Hanım olan hizmetçi Nedir?

Hanım olan hizmetçi Nedir?

Hanım olan hizmetçi
Hanım olan hizmetçi Kelimesinin Anlamı Nedir? Hanım olan hizmetçi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Hanım olan hizmetçi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Hanım olan hizmetçi - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Hanım olan hizmetçi - Oranlamak Hanım olan hizmetçi - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Hanım olan hizmetçi - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Hanım olan hizmetçi - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Hanım olan hizmetçi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Hanım olan hizmetçi
Hanım olan hizmetçi Nedir? Hanım olan hizmetçi Ne demek? , Hanım olan hizmetçi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Hanım olan hizmetçi
Hanım olan hizmetçi Kelimesinin Anlamı? Hanım olan hizmetçi Ne Demek? Hanım olan hizmetçi Ne Demektir? ,Hanım olan hizmetçi Analizi?
Hanım olan hizmetçi
Hanım olan hizmetçi Anlamı Nedir? Hanım olan hizmetçi Ne Demektir?, Hanım olan hizmetçi Açıklaması Nedir? , Hanım olan hizmetçi Cevabı Nedir? , Hanım olan hizmetçi Kelimesinin Anlamı?

Hanım olan hizmetçi Nedir?

Hanım Olan Hizmetçi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Hanım olan hizmetçi sayfasından yönlendirildi)
Hanım olan hizmetçi
La Serva Padrona ilk temsil programiı
Özgün isimLa Serva Padrona
MüzikGiovanni Battista Pergolesi
LibrettoGennaro Antonio Federico
Gala28 Ağustos 1733
İlk gösterim yeriTeatro San Bartolomeo, Napoli
Oyuncular
  • Uberto Pandolfo: ev sahibi doktor bas
    *Serpina: hizmetçisi, soprano
    *Vespone: uşağı (konuşma rolü)


Hanım Olan Hizmetçi (La Serva Padrona) Napolili İtalyan besteci Giovanni Battista Pergolesi tarafından bestelenmiş olan 2 sahnelik intermezzo buffo janrında bir operadır. Librettosu "Gennaro Antonio Federico" tarafından "Jacopo Angello Nelli"'nin bir oyunundan uyarlanarak hazırlanmıştır. Opera sadece tek bir perdelik eser gibi 45 dakika sürmekte ve bir başka opera eserinin temsili sırasında oynanmak üzere, yani intermezzo olarak bestelenmiştir.

Prömiyeri 28 Ağustos 1733'te yine Pergolesi’nin Il Prigioniere Superbo (Mağrur Tutuklu) adlı opera seria janrindaki operasının perde arasında "Teatro San Bartolomeo", Napoli de sahnelenmiştir. Avrupa'da ilk temsili 1746'da Fransa'da yapılmış ve çok popüler olmuştur.

Eserin konusu, her yerde ve her zaman rastlanan beceriksiz ve rahatına düşkün ama yaşı ilerlemekte olan bekar bir erkek ile güzel ve kurnaz ama aşağı sınıftan bir genç kadın arasında geçenlerin serüvenidir.

Eserin hazırlanması ve temsili[değiştir | kaynağı değiştir]

La Serva Padrona yine Pergolesi’nin Il Prigioniere Superbo (Mağrur Tutuklu) adlı opera seria janrındaki eserinın perde arasında oynanmak için bestelenmiştir. 18. yüzyıl opera eserlerinin gösterisi sırasında uzun ve ağır operaların aralığında intermezzo denen kısa müzikli komediler oynanmakta idi. Bu iki opera eserinin 5 Eylül 1733'te Napoli'de prömiyer temsili yapılmıştır. Bu tarihten hemen önce Napoli büyük bir deprem geçirmiş ve bütün tiyatrolar bundan sonra kapanmıştı Bu temsil tarihi hem tiyatroların yeniden açılmasını hem de Hapsburg hanedanın imparatoriçesinin doğum gününü kutlamak üzere seçilmiştir.

Il Prigioniere Superbo (Mağrur Tutuklu) operası zamanında da sevilmedi ve günümüzde hiç yapımlanamaktadır. La Serva Padrona’nın ilk temsilinde henüz 23 yaşında bulunan besteci bu kısa oyunuyla belki müzik tarihinde elde edeceği yerin farkında bile değildi. La Serva Padrona İtalya dışında ilk defa yeni bir final konulup revize edilerek 1746’da Paris’te temsil edilmiş, büyük bir ilgi ile karşılanmıştır. Avrupa'da temsiller için bu iki eser birbirinden ayrılmış ve La Serva Padrona kendi başına temsil edilen bir opera eseri olarak sahnelenmiştir.

Roller[değiştir | kaynağı değiştir]

Rol Ses tipi 1733 Prömiyeri Roller
(Orkestra şefi: -)
Uberto Pandolfo, doktor ev sahibi Bas
Serpina, hizmetçisi Soprano
Vespone, uşağı Konuşma rolü

Konu özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Zaman:1730lu yillar Mekân:Uberto Pandolfo’nun evinde bir salon.

1. Sahne[değiştir | kaynağı değiştir]

Zengin ve bekar olan Uberto Pandolfo kahvaltı masası önünde oturup durumundan şikayet etmektedir. Hayati renksiz, nesesiz ve zevksizdir. Hizmetcisi Serpina yine ortadan kaybolmuş ve sabah kahvaltıda içtiği sıcak kakoasını getirmemiştir. Serpina çok alımlı bir güzel kızdır ama inatçıdır ve hizmetçilik görevine odaklanmamaktadır. Çok kere sanki evin sahibesiymis tavırları takinmakta; Uberto'ya hizmetten kaçınmakta ve onu kızdırmaktadır. Çok gecmeden Serpina yanında uşak Vespino ile sahneye girer. Uberto'nun kakoasının gelmemesinden şikayete başlayacağını anlayıp hemen hücuma geçer. Eğer efendisi kokaosunu istemekteyse bunun için beklemesi gerektiğini söyler. Uberto buna cok sinirlenir; hizmetçisini kendi başına buyruk olmaklıkla suçlar ve hemen odasına çekilerek sabah yürüyüşüne hazırlanacağını bildirir. Serpina bundan hoşlanmamıştır. Kendisinin bu evde ne isterse yapması hakkı olduğunu ve neden boyle hakları olduğunu sıralayıp dökerek sinirlerini yatıştırmaya çalışır. Uberto tekrar odaya geri gelir ve Serpina'ya bu durumun doğru olmadığını ve evin sahibi olarak kendinin kim olursa olsun bir kadın eş bulup evlenip onu evin efendisi yapacağını bildirir. Buna inat olarak Serpina da asıl evlenecek kişinin kendisi olacağını söyler. Uberto sinirleri bozuk olarak evden çıkar gider.

2. Sahne[değiştir | kaynağı değiştir]

Serpina doktorla evlenmeye kesinlikle kararlıdır. Bunu basarmak için bir plan yapar. Önce ona kendisini açındırmakla başlar. Doktor evlenip de fakir hizmetçisi yanından ayrılırsa onu unutmaması için yalvarır. Sonra Serpina sanki kendine bir yeni eş seçmiş gibi davranır ve işten ayrılmak için hazırlıklara başladığını açıklar. Kendine seçtiği eş adayı bir subaydır; ama Serpina bu subay nişanlısını sevip sevmediğini iyi bilmemektedir. Bu sırada (önceden yapılan bir düzenle) bir subay gelir ve Serpina onu Pandolfo'ya tanıştırır. Doktor birden Serpina'yi nişanlısından kıskanmaya başlar; onu sevdiğini anlar ve Serpina'ya evlenme teklif ederek kendisinin yanından ayrılmamasını istediğini açıklar. Bu da Serpina’nın istediğidir. O zaman Serpina Uberto'yu kandırdıını itirafa başlar. Ona tanıştırdığı kişi nişanlısı değil, subay kıyafetine girmiş uşak Vespone'dir. Eser çok neşeli ve kıvrak bir ikili ile sona erer. Hizmetçi arzusuna erişmiş ve evin hanımı olmuştur.

Değerlendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu intermezzo olarak hazırlanmış eserin opera tarihinde çok büyük yeri vardır. Karakterleri ve konusu her yerde her zaman bulunabilen incsancıl bir gerçeği ele almaktadır. Müziği de çekicidir. 1746da Fransa, "Querelle des Bouffons" tiyatrosunda Paris'te revize edilip bir final eklenmiş ilk temsili ve 1752’deki ikinci sahnelenmesi opera tarihinde önemli bir çağ açtığı bildirilir. La serva padrona çok opera kritikleri tarafından Barok dönemi operası ile Klasik opera dönemi arasında bir sınır taşı olarak görülmektedir.

18. yüzyılın başından itibaren Fransa’da yaygın olarak yapımlanan "İtalyan Operası" bazı Fransız muzikseverleri tarafından yabancı olmakla itham edilmekte ve bir Fransiz seyircisi için bu yabancı etkilerin elenmesi istenmekte idi. La Serva Padrona’nın başarısı "İtalyan Operası"'nın üstünlüğunu göstermiş ve egemenliğinin sürmesine neden olmuştur.

Çağın bazı tanınmış bestecileri da bu eserin etkisinde kalmışlardır. Fransız düşünür Jean Jacques Rousseau aynı zamanda bir müzisyen olarak yeni İtalyan "opera buffa" janrı yolunda deneme yapmış ve hazırladığı "Le Devin du Village" adlı eser ile Fransız Opera Comiquei için bir örnek vermiştir. La Serva Padrona’nın etkileri yalnız Fransa’da değil, tüm batı Avrupa’da hissedilmiştir. Bu eserin izleri Mozart’ın ilk opera eserlerinde de açıkça görülür.

Basit, zarif ve melodik müziği, her çağa uyan konusu ile La Serva Padrona, "opera bufa" janrının ilk onemli örneği oldugu ve Pergolesi'nin de bu janri ortaya koyan ilk bestecisi olduğu kabul edilir. Zamanla, resitatifler türlü değişimlere uğramış ve bu opera için klavsen ve yaylı sazlardan kurulmuş bir orkestra kullanılmıştır.


Seçilmiş ses ve video kayıtları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Roller:
(Uberto Pandolfo, Serpina)
Orkestra şefi
Orkestra
Marka
1960 Sesto Bruscantini,
Renata Scotto
Renato Fasano
I Virtuosi di Roma
Fonit Cetra
1973 Maria del Carmen Bustamente,
Renato Capecchien
Antonio Ros-Marba
Engels oda orkestrasi
Ensayo ENYCD 9707.
1986 József Gregor
Katalin Farkas
Pál Németh,
Capella Sayaria
Hungaroton HCD 12846
1990 Petteri Salomaa,
Jeanne Marie Bima
Has Ludwig Hirsch
Orchestra Musica Poetica, Freiburg
Arts Pilz
1992 Patrick Donnelly
Chistine Bunning
David Mason
Combattimento ensemble
Meridian CDE 84327.
1995 Philippe Cantor,
Isabelle Poulenard
Gilbert Bezzina
Barok ensemble, Nice
Pierre Verany PV 795111.
1996 Donato di Stefano
Patricia Biccire
Sigiswald Kuyken,
La petite bande
Accent ACC 96123D.
Reiner Süss
Olivera Miljakovic
Helmut Koch
Berlijnse Staatskapel
2 CD: Berlin Classics BC 9114.
1997 Bruno De Simone
Elisabetta Scano
Marcello Panni
Orchestra Filarmonica Marchigiana
1997 Bruno de Simone,
Elisabetta Scano e
Marcello Panni,
Marchigiana Filarmonik Orkestrasi
2 CD: Bongiovanni GB 2221/2
1998 Donato di Stefano,
Paola Antonucci
Gustav Kuhn
Marchigiana Filharmonisch Orkestrasi
Arte Nova 74321-65420-2

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bu madde kısmen İngilizce Wikipedia "La serva padrona" maddesi kaynaklıdır. Online:[1] 2 Kasım 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) (Erişim:13.2.2010)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Haberler Kategorisinden Haberler


  • Hanım olan hizmetçi Nedir? Nedir?:Hanım olan hizmetçi Nedir? ile ilgili Hanım olan hizmetçi Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Hanım olan hizmetçi Nedir? Ne Demektir? Hanım olan hizmetçi Nedir? Açıklaması Nedir? Hanım olan hizmetçi Nedir? Cevabı Nedir? Hanım olan hizmetçi Nedir? Kelimesinin Anlamı? Hanım olan hizmetçi Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Hanım olan hizmetçi Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Hanım olan hizmetçi Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Hanım olan hizmetçi Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Hanım olan hizmetçi Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Hanım olan hizmetçi Nedir? Açıklaması?:Hanım olan hizmetçi Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Hanım olan hizmetçi Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Hanım olan hizmetçi Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Hanım olan hizmetçi Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Hanım olan hizmetçi Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Hanım olan hizmetçi Nedir? Gerçek mi?:Hanım olan hizmetçi Nedir? ile ilgili Hanım olan hizmetçi Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Hanım olan hizmetçi Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Hanım olan hizmetçi Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Hanım olan hizmetçi Nedir? Hakkında?:Hanım olan hizmetçi Nedir? ile ilgili Hanım olan hizmetçi Nedir? burada bulabilirsiniz. Hanım olan hizmetçi Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Hanım olan hizmetçi Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Hanım olan hizmetçi Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Piper corei, Piper camiloi, Hispanik ve Latino Amerikalılar, Sumarr ve Vetr, Piper caninum, Evesham, Hisato Satō, Piper capense, 18. yüzyıl, Piper chaba, Litvan litası, Ulubatlı Hasan, Belarus pasaportu, Piper celer, Karışıklık Dönemi, Artystone, Gharib Amzine, Wiemersdorf, Calocephalus, Türk devletleri, Antik Mısır matematiği, Neoholothele, Eisendorf, Hirami Ahmed Paşa Camii, Piper bonii, Hir bahşı, Kaçakçılık, Piper betle, Piper cernuum, 2007 Coupe de France Finali, Piper cejanum, Hipotenüs, Alken, İrani diller, Akyokuş Tabiat Parkı, Neoboutonia, Piper claudii, Piper cingens, Hiponitröz asit, Callisthenes regelianus, Hasan Tahsin Banguoğlu, Hipokrat ayı, Anopsicus bispinosus, 30 Seconds to Mars, Mercurialis, Hipodrom Meydanı, Taisuke Nakamura, Nampa, Idaho, Olorunia, Hipervizör, Melanolepis, Phragamines, Monolith Productions, Telestes, Premier League Sezonun Teknik Direktörü, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Leucocroton, Hipermetin romanı, 2012 NBA Finalleri, Taintnops, Hipergeometrik dağılım, Denizlide 1977 Türkiye genel seçimleri, Hiperbolik fonksiyonların integralleri, Indicator, Graham Taylor (futbolcu), Elkjøp, Hip hop müzikte kadınların tarihi, Piper cowanii, Nena (kıta), Piper cyprium, Hip hop müzik, Piper dumosum, Piper dotanum, Homalanthus, Piper dryadum, Piper duartei, Hip hop modası, Gephyroctenus, İpotek, Tainonia bayahibe, Hancock County, Mississippi, Vatikan Jandarma Birliği, Martin County, Indiana, Hint tanrıları, Carabus nemoralis, Teresa Orlowski, Cnidoscolus, Hint kuşu, Deltoid eğrisi, Argythamnia, Hint gergedanı, Anabisetia, Piper exactum, Hint fıstığı, Katharine Hepburn, Piper fallens, Ürtiker, Hint Sineması, Piper fragile, Tüfekçi, Daday,
Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?,