Maurizio Gaudino Kimdir?

Maurizio Gaudino Kimdir?

Maurizio Gaudino Kimdir? Maurizio Gaudino Nereli Maurizio Gaudino Kaç Yaşında? Maurizio Gaudino Boyu Kaç Maurizio Gaudino Kaç Kilo Maurizio Gaudino Doğum Tarihi Maurizio Gaudino Ne Demektir? Maurizio Gaudino Anlamı Nedir?

Maurizio Gaudino Kimdir? Maurizio Gaudino Nereli Maurizio Gaudino Kaç Yaşında? Maurizio Gaudino Boyu Kaç Maurizio Gaudino Kaç Kilo

Maurizio Gaudino Kimdir?

Maurizio Gaudino

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Maurizio Gaudino
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi 12 Aralık 1966 (57 yaşında)
Doğum yeri Brühl, Batı Almanya
Boyu 1,83 m (6 ft 0 in)
Mevkisi Orta Saha
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1984–1987 SV Waldhof Mannheim 60 (9)
1987-1993 VfB Stuttgart 171 (30)
1993-1997 Eintracht Frankfurt 75 (16)
1994-1995Manchester City (kiralık) 20 (3)
1995-1996CF América (kiralık) 15 (1)
1997-1998 FC Basel 30 (10)
1998-1999 VfL Bochum 20 (2)
1999-2002 Antalyaspor 55 (8)
2003 SV Waldhof Mannheim 13 (0)
Toplam 459 (79)
Millî takım kariyeri
1993-1994  Almanya 5 (1)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Maurizio Gaudino (d. 12 Aralık 1966 Brühl, Almanya), Eski Alman futbolcudur.

1993-1994 yıllarında 5 kez Alman millî futbol takımı forması giymiştir. 1994 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya kadrosuna girmiştir.[1]

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

İtalya'dan Almanya'ya göçen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Gaudino, futbola 8 yaşında TSG Rheinau takımında başlayıp, 1980'de SV Waldhof Mannheim takımına transfer oldu.

1984-85 sezonunda 18 yaşına basmamışken Mannheim ekibinin A takımına yükseldi. 31 Ağustos 1984'te FV 08 Duisburg'u 4-1 yendikleri DFB-Pokal 1. tur maçında ilk kez Mannheim forması giydi. 66. dakikada oyuna alınan futbolcu 80. dakikada ilk golünü atıp, bir dakika sonra ise sakatlanıp oyundan çıkmıştı. Sezonun ilk iki haftasına kaçıran futbolcu 3. hafta Eintracht Braunschweig karşısında kariyerinin ilk Bundesliga maçına çıktı ama bu sefer de 30. dakikada kırmızı kart görerek maçı tamamlayamadı. 26 Ocak 1985'te ise Schalke 04 karşısında kariyerinin ilk golünü attı.

1987'ye kadar Mannheim kadrosunun en önemli isimlerinden olmuştu. 1985-86 sezonunda Almanya Kupası'nda yarı finale çıkma başarısı gösterdiler. Son sezonunda 22 maçta 6 gol atarak kendini gösterdi.

VfB Stuttgart[değiştir | kaynağı değiştir]

1987-88 sezonu başında VfB Stuttgart takımına transfer oldu. Sonraki sezon kariyerinde ilk kez Avrupa maçına çıkan futbolcu, Banjasz Tatabanja'ya da bir gol attı. O sezon kupada finale çıkarlarken Gaudino, bu başarının en önemli pay sahiplerindendi. Çeyrek finalde Real Sociedad'ı penaltılarla elerlerken penaltısını gole çevirdi. Finalde Napoli ile karşılaştılar. Deplasmandaki maçta takımı 1-0 öne geçiren golü kaydetmişti. Ancak Diego Maradona'lı Napoli maçı kazanıp, ikinci maçta da berabere kalınca Gaudinho kariyerinin ilk kupasını kazanamadı. O sezon Almanya Kupası'nda da yarı finale çıksalar da Borussia Dortmund'a elendiler ve Gaudino kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

1991-92 sezonu kariyerinin en başarılı sezonu oldu. Teknik direktör Christopher Daum tarafından 38 maçta da oynatılan birkaç oyuncudan biri olan Gaudino, attığı 8 golle de takımın en önemli gol silahlarından biri olmuştu. Sezon sonunda kariyerinin ilk Bundesliga şampiyonluğunu yaşadı. Sonraki sezon kariyerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi maçlarına çıktı. Gruplara kalsalar da Daum'un yaptığı kural hatası yüzünden ikinci maçı hükmen kaybederek elendiler.[2]

Eintracht Frankfurt ve kiralık yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

1993-94 sezonunda Eintracht Frankfurt'a transfer oldu. İlk sezonuna güzel başlamıştı ancak 18. haftaya kadar lider götürdükleri ligi 5. bitirdiler. UEFA Kupası'nda çeyrek finale çıktırlar. Red Bull Salzburg karşısında 1-0'ın rövanşında Gaudino'nun attığı golle 1-0 kazandılar. Penaltılara giden maçta Gaudino penaltısını gole çeviremedi.

1994 Kasım'ında sırasında teknik direktör Jupp Heynckes'in hazırladığı özel antrenmana Gaudino ve takım arkadaşı Anthony Yeboah ile katılmaması nedeniyle kadro dışı bırakıldı.

Aralık 1994'te 200,000 pound karşılığında Premier Lig ekibi Manchester City FC'ye kiralanıp ilk kez Almanya dışına çıktı. 21 Aralık 1995'te Carling Kupası maçında Newcastle United karşısında ilk kez City forması giydi. 5 gün sonra ise ilk lig maçına çıktı. Burada 20 lig maçında 3 gol kaydetse de beklentileri karşılayamadı ve kiralık dönemi bitince Frankfurt'a geri döndü.

Sonraki sezon Frankfurt ile başlayıp, sezonun ilk maçında forma giyse de sezonun devamında Meksika ekibi CF América ekibine kiralandı. Ancak burada çok mutlu bir dönem geçirmedi ve sezon sonunda tekrar Frankfurt'a döndü. Frankfurt ise sezon sonunda 2. Bundesliga'ya düşmüştü. 1996-97 sezonunda kariyerinde ilk kez 2. ligde oynayan futbolcu, sezon sonunda takımdan ayrıldı.

Son yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

1997-98 sezonunu İsviçre ekibi FC Basel'de geçirdi. Sonraki sezon ise tekrar Bundesliga'ya, bu sefer VfL Bochum forması ile döndü. Ancak küme düşmekten kurtulamadı.

1999'da Alman teknik adam Rüdiger Abramczik tarafından Antalyaspor'a transfer edildi. 8 Ağustos 1999'da ilk maçına İstanbulspor karşısında çıktı. Maçı 1-0 kazansalar da kural ihlali yüzünden 3-0 mağlup sayıldılar. Sezon içindeki ilk ve tek golünü Bursaspor'a kaydetti. Türkiye Kupası'nda finale çıkıp Galatasaray'a uzatmalarda yenilmeleri sezonun en büyük başarısı oldu. Sonraki sezon 6 gollük performansının yanı sıra, Antalyaspor'un en büyük Avrupa başarısı olan UEFA Kupası birinci turunda SV Werder Bremen'i 2-0 yendikleri maçta bir gol kaydetti. 2001-02 sezonuna da bu takımda başlasa da Ağustos sonu geçirdiği ciddi bir sakatlık nedeniyle sezonu kapattı.

2002-03 sezonunda Oberliga ekiplerinden Eintracht Wald-Michelbach ile sözleşme imzalasa da sakatlık nedeniyle resmi bir maça çıkamadı. Sonraki sezon futbola başladığı Waldhof Mannheim'a geri döndü. 2005-06 sezona kadar bu takımda kalıp, sakatlığı nedeniyle düzenli olarak forma giyemeyen futbolcu devre arasında futbolu bıraktı.

Millî takım[değiştir | kaynağı değiştir]

Gaudino, Waldhof Mannheim yıllarında Almanya 21 yaş altı millî futbol takımı kadrosuna çağrılmış ve 6 maç yapmıştı.

22 Eylül 1993'te Tunus ile oynanan millî maçta, teknik adam Berti Vogts tarafından ilk kez Almanya millî futbol takımı kadrosuna dahil edilmiş ve 90 dakika oynamıştı. 27 Nisan 1994'te Birleşik Arap Emirlikleri ile oynanan hazırlık maçında millî takım kariyerinin tek golünü kaydetti.

Futbolcu 1994 FIFA Dünya Kupası kadrosuna dahil edildi. Almanya, çeyrek finalde Bulgaristan'a elenirken Gaudino forma şansı bulamadı. Turnuva sonrası, bir kez daha Almanya kadrosuna çağrılmadı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Maurizio Gaudino (İngilizce)". 3 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2021. 
  2. ^ "VfB Stuttgart versus FC Bayern Munich: Maurizio Gaudino does not believe in winning points (Almanca)". 3 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2021. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Maurizio Gaudino Kimdir? Kimdir?:Maurizio Gaudino Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Maurizio Gaudino Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Maurizio Gaudino Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Maurizio Gaudino Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Maurizio Gaudino Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Maurizio Gaudino Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Maurizio Gaudino Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Maurizio Gaudino Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Maurizio Gaudino Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Maurizio Gaudino Kimdir? Kaç Yaşında?:Maurizio Gaudino Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Maurizio Gaudino Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Maurizio Gaudino Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Maurizio Gaudino Kimdir? Nereli?:Maurizio Gaudino Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Maurizio Gaudino Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Maurizio Gaudino Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Maurizio Gaudino Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Sadeyaka, Baddington, Chris Wedge, Serap Özçelik Arapoğlu, Aral Karakum Çölü, 25143 Itokawa, Trabzonspor Espor, Azerbaycan Tıp Üniversitesi, GarageBand, Forchheim, Paroodectes, Vue.js, Vodafone TV, Gara Katliamı, Walden Macnair, Disarm the Descent, Dead Can Dance (albüm), Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Spinoso, Uzaylı Zekiye, Fernand Cormon, Azoospermia, Çevreli, Demre, Gar (Ankara metrosu), Beta parçacığı, Öngezegen, Günümüz ülkelerinin en yüksek noktaları listesi, Özgül ısı, NGC 6172, Malik Aksel, Babayaka, Gönen, Volçetrin, HexChat, Javier Muñoz Mustafá, Cropalati, NGC 1374, Gaozu (Tang), Yontukdüz, Kunimitsu Sekiguchi, Yuvacık, Başiskele, 2007 Voleybol Dünya Ligi, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi, Gaozu (Han), Astatin monoiyodür, Picea mariana, Aşağıcambaz, Çıldır, Sinirbilim, Sınırbilim, Yıldıray Oğur, NGC 4710, Escaut, Kauen toplama kampı, Oleg Kimoviç Vasilyev, Aoridae, Gaon Müzik Listesi, Buzultaş, Paco de Lucía, Leton Tüfekçiler, 1984 UEFA ülkeler sıralaması, Gümüş nitrat, Melvil Poupaud, Uluslararası Müze Günü, Taşıyıcı tabanlı uçak, Gateway Arch, Mariza Koh, Mirditë, Never Worn White, Mehmet Oktav, Ankara Vilayeti, Grand Prix Alanya, Angela Sarafyan, Anoeta Stadyumu, IBM 5150, Jihlava, Venta, Mauropotamos Muharebesi, Ganymede (uydu), Yeşilbacak, Uydunet, Christina Grimmie, NGC 6460, Köpek Adası, Dassault nEUROn, Türkiye Erkekler Hentbol 1. Ligi, Mozilla Corporation, Henry Purcell, Recco, Italya, Balıkesir belediye başkanları listesi, George A. Romero, Hertz (anlam ayrımı), Yeni Antlaşma, Gantz, Arıca, Gercüş, Sinosfer, Gant, Ayman Mohyeldin, Souleymane Camara, Olukpınar, Ermenek, Boborás,
Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı, Meryem Tanrıverdi Göktaş Kimdir?, Tikel Nedir?, Zihnî İsminin Anlamı Nedir?, Abdulmecit Yıldırım Kimdir?, Hami Korkmazlı Kimdir?, Tiilinen Nedir?,