İnsanlığın Medeniyet Destanı

İnsanlığın Medeniyet Destanı

İnsanlığın Medeniyet Destanı
İnsanlığın Medeniyet Destanı Kelimesinin Anlamı Nedir? İnsanlığın Medeniyet Destanı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İnsanlığın Medeniyet Destanı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
İnsanlığın Medeniyet Destanı - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek İnsanlığın Medeniyet Destanı - Oranlamak İnsanlığın Medeniyet Destanı - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
İnsanlığın Medeniyet Destanı - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
İnsanlığın Medeniyet Destanı - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İnsanlığın Medeniyet Destanı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İnsanlığın Medeniyet Destanı
İnsanlığın Medeniyet Destanı Nedir? İnsanlığın Medeniyet Destanı Ne demek? , İnsanlığın Medeniyet Destanı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
İnsanlığın Medeniyet Destanı
İnsanlığın Medeniyet Destanı Kelimesinin Anlamı? İnsanlığın Medeniyet Destanı Ne Demek? İnsanlığın Medeniyet Destanı Ne Demektir? ,İnsanlığın Medeniyet Destanı Analizi?
İnsanlığın Medeniyet Destanı
İnsanlığın Medeniyet Destanı Anlamı Nedir? İnsanlığın Medeniyet Destanı Ne Demektir?, İnsanlığın Medeniyet Destanı Açıklaması Nedir? , İnsanlığın Medeniyet Destanı Cevabı Nedir? , İnsanlığın Medeniyet Destanı Kelimesinin Anlamı?

İnsanlığın Medeniyet Destanı

İnsanlığın Medeniyet Destanı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İnsanlığın Medeniyet Destanı
Comment l'homme devint humain
YazarRoger Garaudy
ÇevirmenCemal Aydın
DilFransızca
KonularTarih, İnsanlık tarihi
TürFelsefe
Yayım1978 (özgün)
2007 (Türkçe)
YayımcıTürk Edebiyatı Vakfı Yayınları
Sayfa208
ISBN9789756186183

İnsanlığın Medeniyet Destanı (Fransızca orijinal ismi: Comment l'homme devint humain), Fransız yazar Roger Garaudy'nin tarih ve medeniyet araştırmaları üzerine 1978 yılında yayınladığı felsefi eseri.

Önsöz[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsanlığın Medeniyet Destanı, Batı hegemonyasını reddeden gerçek bir dünya medeniyetleri tarihidir. Bu kitap, tarihin kaçırılmış fırsatlarını ve insanın kaybedilmiş boyutlarını bizimle birlikte aramaya katılmak isteyen kimselere sesleniyor.

Bu kitabın yönü geçmişe değil, geleceğe dönüktür. Kültür imtiyazına sahip olmayanlara, ona erişme arzusu verecektir. Bu imtiyaza sahip olup da, “klasik önyargı”nın kendisini Batı ile sınırladığı kimselerde ise büyük ihtimalle öfke doğuracak ama yine de kendilerinde bir açılma, evrensel bir bakış açısı, diğer medeniyetlerle yardımlaşma arzusu uyandıracaktır.

Kitaptan alıntılar[değiştir | kaynağı değiştir]

"İnsan, uzun zaman hayvandan ancak çalışmasıyla ayrıldı. Önemli bir farklılıktır bu. Yontma bir çakmak taşı âletiyle bile olsa, insan çalışmaya başladığı zaman daha eseri ortaya çıkmadan işinin gayesini peşinen görür. Bu tasarı, bu önceden kestirme, işte düşüncenin ta kendisidir."

"İnsanlığın altın çağı olan Hazreti İsa’dan önceki 4. yüzyılda, bütün medeniyetlerde insan, hem Allah’ı kalbinde taşıyan biri, hem de bütün tabiatın bir özeti mahiyetindeydi."

"Batı, her şeyden önce Avrupa’dır; dünyanın, içinde hiçbir zaman büyük bir dinin doğmadığı tek yeri, tek parçasıdır."

"Batı’nın tercihi, hesap ve ölçüye dayanarak dünyayı zapt etmek ve tabiata karşı bir fatih edasıyla davranmak şeklinde gelişti. Onun temel ve kendine has tecrübesi, artık “ben tabiata aitim” değil, aksine “tabiat bana aittir” oldu."

"Batı felsefesi (diğer bütün dünya bilgeliklerinden farklı olarak), bir bütün olarak insanın hareketi değil de, münhasıran zekâ meselesinden ibarettir."

"Roma İmparatorluğu bütün mağlup milletleri soymak suretiyle yaşadı. Tâ ki imparatorluk MS 4. yüzyılda, dış istilalardan daha ziyade iç çöküntüler ve general ve tâbilerinin isyanları yüzünden son nefesini verinceye kadar…"

"Düşüncelerimizin, hayallerimizin ve arzularımızın sessizliği içinde keşfettiğimiz mutlak Gerçeklik (Tanrı), âlemin üstünde, âlemden kopuk bir Gerçeklik değildir, çünkü var olan yalnızca O’dur, onun için de bize birliği buldurarak kendi kuruntularımızdan kurtarır."

"Kutsal Kitap Kur’ân’ın İslâm’da işgal ettiği merkezî yerden ötürü, İslâm resmi her şeyden önce hüsnühat, tezhip veya minyatürdür."

"Matematik bilimlerinde Müslümanlar, bir yandan Grekler’in geometrisini alırken, diğer yandan cebire ağırlık verdiler ve sonludan ziyade sonsuzun üzerinde durdular. Şair Ömer Hayyam (1050-1123), üç bilinmeyenli denklemleri Descartes’tan beş asır önce çözer."

"Müslüman tabipler, 8. yüzyıldan itibaren, içi oyuk bir iğne kullanarak emme yoluyla katarakt ameliyatı yapıyor, yaraları dağlama ve dikmesini biliyor, diş cerrahîsiyle uğraşıyorlardı."

"Din değiştirmek fert için ne ise, bir devrim de bir toplum için her şeyden önce odur: Hayatın gayesini ve anlamını değiştirmek."

"Hakikî medeniyetler diyaloğu, ancak herkes diğer insanı, kendisinin tam anlamıyla insan olması için, kendisinde bulunmayan taraf olarak görüp buna kesinlikle inandığı zaman var olur."

"Bilimin üstünde, bilimi inkâr eden değil, aksine bilimi tamamlayan, hikmet vardır."[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Timaş - Kitap Bilgisi". 27 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2020. 


Haberler Kategorisinden Haberler


  • İnsanlığın Medeniyet Destanı Nedir?:İnsanlığın Medeniyet Destanı ile ilgili İnsanlığın Medeniyet Destanı burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İnsanlığın Medeniyet Destanı Ne Demektir? İnsanlığın Medeniyet Destanı Açıklaması Nedir? İnsanlığın Medeniyet Destanı Cevabı Nedir? İnsanlığın Medeniyet Destanı Kelimesinin Anlamı? İnsanlığın Medeniyet Destanı konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İnsanlığın Medeniyet Destanı Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İnsanlığın Medeniyet Destanı Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İnsanlığın Medeniyet Destanı Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İnsanlığın Medeniyet Destanı İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • İnsanlığın Medeniyet Destanı Açıklaması?:İnsanlığın Medeniyet Destanı Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. İnsanlığın Medeniyet Destanı Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İnsanlığın Medeniyet Destanı Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İnsanlığın Medeniyet Destanı Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İnsanlığın Medeniyet Destanı Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • İnsanlığın Medeniyet Destanı Gerçek mi?:İnsanlığın Medeniyet Destanı ile ilgili İnsanlığın Medeniyet Destanı burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İnsanlığın Medeniyet Destanı sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İnsanlığın Medeniyet Destanı Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • İnsanlığın Medeniyet Destanı Hakkında?:İnsanlığın Medeniyet Destanı ile ilgili İnsanlığın Medeniyet Destanı burada bulabilirsiniz. İnsanlığın Medeniyet Destanı Detaylar için sitemizi geziniz İnsanlığın Medeniyet Destanı Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İnsanlığın Medeniyet Destanı resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Lgov, Friedrich Gustav Jakob Henle, Bulgaristan (thema), Buzdolabı, Edgar Ödülü, Bulgaristan millî futbol takımı, François Berléand, 30. Türkiye Hükûmeti, Bedri Koraman, İmparator Kangxi, Sosyalizm, Görümce, Hoşgeldiniz (şarkı), Kaşığımsı solucanlar, Bulgaristan kültürü, There Goes a Tenner, The Big Sky (şarkı), 1959 yapımı Türk filmleri, Moments of Pleasure, Görme duyusu, Havok (müzik grubu), Saxon (müzik grubu), Sarathi, Petauridae, Bulgaristan Prensliği, Fairport Convention, Froilan Tenorio, Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Otelo Saraiva de Carvalho, Meshari, Gürcan Berk, Hoşut Hanlığı, Tesselasyon, Next 2 You, Temizleme (sansür), Family Guy, OAuth, Bulgaristanın Hristiyanlaşması, Geophilidae, Gréta Salóme, Aşkenazim, Afrika mandası, Bulgarca, Bulgar Ortodoks Kilisesi, Türkiye Ermenileri Patrikleri listesi, Bulgar Keratsa, Yarpuz, Bulgar Eksarhlığı, Çamlıca TRT Kulesi, Lionheart (Kate Bush albümü), Remzi Aydın Jöntürk, Allocasuarina eriochlamys, Hamarkameratene, Bulgar İmparatorluğu, Kamışlı, Kozluk, Yeşilköy, Kargı, TCDD Eskişehir Müzesi, Niccolò Franco, Theater an der Wien, Bulgar Bilimler Akademisi, Charles Üniversitesi, Feridun Buğeker, Kurtuluş, Aliağa, Antik Çağ Yunan Felsefesi, Agama parafricana, Buldozer Devrimi, İli İsyanı, Wow (Kate Bush şarkısı), Wild Man (Kate Bush şarkısı), December Will Be Magic Again, Kresna Gorge Muharebesi, Elaine Strich, King of the Mountain (şarkı), Buldozer, Valladolid Konseyi, The Last Recruit, Justine Moritz, 1963 NBA Playoffları, Cornelius Fudge, Thomas Mann, Buldan Barajı, Müthiş Dadı, Álvaro Saborío, NGC 6492, Türkiye 1. Futbol Ligi, Zhong, Kopstal, Laetesia, Climax Group, Jacques Ellul, Bulbophyllum sphaenopus, Doğum adı, Supercop, Reddedilenler Salonu, Gien, Bulbophyllum praetervisum, II. Mutezid, Yedikule Tren İstasyonu, Hatschbachiella, Aşağılık kompleksi,
Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı, Meryem Tanrıverdi Göktaş Kimdir?, Tikel Nedir?, Zihnî İsminin Anlamı Nedir?, Abdulmecit Yıldırım Kimdir?, Hami Korkmazlı Kimdir?, Tiilinen Nedir?, Zihinsel İsminin Anlamı Nedir?, Fikirdeş Nedir?, Tiheähkö Nedir?, Zihayat İsminin Anlamı Nedir?, Buse Albayrak Kimdir?, Fijili Nedir?, İbrahim Yüksel Kimdir?, Fiili Bozuk Nedir?, Burhan Bahadır Özsoy Kimdir?, Zifirî İsminin Anlamı Nedir?, Burcugül Çubuk Kimdir?, Tıynetli Nedir?, Zibidi İsminin Anlamı Nedir?, Yaşar Dursun Kimdir?, Tırtılsı Nedir?, Zıypak İsminin Anlamı Nedir?, Arzu Şimşek Kimdir?, Figürlü Nedir?, Zıvanalı Sigara İsminin Anlamı Nedir?, Yunis Aksu Kimdir?,