Leeroy Jenkins Nedir?

Leeroy Jenkins Nedir?

Leeroy Jenkins

Leeroy Jenkins Nedir?
Leeroy Jenkins Ne demek?
Leeroy Jenkins Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Leeroy Jenkins İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Leeroy Jenkins
Leeroy Jenkins Kelimesinin Anlamı? Leeroy Jenkins Ne Demek?
Leeroy Jenkins Ne Demektir? Leeroy Jenkins Analizi?
Leeroy Jenkins
Leeroy Jenkins Anlamı Nedir? Leeroy Jenkins Ne Demektir?
Leeroy Jenkins Açıklaması Nedir? Leeroy Jenkins Cevabı Nedir?
Leeroy Jenkins Kelimesinin Anlamı?
Leeroy Jenkins
Leeroy Jenkins Kelimesinin Anlamı Nedir? Leeroy Jenkins Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Leeroy Jenkins Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Leeroy Jenkins Nedir?

Leeroy Jenkins

Vikipedi, özgür ansiklopedi
BlizzCon 2007'de Leeroy Jenkins'in oyuncusu Ben Schulz

Leeroy Jenkins, çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu World of Warcraft'da, Ben Schulz tarafından yaratılan "Leeroy Jenkins" isimli bir oyuncu karakteridır. Karakter, 2005 yılında, viral bir oyun videosundaki rolüyle popüler hale geldi. Videoda bir takım, canavarlara saldırı yapmak için hazırlanırken Ben Schulz "Leeroy Jenkins" diye bağırarak plansız bir şekilde yaratıklara hücum ediyordu ve takımının planı suya düşürüyordu.[1] Karakter bir internet fenomeni oldu ve pek çok dizide gönderme yapıldı.[2]

LEEROY JENKINS!

—Ben Schulz

Video[değiştir | kaynağı değiştir]

Orijinal video, World of Warcraft oyuncu birliği tarafından 11 Mayıs 2005'te Warcraftmovies video paylaşım sitesinde yayınlandı.[3][4] Videoda, bir grup oyuncu sonraki karşılaşmaları için ayrıntılı bir savaş planı kurar. Bu sırada, Leeroy bilgisayarından uzakta bir tabak tavuk hazırlar. Oyuncuların bu planı kurma sebebi, Leeroy'un patron canavarlardan bir parça zırh almasına yardım etmekti ancak Leeroy geri döndüğünde plandan habersiz bir şekilde savaş çığlığı misalinde kendi adını bağırarak hemen kafa kafaya savaşmaya koşar. Yoldaşları yardım etmek için acele eder, ancak Leeroy'un eylemleri ayrıntılı planı mahveder ve grubun tüm üyeleri öldürülür.

Video klip yayınlandıktan sonra bir internet fenomeni haline geldi. Video bir İnternet memesi olarak yayıldı ve aynı zamanda Leeroy'un diğer oyuncuların onu azarlamasına verdiği tepki, "en azından tavuğum var!"[5] ünlü oldu.

Satılık Eşyalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakterin popülaritesi, 25 Ekim 2006'da yayınlanan World of Warcraft Ticaret Kart Oyunu'na Mike Krahulik'in çizimiyle dahil edilmesiyle sonuçlandı.[6]

"Leeroy Jenkins" Efsanevi kartı daha sonra Blizzard'ın çevrimiçi kart oyunu Hearthstone'da, oyunun temel ("Klasik") setinin bir parçası olarak piyasaya sürüldü.[7]

Upper Deck Entertainment, 2008'in sonlarında bir Leeroy Jenkins figürü içeren World of Warcraft Minyatürleri oyunu yayınladı.[8] Leeroy'un ünlü iddiasına bir referans olarak, figürün sol elinde bir tavuk bacağı vardı.[9]

Tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

PC Gamer UK'nin Mayıs 2005 sayısında, "Leeroy Jenkins Ballad" başlıklı bir makale yer aldı. Makale, videonun, üyeleri sanki gerçek askeri taktikçiler gibi ciddiyetile ve titizlikle baskın planladıları için "inek" olarak nitelendirdi ve Leeroy'un arkadaşlarının inekliğine karşı duran bir kahraman olduğunu hissettiklerini eklediler.[10]

Blizzard, World of Warcraft içinde Leeroy'a gönderme yaptılar ve "Leeeeeeeeeeeeeroy!" isimli başarımı eklediler. Ayrıca, yeni genişleyen Warlords of Draenor'da, Leeroy oyuncu olmayan bir karakter olarak gelir ve videoda aradığı "Devout Shoulder" isimli eşyayo bulmasına yardım ederse oyuncunun garnizonuna katılır.[11] Blizzard ayrıca popüler çevrimiçi kart oyunu Hearthstone'a bir "Leeroy Jenkins" kartı ekledi.

Diğer göndermeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • My Name is Earl'ün " Little Bad Voodoo Brother " bölümünde, Randy "Leeroy Jenkins!" diye bağırarak otuz kişi ile aynı anda savaşmaya koştu.[12]
  • Reborn Heroes'un birkaç bölümünde Miko ve Ren savaşa giderken "Leeroy Jenkins!" diye bağırdı.[13]
  • Family Guy'ın "Veteran Guy" bölümünde Peter Griffin, bir teknede bazı teröristleri etkisiz hale getirmeyi planlıyor; ancak Cleveland "Leeroy Jenkins!" diye bağırarak saldırıya geçer ve videodaki olaylar aynen tekrarlanır.[14]
  • Ernest Cline'ın Armada kitabında, kahraman Zack Lightman, video oyun alanı it dalaşlarında arkadaşları tarafından Leeroy Jenkins olmakla suçlandı.
  • Barry'nin " Bölüm 5: İşini Yap " bölümünde Taylor, Barry'nin planlarını görmezden gelir ve "Leeroy Jenkins!" diye bağırarak odaya atlar.[15]
  • Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri Pararescue (PJ'ler) bu sesi, Inside Combat Rescue programında yaklaşan bir medevac görevi hakkında bilgilendirmek için kullanıyor.[16]
  • How I Met Your Mother'ın" Murtaugh " bölümünde, Barney "Okay chums, let's do this. Barney Stinson!" diye bağırarak odaya girdi. (Leeroy savaş çığlığını taklit ederek)
  • Z Nation'ın "Hackerville" bölümünde, hacker drone'larından birinin içinde "Leeroy Jenkins" çıkartması var ve ekibin geri kalanından önce patlayan bir duvara çarpıyor.
  • Logan Jacobs'un Arena kitabında, kahraman kanlı bir arena savaşına girerken "Leeerooy Jeenkkinss" diye bağırıyor.
  • From Software tarafından geliştirilen Dark Souls adlı video oyununda Paladin Leeroy adlı muhtemelen Jenkins'in kendisine bir gönderme olan bir NPC bulunur.
  • Supergirl'in 5. sezon "Back From the Future, Part 2" bölümünde Brainy, "Leeroy Jenkins!" diye bağırarak savaşa koşar.
  • MacGyver'in 4. sezon "Red Cell + Quantum + Cold + Comided " bölümünde Russ Taylor "Leeroy Jenkins" planı isimli panını ortaya koyar. Russ, "Leeroy Jenkins!" diye bağırarak koşar ve dikkat dağıtır.[17]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Messner, Steven (11 Mayıs 2020). "Leeroy Jenkins, World of Warcraft's greatest meme, turns 15 today". PC Gamer (İngilizce). 6 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2023. 
  2. ^ "How a 'World of Warcraft' meme became a political pundit's lame joke". Inverse (İngilizce). 12 Mayıs 2020. 17 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2023. 
  3. ^ "Leeroy!!". 11 Mayıs 2005. 3 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2020. 
  5. ^ Joel Warner (8 Mart 2007). "The Legend of Leeroy Jenkins". 18 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2020. 
  6. ^ "Leeroy Jenkins". s. WoW TCG Browser. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2013. 
  7. ^ "Leeroy Jenkins". s. HearthStone Wiki. 3 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2018. 
  8. ^ "World of Warcraft Minis Checklist (Alliance specs & attributes)". 27 Ocak 2009. 5 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2010. 
  9. ^ "Leeroy Jenkins". s. World of Warcraft Miniatures Game Checklist. 9 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2012. 
  10. ^ Pearson (Ağustos 2005). "The Ballad of Leeroy Jenkins". PC Gamer UK. 
  11. ^ "Leeeeeeeeeeeeeroy...?". Wowhead. 20 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2020. 
  12. ^ "WoW Archivist: The legacy of Leeroy Jenkins". Engadget. AOL. 31 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2020. 
  13. ^ "Review: 'Heroes Reborn' Feels Like NBC Drunk-Dialing an Old Ex". ScreenCrush. 24 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2020. 
  14. ^ "Family Guy Goes Full World Of Warcraft With Leeroy Jenkins Scene". GameSpot. 2 Nisan 2018. 3 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2018. 
  15. ^ "Barry Recap: Shakespeare's Whiff". Vulture. 22 Nisan 2018. 30 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2018. 
  16. ^ "Inside Combat Rescue with Leeroy Jenkins". 23 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2020. 
  17. ^ "MacGyver (S04E02) "Red Cell + Quantum + Cold + Committed"". tvserieshub.tv. 23 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Haberler Kategorisinden Haberler


  • Leeroy Jenkins Nedir? Nedir?:Leeroy Jenkins Nedir? ile ilgili Leeroy Jenkins Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Leeroy Jenkins Nedir? Ne Demektir? Leeroy Jenkins Nedir? Açıklaması Nedir? Leeroy Jenkins Nedir? Cevabı Nedir? Leeroy Jenkins Nedir? Kelimesinin Anlamı? Leeroy Jenkins Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Leeroy Jenkins Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Leeroy Jenkins Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Leeroy Jenkins Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Leeroy Jenkins Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Leeroy Jenkins Nedir? Açıklaması?:Leeroy Jenkins Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Leeroy Jenkins Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Leeroy Jenkins Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Leeroy Jenkins Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Leeroy Jenkins Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Leeroy Jenkins Nedir? Gerçek mi?:Leeroy Jenkins Nedir? ile ilgili Leeroy Jenkins Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Leeroy Jenkins Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Leeroy Jenkins Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Leeroy Jenkins Nedir? Hakkında?:Leeroy Jenkins Nedir? ile ilgili Leeroy Jenkins Nedir? burada bulabilirsiniz. Leeroy Jenkins Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Leeroy Jenkins Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Leeroy Jenkins Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Beytanyalı Lazarus, İsveçli bilim insanları listesi, Paylaşılan bellek, Yufuluo, Musul, Taboo, Kilimanjaro, Rodolfo Zelaya, Baranovichi, Amerikan şarabı, Kızılyar, Kazakistan, Mamry Gölü, 1749, Ankara armudu, FC Vaslui, Two Rode Together, Paco Gento, Elephantis (mitoloji), Brezilya, Philadelphia Flyers, Fasiyal Kanal, Dalton Trumbo, Trablusgarp Vilayeti, Seto İç Denizi, Armia Ludowa, Abdülhamid Besyuni, Nobel Tıp Ödülü, Geometrik optik, Hollanda Karayipleri, Ozzfest, Çizgi romanın gümüş çağı, Telerobotik, Seyrüsefer, Strophanthus, Artropod, Alejandro Sabella, İnversiyon, 2. Panzer Ordusu, Quaker Instant Oatmeal, quaker instant oatmeal, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi Fizik Enstitüsü, Tour de France dağlar klasmanı, Kastamonu, Angela Sarafyan, Jan Rajnoch, Mansa Konko, Formula 1 üreticileri listesi, M1 (Adana metrosu), Alma, Michigan, Iridium iletişim uyduları, Jackie Gleason, Vietnam Savaşı, Rosignano Marittimo, CHP Sanat Mükafatı, Sabatier Reaksiyonu, Sony Computer Entertainment, Blackburn Rovers, Iznogoud, Surp Vartanants Kilisesi, Rúben Amorim, Prado Müzesi, Girit Adası, Rhinocerotidae, Solanum rostratum, Ekvador Futbol Federasyonu, Helyosismoloji, UEFA Euro 2016, Beşşar Esad, Aromaterapi, Kale, Taglio di Po, Fransa Bisiklet Turu, Kont, Çanakpınar, Çiçekdağı, Stade Rennes, Dal (harf), Commonwealth Oyunları, Angus McDuck, Peter Cushing, Rasmussen, Jean Kouassi, Badempınarı, Karabuğday viskisi, Štip, Eski Taş Çağı, 1960 FA Cup Finali, Floridsdorf, Kiefer Sutherland, Mete İnselel, Polisario, Altkültür, Loïc Rémy, Ariel (uydu), Emir Kalenuyi, Thymus lacaitae, Avon Nehri, Jean Jacques Rousseau, Kulüpler Birliği Vakfı, Kıbrıs Genç TV, Ellen Greene,
Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?,