Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir?

Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir?

Helenotürkizm Nedir?, Helenotürkizm Ne Demek?, Helenotürkizm Anlamı Nedir?

Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir?

Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir?

Helenotürkizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs birleşseydi topraklarını temsil edecek olan harita.

Helenotürkizm (Yunanca: Ελληνοτουρκισμός, romanize: Ellinotourkismós; Türkçe: Helenotürkizm) 11. yüzyıldan itibaren beraber yaşayan Yunan ve Türk halklarının kültürlerinin ortak bir medeniyet teşkil ettiğini öne süren ve bu medeniyet olgusundan yola çıkarak ortak bir Türk-Yunan siyasi birliği, ulusu ve kültürel kimliği oluşturulmasını hedefleyen bir politik ideolojidir.

Türk-Yunan Konfederasyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

6. yüzyılda Bizans İmparatorluğu (üst) ve 17. yüzyılın sonlarında Osmanlı İmparatorluğu (alt)
Dimitri Kiçikis, Çankaya Köşkü, 1990

Dimitri Kiçikis'e göre, Ahameniş İmparatorluğu ve Büyük İskender döneminden Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasına kadar arabölge, Perslerin, Yunanların, Romalıların, Bizanslıların ve nihayet Osmanlıların eline geçmesine rağmen ortak uygarlık özelliklerine sahip ekümenik bir imparatorluk tarafından yönetilmiştir. Büyük Kiros döneminden beri var olan arabölgenin bu merkezi uygarlığı, M.S. 11. yüzyıldan itibaren Yunan ve Türk kültürlerinin özelliklerini taşıyordu.[1]

15. yüzyılda bir Yunan filozofu olan Georgios Trapezuntios, (1395-1484; ölüm tarihi kaynaklara göre 1472 ile 1486 arasında değişmektedir.), Bektaşilik ve Hristiyanlık biçiminde Türk islamiyetini sentezlemeyi amaç edinmiştir. Yunan Ortodoksluğu,[2] Helenotürkçülük taraftarları tarafından ideolojilerinin kurucusu olarak kabul edilir.[3] Fatih Sultan Mehmed'e 1466 tarihli bir mektupta hem Romalıların hem de Türklerin ortak imparatoru olarak hitap etmiştir.[4]

20. yüzyılın başlarında bu görüşün en önemli temsilcileri Ion Dragumis ve Athanasios Suliotis-Nikolaidis olarak bilinmektedir. İkisi de İstanbul’da bulunmuştur, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemine tanıklık ettikleri gibi bazı olayların şekillenmesinde de etkili olduğu düşünülmektedir. Suliotis, görevdeki yıllarının büyük bölümünü önce Selanik'te, ardından İstanbul'da gizli örgütler kurarak geçirmiştir. İstanbul'da bulunduğu dönemde, Atina'nın yardımlarıyla İstanbul Örgütü'nü (YunancaΟργανωσεις Κωνσταντινουπολεως, Organosis Konstantinupoleos) kurmuş, Ion Dragoumis de Yunanistan'ın İstanbul Elçiliği'nde çalıştığı dönemde kendisiyle işbirliği yapmıştır.[kaynak belirtilmeli]

Türk-Yunan Konfederasyonu'nun (Doğu Akdeniz Konfederasyonu) önerilen bayrağı ve Helenotürkizm teorisinin sembolü.

Helenotürkizm ideolojisi, 1966 yılından bu yana Yunanistan Cumhurbaşkanı Konstantinos Karamanlis'in danışmanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmanı olarak hem Yunanistan hem de Türkiye'deki siyasi faaliyetlerinin yanı sıra çok sayıda kitap, makale ve konferans bildirisinde Türk-Yunan Konfederasyonu'nun temelini oluşturmaya çalıştıran Dimitri Kiçikis tarafından yeniden diriltilmeye çalışılmaktadır.[5]

Çeşitli Kişilerin Fikirleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Stelios Ramfos: "Yunanistan’daki mali kriz patlak verdiğinde, etrafımdakilere sordum: Ülkemiz iflas ederse, Yunanistan’ın dümenine kimin geçmesini tercih edersiniz? Almanlar’ın mı? Türkler’in mi? Ezici çoğunluk Türkler’i tercih etti. İstanbul’un fethinde, ‘Papalık külahı yerine Türk sarığını’ tercih eden Bizanslılar gibi. Çünkü ikimiz de şarklıyız. "Una raça una faça." (tek ırk, tek çehre) deyimi aslında Yunanlar ve Türkler arasında da geçerli."
  • Hıristoforos Kasdaglis: "Türkiye aslında Yunanistan’ın en ideal komşusudur. Türkler bizi işgal etmelerine, başka dinden, kurnaz, diplomat ve nüfusça fazla olmalarına rağmen her derdimize deva oluyorlar. Rekabetten dolayı, Ege’de petrol ve doğalgaz arıyoruz. Türkiye’de nüfus artıyor diye Yunan ailelere çocuk yardımı yapılıyor."
  • Boğaziçi Üniversitesi’nin Tarih Profesörü Vangelis Kheriotis: "Böyle bir federasyon, romantizmi çağrıştırsa da Doğu Akdeniz ve Balkanlar’da tek hâkimiyet kurabilecek; Ege ve Kıbrıs gibi sorunları ortadan kaldıracak güçte olacaktır. Yunanistan’ın geçirmekte olduğu mali kriz ve Türkiye’nin kalkınma hamlesi yaşadığı dönemde böyle bir senaryonun tartışılması ilginçtir."
  • Türkolog ve Asya Bilimleri Profesörü Yannis Mazis: "1967’da Albaylar Cuntası'nın mimarı Yorgos Papadopulos, Türkiye ile Yunanistan’ın konfederasyon kurmasına o denli sıcak bakıyordu ki, bunun 40-50 yıl içinde gerçekleşeceğine inanıyordu."
  • Yunan Dış Politika ve Avrupa Araştırmaları Merkezi Başkanı Thjanos Dokos: "Böyle bir senaryonun tatbikatlarda bile yeri olması mümkün değil.[6]"

Fikri destekleyenlere göre Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs (ulusal başkentleri Atina, Ankara ve Lefkoşa'da ve parlamentosu Bizans/Osmanlı'yı temsilen İstanbul'da olan) arasında Doğu Akdeniz bölgesinde bu iki tarihi süper gücün yokluğunun geride bıraktığı siyasi, kültürel ve ekonomik boşluğu dolduran iki dilli bir "Yunan-Türk Konfederasyonu" (Doğu Akdeniz Konfederasyonu) kurulacaktı. Böylece Balkanlar, Orta Doğu, Doğu Akdeniz, Kafkaslar ve Orta Asya'yı kapsayan bölgenin en büyük ekonomisine ve ordusuna sahip olacak, coğrafi konumu nedeniyle kilit küresel süper güçlerden biri olacaktı. 2010-2015 Yunanistan borç krizi sırasında, Yunanistan-Türkiye Konfederasyonu fikri, Yunanistan'da olduğu gibi Türkiye'de de geri getirildi.[7][8][daha iyi kaynak gerekli]

Bugün bir Türk-Yunan Konfederasyonu (Doğu Akdeniz Konfederasyonu) kurulsaydı bu konfederasyon 924.564 kilometrelik bir alan kaplayacak ve yaklaşık 96.000.000 kişilik bir nüfusa sahip olacaktı.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ На перекрестке цивилизаций: Поль Лемерль, История Византии. Димитрис Кицикис, Османская империя. Весь Мир, 2006 г. -Na perekrestke tsivilizatsiy : Istorija Vizantii- Osmanskaja Imperija (Paul Lemerle-D. Kitsikis) – Moscow, Ves Mir Editions, 2006. (Civilisations at the Crossroads : Byzantine History - Ottoman History)
  2. ^ Γεώργιος ὁ Τραπεζούντιος, Περί τῆς ἀληθείας τῆς τῶν χριστιανῶν πίστεως, Athens, n.d.
  3. ^ Georgios Zoras, Γεώργιος ὁ Τραπεζούντιος καὶ αἱ πρὸς ἑλληνοτουρκικὴν συνεννόησιν προσπάθειαι αὐτοῦ -Athens, University of Athens, 1954 & Konstantinos Amantos, Σχέσεις Ἑλλήνων καὶ Τούρκων ἀπὸ τοῦ ἐνδεκάτου αἰῶνος μέχρι τὸ 1821 - Athens, 1955.
  4. ^ Franz Babinger, Mehmed der Eroberer und seine Zeit. Weltenstürmer einer Zeitenwende. München, 1953
  5. ^ Dimitri Kitsikis, Συγκριτικὴ Ἱστορία Ἑλλάδος καὶ Τουρκίας στὸν 20ό αἰῶνα - Athens, Hestia, 1978
  6. ^ "Türk-Yunan Konfederasyonu". Türk-Yunan Konfederasyonu. Batı Trakya Online - Batı Trakya Haber Ajansı. 22 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2022. 
  7. ^ Ginsburg, Tom (8 Temmuz 2015). "A Novel Solution for the Greek Debt Crisis: Join Turkey". HuffPost (İngilizce). 30 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Kasım 2020. 
  8. ^ See also the many interviews in favor of a Greek-Turkish Union given by Dimitri Kitsikis, in the Turkish Press and the Turkish TV & Radio stations, during 2011

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Franz Babinger, Mehmed der Eroberer und seine Zeit. Weltenstürmer einer Zeitenwende. München, 1953.
  • Georges Corm, Le Moyen-Orient, Paris, Flammarion, 1993.
  • На перекрестке цивилизаций: Поль Лемерль, История Византии. Димитрис Кицикис, Османская империя. Весь Мир, 2006 г. -Na perekrestke tsivilizatsiy : Istorija Vizantii- Osmanskaja Imperija (Paul Lemerle-Dimitri Kiçkis) – Moscow, Ves Mir Editions, 2006.
  • Georgios Metallinos, Πολιτικὴ καὶ Θεολογία: Ἰδεολογια καὶ πράξη τοῦ ῥιζοσπάστη πολιτικοῦ Γεωργίου Τυπάλδου-'Ιακωβάτου, Katerini, Tertios, 1990. (Politics and Theology: Ideology and Practice of the Radical Politician Georgios Typaldos-Iakovatos)
  • Georgios Metallinos, "Ἡ ῥωμαίϊκη πλευρὰ τοῦ ἑλληνοτουρκισμοῦ", Tote, no.45, Kasım–Aralık 1993.
  • Dimitri Kiçikis, Türk-Yunan İmparatorluğu. Arabölge gerçeği ışığında Osmanlı Tarihine bakış – İstanbul, İletişim Yayınları, 1996. (The Turkish-Greek Empire. An inquiry into Ottoman History through the prism of the Intermediate Region).
  • Dimitri Kiçikis, "Ἡ ἀνατολικὴ παράταξη στἢν Ἑλλάδα", Tote, no. 27, August 1985.
  • Dimitri Kiçikis, Ἡ σημασία τοῦ Μπεκτασισμοῦ-'Αλεβισμοῦ γιὰ τὸν Ἑλληνισμό -Athens, Hekate, 2006 (The Importance of Bektashism-Alevism for Hellenism)
  • Georgios Zoras, Γεώργιος ὁ Τραπεζούντιος καὶ αἱ πρὸς ἑλληνοτουρκικὴν συνεννόησιν προσπάθειαι αὐτοῦ -Athens, University of Athens, 1954 (George of Trebizond and his Efforts to Bring About a Greek-Turkish Understanding).
  • Konstantinos Amantos, Σχέσεις Ἑλλήνων καὶ Τούρκων ἀπὸ τοῦ ἐνδεκάτου αἰῶνος μέχρι τὸ 1821 - Athens, 1955 (Relations between Greeks and Turks from the 11th Century up to 1821).
  • Emmanuel Sivan, L'Islam et la Croisade. Idéologie et propagande dans les réactions musulmanes aux croisades, Paris, Maisonneuve, 1968.
  • Ioannis Loukas, "Τεκτονικὲς οἱ ῥίζες τοῦ ἑλληνοτουρκισμοῦ", Tote, no. 42, May–June 1993 (The Freemason Roots of Hellenoturkism).
  • Herkül Millas, "Türk-Yunan Birliği ve Kitsikis", Toplum ve Bilim, nos 43-44, Fall 1988 (Turkish-Greek Union and Kitsikis).
  • G. Alexandrou, "Ἑλληνοτουρκικὴ Ὁμοσπονδία. Τὰ ἀπόκρυφα σχέδια τοῦ Τουργκοὺτ Ὀζάλ", Greek Forum, vol 17, no.9/195, October 1990 (Greek-Turkish Federation. The Secret Projects of Turgut Özal).
  • Christos Ch. Kypraios,The Ideology of Hellenoturkism: From George of Trebizond to Dimitri Kitsikis -Istanbul, Bilgi University, 2015 (MA thesis, 107 pages, with maps and charts).
  • Turgay Cin, "Türk-Yunan İmparatorluğu Gerçeği", ss.327-341, Balkan Savaşların 100.yılı, Bağcılar Belediye Başkanlığı, İstanbul, 2012, 694 s.


Haberler Kategorisinden Haberler


  • Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Nedir?:Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? ile ilgili Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Ne Demektir? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Açıklaması Nedir? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Cevabı Nedir? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Kelimesinin Anlamı? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Açıklaması?:Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Gerçek mi?:Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? ile ilgili Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Hakkında?:Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? ile ilgili Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? burada bulabilirsiniz. Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Helenotürkizm Nedir? Helenotürkizm Ne Demek? Helenotürkizm Anlamı Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Yeni Ateizm, 8 Kadın, Bière de garde, Northwich, Veganlık, Bakacakkadı Tren İstasyonu, Matthias Lepiller, Kadın bilim insanları makaleleri dizini, Lonicera, Tule luo, United States Naval Academy, G kuvveti, Azerbaycan mülteciler ve mecburi göçmenlerin işleri üzere devlet komitesi başkanları listesi, Saadet ve Gelecek İttifakı, NGC 667, Macbeth, Mălina Olinescu, Ask Me Why, Funda Eryiğit, Çürükler, Feke, Ben Wijnstekers, Turgut Tunçalp, Peugeot Type 96, 2007 UEFA Süper Kupası, Büyük Patlama, Elle (dergi), Ayşe bint Ebu Bekir, Enginar üretimine göre ülkeler listesi, Galatasaray (futbol takımı), Alberto Quintero Medina, Ulusal Kongre Partisi, Çerkes Bayrağı, Tom Holland (yazar), Sam Dekker, Dilaver Uyanık, Helvacı, Aliağa, Gözlemevleri kodları listesi, Sarıkamış Tren İstasyonu, Chris Eagles, 2002 Formula 1 sezonu, Sixt, Sefarad Yahudiliği, Market Garden Operasyonu, Tece Kalesi, Mazenderan Eyaleti, Mercirahit Muharebesi (684), İhsangazi, Eric Hobsbawm, Ses değişmeleri, Ortaköy, Giresun, Togan Timur, 12. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Ipomoea purpurea, Abdullah bin Zübeyr İsyanı, Gana bayrağı, Adigey Cumhuriyeti, Adıgey Cumhuriyeti, Kavlaktepe, Çamardı, Ladino, Yahşi Cazibe, Sammo Hung, Magomedrasul Asluev, Kaplumbağa, Rijksmuseum, 58. kuzey enlemi, Abdullah bin Revaha, Abdullah bin Zübeyr, Alessandro Altobelli, Greenwich Gözlemevi, Capitol Records, Kuhmo, Istanbul (Not Constantinople), My World (EP), Olga Tokarczuk, Felix Hurdes, Together (Ryan OShaughnessy şarkısı), İngiltere hükümdarları listesi, César Ödülleri, Club Atlético River Plate, Atlant, Inland Empire, Taşıyıcı 3, Pulsar (gökbilim), Yahudi İspanyolcası, Misognie, San Mauro Castelverde, Eneco Tour, Cafer bin Ebu Talib, Uluslararası Balinacılık Kurulu, Vladimir Andreyeviç Uspenski, Meridyen (coğrafya), Küçük Diomede Adası, Ortak akıl, Uyanık, Sarayköy, Trachichthys, Belçika, Santiago Salazar, Samsung Galaxy Ace 4, Arp 240, Tachyglossus,
Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?,