İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir?

İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir?

İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir?

İstanbul Üsküdar Lisesi Nereli

İstanbul Üsküdar Lisesi Kaç Yaşında? İstanbul Üsküdar Lisesi Boyu Kaç

İstanbul Üsküdar Lisesi Kaç Kilo İstanbul Üsküdar Lisesi Doğum Tarihi

İstanbul Üsküdar Lisesi Ne Demektir? İstanbul Üsküdar Lisesi Anlamı Nedir?

İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? , İstanbul Üsküdar Lisesi Nereli , İstanbul Üsküdar Lisesi Kaç Yaşında? , İstanbul Üsküdar Lisesi Boyu Kaç , İstanbul Üsküdar Lisesi Kaç Kilo , İstanbul Üsküdar Lisesi Doğum Tarihi , İstanbul Üsküdar Lisesi Ne Demektir? , İstanbul Üsküdar Lisesi Anlamı Nedir?

İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir?

İstanbul Üsküdar Lisesi

Koordinatlar: 41°01′44″K 29°01′47″D / 41.02889°K 29.02972°D / 41.02889; 29.02972
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İstanbul Üsküdar Lisesi
Harita
SloganÜsküdar'ın İstanbul'u.
Kuruluş1938
ÜlkeTürkiye
ŞehirÜsküdar, İstanbul
TürüAnadolu Lisesi
MüdürNedim Güney
Müdür yardımcısıMurat Çolak, Fazıl Topaloğlu, Hikmet Türkmen, Asiye Aslan
Eğitim diliTürkçe
Yabancı dil(ler)İngilizce, Almanca
Sınıflar26
Öğrenci sayısı876
Öğretmen sayısı50
Adresiİcadiye Mh. Barışık Sk. No:18 Üsküdar/İstanbul
Resmî sitesihttp://www.iul.meb.k12.tr
Koordinat41°01′44″K 29°01′47″D / 41.02889°K 29.02972°D / 41.02889; 29.02972

İstanbul Üsküdar Lisesi 1938 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır. İcadiye Mahallesi'nde bulunmaktadır. Proje okuludur, her yıl yapılan LGS (Lise Geçiş Sınavı) ile öğrenci alımı yapmaktadır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1938 yılında Üsküdar 14. Kız Ortaokulu adıyla eğitim-öğretime başlamıştır. 1946 yılına kadar ortaokul adıyla kalan okul, aynı yıl Üsküdar Kız Lisesi adını almıştır. 1949 yılında Üsküdar 3. Erkek Ortaokulu ile birleştirilmiş, Fıstıkağacı Ortaokulu adını almıştır. 1956 yılında tekrar Üsküdar Kız Lisesi adını almıştır.

2000 yılında karma liseye dönüştürülerek Üsküdar Lisesi adını almıştır. 2005 yılında Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Anadolu lisesine dönüştürülerek İstanbul Üsküdar Lisesi adını almıştır.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Okul 4 yıllıktır. Lise, tanınmış üniversiteler olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi yerlere her sene öğrenci yerleştirmektedir. Okul anlaşmalı olduğu özel bir şirket ile her yıl isteyen öğrencileri Kanada veya İngiltere’ye götürmektedir. Orada 1 ay boyunca İngilizce kurslarına tabii tutmaktadır. Okuldaki yabancı diller İngilizce ve Almancadır.

Okul, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Avrupa Birliği Ağ Bağlantılı Eğitim Projesi'nde pilot okul olarak yer almıştır. Bu projedeki başarısından dolayı, Avrupa Birliği içerisinde 2011-2014 yıllarını kapsayan "ITEC" Eğlenceli Eğitim Ortamları, yenilikçi pedagoji anlayışı ile uygulanan proje için tekrar pilot okul olarak seçilmiştir. 2015-2016 eğitim öğretim yılı içinde Olumlu Davranışları Geliştirme Projesi (ODGE)'nin pilot okullarından biri seçilmiştir.

Okul, eğitim-öğretim başarısının yanı sıra, badminton, basketbol, voleybol, hentbol, satranç, tiyatro, halk oyunları, müzik, resim ve eğitsel faaliyetlerde de kendisinden söz ettirmeyi başarmıştır. Kulüp faaliyetleri konusunda da aktif bir okuldur, kulüp aktiviteleri okul içinde bulunan bir oluşum olan Kulüpler Birliği çatısı altında yönetilmektedir. Kulüpler Birliği çatısı altında aktif olarak 25'ten fazla kulüp bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, okulda Erasmus ve E-Twinning programları da mevcuttur.

Fiziksel Olanaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Okul, iki birleşik blok şeklinde olmakla beraber ana bina 4 katlıdır. Yardımcı bina ise tek kat olmakla birlikte beden eğitimi dersleri burada işlenmektedir. Tamamı kullanımda 26 adet derslik, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, toplantı salonu, kütüphane ve müzik odası bulunmaktadır.

Ayrıca 2 adet psikolojik danışma rehberlik servis odası, 1 adet öğretmen odası ve 3 adet idari oda ile Okul Aile Birliği odası bulunmaktadır. Okulda 1 adet spor salonu, halı saha ve kantin bulunmaktadır. Her sınıfta Fatih Projesi'ne bağlı olarak akıllı tahta bulunmaktadır.

Okula bağlı olarak kız pansiyonu bulunmaktadır.

Mezunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Okula Giriş[değiştir | kaynağı değiştir]

Okul her sene Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği LGS (Lise Geçiş Sınavı) ile öğrenci almaktadır.

Eğitim-Öğretim Yılı Yüzdelik Dilim Puan Alınan Öğrenci Sayısı
2016 7.15 456.6142 180
2017 8.41 472.7614 180
2018 6.80 362.5542 180
2019 5.63 441.0980 180
2020 4.95 418.9037 280
2021 5.33 402.0839 150

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Kimdir?:İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Kaç Yaşında?:İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Nereli?:İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. İstanbul Üsküdar Lisesi Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Forrest Gump, Ruth Prawer Jhabvala, Çiçek (V. Konstantinosun eşi), Dişi organ, Selina Doğan, Kırka, Sinanpaşa, Skolyoz, Shiji, Cristin Milioti, Ernst Stojaspal, Ögretmenim Mori’yle Salı Buluşmaları, Solamen, Hong Kongun semtleri, Google tarafından satın alınan şirketler listesi, Blood Money (Angel), Jack Vance, Bitkiler, Alpha Centauri, Renault Twingo, Bianor, Vaygan, Stephen Root, Noturus gilberti, Artsakh FC, İnanç özgürlüğü, Ekecikgödeler, Aksaray, Nokia 1616, Norma Rae, Bunolagus monticularis, Bulgaristan Ulusal Meclisi, 68 Aksaray Belediyespor, Akim Tamiroff, Sana, LGBT gençler arasında intihar, Göhl, Kemal Alemdaroğlu, Avrupa Birliğinde siyaset, Arslan Toğuzata, Çinde intihar, Grow, Renault Scénic, César Ödülleri, Sag ihr, ich lass sie grüßen, Steve Staunton, Rachelle Lefevre, Loddon, Norfolk, NGC 4350, Akile Salih İsa, 3. arrondissement (Paris), William Herbert, Piri Reis, Konak, Leo Ortolani, Sadık Hüseynov, Amerika Birleşik Devletlerindeki havayolları listesi, Havuç, Garda Gölü, Damat Mehmed Ali Paşa, Christine Lahti, Karolina Kaczorowska, Birleşik Devletler Ordusu Veteriner Teşkilatı, Kasas, Arkaik insanlar, Lutjanus jocu, Akide, Sedef Çakmak, Anason, Neftekamsk, Manastır, Kuzey Makedonya, Koni hücreleri, Kodlamayan RNA, Oreochrysum, Mehmet Güler (ressam), Multiplayer, Mavi Dağlar Millî Parkı, En çok izlenmeye sahip YouTube kanalları listesi, Fumiaki Nakamura, Esrar Bitti, Abbas Vesim Efendi, Esenevler, Atakum, Lisandro Martínez, Sonic the Fighters, Dr. Robotnik, Chabelo, Aliye Timisi Ersever, Malcolm Brogdon, Marbach am Neckar, John F. Kennedy suikastı, Florida, Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now), Turahan Bey, Survivor Series (2018), Percy Williams Bridgman, Eucalyptus pruiniramis, San Martino del Lago, Internet Explorer 1, Banite, Projector, Kızılibrik, Atkaracalar, Mezar sanatı, Hindistan ekonomisi,
Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?,