İnegölspor Nedir?

İnegölspor Nedir?

İnegölspor

İnegölspor Nedir?
İnegölspor Ne demek?
İnegölspor Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
İnegölspor İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
İnegölspor
İnegölspor Kelimesinin Anlamı? İnegölspor Ne Demek?
İnegölspor Ne Demektir? İnegölspor Analizi?
İnegölspor
İnegölspor Anlamı Nedir? İnegölspor Ne Demektir?
İnegölspor Açıklaması Nedir? İnegölspor Cevabı Nedir?
İnegölspor Kelimesinin Anlamı?
İnegölspor
İnegölspor Kelimesinin Anlamı Nedir? İnegölspor Kelimesinin Anlamı Ne demek?
İnegölspor Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İnegölspor Nedir?

İnegölspor

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İnegölspor
Tam adİnegölspor Kulübü
RenklerBordo-Beyaz
    -    
Kuruluş16 Mayıs 1954 (69 yıl, 334 gün önce.)
Stadyumİnegöl İlçe Stadyumu
(Kapasite: 3.950)
Onursal başkanTürkiye Alinur Aktaş
BaşkanTürkiye Osman Sevim
Teknik direktörTürkiye Murat Yoldaş
Lig2. Lig
2022-232. Lig/Beyaz, 11.
Resmî siteinegolspor.org.tr
İnegölspor'un eski logosu.

İnegöl Spor Kulübü, İnegöl'de 1954'te kurulmuştur. Futbol şubesi 2. Ligde mücadele eden takımın renkleri Bordo-Beyazdır. 1968'den bu yana iç saha maçlarını, İnegöl İlçe Stadyumu'nda oynamaktadır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1923'te İdmanyurdu Spor Kulübü, 1947'de Demir Spor Kulübü ve 1954'te İnegöl Spor Kulübü'nün kurulması sonrası 1984 yılında birleşmesi ile profesyonelliğe geçmiştir. Kulübün amblemindeki 3 yıldız, kurucu takımları ve onların renklerini temsil etmektedir.

İlk Kulüp Başkanı Hasan Bilge olmuştur. Aynı yıl 3. Profesyonel Lige dahil edilen İnegölspor büyük başarıya imza atarak profesyonel olduğu ilk yılda şampiyon olmuş ve 2. Profesyonel Futbol Ligi'ne yükselmiştir. İki kez Birinci Lig'e yükselme maçlarında final oynayıp kaybetmiştir. Ön önemli dönemi ise 1987-88 sezonunda Süper Lig'i son maçta 1 puanla kaybetmesidir. Bu sezondan sonra 3 yıl üst üste Play-Off oynamıştır. Bir sezonda Türkiye millî futbol takımına 3 Futbolcu veren İlk ve Tek İlçe Takımı olma unvanını almıştır. 1992-1993 sezonunda 8 sezon oynadığı 2. Profesyonel Futbol Ligi'nden 3. Lige düşmüştür.

1995-1996 Sezonunda 3. Profesyonel Futbol Ligi'nde Şampiyon olan takım 2. Profesyonel Futbol Ligi'ne yükseldi. Aynı sezon küme düşerek tekrar 3. ligde oynamaya başlayan takım 2001 yılına kadar burada oynadı.

2000-2001 Sezonunda 3. Ligde grubunu 3. sırada bitiren İnegöl, 2. Lige yükselme başarısı gösterdi. 2004-05 sezonunda 2. ve yükselme grubunda ise son maçta 1. Lig'i kaybetmiştir. 2006-2007 sezonunda tekrar yükselme grubuna kalma fırsatını son maçta kaybetmiştir. 2005-06 ve 2006-07 sezonlarında Eskişehirspor, Kasımpaşa, Bucaspor, Türkiye Kupası'nda Sivasspor, Bursaspor, Kocaelispor, Hacettepe, Elazığspor, Beşiktaş, gibi üst liglerde mücadele eden birçok takımı yenme başarısını göstermiştir. 7 sezon bu ligde mücadele eden takım 2007-2008 sezonunda 2. Ligden 3. Lige düştü.

2011-12 sezonun Taşkın Güngör önderliğinde 3. Ligde Şampiyon olarak tekrar 2. Lig'e yükselmiştir.

2012-13 sezonunda 2. Ligde grubunu 2. sırada tamamlayarak 1. Lige yükselmek için Play Off oynamaya hak kazandı. Play Off çeyrek final maçında Fethiyespor'a yenilerek şansını yitirdi.

2014-15 sezonunda 2. Ligde grubunu 4. sırada tamamlayarak 1. Lige yükselmek için Play Off oynamaya hak kazandı. Play Off çeyrek finalinde Hatayspor, yarı finalinde Bandırmaspor'u geçen takım, Alanya'da oynanan final maçını penaltılar sonucu 1461 Trabzon'a kaybederek 1. Ligin kapısından döndü.

2019-2020 sezonunda 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden takım sezonu 5. sırada tamamlayarak 1. Lige yükselmek için Play Off oynamaya hak kazandı. Play Off çeyrek final maçında Manisa FK'ya 3-0 yenilerek yarı finale yükselemedi.

Güncel Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Kadro en son 28 Kasım 2020 tarihinde güncellenmiştir.[1]
Mevki FutbolcuGüncel kadroda yoktur
2 Türkiye KL Gökhan Siverek
2 Türkiye KL Mertcan Babat
2 Türkiye KL Emre Şeker
2 Türkiye DF Kemal Hastürk
3 Türkiye DF Alişan Ural
4 Türkiye DF Semih Durmuş
5 Türkiye DF Bilal Özdemir
6 Türkiye OS Yılmaz Özeren
7 Türkiye OS Emre Pehlivan
8 Türkiye DF Yasin Görkem Arslan
9 Türkiye FV Mümin Aysever
10 Türkiye FV Raif Demir
11 Türkiye FV Caner Karakuş
12 Türkiye KL Hamdi Tevfik Altıok
14 Türkiye FV Okan Deniz
15 Türkiye KL Yavuz Kur
16 Türkiye DF Ali Aytemur
Mevki Futbolcu
17 Türkiye DF Mustafa Vargel
19 Türkiye OS Muhammet Öz
35 Türkiye DF Cenk Demirel
43 Türkiye OS Emrah Dağ
66 Türkiye KL Ali Türkan
67 Türkiye DF Uğur Kavuk
77 Türkiye DF Enes Bayır
81 Türkiye OS Ömürcan Yıldırımlı
95 Türkiye FV Ömer Keskin
96 Türkiye OS Mahmut Şeker
97 Türkiye OS Mert Güneş
99 Türkiye OS Muharrem Efe

Altyapı[değiştir | kaynağı değiştir]

İnegölspor Altyapısı Türkiye'nin en iyi 25 Altyapı takımı arasında gösterilmektedir. Uzun yıllardır katıldıkları turnuvalar, şampiyonalarda yapmış oldukları başarılarla önemli bir yer edinmiştir. Türkiye futboluna futbolcu ticareti yapan bir kulüp olarak gösterilen İnegölspor Altyapısı'nın şu an da birçok sporcusu Süper Lig, 1. Lig'de top oynamış ve hala oynayanlar bulunmaktadır. 1954'ten bu döneme yaklaşık 300'ün üzerinde profesyonel sporcu yetiştirmiştir. Menajerler ve kulüpler için genç yetenek bulma yeri olarak adlandırılan İnegölspor Altyapısında Kültür, medeniyet ve kişilik eğitimi de verilmektedir.

Ayrıca 1987-88 sezonunda 1. Lig'de oynayan İnegölspor, Türkiye millî futbol takımına bir sezonda 3 futbolcu yollayan ilk ve tek ilçe takımı unvanına sahiptir.

Stadyum[değiştir | kaynağı değiştir]

1968 yılında İlçe Spor Tesisi olarak kurulmuştur. İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan stadyumun kullanımı 2008 yılında 1 TL’lik sembolik bir bedelle İnegöl Belediyesi'ne devredilmiştir.

1985 yılında kapalı tribünü, 1993’te çatısı, 2007’de diğer bir kapalı numaralı tribünü yapılmıştır. 1995 yılında ise stadyumun sulanması ve fazla suyun dışarı atılmasıyla alakalı drenaj sistemi kurulmuştur. 1995 yılında yapılmış drenaj sistemi bugüne kadar kullanılmıştır.

300 Bin TL para ile 2012-2013 sezonu için yenilenen İnegöl Şehir Stadyumu'nun saha zemini, İnegöl Belediyesi tarafından, Galatasaray Türk Telekom Stadyumu'nun çim zemini ile aynı özelliklerle yapılmıştır. Avrupa standardına uygun şekilde yenilenen Stadyum sahası Türkiye Futbol Kulüplerinin çoğunda olmayan özelliği ve yeniliği taşımaktadır. Ayrıca 41 noktaya yerleştirilen, hidrolik ve sensörle çalışan rotor başlıklı spring sulama sistemi ile farklı bir drenaj modeli uygulanmıştır.

Stadyumun son haline göre 4.500 kişilik koltuklu numaralı tribünü vardır. Bu numaralı tribüne sadece Kombine sistemi ile girilmektedir. Stadyum kapasite ise 8.000 kişi civarındadır.

Taraftar Grupları[değiştir | kaynağı değiştir]

250.000 nüfusu aşkın bir ilçe olan İnegöl'de takıma destek ve sahip çıkma üst seviyededir. İlçenin birçok bölgesi Bordo-Beyaz renklere bürünmüş haldedir. Takımın yıllarca Bursa'dan soyutlanması ve başka bir şehir görülmesi İnegöl halkının desteğini arttırmasına sebep olmuştur. "İnegöl'de İnegölspor Tutulur, Biz İnegöllüyüz İnegölsporluyuz" sloganı ile her geçen gün daha büyük destek bulan İnegölspor'un karşılaşmalarında büyük bir potansiyel sağlayan halk gittiği deplasmanlarla da nam salmıştır. Bilinen birkaç önemli deplasman ise (100 Otobüslük Kütahya, 90 Otobüslük Yalova, 60 Otobüslük Çanakkale, 50 Otobüslük Ankara, 50 Otobüslük İstanbul, 40 Otobüslük Sapanca, 30 Otobüslük Antalya) deplasmanlarıdır.

Kulübün Resmi Olarak, Efsane Maraton, Hooligans Crew isimleri altında 2 ana Taraftar Grubu bulunmaktadır.

1986 yılında 46'lılar ismi ile Maraton tribünde kurulan tek bir grup oluşumu bulunmaktadır. İnegölspor Taraftarlar Derneği bünyesinde toplanıp İçerideki ve dışarıdaki maçlarda yoğun bir atmosfer yaşatmasıyla bilinen bu grup yüksek sayılarda gittikleri deplasmanlarıyla göze çarpıştır. Milenyum'lu yıllara gelindikçe grup sorumlularının tribünlerden etkisini çekmesi ve şehrin birkaç yıl içinde binlerce göç alması yeni insanların oluşuma katılmasını sağlamış ve bu durum grubu parçalamaya, fikir ayrılıklarına götürmüştür. 2003-2004 sezonunda İnegölspor - Eskişehirspor karşılaşmasında çıkan büyük çaplı olaylar, göz altıları ve grup içi sorunları sonrasında grup bölünme ve feshetme dernek ise kapanma kararı almıştır. (16.5) ve Biz İnegöllüyüz davasını savunma altında İrriducibili ve Hooligans Crew grupları kurulmuştur. Diğer tarafta ise başka bir düşünceyle Efsane grubu kurulmuştur.[2]

Efsane Maraton Grubu, 2005 yılında Efsane ismiyle kurulmuştur. Maraton tribünlerin efsanesi olarak bilinen 46'lılar'ın hatırasını canlandırmak adına 2007 yılında isimlerini Efsane Maraton değiştirmişlerdir. Kurulduğu günden bu yana İnegölsporluların vazgeçilmezi maraton tribünde aktif tribün hayatlarını devam ettirmektedirler. İçinde Hooligans Crew, Üninegöl, Ultras İnegöl gruplarını barındırmaktadır. 81 ile deplasman yapması ve Türk futbolunun önemli tribün gruplarıyla dostlukları ve bağlantılarıyla nam salmışlardır. Şehrini ve vatanını savunan bir kimliğiyle birlikte, İnegöl'de senenin 12 ayı sosyal, çevre, millî bütünlük, yardımlaşma, kutlama gibi etkinlik ve organizasyonlar hazırlamaktadırlar. Liderliğini 1995 yılından bu yana İnegölspor Amigoluğu yapan Tevfik Taşkın yapmaktadır.

Hooligans Crew, 2007 yılında kurulmuştur. İrriducibili grubu ile aynı davayı yürütmeleri ve dostluları uzun bir dönem aynı tribün bölümünde yer almalarını sağlamıştır. 2016 yılında İrriducibili Tribün Lideriyle aralarında geçen pankart krizi sonrası beraber yürüttükleri tribün hayatını ve çalışmalarını feshetmişlerdir. Bu kararın yarattığı etki sonrası İrriducibili tribün hayatını sonlandırmıştır. Bu grup İnegölspor taraftarlarından ve Sadece İnegöllülüğü kabul eden bir kesimden oluşmaktadır. Ağırlıklı olarak liseli ve üniversite öğrencilerinin de içinde yer aldığı, bununla birlikte grup sol politik yönleri ve beklenmedik tavırlar takınan, İnegölspor ve taraftarları adına çoğu sosyal projeyi yöneten, İnegölspor ürünlerini, pankartlarını hazırlayan ve organizasyonlarını üstlenen bir kimliktedir. Etkin yeri ve aktif yönetimi İnegöl'ün kalesi olarak bilinen Süleymaniye'dir. Bu taraftar grubunun liderliğini ise kurulduğu günden bu yana Bedirhan Alat yapmaktadır.[3]

İrriducibili Grubu, 2005 yılında Danger Gençlik ismiyle kurulmuştur. 2005'te ise (inatçı, bezmez, boyun eğmez) anlamına gelen İrriducibili ismini felsefe edinerek yeni bir isme geçiş yapmışlardır. 1986'da kurulan 46'lılar'ın ve İnegölspor Taraftarlar Derneği yönetici ve eski birçok liderinden oluşturulmuştur. 2008'de Bordo-Beyaz İnegölspor Taraftarlar Derneği'ni kurup organizasyonlarını bu dernek bünyesinde ayarlayıp toplanan, deplasmanlara sıklıkça giden bir kimlikteydi. 2008 yılının ağustos ayında Hem İnegölspor hem de İrriducibili Tribün Lideri olan Rossi lakaplı Fatih Kaçar adındaki liderlerini kaybetmişlerdir. Bu yaşanan talihsiz vefatın ardından grupta liderlik problemleri başlamış, bunun akabinde de gruptan Süleymaniyeliler, Bordo Bereliler, Zincir Koparan tayfaları fesih kararlarıyla ayrılmışlardır. 2016 yılına kadar tribün hayatını Hooligans Crew grubuyla sürdürdükten sonra iki grubun arasında geçen anlaşmazlık ile Hooligans Crew ayrılmış, İrriducibili ise tribün hayatını sonlandırmıştır.

Dostlukları ve Rekabetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

İnegölspor Kulübü ve taraftarlarının Gebzespor, Karagümrük ve Samsunspor camiaları ve taraftarlarıyla ebedi kardeşliği bulunmaktadır. Ayrıca Hatayspor, Sarıyer, Sakaryaspor ve Bandırmaspor gibi kulüplerle de güzel dostluk ilişkileri bulunmaktadır.

İnegölspor, Ankaragücü, Göztepe ve Eskişehirspor kulüpleriyle sıkıntılı ve ezeli bir rekabet içindedir. Aralarında oynanan karşılaşmalara ayrı bir ilgi gösterilmektedir. Saha içi ve saha dışı sporcular veya taraftarlar fark etmeksizin çıkan büyük çaplı olay ve gerginlikler bu rekabetin en iyi özetidir.

Bursaspor kulübü ile yıllardır bitmeyen ezeli derbi rekabeti bulunmaktadır. İnegölspor Bursa'nın ikinci büyük kulübüdür. Bursa ve ülke halkının Bursa şehrindeki çok sayıda profesyonel ve amatör kulüplerine rağmen sadece İnegölspor-Bursaspor karşılaşmalarını derbi olarak adlandırılmaktadır.

Maskot[değiştir | kaynağı değiştir]

Bordo Dinozorlar diye kendilerine hitap etmektedirler. Bursaspor ile aralarındaki ezeli rekabet sonucu böyle bir ismi kendilerine yakıştırmışlardır. İnegölspor'un Bursaspor kulübünden daha önce kurulmuş olması, daha önce profesyonel liglere katılması ve (1985-95)'li yıllar arasında takım taraftarları olarak daha büyük bir potansiyele sahip olması aralarındaki rekabet ve sorunları büyütmüştür.

Bursasporluların Yeşil Timsahlar maskotu üzerine İnegölsporlular da Bordo Dinozorlar ismiyle kendilerini belirtmişlerdir. Timsah soyunun Dinozor soyundan gelmesinden esinlenerek bu isme baş vurmuşlardır.

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Play Off Final (1) : 2014-2015

Play Off Çeyrek final (2) : 2012-2013, 2019-20

Şampiyonluk (3) : 1984-1985, 1995-1996, 2011-2012

Üçüncü Olarak 2. Lige Yükselme (1) : 2000-2001

Play Off Final (2) : 1993-1994, 2008-2009

Lig Mücadeleleri[değiştir | kaynağı değiştir]

1985-1993, 1996-1997

1984-1985, 1993-1996, 1997-2008, 2012-

2008-2012

1954-1984

Geçmiş Sezon Performansları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Lig

Seviye

Lig Sıra Maç G B M AG YG P Kupa En Golcü Teknik Direktör
1984/85 3 3. Lig 1. 26 16 6 4 46 18 54 - -
1985/86 2 1. Lig 7. 34 13 8 13 32 35 47 3. Tur Saffet Güneş (16)
1986/87 13. 34 8 15 11 26 33 39 3. Tur Saffet Güneş (10)
1987/88 5. 32 13 11 8 49 40 50 - -
1988/89 3. 34 18 5 11 52 40 59 2. Tur Saffet Güneş (9)
1989/90 12. 32 11 5 16 44 50 38 4. Tur Sadri (8)
1990/91 7. 34 12 10 12 51 47 46 2. Tur Saffet Güneş (12)
1991/92 9. 34 12 6 16 47 46 42 1. Tur Saffet Güneş (7) Ali Hoşfikirer
1992/93 9. 36 11 12 13 39 38 45 1. Tur Serkan Arslan (15)
1993/94 3 3. Lig 2. 24 15 7 2 37 12 52 1. Tur -
1994/95 3. 26 12 11 3 48 20 47 1. Tur Süleyman Gülaşlar (7) -
1995/96 1. 26 15 8 3 31 15 53 2. Tur Olkan Yiğitbaşı (7) -
1996/97 2 1. Lig 9. 32 8 10 14 37 49 34 4. Tur - -
1997/98 3 3. Lig 4. 32 14 10 8 39 26 52 - - Kahraman Karataş
1998/99 6. 32 13 6 13 44 36 45 2. Tur - -
1999/00 10. 28 9 9 10 36 42 36 - - Kahraman Karataş
2000/01 3. 30 18 4 8 49 29 58 - - Necdet Zorluer
2001/02 2. Lig 5. 32 13 7 12 47 44 46 - -
2002/03 6. 34 13 10 11 48 30 49 - - Nafi Bilaloğlu
2003/04 15. 32 9 8 15 36 43 35 - Gökhan Güleç (4) Kemal Batmaz
2004/05 3. 32 16 7 9 62 35 55 - Metin Akan (23) Nafi Bilaloğlu
2005/06 4. 36 15 10 11 49 42 55 Grup Metin Akan (10)
2006/07 6. 32 13 7 12 49 39 46 Grup Alaattin Öztekin (22) Serhat Güller
2007/08 9. 32 9 10 13 36 41 37 - Raif Demir (8) Hikmet Şıktaşlılar / Levent Devrim / Metin Şahin / Zeki Çakır
2008/09 4 3. Lig 3. 32 17 8 7 48 30 59 - Raif Demir (17) Sedat Özbağ / Metin Şahin
2009/10 7. 36 13 10 13 39 43 49 2. Tur Alican Tez (15) Nafi Bilaloğlu / Necati Erkmen / Nevzat Dinçbudak
2010/11 6. 34 15 11 8 43 28 56 - Alican Tez (9) Nevzat Dinçbudak / Cevdet Uzunköprü
2011/12 1. 36 22 11 3 62 19 77 - Mümin Aysever (12) Taşkın Güngör
2012/13 3 2. Lig 2. 32 16 9 7 52 33 57 2. Tur Raif Demir (12) Mehmet Bulut
2013/14 7. 34 15 9 10 46 33 54 5. Tur Raif Demir (17) Mehmet Bulut / İsmail Güldüren
2014/15 4. 34 16 10 8 46 28 58 3. Tur Mümin Aysever (10) Şaban Yıldırım
2015/16 6. 34 12 13 9 37 31 49 Grup Yasin Görkem Arslan (7) Serhat Güller / Taşkın Güngör
2016/17 12. 34 9 14 11 42 43 41 Grup Emre Okur (14) Osman Özdemir / İsmail Güldüren / Ergün Penbe
2017/18 7. 34 17 8 9 53 41 59 3. Tur Raif Demir (11) Murat Yoldaş
2018/19 10. 34 13 6 15 45 48 45 3. Tur Yaşar Çetin (7) İsmail Ertekin / Recep Yazıcı / Fatih Akyel / İsmail Güldüren
2019/20 2. Lig 5. 28 13 6 9 41 30 45 4. Tur Cengiz Ötkün (9) İsmail Güldüren / Erkan Bölükbaş / Murat Yoldaş
Play Off ÇF 1 0 0 1 0 3 0
2020/21 2. Lig 14. 36 7 14 15 40 52 35 3. Tur Ali Aydemir (9) Osman Özdemir / Cüneyt Biçer / Özgür Şahin / Hasan Erkan Şimşir
2021/22 11. 38 14 9 15 51 54 51 3. Tur İbrahim Sürgülü (12) Hasan Erkan Şimşir / Şaban Yıldırım

Teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıllara Göre Teknik Direktör Listesi
İsim Tarih İsim Tarih İsim Tarih İsim Tarih İsim Tarih
Ali Hoşfikirer 1991-94 Nafi Bilaloğlu 2004-06 Taşkın Güngör 2011-12 Osman Özdemir 2016 Hasan Şimşir 2021
Kahraman Karataş 1997-98 Serhat Güller 2006-07 Mehmet Bulut 2012-14 İsmail Güldüren 2017-2019[4] Şaban Yıldırım 2021-
Kahraman Karataş 1999 Sedat Özbağ 2008-09 İsmail Güldüren 2014 Murat Yoldaş 2019-2020[5]
Necdet Zorluer 2000-02 Metin Şahin 2009 Şaban Yıldırım 2014-15 Osman Özdemir 2020
Nafi Bilaloğlu 2002-03 Nafi Bilaloğlu 2009-10 Serhat Güller[6] 2015 Cüneyt Biçer 2020
Kemal Batmaz 2003-04 Cevdet Uzunköprü 2010-11 Taşkın Güngör[7] 2015-16 Özgür Şahin 2020-2021

Başkanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuruluşundan bugüne kadar İnegöl kulübünde başkanlık yapmış kişiler aşağıda gösterilmiştir.[8]

Oyuncu İstatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

En Fazla Forma Giyen Oyuncular En Fazla Gol Atan Oyuncular
No Oyuncu Maç Sezon No Oyuncu Gol Maç Sezon
1 Bilal Özdemir 295 2005- 1 Raif Demir 90 243 2007-
2 Kemal Hastürk 272 2003- 2 Saffet Güneş 66 179 1985-1993
3 Raif Demir 243 2007- 3 Mümin Aysever 35 116 2011-2015
4 Mustafa Vargel 180 2009-2017 4 Metin Akan 34 83 2004-2014
5 Saffet Güneş 179 1985-1993 5 Kemal Hastürk 32 272 2003-
6 Nafi Bilaloğlu 178 1985-1993 6 Nafi Bilaloğlu 27 178 1985-1993
7 Yüksel Altay 125 1989-1995 7 Alican Tez 26 54 2008-2011
8 Tayfun Soyuak 124 1989-1993 8 Alaattin Öztekin 22 35 2006-2007
9 Emrah Dağ 120 2014-2018 9 Bülent Egeli 22 116 1989-1993
10 Alişan Ural 120 2011-2015 10 Necati Erkmen 22 87 1988-1992

*İstatistikler maçkolikten alınmıştır.[9]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2014. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2016. 
  3. ^ https://www.inegolonline.com/inegol/haber/inegolspor-tribunlerinde-taslar-yerinden-oynadi-315130/ [ölü/kırık bağlantı] http://inegollumetin.com.tr/hooligans-crew-grubundan-kulubumuze-ziyaret/2281/ [ölü/kırık bağlantı]
  4. ^ "İnegölspor Teknik Direktörü İsmail Güldüren istifa etti". DHA. 9 Ekim 2019. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. [ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ "Murat Yoldas". 16 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  6. ^ "İnegölspor, teknik direktör Güller ile anlaştı". Ajansspor. 27 Haziran 2015. 3 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2015. 
  7. ^ "İnegölspor, Taşkın Güngör'le anlaştı." Ajansspor. 14 Ekim 2015. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2015. 
  8. ^ "inegolspor Başkanları". inegolspor.org.tr. 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2015. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Haberler Kategorisinden Haberler


  • İnegölspor Nedir? Nedir?:İnegölspor Nedir? ile ilgili İnegölspor Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İnegölspor Nedir? Ne Demektir? İnegölspor Nedir? Açıklaması Nedir? İnegölspor Nedir? Cevabı Nedir? İnegölspor Nedir? Kelimesinin Anlamı? İnegölspor Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İnegölspor Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İnegölspor Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İnegölspor Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İnegölspor Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • İnegölspor Nedir? Açıklaması?:İnegölspor Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. İnegölspor Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İnegölspor Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İnegölspor Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İnegölspor Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • İnegölspor Nedir? Gerçek mi?:İnegölspor Nedir? ile ilgili İnegölspor Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İnegölspor Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İnegölspor Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • İnegölspor Nedir? Hakkında?:İnegölspor Nedir? ile ilgili İnegölspor Nedir? burada bulabilirsiniz. İnegölspor Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz İnegölspor Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İnegölspor Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Evans County, Kış Güneşi, Niendorf bei Berkenthin, Sıcağı Sıcağına bölümleri listesi, North Marston, Firdevsi, Maksimalizm, 1925 FA Charity Shield, NGC 333, Kamuran Yavuz, Çılgın Orlando, Microsoft Paint, 2010 NBA Playoffları, Tønder, Karatepe (antik kent), Trabzonda spor, Belma Akçura, Gaziantep mutfağı, Bosna ve Hersek, Dave Mustaine, Tepeli, Patnos, Straight Talk, Burj Al Babas, Akalar, Pornhub Ödülleri, Johannes Diderik van der Waals, Jay Benedict, Rushmore Dağı, Birthe Kjær, Aleksandros Kalimaki Paşa, Kars ili genel seçim sonuçları, Karakurt, Pamukkale, Miristik asit, Yunus Sarı, Leandro Trossard, Mimarsinan, Çekmeköy, Melica, Acaralılar, Dzyarjınskaya Hara, NGC 5410, Rusya 21 yaş altı millî futbol takımı, Yeniceköy, İnegöl, Atelocynus, Céline Carzo, 5. yüzyıl, Livorno, Nevzat Üstün, Fotoelektrokimyasal hücre, CGTN (TV kanalı), Resmi alfabe, Kunduz Tren İstasyonu, Babol şehristanı, Miguel Ángel Herrera, Sakalar, Viranşehir, Toksik, Özel Transkafkasya Komitesi, Pırlanta 3, Denesulineler, Margery Mason, Hentii ili, Trabzon Futbol Ligi, Toast POS, Karşıyaka, Yenimahalle, İsveç hükümdarları listesi, Atırau FK, University of Illinois at Urbana–Champaign, Aipysurus, René Cornejo, Laptev Denizi, Indirect speech, 8K çözünürlük, Triumvir, Anastasiya Kodirova, Symphytum officinale, Sophokles, Desiree Gould, Convolvulus arvensis, Silliler, Ipomoea aquatica, Rainer Barzel, Ipomoea violacea, Kiş hamuru, Argyreia nervosa, Azez, Fokker Dr.I, Ipomoea purpurea, Georgetown, Toshiro Mifune, Phylloscopus chloronotus, PGL Major Stockholm 2021, Robin Haase, Tegene Nehri, Hiroshi Sowa, Haydar Sükan, Tetrasakkarit, USAAF, Monte Paschi Eroica, Dengir Mir Mehmet Fırat, Tyrese Rice, Gotthard dağ kütlesi,
Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı, Meryem Tanrıverdi Göktaş Kimdir?, Tikel Nedir?, Zihnî İsminin Anlamı Nedir?,