Kamila Valiyeva Kimdir?

Kamila Valiyeva Kimdir?

Kamila Valiyeva Kimdir?

Kamila Valiyeva Nereli

Kamila Valiyeva Kaç Yaşında? Kamila Valiyeva Boyu Kaç Kamila Valiyeva Kaç Kilo Kamila Valiyeva Doğum Tarihi Kamila Valiyeva Ne Demektir? Kamila Valiyeva Anlamı Nedir?
Kamila Valiyeva Kimdir? , Kamila Valiyeva Nereli , Kamila Valiyeva Kaç Yaşında? , Kamila Valiyeva Boyu Kaç , Kamila Valiyeva Kaç Kilo , Kamila Valiyeva Doğum Tarihi , Kamila Valiyeva Ne Demektir? , Kamila Valiyeva Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Kamila Valiyeva
Kamila Valiyeva Kelimesinin Anlamı Nedir? Kamila Valiyeva Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kamila Valiyeva Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Kamila Valiyeva - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Kamila Valiyeva - Oranlamak Kamila Valiyeva - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Kamila Valiyeva - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Kamila Valiyeva - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kamila Valiyeva - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kamila Valiyeva
Kamila Valiyeva Nedir? Kamila Valiyeva Ne demek? , Kamila Valiyeva Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Kamila Valiyeva
Kamila Valiyeva Kelimesinin Anlamı? Kamila Valiyeva Ne Demek? Kamila Valiyeva Ne Demektir? ,Kamila Valiyeva Analizi?
Kamila Valiyeva
Kamila Valiyeva Anlamı Nedir? Kamila Valiyeva Ne Demektir?, Kamila Valiyeva Açıklaması Nedir? , Kamila Valiyeva Cevabı Nedir? , Kamila Valiyeva Kelimesinin Anlamı?

Kamila Valiyeva Kimdir?

Kamila Valiyeva

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kamila Valiyeva
2022'de Valiyeva
Kişisel bilgiler
Yerel adıКамила Валерьевна Валиева (Rusça)
Tam adıKamila Valeryevna Valiyeva
Temsil edilen ülke Rusya
Doğum26 Nisan 2006 (17 yaşında)
Kazan, Rusya
Yaşadığı yerMoskova, Rusya
Boyu1,60 m (5 ft 3 in)
Koçu
Eski koçu
  • Kseniya İvanova
  • İgor Lyutikov
  • Natalya Dubinskaya
  • Stanislav Kovalyov
  • Marina Kudryavtseva
Koreografı
  • Daniil Gleyhengauz
  • Eteri Tutberidze
Paten kulübüSambo 70 (Hrustalni)
Antrenman yerleriMoskova, Rusya
Kaymaya başlama2009
Dünya sıralaması
ISU kişisel en iyi puanları
Kombine toplam272.71 (WR)
2021 Rostelecom Cup
Kısa program90.45 (WR)
2022 Avrupa Şampiyonası
Serbest program185.29 (WR)
2021 Rostelecom Cup

Kamila Valeryevna Valiyeva (RusçaКамила Валерьевна Валиева, TatarcaКамилә Валерий кызы Вәлиева, romanizeKamilä Valeriy qızı Välieva);[2] d. 26 Nisan 2006), Rus patencidir. 2022 Avrupa şampiyonu, 2021 Rostelecom Kupası şampiyonu, 2021 Skate Canada International şampiyonu, 2022 Rusya ulusal şampiyonudur. 2021 Rusya Ulusal gümüş madalyası almıştır. Ayrıca takım etkinliğinde 2022 Olimpiyat şampiyonluğu yaşamıştır. 2022 Kış Olimpiyatları'nda, dayanıklılığı artırmak için spor müsabakalarında yasaklanan trimetazidin ve yasaklanmayan diğer iki ilaç testi sonucunun pozitif çıkması tartışmalara yol açtı.[3][4] Spor Tahkim Mahkemesi tarafında açılan anti-doping davası, 29 Ocak 2024 tarihinde son buldu. 30 Ocak 2024'te Dünya Dopingle Mücadele Ajansı ve Uluslararası Paten Birliği, Kamila Valiyeva'nın 4 yıl boyunca tüm müsabakalardan men edilmesine karar verdi. Valiyeva'nın, pozitif testin elde edildiği tarih olan 25 Aralık 2021'den itibaren elde ettiği tüm sonuçlar ve kazandığı madalyalar iptal edildi. [5]

Valiyeva, kadınlar kısa programı, serbest buz pateni ve toplam puanlar bazında şimdi ki dünya rekorunun sahibidir. Kariyeri boyunca dokuz dünya rekoru kırdı. Toplam skorda (hepsi bir sezonda) 250, 260 ve 270 puanlık eşikleri aşan ilk kadın patenci, serbest patende 170 ve 180 puanlık eşikleri ilk aşan kadın patenci ve kısa programda 90 puanlık barajı ilk aşan isim oldu. Antrenman partneri ve takım arkadaşı Aleksandra Trusova'dan sonra dört ayak parmağını indiren ikinci kadın, herhangi bir türden dörtlü atlayış yapan dördüncü kadın, üçlü Axel'i indiren 16. kadın ve üçlü Axel'i indiren üçüncü kadın sporcudur.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Valieva ve köpeği Lëva, 2021

Valiyeva, 26 Nisan 2006'da Rusya'nın Kazan kentinde doğdu. Volga Tatarı etnik kökenlidir.[6] 2019 yılında hayranları tarafından kendisine hediye edilen Lëva (Lyova) adında Pomeranian cinsi bir evcil bir köpeğe sahiptir.[7] Valieva, annesi tarafından erken yaşta jimnastik, bale ve artistik patinaj derslerine kaydoldu, ancak beş yaşından sonra sadece paten kaymaya odaklanması için teşvik edildi.[8] Tekniğine ve yeteneğine hayran olduğu patencilerden biri olarak Nathan Chen'i örnek aldı.[9] ISU 2021 Paten Ödülleri'nde yapılan bir röportajda Valieva, artistik patinajdan emekli olduktan sonra psikolog olmayı umduğunu belirtmiştir.[9] Takım arkadaşı Alexandra Trusova ile birlikte yarışmalarda gümüş bıçaklı beyaz Edea paten çizmelerini kullanmayı tercih etmektedir.[10]

Doping suçlamaları ve dava süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

11 Şubat 2022’de Uluslararası Test Kurumu (ITA), Valiyeva’nın Olimpiyatlar öncesinde yapılmış bir doping testini geçemediğini doğruladı. Açıklama 2022 Kış Olimpiyatları'nda artistik buz pateni - Takım etkinliğinde Rusya Olimpik Komitesinin altın madalya kazanmasından sonra yapıldı.

Spor Tahkim Mahkemesi, Valiyeva’nın 16 yaşının altında bir sporcu olmasından kaynaklı yetişkinlerden farklı kural ve düzenlemelere tabi tutulması, Olimpiyatlar sırasında yapılan testlerinin negatif çıkması gibi sebeplere dayanarak bireysel yarışmada yer almasına izin verdi.[11]

Bildirilen pozitif test 25 Aralık 2021’de Valiyeva’nın Kadınlar Rusya Artistik Buz Pateni Şampiyonası’nda altın madalyayı kazanmasından sonra elde edildi. Buna rağmen test sonucu 8 Şubat 2022’de belirlendiği için, Valiyeva Avrupa Artistik Patinaj Şampiyonası ve Olimpiyatlarda yarıştı ve bu müsabakalar sırasında ve öncesinde pozitif teste rastlanmadı. Yapılan idrar testinde yasaklı maddelerden biri olan Trimetazidine tespit edildi. Trimetazidin, testte tespit edilen ama 2022’de yasaklı olmayan Hipoksen ve günümüzde de yasaklı olmayan Karnitin ile birlikte dayanıklılığı arttırma, yorgunluğu azaltma, ve oksijen kullanımını verimlileştirme amacıyla kullanılmaktadır.[12]

Doping davasının devam etmesi yüzünden takım etkinliği madalya töreni gerçekleştirilemedi. 29 Ocak 2024’te Valiyeva’nın takım etkinliğinde kazandığı puanlar iptal edildi ve neredeyse 2 yıl süren bir bekleyişin ardından altın madalyanın Amerika Birleşik Devletleri’ne, gümüş madalyanın ise Japonya’ya verilmesi kararlaştırıldı.[5]

Tüm bu süreç, Valiyeva’nın süreçte 15 yaşında olması, test sonucunun uzun bir süre sonra tespit edilmesi, podyumdaki diğer takımların madalyalarından mahrum kalması, RUSADA’nın şüpheli faaliyetleri ve açıklamaları, Rusya’nın doping ile olan geçmişi, olayların Valiyeva’nın mental durumuna etkisi gibi konular üzerine eleştiriler yağmasıyla büyük bir skandal olarak nitelendirilmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ISU World Standings for Single & Pair Skating and Ice Dance : Women". 10 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Рушан, Лукманов (27 Ağustos 2019). "Tatar girl Camila Valieva won the junior stage of the Grand Prix in Courchevel | Всемирный конгресс татар". tatar-congress.org (İngilizce). 5 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2023. 
  3. ^ Tariq Panja (15 Şubat 2022). "Kamila Valieva had three substances that could be used to treat heart conditions in her sample. Only one is banned". The New York Times (İngilizce). 15 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2022. 
  4. ^ Gina Kolata (15 Şubat 2022). "Cardiologists question the utility of the drugs found in Valieva's blood". The New York Times. 16 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2022. 
  5. ^ a b "Court of Arbitration for Sport hands Kamila Valieva four-year suspension for anti-doping rule violation". 30 Ocak 2024. Erişim tarihi: 23 Mart 2024. 
  6. ^ "Tatar girl Camila Valieva won the junior stage of the Grand Prix in Courchevel". Tatar Congress. 26 Ağustos 2019. 5 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  7. ^ "Lëva.KamilaValieva, Мой померанский шпиц Лёва 🐕💕" [Lëva.KamilaValieva, My Pomeranian Lëva 🐕💕] (Rusça). 12 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2021. 
  8. ^ "Top junior Kamila Valieva on skating, dogs, and Pablo Picasso". Olympic Channel. 3 Ocak 2021. 22 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2021. 
  9. ^ a b Nisha (6 Şubat 2022). "Kamila Valieva Parents, Ethnicity, Age, Wiki, Biography, Height, Skating Club, Net Worth & More" (İngilizce). 7 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2022. 
  10. ^ On-line Skating. "Trusova endorsement since 2021". Listing of 2-11-2022. [1] 12 Şubat 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  11. ^ "International Testing Agency-Beijing 2022: The ITA informs on figure skater Kamila Valieva". International Testing Agency (İngilizce). Erişim tarihi: 2024-03-23. 
  12. ^ "Kamila Valieva's Sample Included Three Substances Sometimes Used to Help the Heart. Only One Is Banned". The New York Times. 15 Şubat 2022. Erişim tarihi: 23 Mart 2024. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Kamila Valiyeva Kimdir? Kimdir?:Kamila Valiyeva Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Kamila Valiyeva Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Kamila Valiyeva Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Kamila Valiyeva Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Kamila Valiyeva Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Kamila Valiyeva Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Kamila Valiyeva Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Kamila Valiyeva Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Kamila Valiyeva Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Kamila Valiyeva Kimdir? Kaç Yaşında?:Kamila Valiyeva Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Kamila Valiyeva Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Kamila Valiyeva Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Kamila Valiyeva Kimdir? Nereli?:Kamila Valiyeva Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Kamila Valiyeva Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Kamila Valiyeva Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Kamila Valiyeva Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Taşnak, Machinarium, Monta Ellis, Ayet, Basketbol, Skald, János Esterházy, NGC 5837, Maly Trostenets, Todd Eldredge, Bada, Bunan, Yongin, McRib, Tiflis Kutsal Teslis Katedrali, Hitaylar, Hıtaylar, Mezîde Kadınefendi, Gracchus, Forbes, Dornhan, Dijitalleştirme, Batı Roma İmparatorluğu, The Tudors, William Knowles, Franco Arizala, Kureyş, Aydınlanma, Dimash Kudaibergen, Suwa, Hadlow, Varşova Gettosu, Aydınlık Türkiye Partisi, Christian Wirth, Ina, Nagano, Kızılorda (il), Aydın Alacakaptan, 2019 NBA Finalleri, Gençlik Stadyumu, Ueda, Nagano, Fatih Paşa Camisi, Devam eden silahlı çatışmalar listesi, Kulp, Waterfall, Kamerun, 2016, Do It, İmparatoriçe, Çift yıldız sistemi, Okaya, Aybars Kartal Özson, Iiyama, Dodo, Ayastefanos Rus Abidesi, Karuizawa, Dokunmak, Stefan Kiessling, 1992 Kış Olimpiyatlarında Türkiye, Ayas Mehmed Paşa, Mehmet Orhan Tuğrul, Sakae, İskandinavcılık, Ayar bozonu, Eve Dönüş (film, 2006), Herson Capri, Limasol, Unshō Ishizuka, Âdet döngüsü, Vatandaş bilimi, Askerî öğretim ve eğitim, Stroopwafel, Dyschoriste, Ayaka Ōhashi, Monizm, Lenf bezleri, Holographis, Arnis, Claire Rushbrook, Linda Lovelace, Aya Tekla Yeraltı Kilisesi, İsmetpaşa, Mahmudiye, Jorge Rinaldi, Kral Halid Uluslararası Havalimanı, Garsdale, Anitta (şarkıcı), Gina Holden, Nina Hartley, Marilyn Chambers, Yenişehir Tren İstasyonu, Ay gezgini, Ronaldo Luís Nazário de Lima, Crocodyliformes, Athing Mu, Non so che darei, İzmirdeki en yüksek binalar listesi, 1002, Ayşen Gürcan, Tanganika Gölü, Kapisa Vilayeti, Ayşe Osmanoğlu,
Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?,