; -122.6795
EğitimLincoln Lisesi
MeslekOyuncu model
Etkin yıllar1985–1989
Boy170 m (557 ft 9 in)

Rebecca Lucile Schaeffer, (d. 6 Kasım 1967, Eugene, Oregon – ö. 18 Temmuz 1989, Hollywood, Kaliforniya), Amerikalı oyuncu ve fotomodel.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Schaeffer, kariyerinin başından beri kendisini gizli gizli takip eden sapık bir hayranı, 19 yaşındaki Robert John Bardo tarafından öldürüldü. Schaeffer'e platonik aşk mektupları yazan ve buluşmak isteyen Bardo, ev adresini bulması için özel bir dedektif tuttu. Bu özel dedektif, California Motorlu Araçlar Tescil Şubesi aracılığıyla Scheffer'in ev adresini tespit etti.

18 Temmuz 1989 sabahı Rebecca Schaeffer, Francis Ford Coppola'nın Baba III'ü için deneme çekimlerine hazırlanıyordu.[1] Bardo kapı zilini çaldı ve Schaeffer'a yakın zamanda kendisine gönderdiği bir mektubu gösterdi. Kısa bir konuşmadan sonra Schaeffer, Bardo'dan onu bir daha ziyaret etmemesini istedi. Oradan ayrılan Bardo, yakındaki bir lokantada kahvaltı yaptı ve bir saat sonra yeniden Schaeffer'ın dairesine geldi. Schaeffer kapıyı tekrar açtıktan sonra, Bardo kahverengi bir kese kağıdından çıkardığı tabanca ile Schaeffer'i göğsünden vurdu. Bardo kaçtı ve Schaeffer, cankurtaran tarafından en yakın hastaneye götürüldü ve 30 dakika sonra ölüm haberi ilân edildi.[2]

Ölümünden sonra[değiştir | kaynağı değiştir]

Robert John Bardo, cinayetten bir gün sonra Arizona'nın Tucson şehrinde Interstate 10'da kendini arabaların önüne atarak intihar etmek isterken tutuklandı. Sorgulama sırasında, Bardo'nun 18 yaşındaki şarkıcı Debbie Gibson ve 17 yaşındaki Tiffany'de dahil olmak üzere, başka ünlüleri de takip ettiği ortaya çıktı. Tiffany için stüdyoya bir oyuncak ayı göndermişti.

Robert John Bardo, 20 Aralık 1991'de şartlı tahliye imkânı olmaksızın ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi. Kaldığı cezaevince 2007 yılı temmuz ayında bir başka mahkûmun bıçaklı saldırısına uğradı ve birkaç kez bıçaklandı.

Rebecca Schaeffer, memleketi Portland'da Yahudi mezarlığına gömüldü.

Schaeffer'in başına gelen bu elim cinayet, kişisel verilerin üçüncü şahıslara ifşa edilmesini kısıtlayan bir yasa hazırlanması için vesile olarak değerlendirildi. Ayrıca, sapık takipçilere karşı yasalar sıkılaştırıldı.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Rol Notlar Ref
1985 One Life to Live Annie Barnes bilinmeyen bölüm
1986 Amazing Stories Miss Crowningshield bölüm: "Miscalculation" [3]
1986–1988 My Sister Sam Patti Russell 44 bölüm
1987 Radio Days Komünistin kızı
1988 Out of Time Pam Wallace Televizyon filmi
1989 Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills Zandra
1990 Voyage of Terror: The Achille Lauro Affair Cheryl
The End of Innocence Stephanie (18–25 yaşı) [4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar

  1. ^ "Missing Rebecca Schaeffer". missingrebeccaschaeffer.com. 10 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2022. 
  2. ^ "Death on main street". The Age (İngilizce). 8 Mart 2003. 4 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2022. 
  3. ^ Mark Phillips; Frank Garcia (12 Mayıs 2014). Science Fiction Television Series (İngilizce). McFarland. ISBN 9781476610306. 27 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2020. 
  4. ^ AllMovie'de The End of Innocence

kaynakça

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Rebecca Schaeffer Kimdir? Kimdir?:Rebecca Schaeffer Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Rebecca Schaeffer Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Rebecca Schaeffer Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Rebecca Schaeffer Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Rebecca Schaeffer Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Rebecca Schaeffer Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Rebecca Schaeffer Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Rebecca Schaeffer Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Rebecca Schaeffer Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Rebecca Schaeffer Kimdir? Kaç Yaşında?:Rebecca Schaeffer Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Rebecca Schaeffer Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Rebecca Schaeffer Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Rebecca Schaeffer Kimdir? Nereli?:Rebecca Schaeffer Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Rebecca Schaeffer Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Rebecca Schaeffer Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Rebecca Schaeffer Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Olgiate Molgora, Trabzonspor (futbol takımı), Ensar Vakfı tecavüz skandalı, Mehlmeisel, CNN Türk tarafından yayınlanan programların listesi, Endgame, İtch.io, NGC 3427, Jericho, NGC 3764, Fabbrico, Olorotitan, Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesi, Samsung Galaxy S23 Ultra, Isley cum Langley, Qatargas, Aarschot, Seven Kadın Unutmaz, Pıhtılaştırma faktörleri, 2019 Avrupa Oyunlarında atıcılık, Turhal Tren İstasyonu, St. Johns, Antigua ve Barbuda, 2019 Avrupa Oyunlarında bisiklet, Mehmed Said Galip Paşa, Filozof, Vernon L. Smith, Frédéric Antonetti, Hoy şehristanı, Çamlık, Acıpayam, Canada, 2020 UEFA ülkeler sıralaması, Çamlık, Çekmeköy, Lev Kuleşov, 2015 Avrupa Oyunlarında atıcılık, Kafkasya, Gökçekaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali, 2015 Avrupa Oyunlarında bisiklet, 2015 Avrupa Oyunlarında tekvando, Öksenit, Saruhan Oluç, Ankara Erkek Lisesi, Sudurağı Tren İstasyonu, United States Geological Survey, Döviz kuru riski, 2015 Avrupa Oyunlarında triatlon, Avşar, Zara, Karpuzlu Tren İstasyonu, Claude Lanzmann, Play, 2023 Avrupa Oyunlarında atıcılık, II. Alaxandair, Chamaerhodos, Organ (anatomi), Olumlu cümle, Västerås, Porno, Türkiye millî futbol takımı futbolcuları listesi, Teşvikiye Camii, Newport Beach, Kaliforniya, Yabani kimyongiller, Uzman doktor, Asetil koenzim A, Yapışkan bandaj, Cloud9, Baret, Vladimir Oblastı, Belém Kulesi, Çamlıgöze Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Dulkadirlikaraisa, Kırşehir, 2023 Avrupa Oyunlarında atletizm, 1039, 2023 Avrupa Oyunlarında bisiklet, Nya Parken, 2023 Avrupa Oyunlarında kickboks, 2023 Avrupa Oyunlarında tekvando, 2023 Avrupa Oyunlarında triatlon, Cuma Ligi, Buffy the Vampire Slayer (dizi), Kozmografi, Eldeniz Azizli, Turkish language, Vuze, Dün Gibi, Seyrantepe, Dulkadiroğlu, Pipilotti Rist, NGC 6615, Motorola Xoom, uefa, Lahrud, Postmodernist, Jane Welsh Carlyle, Artigas, Armia Krajowa, Altın Koza En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Denitrifikasyon, Ferdinand Braun, Burkina Faso Ulusal Meclisi, Roche, Cornwall, En İyi Kısa Animasyon Filmi Akademi Ödülü, Türkiye (film),
Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?,