Jill St. John Kimdir?

Jill St. John Kimdir?

Jill St. John Kimdir?

Jill St. John Nereli

Jill St. John Kaç Yaşında? Jill St. John Boyu Kaç

Jill St. John Kaç Kilo Jill St. John Doğum Tarihi

Jill St. John Ne Demektir? Jill St. John Anlamı Nedir?

Jill St. John Kimdir? , Jill St. John Nereli , Jill St. John Kaç Yaşında? , Jill St. John Boyu Kaç , Jill St. John Kaç Kilo , Jill St. John Doğum Tarihi , Jill St. John Ne Demektir? , Jill St. John Anlamı Nedir?

Jill St. John Kimdir?

Jill St. John

Vikipedi, özgür ansiklopedi
St. John yaklaşık 1970ler
Genel bilgiler
Doğum adıJill Arlyn Oppenheim
Doğum19 Ağustos 1940 (83 yaşında)
Los Angeles, ABD
Evlilik(ler)i
Çocukları
kariyeri
Etkin yıllar1949–2014

Jill St. John (doğum adı Jill Arlyn Oppenheim); 19 Ağustos 1940) [1] Amerikalı eski aktris. Diamonds Are Forever'da 007 serisinin ilk Amerikan Bond kızı olan Tiffany Case'i oynamasıyla tanınmıştır. Diğer performansları arasında, Altın Küre adaylığı aldığı Aşıklar İçin Tatil, Kayıp Dünya, Gecenin Teklifi,[2] Come Blow Your Horn , Mağazaya Kim Bakıyor?, Balayı Oteli, The Liquidator, The Oscar, Tony Rome, Oturan Hedef ve The Concrete Jungle filmleri vardır.

John, televizyonda Batman, The Big Valley, Rowan & Martin's Laugh-In, Hart to Hart, Vega$, Aşk Gemisi, Fantasy Island, Magnum, P.I. ve Seinfeld gibi en beğenilen gösterilerde yer aldı. Hollywood'un en parlak döneminde, yüksek profilli sosyal hayatı ve önde gelen halk figürleriyle sık sık romantik ilişkileriyle neredeyse aynı derecede ünlüydü. St. John, aktör Robert Wagner ile evlidir ve onu 8 yaşından beri tanır. Yaklaşık bir düzine ekran ve sahne prodüksiyonunda, özellikle de 80 Günde Devri Alem'in yeniden yapımı olan dizisinin başrolünü paylaşmışlardır.

Erken dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

St. John, Los Angeles'ta zengin bir restoran sahibi Edward Oppenheim[3] eşi Betty (kızlık soyadı Goldberg)[4] 'nin kızı Jill Arlyn Oppenheim olarak doğdu.

Genç kızken, St. John Natalie Wood ve Stefanie Powers ile birlikte Çocuk Balesi Topluluğunun üyesiydi. Annesi Betty, ergenlik döneminde Jill'in soyadını St. John olarak değiştirdi.[3]

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Çocuk oyuncu[değiştir | kaynağı değiştir]

St. John altı yaşında radyoda oyunculuğa başladı. Aralık 1949'da dokuz yaşındayken, ilk uzun metrajlı TV filmi The Christmas Carol''da ilk gösterimini yaptı. Ayrıca o yıl, Richard Beymer'in yer aldığı çocuklara yönelik bir TV programı Sandy Dreams'in kadrosuna katıldı.

11 yaşında The George Burns ve Gracie Allen Show'un iki bölümünde yer aldı. Thunder in the East (1951) filminde küçük bir rolü vardı ve Sky King, Fireside Theatre ve Cavalcade of America bölümlerinde yer aldı.

Powers Profesyonel Okula katıldı ve lise diplomasını 1955 yılında Hollywood Professional School'dan[3] aldı. 15 yaşında St. John UCLA'nın Uzatma Okuluna kaydoldu.

Bu süre zarfında başta One Man's Family olmak üzere pek çok radyo programında yer aldı.[5]

Universal[değiştir | kaynağı değiştir]

St. John, Mayıs 1957'de Universal Pictures onunla haftada 200 dolardan başlayan yedi yıllık sözleşme imzaladığında 16 yaşındaydı.[6] İlk stüdyo filmi John Saxon'ın oynadığı Summer Love (1958) oldu. Ayrıca televizyonda The Christophers, Schlitz Playhouse ve The DuPont Show of the Month (Junior Miss uyarlaması) bölümlerinde yer aldı. İdolünün Kay Kendall olduğunu söyledi.[7]

20th Century Fox[değiştir | kaynağı değiştir]

1958'de Jill St. John

Daha sonra St John, onu bir yıldız yapmaya çalışan 20th Century Fox ile sözleşme imzaladı. The Remarkable Mr. Pennypacker (1959) ve Holiday for Lovers'da (1959) Clifton Webb'in kızını oynadı ardından bir macera filmi The Lost World'de (1960) oynadı.

"Yıldız parçaları dışında hiçbir şey" dedi daha sonra. "Biliyorsun, kız, yeğen, kız arkadaş."[5]

Fox onun üzerindeki seçeneği aldı. Warner Bros. The Roman Spring of Mrs. Stone (1961) için onu ödünç aldı, ardından Tender Is the Night (1962) filminde yardımcı bir rol oynadı.[8]

Komedi[değiştir | kaynağı değiştir]

St. John, Frank Sinatra ile oynadığı Come Blow Your Horn'da (1963) önemli bir rol oynadı. Filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu - Müzikal veya Komedi dalında Altın Küre Ödülü adaylığı aldı.

1963'te "Ben komedyenim" dedi. "Ben hiçbir zaman dramatik bir oyuncu olmak için hiç şikayet etmedim. Ama ben çok komiğim."[9]

Bunu komedi dizisiyle takip etti: Jerry Lewis ile Dükkana Kim Bakıyor? (1963), Dean Martin ile Kim Yatağımda Uyuyor? (1963) ve Robert Morse ve Nancy Kwan ile birlikte Honeymoon Hotel ile (1964).

1964'te "Şimdi gücüm seksi komedyeni oynuyorum" dedi. "Komedi her zaman yapmak istediğim şeydir."[5]

Voyage to the Bottom of the Sea, Burke's Law, The Rogues ve Theatre of Stars gibi televizyon programlarında konuk oyuncu olarak yer aldı. 1964'te Lauren Bacall ve Bacall'ın o zamanki eşi Jason Robards ile Mr. Broadway drama dizisinin "Take a Walk Through the Cemetery" bölümünde konuk oyuncu olarak yer aldı. Ayrıca Bob Hope ile birlikte bazı özel programlarda yer aldı.

MGM ona bir casus parodisi olan The Liquidator'de Rod Taylor ile birlikte (1965) kadın başrolünü verdi ve Stephen Boyd ile birlikte The Oscar'da (1966) yer aldı.

John, Batman (1966) adlı televizyon dizisinin birinci ve ikinci bölümlerinde Riddler'ın moll Molly'si olarak yer aldı. Ayrıca Büyük Vadi' de oynadı.

Universal[değiştir | kaynağı değiştir]

St. John, Universal ile sözleşme imzaladı. Şöhret Oyunun Adı (1966) adlı bir TV filmindeydi ve Robert Wagner ile Yaz Tatilimi Nasıl Harcadım (1967) filminde yardımcı rolü vardı.[10]

Bob Hope komedisi Eight on the Run (1967), ardından Wagner ile Banning (1967) ve Doug McClure ile The King's Pirate (1967) filmlerini yaptı.

1966'da hedefinin "Kendimi bir oyuncu olarak kanıtladığım ve seçtiğim rollerde daha seçici olabileceğim bir noktada olmak. Bundan sonra yapabileceğimi bildiğim parçaları seçebilmek istiyorum" dedi.[11]

Tony Rome'da (1967) Sinatra ile yeniden bir araya geldi ve devam filmi Foreign Exchange (1970) için yeterince popüler bir TV filmi The Spy Killer (1968) yaptı. Oyunun Adı. Kararlar! Kararlar! (1971)'na konuk oldu, St. John'un Bob Newhart ve Jean Simmons ile yaptığı bir TV filmiydi.

James Bond[değiştir | kaynağı değiştir]

John en büyük başarısını Sean Connery ile birlikte oynadığı Diamonds Are Forever (1971) filmindeki James Bond'un sevgilisi elmas kaçakçısı Tiffany Case rolüyle elde etti. Bond kızı oynayan ilk Amerikalıydı.[12] Tiffany 'nin karakteri, daha ağırbaşlı olan önceki Bond kızlarıyla karşılaştırıldığında tartışmacı, yıpratıcı, gürültülü ve küstah; görünüşe göre Amerikalı kadınlar hakkında basmakalıp bir yorum olması gerekiyordu.

1972'de St. John, suç draması Sitting Target'da Oliver Reed ile birlikte rol aldı.

Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Saga of Sonora (1973) ve Brenda Starr (1976) (başrolde) televizyon filmlerini yaptı ve Vega$, Aşk gemisi, Magnum, P.I., Fantasy Island ve Matt Houston'da konuk oyuncu olarak rol aldı. Ayrıca Hart to Hart'ın pilot bölümünde göründü.

St. John, Two Guys from Muck (1982) ve Rooster (1982) adlı TV filmlerini yaptı ve Warden Fletcher'ı oynadığı hapishanede bir kadın olan The Concrete Jungle (1982) adlı uzun metrajlı filmde en yüksek faturayı aldı. The Act' 'da(1983) küçük bir rolü vardı.

1983–1984 yılları arasında Thomas Mallory'nin işbirlikçi eski baldızı Deanna Kinkaid'i oynadığı kısa ömürlü pembe dizi Emerald Point N.A.S.'ta Dennis Weaver ile rol aldı.

Daha sonraki kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

John ve Robert Wagner, 80 Günde Devri Alem'de (1989); İnanılacak Bir Şey (1998); ve Çağrı (2002). Robert Altman'ın Hollywood taşlaması The Player 'da (1992) kendileri gibi kısa rollerde yer aldılar.

1966 yılında Aşk Mektupları yapımında birlikte sahneye çıkmaya başladılar.[13]

1997'de çift televizyon sitcom Seinfeld'in "Yada Yada " bölümünün sonunda birlikte göründüler.

St. John, Out There (1995) ve The Trip (2002) filmlerinde Wagner olmadan göründü.

2014 yılında Noel Baba rolünü oynayan Wagner ile birlikte TV filmi Northpole'da St. John bayan Noel Baba'yı oynadı. Film, ekrandan 12 yıll aradan sonra ilk oyunculuk rolüne damgasını vurdu.

Diğer çalışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

1972'de St. John Hollywood'u büyük ölçüde arkasında bıraktı ve kişisel ilgi alanlarına ve yemek pişirmeye odaklandığı Aspen, Colorado'ya taşındı.

Yemek pişirmeye olan ilgisi sonunda bir mutfak kişiliği haline gelmesine yol açtı, ABC-TV'nin Günaydın Amerika'sında aylık yemek pişirme bölümlerinde yer aldı ve 1980'ler boyunca USA Weekend dergisinde köşe yazısı yazdı. Bu, sağlıklı yemek tarifleri ve bazı anekdotlardan oluşan koleksiyon Jill St. John Yemek Kitabı'nın (1987) yazılmasıyla sonuçlandı.[14]

St. John ayrıca el yapımı Angora kazağı işi geliştirdi ve orkide yetiştirme, kayak, yürüyüş, nehir raftingi, kampçılık ve bahçecilikle ilgilenmeye başladı. 1987'de "Artık bir dağ kızıyım. Dışarıyı seviyorum, hasatı ve taze sebze ve otları kullanmayı seviyorum." dedi.[14]

St. John, bir çocuğa mali destek sağlamak için yılda en az 1,000 $ katkıda bulunan Rancho Mirage merkezli kadın grubu Aunts Club'un kurucusudur.[15][16]

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

St. John dört kez evlendi. Kocaları:

  • Neil Dubin (12 Mayıs 1957 - 3 Temmuz 1958; boşandı) St. John, Yuma, Arizona'ya kaçtıklarında 16 yaşındaydı. Du, bin knter servetin varisiydi. St. Jhn, onu taciz ettiğinden ve alay ettiğinden şikayet ett.[17]
  • Lance Reventlow (24 Mart 1960 - 30 Ekim 1963; boşandı) Reventlow, FW Woolworth servetinin varisi Barbara Hutton'ın oğluydu. St. John 86.000 dolarlık bir anlaşma aldı.[18] Boşanmalarına ve müteakip yeniden evlenmelerine rağmen, röportajlarda Reventlow'dan "merhum kocam" olarak bahseder.[19]
  • Jack Jones (14 Ekim 1967 - 28 Şubat 1969; boşanmış) Jones, şarkıcılık kariyerine yönelik taleplerin ve ilgili seyahatlerin ayrılmaya katkıda bulunduğunu söyledi.[3]
  • Robert Wagner (26 Mayıs 1990 – günümüz) Çift ilk olarak 1959'da 20th Century Fox'ta sözleşmeli oyuncularken tanışmış ve 1982 Sevgililer Günü'nden beri birlikteler.

Evlilikler arasında, St. John, Ben Barnes, Gianni Bulgari, Sammy Cahn, Michael Caine, Oleg Cassini, Barry Coe, Sean Connery, Ahmet Ertegun, Robert Evans, Glenn Ford, David Frost, Jack Haley gibi eğlence, spor ve siyasi kişiliklerle çıktı. Jr, Bill Hudson, Henry Kissinger'ın, Sidney Korshak, Sandy Koufax, Peter Lawford, George Lazenby, Trini Lopez, Tom Mankiewicz, George Montgomery, Jack Nicholson, Hugh O'Brian, Ogden Mills Phipps, Roman Polanski, Alejandro Rey, Tom Selleck, Frank Sinatra, U Thant, Robert Vaughn, Giovanni Volpi, Adam West ve David L. Wolper ile flört etti.[20] John ayrıca ceza mahkemesi yargıcı Jerome M. Becker, kayak eğitmeni Ricky Head, Olimpiyat kayak şampiyonu Brownie Barnes, plastik cerrah Steven Zax, yatırım komisyoncusu Lenny Ross, Chicagolu iş insanı Delbert W. Coleman ve Brezilyalı girişimci Francisco "Baby "Pignatari ile aşk ilişkisi yaşadı.[21] 1974'te Miami emlak geliştiricisi Robert Blum ile nişanlandı ancak nişanı iptal etti.[3]

Üç üvey kızı vardır:

  • Katie Wagner, 1964 yılında Wagner ve Marion Marshall'ın kızı olarak doğdu.
  • Natasha Gregson, 1970 yılında Richard Gregson ve Natalie Wood'un kızı olarak doğdu, ancak Wood öldükten sonra Wagner/St. John ev halkınca yetiştirildi
  • Courtney Wagner, 1974'te Wagner ve Wood''un kızı olarak doğdu

Temmuz 2007'de Wagner ve St. John 14 milyon dolara[22] olduğu söylenen 1983'ten beri yaşadıkları Brentwood çiftlik evini sattılar ve Aspen'deki tatil evlerine taşındılar.[23] Los Angeles'ta bir apartman dairesini ise tutmaktadırlar.[24]

John ve kocasının eski baldızı aktris Lana Wood arasındaki karşılıklı husumet, Sean Connery'ninDiamonds Are Forever'ın çekimleri sırasında her iki kadınla aynı anda yer aldığı 1971 yılına kadar uzanır. Çiftin yarım asırlık çekişmesi, iyi belgelenmiş iki kamuoyu tartışmasıyla vurgulandı: birincisinde Eylül 1999'da St. John, Vanity Fair dergisi[25] için Bond kızı buluşmasında Wood'la fotoğraflanmayı reddettiği zaman ve diğerinde ise Şubat 2016'da Wood, Palm Springs'te St. John'u onurlandıran bir etkinliğe davetsiz olarak gittiğinde ve 1981'de Wagner ile Santa Catalina Adası kıyılarında yatla gezerken gizemli bir şekilde boğulan kız kardeşi Natalie'nin[26] yeniden açılan ölüm davasıyla ilgili olarak Wagner ile yüzleşti.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Film[değiştir | kaynağı değiştir]

Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2021. 
  2. ^ <a href="https://en.wikipedia.org/ansiklopedi/Come_Blow_Your_Horn_(film) 23 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi." rel="mw:ExtLink" title="Come Blow Your Horn (film)" class="cx-link" data-linkid="102">
  3. ^ a b c d e "The Private Life and Times of Jill St. John". 7 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2021. 
  4. ^ "Betty Lou Oppenheim, dead at 85". Variety. 16 Nisan 1998. 4 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ a b c Too Many Jacks for Jill: Hollywood's most irrepressible redhead says she likes the idea of marriage, but... Goldberg, Hyman. Los Angeles Times January 5, 1964: B12.
  6. ^ Film Beauty, 16, to Save; Her Husband Pays Bills: Jill St. John Explains How She Can Put Away Salary; Court Approves Contract Los Angeles Times May 30, 1957: 2.
  7. ^ Lovely Jill Goes Up the Hill to Stardom: JILL ST. JOHN 'High-Q' No Problem, Hopper, Hedda. Los Angeles Times September 28, 1958: E1.
  8. ^ Just Call Her Joyous Fill: And Why Shouldn't She Be Joyous? She Has Beauty, Charm, a Burgeoning Career, and Lance Reventlow for a Husband Hopper, Hedda. Chicago Daily Tribune April 9, 1961: b17.
  9. ^ Prefty, Bright, Rich Jill St. John Has Fun Smith, Jack. Los Angeles Times October 7, 1963: A1.
  10. ^ Delicate Balance of TV Censorship Los Angeles Times November 23, 1966: C12.
  11. ^ Jill's Ready for Better Roles, NORMA LEE BROWNING. Chicago Tribune November 1, 1966: b1.
  12. ^ "The Early Bond Girls: Where Are They Now?". BBC America. November 2012. 12 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2018. 
  13. ^ Lucky in life and in love: Robert Wagner and Jill St. John Star Together in Love Letters: The Record24 Oct 1996: C10.
  14. ^ a b William Rice (10 Aralık 1987). "Actress Jill St. John Plays Up Cooking Career". Chicago Tribune. 14 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2015. 
  15. ^ Bond Girl Jill St. John To Be Honored By Sintara Center 8 Kasım 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. looktothestars.org. January 22, 2016.
  16. ^ "Sinatra Center for Abused Children 2016 champion honors lunch". 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ ACTRESS BLAMES HIVES ON NAGGING: Jill St. John, 17, Wins Divorce After Telling How Mate Impeded Her Career Los Angeles Times July 4, 1958: 2.
  18. ^ Jill St. John Is Divorced New York Times October 31, 1963: 27.
  19. ^ The Paul O'Grady Show, March 17, 2009.
  20. ^ Some Kind of Hero: The Remarkable Story of the James Bond Films. The History Press. 2015. s. 254. ISBN 9780750966504. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2018. 
  21. ^ "Friends Say It's Love". People.com. 18 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "Sale price *finally* revealed (After more than a year!) for the 4,556-square-foot house in los Angeles' Brentwood area that actor Robert Wagner and actress Jill St. John sold in July 2007; couple fet". 5 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ "Aspen is home, sweet home for actor Wagner". 18 Eylül 2008. 11 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ Wagner, Robert & Eyman, Scott. Pieces of My Heart. Random House, 2010
  25. ^ "Insider". 11 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  26. ^ "Robert Wagner Finally Answers Questions in Natalie Wood Case". March 2016. 2 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Jill St. John Kimdir? Kimdir?:Jill St. John Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Jill St. John Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Jill St. John Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Jill St. John Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Jill St. John Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Jill St. John Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Jill St. John Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Jill St. John Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Jill St. John Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Jill St. John Kimdir? Kaç Yaşında?:Jill St. John Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Jill St. John Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Jill St. John Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Jill St. John Kimdir? Nereli?:Jill St. John Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Jill St. John Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Jill St. John Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Jill St. John Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Cogito ergo sum, Fransada eşcinsel evlilik, Kiliks, Lale ve Nerkis Hanımlar, Koca Bekir Paşa, The Country Girl, María del Pilar Teresa Cayetana de Silva y Álvarez de Toledo, Bibbiena, Leonardo Cilaurren, Yelets, OnePlus 5, Hadrianapolis Muharebesi (1205), Mevlid, Kruna, Türk vatandaşı, Fury from the Deep, São Mamede (Évora), Lost dizisinin kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi, Karaağaç, Kandıra, Crocus pestalozzae, Kıncıllı, Kandıra, Kurtyeri, Kandıra, Abdulhamit Çintan, Nasuhlar, Kandıra, Lokmanlı, Kandıra, Pirceler, Kandıra, Alessandro Parisotti, Wimbledon karışık çiftler şampiyonları listesi, Maliye, Ülkelere göre idari bölümler listesi, Mehmet Kesimoğlu, Teknokulis, Mount Blade (video oyunu), Dereli, Emet, Kavap, Dünyanın en eski yapıları listesi, Saldırgan realizm, Uyanış Büyük Selçuklu, II. Dünya Savaşı, Kevin J. Anderson, Sarıgazi, Kandıra, Terziler, Kandıra, Dünyanın dış çekirdeği, Amfipolis, Yağcılar, Kandıra, Bolu, Kandıra, Micropygia, Candaroğlu, Tarih öncesindeki memeliler listesi, Hadrian Kapısı, Anthemius (praefectus praetorio), Universal Pictures, Bramall Lane, Allactaga toussi, Rus Ordusu, Packington, Oya Tekin, Lionel Royer, Penaeus, Sergey Stanişev, West Bromwich Albion FC, Bağırganlı, Kandıra, Brentford FC, Kibernetik, Zekâ, Beylerbeyi, Kandıra, Oscar Isaac, Çakırcaali, Kandıra, Mario Lemina, Aedilis, Reading FC, Sheffield Wednesday FC, Portsmouth FC, Aslıhan Malbora, Atlı Atatürk Anıtı, Alaca, Köprüköy, Whig Partisi, Yangın, Accrington Stanley FC, Sophie Aldred, Mims, Shunya Suganuma, Doncaster Rovers FC, Dean Court, Hadisa katliamı, Arsenal FC, Formulaz, Preston North End FC, Anfield, Fulham FC, İngiliz futbol kulüplerinin iç saha seyirci kayıtları, Bloomfield Road, Huddersfield Town AFC, Wolverhampton Wanderers FC, Crystal Palace FC, Carrow Road, Goodison Park, Leeds Road, Huddersfield, Coventry City FC, Roker Park,
Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?,