Meka

Meka

Meka
Meka Kelimesinin Anlamı Nedir? Meka Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Meka Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Meka - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Meka - Oranlamak Meka - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Meka - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Meka - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Meka - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Meka
Meka Nedir? Meka Ne demek? , Meka Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Meka
Meka Kelimesinin Anlamı? Meka Ne Demek? Meka Ne Demektir? ,Meka Analizi?
Meka
Meka Anlamı Nedir? Meka Ne Demektir?, Meka Açıklaması Nedir? , Meka Cevabı Nedir? , Meka Kelimesinin Anlamı?

Meka

Meka

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Meka (メカ, meka), bilimkurgu veya fantastik/gelecekçi türlerde sıklıkla rastlanan, bir pilot tarafından kontrol edilen, yürüyen araçlardır. Mecha genellikle, gerekli olmamasına rağmen, iki tekerleklidir. Göründükleri birçok kurguda mechalar, savaş makinalarıdır: vidaları ve tekerlekleri yerine bacakları olan zırhlı dövüş araçlarıdır (bazı istisnalar vardır). Ayrıca, manga Patlabor ve Amerikan minyatürleri oyunu Battletech gibi bazı hikâyeler; ağır inşaat işi, polis görevleri veya itfaiyecilik gibi sivil amaçlar için kullanılan mecha içerir.

Mecha ya da Meka (Japonca:メ カ, meka) terimi, insanlar tarafından kontrol edilen dev robotlar veya makinelere (mekanik) odaklanan hem bilimsel fikirleri hem de bilimkurgu türlerini ifade edebilir. Mechalar tipik olarak insansı mobil robotlar olarak tasvir edilir. Bu terim ilk olarak Japoncada (meka) İngilizce ödünç kelime mekanizumu (メ カ ニ ズ ム, 'mekanizma') veya mekanikaru (メ カ ニ カ ル, 'mekanik') kısaltıldıktan sonra kullanıldı, ancak Japoncadaki anlamı daha kapsayıcı ve "robot" (robotto) veya "dev robot" daha dar olan bir terimdir.

Bu makinelerin boyutları ve şekilleri büyük farklılıklar gösterir, ancak insansı veya biyomorfik görünümleri ve insandan daha büyük boyutlarıyla araçlardan ayrılırlar. Farklı gerçekçilik çağrışımlarına sahip farklı alt türler mevcuttur. Süper Robot ve Gerçek Robot kavramı, Japon anime ve mangasında bulunan iki örnektir. Terim aynı zamanda şu anda var olan veya hala çizim tahtasında bulunan (yani planlama veya tasarım aşamasında) gerçek dünya pilotlu insansı veya insansı olmayan robotik platformları da ifade edebilir. Alternatif olarak, kelimenin orijinal Japonca bağlamında, "mecha", genel olarak, insanlı veya başka bir şekilde mobil makinelere / araçlara (uçaklar dahil) atıfta bulunabilir.

Özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

"Mecha" (メ カ, meka) kelimesi Japoncada ilk kullanılan "mekanik" kelimesinin kısaltmasıdır. Japoncada mecha, arabalar, silahlar, bilgisayarlar ve diğer cihazlar dahil olmak üzere tüm mekanik nesneleri kapsar ve "robot" (ロ ボ ッ ト, robotto) veya "dev robot" terimi, uzuvlu araçları diğer mekanik cihazlardan ayırmak için kullanılır. Bu kullanımın dışında, uzuvları veya diğer biyolojik özellikleri olan büyük insansı makinelerle ilişkilendirilmiştir. Mechalar, tipik olarak mekanın göğsünde veya kafasında bulunan bir kokpitten yönlendirilmeleri bakımından robotlardan farklıdır.[1]

Ayrım genellikle belirsiz olsa da, mecha tipik olarak Iron Man'in kıyafeti gibi forma uyan güçlendirilmiş zırhlara atıfta bulunmaz. Iron Man'in düşmanı Iron Monger veya Gundam serisinde tasvir edilen hareketli kıyafetler gibi genellikle giyen kişiden çok daha büyüktürler.

Çoğu durumda, mecha, güçlü silahların basit bir araçtan daha şık bir savaş tekniğiyle birleşiminden gelen çekiciliği olan dövüş makineleri olarak tasvir edilir. Çoğunlukla, çatışmalar bazen gladyatör maçları yoluyla kararlaştırılırken, birincil savaş araçlarıdırlar. Diğer eserler, mekanik bir süvari olarak işlev gören tanklar, savaş uçakları ve piyadeler tarafından desteklenen ve onlarla birlikte savaşan entegre bir askeri gücün bir bileşeni olarak mecha'yı temsil ediyor. Uygulamalar genellikle, bir tankın dayanıklılığını ve ateş gücünü piyadelerin dengesiz araziyi geçme yeteneği ve yüksek derecede özelleştirme ile birleştiren böyle bir cihazın teorik kullanışlılığını vurgulamaktadır. Bazı sürekliliklerde, mecha'yı bugünkü durumundan daha uygun hale getirmek için özel senaryolar oluşturulur. Örneğin, Gundam'da kurgusal Minovsky parçacığı radar kullanımını engelleyerek uzun menzilli balistik saldırıları pratik hale getirmez ve böylece Mobil Takımların nispeten yakın mesafeli savaşını destekler.

Bununla birlikte, manga / anime dizisi Patlabor ve Amerikan savaş oyunu BattleTech evreni gibi bazı hikâyeler, ağır inşaat işleri, polis işlevleri veya itfaiye gibi sivil amaçlar için kullanılan mecha'yı da kapsar. Mecha ayrıca taşıyıcılar, rekreasyon, gelişmiş tehlikeli madde giysileri ve diğer Ar-Ge uygulamaları olarak rolleri görür.

Mecha fantezi ortamlarında kullanılmıştır, örneğin anime serisi Aura Battler Dunbine, The Vision of Escaflowne, Panzer World Galient ve Maze. Bu durumlarda, mecha tasarımları genellikle eski zamanlardan kalma bazı alternatif veya "kayıp" bilimkurgu teknolojisine dayanır. Zoids anime serisi söz konusu olduğunda, makineler dinozorlara ve hayvanlara benziyor ve yerli metalik organizmalardan evrimleştiği görülüyor.

Bir tavuk yürüteç, arkaya bakan diz eklemiyle ayırt edilen kurgusal bir iki ayaklı robot veya mecha türüdür. Bu tür eklemlenme bir kuşun bacaklarını andırır, dolayısıyla adı da buradan gelir.[2] Bununla birlikte, kuşların aslında öne bakan dizleri vardır; bunlar digitigrade'dir ve çoğu "diz" olarak adlandırılan şey aslında ayak bileğidir.[3]

Erken tarih ve Gelişim Süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

1868 Edward S. Ellis romanı The Steam Man of the Prairies, buharla çalışan, arkadan pilotlu, mekanik bir adam içeriyordu. 1880 Jules Verne romanı La Maison à vapeur (The Steam House) buharla çalışan, pilotlu, mekanik bir fil içeriyordu. Modern edebiyatta bu tür makinelerin ilk görünümlerinden biri, H.G.Wells'in ünlü The War of the Worlds (1897) adlı eserinin tripodu veya dövüş makinesiydi. Roman, tripodların (veya romanda bilindiği şekliyle "dövüş makinesi" nin) hareket tarzının tam olarak ayrıntılı bir açıklamasını içermiyor, ancak şu ima ediliyor: "Bir sağım taburesinin şiddetli bir şekilde eğildiğini ve sallandığını hayal edebiliyor musunuz? Anlık flaşların verdiği izlenim buydu. Ama bir sağım taburesi yerine üç ayaklı sehpanın üzerinde büyük bir makine gövdesi hayal edin. "

1931'de piyasaya sürülen bir kamishibai olan Ōgon Bat (daha sonra 1967'de bir anime olarak uyarlandı), ilk pilotlu insansı dev robot olan Dai Ningen Tanku'ya (大 人間 タ ン 4), ancak bir kahramandan ziyade bir düşman olarak yer aldı. 1934'te Gajo Sakamoto, bir savaş makinesine dönüşen metal bir yaratık üzerinde Tank Tankuro'yu (タ ン ク タ ン ク ロ ー) fırlattı.

Kahramanın pilotluk yaptığı ilk insansı dev robot, 1948'de manga Atomic Power Android'de (原子 力 人造 人間, Genshiryoku Jinzō Ningen) ortaya çıktı. 1956'da tanıtılan manga ve anime Tetsujin 28-Go, bir operatör tarafından uzaktan kumanda ile dışarıdan kontrol edilen bir robot olan Tetsujin'e sahipti. İnsansı robot kahramanıyla 1952'de tanıtılan manga ve anime Astro Boy, Japonya'daki dev robot türünün gelişiminde önemli bir etkiye sahipti. Başkahraman tarafından kokpitin içinden kontrol edilen dev bir mecha içeren ilk anime, Go Nagai tarafından yazılan ve 1972'de tanıtılan Süper Robot gösterisi Mazinger Z idi. Mazinger Z, mecha kavramını uzaktan kumandalı robotlar yerine pilot edilebilir savaş makineleri olarak tanıttı. Nagai daha sonra Getter Robot (1974'te ilk kez) ile süper bir robot oluşturmak için birkaç modülün bir araya geldiği gattai ("kombinasyon") kavramını tanıttı.

Japonya dışında mekanik benzeri makinelerin erken bir kullanımı, Jerry Siegel ve Joe Shuster'ın (1936'da New Comics # 8-10'da serileştirilmiş) bir Federal Erkekler hikâyesi olan "The Invisible Empire" da bulundu. Diğer örnekler arasında Brezilyalı çizgi roman Audaz'ın Meksikalı çizgi romanı Invictus Leonel Guillermo Prieto e Victaleno León, Álvaro "Aruom" Moura'nın o demolidor'u ve Invictus'tan esinlenen Messias de Mello (1938-1949) bulunmaktadır. A Gazeta gazetesi, Kimball Kinnison'un EE "Doc" filmindeki savaş kıyafeti Smith'in Lensman romanı Galactic Patrol (1950), Fransız animasyon filmi The King and the Mockingbird (ilk kez 1952'de yayınlandı), ve Robert Heinlein'in waldo 1942'deki kısa öyküsü "Waldo" ve Mobil Piyade savaşları, Robert Heinlein'in Yıldız Gemisi Askerleri'nde (1958).

Dönüştürücü bir makine, standart bir araç (bir savaş uçağı veya nakliye kamyonu gibi) ile bir savaş mecha robotu arasında dönüşebilir. Bu mecha dönüştürme konseptine öncülük eden Japon mecha tasarımcısı Shōji Kawamori, 1980'de Diaclone oyuncak serisini ve ardından 1982'de Macross anime serisini yarattı. Kuzey Amerika'da, Macross franchise'ı Robotech franchise'ına uyarlandı. 1985 ve ardından Diaclone oyuncak serisi 1986 yılında Transformers serisine uyarlandı. Kawamori'nin en ikonik dönüşüm mecha tasarımlarından bazıları, Macross ve Robotech markalarından VF-1 Valkyrie ve Transformers'dan Optimus Prime (Japonya'da Convoy olarak adlandırılır) içerir. ve Diaclone bayilikleri.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mech (Object)". Giant Bomb (İngilizce). 17 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2021. 
  2. ^ Slavicsek, Bill (2000). A guide to the star wars universe. Internet Archive. New York : Ballantine Pub. Group. ISBN 978-0-345-42066-4. 
  3. ^ Jack., Kochan, (1994). Birds--feet & legs. Stackpole Books. ISBN 0-8117-2515-4. OCLC 232668888. 
  4. ^ "Wikipedia Meka, ingilizce". 4 Aralık 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. 


Haberler Kategorisinden Haberler


  • Meka Nedir?:Meka ile ilgili Meka burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Meka Ne Demektir? Meka Açıklaması Nedir? Meka Cevabı Nedir? Meka Kelimesinin Anlamı? Meka konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Meka Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Meka Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Meka Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Meka İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Meka Açıklaması?:Meka Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Meka Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Meka Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Meka Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Meka Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Meka Gerçek mi?:Meka ile ilgili Meka burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Meka sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Meka Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Meka Hakkında?:Meka ile ilgili Meka burada bulabilirsiniz. Meka Detaylar için sitemizi geziniz Meka Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Meka resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Çevrimiçi Sinema Eleştirmenleri Topluluğu En İyi Kurgu Ödülü, Thulani Hlatshwayo, Santa Giusta, Caracas, İnsani Gelişme Endeksine göre Laos bölgeleri listesi, Toast POS, Arjantin bayrağı, Barry Jenkins, Servikal polip, İsmail Ogan, Yangın damperi, Kunduz, Ronnie James Dio diskografisi, Su pınarı, Mariah Carey, Yeşilköy, Karacasu, BBC One, Rio de la Plata, En İyi Oyun dalında İngiliz Akademi Oyunları Ödülü, Kırkyama, 35. Uluslararası Antalya Film Festivali, Alfred Cortot, Rüstem şehristanı, 1979 Formula 1 sezonu, Gaziantepte 1950 Türkiye yerel seçimleri, Zeynep Tedü, Ata, Beylikova, Formosa (eyalet), Chełmno imha kampı, Abdüllatif Laabi, Ahmed Abdülmünim, Las Palmas, Erken modern İskoçya’da cadı mahkemeleri, Derartu Tulu, Harold Bornstein, Rasim Küçükel, 490 Veritas, 19. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Yazlık, Adıyaman, Young Money Entertainment, Frankofon, 1961 UEFA Kupa Galipleri Kupası Finali, Heringomyia, NGC 6818, The Parent Trap, Sacrofano, Artaksiad Hanedanlığı, Esteban Paredes, Corrientes eyaleti, Fas kralları listesi, Ağrıda 1950 Türkiye genel seçimleri, Rio Uruguay, Çatalcalı Ali Efendi, Parga, Ulahça, Guaycurú Nehri, Dinosauria, Oksijen Felaketi, Muhammed Subhi, Valle de los Ingenios, ABD eyaletlerinin ve bölgelerinin bayrakları, Gaspar Panadero, Amaurochaeta, Altın Koza Uluslararası En İyi Film Ödülü, Çok fazlı uyku, Paraguay Nehri, Lucie Šafářová, Superkupa e Shqipërisë, NGC 7174, Kabataş Erkek Lisesi, Argentino Gölü, Kiev Knezi I. Svyatoslav, Chelsea Brown, Rhea americana, Alpha Dog, Darwin nandusu, Havayolu nakliye pilotu lisansı, Seyahat çantası, Xavier Darcos, III. Haçlı Seferi, Silttaşı, Koropi, Kevon Looney, international association for plant taxonomy, International Association for Plant Taxonomy, 2014 Sedat Simavi Ödülleri, Mustafa Karasu, how i survived my summer vacation, How I Survived My Summer Vacation, Yo soy aquél, Anthony Pagden, Kösedağ Savaşı, Luc Chatel, Martha Nussbaum, Leicester Forest East, Naim Saadevi, Kapitalist üretim süreci, TBMM 1. Dönem Kangırı milletvekilleri, Fornovo Muharebesi, TERF,
Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?,