Nedim Günar Kimdir?

Nedim Günar Kimdir?

Nedim Günar Kimdir? Nedim Günar Nereli Nedim Günar Kaç Yaşında? Nedim Günar Boyu Kaç Nedim Günar Kaç Kilo Nedim Günar Doğum Tarihi Nedim Günar Ne Demektir? Nedim Günar Anlamı Nedir?

Nedim Günar Kimdir? Nedim Günar Nereli Nedim Günar Kaç Yaşında? Nedim Günar Boyu Kaç Nedim Günar Kaç Kilo

Nedim Günar Kimdir?

Nedim Günar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nedim Günar
Kişisel bilgileri
Tam adı Emin Nedim Günar
Doğum tarihi 2 Ocak 1932
Doğum yeri Bandırma, Balıkesir, Türkiye
Ölüm tarihi 7 Eylül 2011 (79 yaşında)
Ölüm yeri İstanbul, Türkiye
Boyu 1,67 m (5 ft 5+12 in)
Mevkisi Defans
Altyapı kariyeri
1946-1949 Fenerbahçe
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1949-1961 Fenerbahçe 152 (1)
1961-1962 Karagümrük 22 (1)
1962-1963 Fenerbahçe 4 (0)
Toplam 178 (2)
Millî takım kariyeri
1958 Türkiye Türkiye B 1 (0)
1954-1955  Türkiye 2 (0)
Teknik direktörlük kariyeri
1976 Fenerbahçe
1986-1987 Rizespor

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


İstanbul Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nda Nedim Günar'ın kabri.

Emin Nedim Günar (2 Ocak 1932, Balıkesir - 7 Eylül 2011, İstanbul), Türk millî futbolcu ve teknik direktör. Fenerbahçe kulübü tarafından kulübün efsane futbolcuları arasında gösterilmektedir.[1] 1954 FIFA Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer aldı. Oynadığı dönemlerde güçlü fiziği yüzünden Hacıyatmaz lakabıyla tanınırdı. 7 Eylül 2011 tarihinde ölmüştür. Cenazesi 8 Eylül 2011 tarihinde, Kızıltoprak'daki Zühtüpaşa Camisi'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.[2] Vefatına kadar Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Genel Kurulu üyesiydi.

Futbolculuk kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp takımları kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bandırma doğumlu olan Nedim Günar futbola Fenerbahçe'nin semti olan İstanbul, Kadıköy'de Kuşdili mahallesinde futbola başladı. Burada bir mahalle maçında Fenerbahçe'nin önemli futbolcularından Sabri Kiraz'in dikkatini çekti. Bunun üzerine Fenerbahçeli yöneticiler harekete geçerek Nedim Günar'ı Fenerbahçe altyapısına transfer ettiler. Burada kısa bir süre içerisinde istenilen gelişmeyi göstererek 1949 yılında Fenerbahçe as takım kadrosuna dahil edildi.

1961-1962 sezonuna kadar Fenerbahçe'de oynadıktan sonra Karagümrük'e transfer oldu. Burada bir sezon oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye geri döndü. Bir sezon daha oynadıktan sonra 1962-1963 sezonunun bitimiyle aktif futbola veda etti. Fenerbahçe formayla 416 karşılaşmada oynadı ve bu karşılaşmalarda 12 gol kaydetti.

Daha çok 1954 FIFA Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer almasıyla tanınır.[3]

Millî takım kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

3 kez millî takımlara çağrılan Emin Nedim Günar, 1 kez Türkiye A2 ve 2 kez de Türkiye forması olmak üzere toplam 2 kez millî formayı giymiştir. 1954 FIFA Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer aldı.[4]

Teknik direktörlük kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1976-77 sezonunda Fenerbahçe teknik direktörü İlie Datcu'nun görevinden ayrılmasında dolayı geçici olarak 10 Ekim 1976 tarihinde deplasmanda Samsunspor'a karşı oynanan Süper Lig karşılaşmasında takımının başında bulundu.[5]

Daha sonra 1986-87 sezonunda Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'u çalıştırdı ve bu görevde yarım sezon bulundu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nedim Günar Fenerbahçeli efsane futbolcu". 26 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2011. 
  2. ^ "Emin Nedim Günar toprağa verildi". 13 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2011. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2011. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2011. 
  5. ^ [10 Ekim 1976 Fenerbahçe-Samsunspor maç raporu - Mackolik]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Nedim Günar Kimdir? Kimdir?:Nedim Günar Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Nedim Günar Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Nedim Günar Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Nedim Günar Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Nedim Günar Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Nedim Günar Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Nedim Günar Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Nedim Günar Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Nedim Günar Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Nedim Günar Kimdir? Kaç Yaşında?:Nedim Günar Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Nedim Günar Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Nedim Günar Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Nedim Günar Kimdir? Nereli?:Nedim Günar Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Nedim Günar Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Nedim Günar Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Nedim Günar Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Nükleofil, 1794, Eğriboz Kuşatması (1688), Coma Berenices (takımyıldız), Didem Karagenç, Hogwarts kurucuları, Titane, Evrim Karakoz, Piombino, Pascal Lissouba, Caesar Divi Filius Augustus, Gunave şehristanı, 1897, El yazması, 84. Akademi Ödülleri, Risk faktörü, Super Coppa Sammarinese, Pekingese, Eğriboz Kuşatması (1470), İtalya Yarımadası, Diego Abatantuono, TSYD Kupası, Rágol, Hamdullah Hamdi, Alfred Aho, Oklava tatlısı, O Sole Mio, Zamboanga Sibugay, Aulonocara korneliae, Eğri Kuşatması (1596), İsmail Kahraman, Onur Tuncer, İskenderiye Rum Ortodoks Patrikhanesi, NGC 7539, Aleksander Mavroyeni, Türkiyedeki Havaalanları İstatistikleri, Kirakos Gandzaketsi, Tazılar, Seben, Maropati, Laskaris Hanedanı, Earthlings, Bregenz, Billy Brown, Mosfilm, Windows Media Audio, Kayseri, Siverek, Eğri Kuşatması (1552), Ben Rienstra, KakaoTalk, Kovancı, Demirci, 1934 FA Cup Finali, Karabağlar, Bozdoğan, NGC 2261, Eğri Kalesi, Battersea Elektrik Santrali, Alan Hansen, Deutsche Welle, 1923, Sukra, Corniglia, Gönen, Balıkesir, Çadırhüyük, Rosalind Russell, Sivrihisar Uçak Anıtı, Eğlenceli ve Özgür, Aaron Swartz, Katalin Novák, I. François (Fransa Kralı), Tether (kripto para birimi), Casper Van Dien, Chiridiella, Hoogstraten, Sagittarius A, Assaracus, En İyi Yeni Zelandalı Sanatçı MTV Avrupa Müzik Ödülü, Aşağıçimağıl, Bayburt, Eğitimci, Piramitler Muharebesi, Australian Open, Aglais flavotessellata, İslam Konferansı Örgütü ülkeleri ekonomileri listesi, Eğitim hastanesi, Altan Tan, Geçici global amnezi, Sevgili Dayım, Dini dışlayıcılık, Federal Soruşturma Bürosu, Christian Poulsen, Birinci Koalisyon Savaşı, Ref Raf, Marian Pahars, Defterdar Sarı Mehmed Paşa, Galatasaray (erkek sutopu takımı), Sicilya göknarı, Oğlananası Atatürk, Menderes, Delidolu 2, Thomas Berthold, Öz yönetim, Sulla, Kopuntu,
Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?,