Kızıl Ordu Korosu

Kızıl Ordu Korosu

Kızıl Ordu Korosu
Kızıl Ordu Korosu Kelimesinin Anlamı Nedir? Kızıl Ordu Korosu Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kızıl Ordu Korosu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Kızıl Ordu Korosu - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Kızıl Ordu Korosu - Oranlamak Kızıl Ordu Korosu - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Kızıl Ordu Korosu - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Kızıl Ordu Korosu - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kızıl Ordu Korosu - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kızıl Ordu Korosu
Kızıl Ordu Korosu Nedir? Kızıl Ordu Korosu Ne demek? , Kızıl Ordu Korosu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Kızıl Ordu Korosu
Kızıl Ordu Korosu Kelimesinin Anlamı? Kızıl Ordu Korosu Ne Demek? Kızıl Ordu Korosu Ne Demektir? ,Kızıl Ordu Korosu Analizi?
Kızıl Ordu Korosu
Kızıl Ordu Korosu Anlamı Nedir? Kızıl Ordu Korosu Ne Demektir?, Kızıl Ordu Korosu Açıklaması Nedir? , Kızıl Ordu Korosu Cevabı Nedir? , Kızıl Ordu Korosu Kelimesinin Anlamı?

Kızıl Ordu Korosu

Kızıl Ordu Korosu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kızıl Ordu Korosu
Alexandrov Korosu Dans Topluluğu ile, Varşova 2009
Genel bilgiler
TarzlarKlasik, Marş, Opera,
Etkin yıllar1928–günümüz
Resmî siteredarmychoir.com
Eski üyelerValery Khalilov, ve diğer 63 üye
Kızıl Ordu Korosu arması

Kızıl Ordu Korosu, Sovyetler Birliği Ordusu Kızıl Ordu'nun resmi korosudur. Koro erkek koro elemanları, orkestra ve dans grubundan oluşur. Rusya'nın halk şarkılarından kilise müziklerine, opera aryalarından popüler müziklere kadar uzanan geniş bir yelpazede eserler icra etmişlerdir. Bunların arasında "Katyuşa", "Kalinka", "Kernina" ve "Ave Maria" en bilinenlerindendir. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra da Rusya'da ve diğer ülkelerde konserler vermeye devam etmişlerdir.

Rusya'nın Karadeniz kıyısında bulunan Soçi kentinden Suriye'nin Lazkiye şehrine giden bir askerî uçak kalkıştan 20 dakika sonra radardan kayboldu. Karadeniz'e düştüğü açıklanan uçakta bulunan yolcuların 64'ü Kızıl Ordu Korosu üyelerindendi. Tümü hayatını kaybetti.[1]

Kızıl Ordu Korosu'nun ölene kadar şefliğini yapmış olan Aleksandr Aleksandrov Sovyetler Birliği Marşı'nı bestelemiştir. Sovyetler Birliği Marşı sözleri değiştirilerek bugün Rusya Ulusal Marşı olarak kullanılmaktadır. Aleksandr Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'nda görevliyken halen Rusya'nın en ünlü Büyük Anayurt Savaşı marşları olan Svyaşennaya Voyna (Rusça: Священная война / Kutsal Savaş) ve Nesokruşimaya i Legendarnaya (Rusça: Несокрушимая и легендарная / Yenilmez ve Efsanevi) adlı marşları da bestelemiştir.

Kazan Katedrali

Kızıl Ordu Korosu 1928 yılında Moskova Merkez Ordu Kulübü'nde ilk şeklini almıştır. Kızıl Ordu Korosu adı altında on iki asker, bir vokal, bir akordiyon, 2 dansçı ve bir anlatıcı bulunmaktadır. İlk resmi gösterilerini 12 Ekim 1928'de Orkestranın 1929 yılında koro Sovyetler Birliği'nin Uzak Doğu bölgesinde Demiryolu inşa eden askerleri ziyaret ederek konserler verirler. Değişik birliklerden insanlardan oluşan koro, orkestra ve dansçılardan oluşan grup rütbe ayrımı yapmadan amatör sanatı geliştirmek, askerlere moral vermek ve onları kaliteli müziğe ilgilerini çekmek amacı ile 1933 yılına kadar 300'e yakın etkinlik düzenledi. Bu dönemde grup sovyet şarkılarla beraber Vasily Solovyov-Sedoy Paris'te Uluslararası Modern Hayatda Sanat ve Teknoloji Sergisi'nde sahne aldılar ve juri tarafından Grand Prix Onur Ödülü'ne layık görüldüler.

II. Dünya Savaşı sırasında Sovyet Cepheleri'nde, havaalanlarında, hastanelerde askerlere ve halka moral vermek için 1500'ün üstünde gösteri yaptılar.

Aleksandr Aleksandrov'un 1946 yılında ölümünden sonra oğlu Boris Aleksandrov koronun yönetimini başarı ile devam ettirdi. 1987'de son emekliliğinden önce Koro'ya Dünya turu sırasında şeflik yaptı. 2003'ten günümüze kadar koroya Vyacheslav Korobko şeflik etmektedir.

Bunun dışında koro David Foster, Jean-Jacques Goldman ve Steve Barakatt gibi birçok popüler sanatçı ve yapımcı ile birlikte de çalışmıştır.

Koronun bileşenleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Solistler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yevgeny Belyaev, en ünlü solistlerinden bir tanesidir. Kalinka, Marysya, Accordion Player gibi daha birçok şarkıyı seslendirir. Ayrıca tenordür. Rusya Halk Sanatçısı, SSCB Devlet Ödülü almıştır.

Koro[değiştir | kaynağı değiştir]

Koro diğer başka erkek koroları gibi tenör, bariton ve bas olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Ancak bu bölümler sekiz değişik vokal çizgisinde alt kategorilere de bölünmüştür.

Orkestra[değiştir | kaynağı değiştir]

Orkestra, klasik askerî koro orkestra nüelerinden başka balalayka, domra, akordiyon, ikili bass, çeşitli tahta üflemeli çalgılar, brass, gitar gibi Rus ve batı geleneksel müzik aletlerini de kullanmıştır.

Dans grubu[değiştir | kaynağı değiştir]

Grubun sahne gösterilerinde yer alan dansları Zaparozhtsi dansları, Kazak süvari dansları, Mart bayramı, askerî danslar, denizci dansları temel olmak üzere zaman zaman bunların birbiriyle karışımlarından oluşan dansları da kullanılmıştır.

The Wall konseri[değiştir | kaynağı değiştir]

1991 yılında Kızıl Ordu Korosu Berlin Duvarı'nın yıkılması üzerine Roger Waters'ın The Wall konserinde savaş karşıtı şarkılarından Bring the Boys Back Home (Çocukları evlerine geri gönderin) adlı şarkısında eşlik ettiler.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "92 kişiyi taşıyan Rus uçağı Karadeniz'de düştü". tr.sputniknews.com. 25 Aralık 2016. 18 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2022. 


Haberler Kategorisinden Haberler


  • Kızıl Ordu Korosu Nedir?:Kızıl Ordu Korosu ile ilgili Kızıl Ordu Korosu burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kızıl Ordu Korosu Ne Demektir? Kızıl Ordu Korosu Açıklaması Nedir? Kızıl Ordu Korosu Cevabı Nedir? Kızıl Ordu Korosu Kelimesinin Anlamı? Kızıl Ordu Korosu konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kızıl Ordu Korosu Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kızıl Ordu Korosu Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kızıl Ordu Korosu Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kızıl Ordu Korosu İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Kızıl Ordu Korosu Açıklaması?:Kızıl Ordu Korosu Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Kızıl Ordu Korosu Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kızıl Ordu Korosu Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kızıl Ordu Korosu Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kızıl Ordu Korosu Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Kızıl Ordu Korosu Gerçek mi?:Kızıl Ordu Korosu ile ilgili Kızıl Ordu Korosu burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kızıl Ordu Korosu sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kızıl Ordu Korosu Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Kızıl Ordu Korosu Hakkında?:Kızıl Ordu Korosu ile ilgili Kızıl Ordu Korosu burada bulabilirsiniz. Kızıl Ordu Korosu Detaylar için sitemizi geziniz Kızıl Ordu Korosu Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kızıl Ordu Korosu resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Migalovo Hava Üssü, Jill Ker Conway, Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde, Genbox Family History, Laure de La Raudière, Ağdere Rayonu, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, Pensilvanya Kolonisi, Türkiye biteyi, Apocynaceae, La Línea de la Concepción, Flo Rida, Toplumsal hareket teorisi, Mario Pašalić, Parayas Havalimanı, Maria de Lurdes Mutola, Göz Hastalıkları, Luis Enrique (futbolcu), Kurbağalama, Abaza isyanları, Ladoga Gölü, Samedan Havalimanı, Pietro Tacchini, Harry Osborn, Batı Nil virüsü, Boluspor, Gaiety Theatre, Cinius Yayınları, Merovenj sanatı, 1976 ABD başkanlık seçimleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oskarı, Barnoldswick, Londra Konferansı (1921), Nature (dergi), Oskemen Havalimanı, Oricola, Vatikan Müzesi, Dubai Tour, Kırmızı liste, Dōgo Onsen, Sidur, Wu Minxia, 1952 Mısır askerî darbesi, Darya Çultsova, Lepeta, Vakhş Nehri, Limburg, Harry Novillo, Rasmus Rask, Vicente Aranda, 45 Eridani, Fevzi Çakmak, Solanum candolleanum, Emmanuel Mayuka, Bir Endülüs Köpeği, Narin Nehri, PGE Arena Gdańsk, Küçük bira fabrikası, Dubniyum, Hilmi Kiremitçi, İsmail Paşa, Henry Cavendish, Kayıp Onyıl (Japonya), Arkalyk Havalimanı, Narın, Kırgızistan, Japon ekonomik mucizesi, NGC 5115, Sekigahara Muharebesi, Docs.com, Denise Nickerson, Halil Başol, Harry Lloyd, Tsushima, Nagasaki, Ronald Fisher, Hodinka Havalimanı, Jim Bouton, Caught in a Moment, Isabella (Angoulême), Enrique Granados, Dušan Tadić, Kevin Thomson, Fanny Biascamano, Vitellius, Paul Lazarsfeld, Balinalar, Harry Kewell, UEFA Süper Kupası maçları listesi, Vladimir Vernadsky, Rochefort, Belçika, Gemisavar füzesi, Ahılkelek Sancağı, Dazimon Muharebesi, Ciminà, Isaac Berger, Waseda Üniversitesi, Léo Schwechlen, Genpei Savaşı, Hocalı soykırımı anıtları ve eserleri, İşe alım, Yahudiler, 731. Birim,
Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?,