Gaten Matarazzo Kimdir?

Gaten Matarazzo Kimdir?

Gaten Matarazzo Kimdir? Gaten Matarazzo Kaç Yaşında? Gaten Matarazzo Nereli Gaten Matarazzo Anlamı Nedir? Gaten Matarazzo Boyu Kaç Gaten Matarazzo Kaç Kilo Gaten Matarazzo Doğum Tarihi Gaten Matarazzo Ne Demektir?

Gaten Matarazzo Kimdir?, Gaten Matarazzo Kaç Yaşında?, Gaten Matarazzo Nereli, Gaten Matarazzo Anlamı Nedir?, Gaten Matarazzo Boyu Kaç, Gaten Matarazzo Kaç Kilo, Gaten Matarazzo Doğum Tarihi, Gaten Matarazzo Ne Demektir?

Gaten Matarazzo Kimdir?

Gaten Matarazzo

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gaten Matarazzo
Doğum8 Eylül 2002 (21 yaşında)
New London, Connecticut, ABD
Milliyet ABD
MeslekOyuncu ve Rapçi
Etkin yıllar2011 ve sonrası

Gaten Matarazzo ya da bilinen adıyla Gaetano John, (d. 8 Eylül 2002; New London, Connecticut, ABD) Amerikalı aktör ve rapçi.[1][2] Kariyerine Broadway tiyatrosunda Çöl Kraliçesi Priscilla'da Benjamin olarak ve Sefiller'de Gavroche olarak başladı.[3] Netflix bilimkurgu, korku dizisi Stranger Things'de Dustin Henderson olarak rol aldı ve kısa ömürlü Netflix programı Prank Encounters'ta rol aldı.[4][5]

Hayatının ilk dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

8 Eylül 2002 tarihinde Matarazzo Connecticut'ta doğdu, ancak Little Egg Harbor Township, New Jersey'de büyüdü ve Tuckerton, New Jersey'deki Pinelands Lisesi'ne girdi. Bir ablası (Sabrina) ve bir erkek kardeşi (Carmen) vardır. Gaten, çocukken sahne sanatlarıyla, özellikle şarkı söylemekle yoğun bir şekilde ilgileniyordu. New Jersey'deki Starlight Sahne Sanatları Merkezi'nde ses eğitimi aldı. 2011 yılında Uncasville, Connecticut'taki Starpower Yetenek Yarışması'nda “Ben” adlı vokal solosu ile yarıştı ve üçüncülük kazandı.

Kişisel hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Matarazzo İtalyan kökenlidir. Matarazzo, hakkında açıkça konuştuğu, hatta Instagram'da 14 süpernümerer dişin çıkarıldığı ameliyatlarından birini belgelediği kleidokraniyal disostoz (CCD) ile doğdu. Stranger Things'de Dustin Henderson olarak rol aldıktan sonra, karakterin arka planı da duruma göre değiştirildi. Matarazzo takma diş kullanıyor.

Hayırseverlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Matarazzo, platformunu CCD farkındalığını artırmak ve CCD'li kişiler için ağız ameliyatlarının maliyetlerini karşılamaya yardımcı olan bir kuruluş olan CCD Smiles için bağış toplamak için kullanıyor. Matarazzo, geliri CCD Smiles'a gidecek bir gömlek serisine de başladı. Matarazzo, sosyal medya sitelerinde takipçilerine CCD Smiles'a nasıl bağış yapacaklarını anlatıyor ve katılacağı etkinlikleri tanıtıyor. Kasım 2017'de kız kardeşi, organizasyon için para toplamak için bir Facebook kampanyası başlattı.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2019 The Angry Birds Movie 2 Bubba (voice)
2022 My Father's Dragon The Dragon (voice) Post-production
Honor Society Michael
Dizi
Yıl Yapım Rol Notlar
2015 The Blacklist Finn Bölüm: "Kenyon Ailesi (No. 71)
2016 Stranger Things Dustin Henderson Ana rol (34 bölüm)
2017 Ridiculousness Himself Bölüm: "Korkuluk"
Lip Sync Battle Bölüm: "'Stranger Things'in Oyuncuları"
2018 Drop the Mic Bölüm: "Darren Criss vs. Gaten Matarazzo / Chandler Riggs vs. Chad Coleman"
2019 Prank Encounters Sunucu ve yapımcı (8 bölüm)
2021 Nickelodeon's Unfiltered Bölüm: "Benim Sevgilim Ol"
Waffles and Mochi Casey the Electrician Bölüm: "Mantar"

Tiyatro oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Oyun Rol Mekan Notlar
2011-12 Priscilla, Queen of the Desert Benjamin Palace Theatre Broadway'in değiştirilmesi
2012 Godspell Jesus Circle in the Square Theatre Özel performans
2013 Les Misérables Gavroche 25th Anniversary Tour ABD turu[6]
2014-15 Gavroche / Petit Gervais Imperial Theatre Broadway
2018 Cinderella Jean-Michael Pinelands Regional HS [7]
2019 Into the Woods Jack Hollywood Bowl Los Angeles
2022 Dear Evan Hansen Jared Kleinman Music Box Theatre Broadway'in değiştirilmesi

Video klipler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Müzik Klipleri Sanatçı
2017 "Swish Swish" Katty Perry (feat. Nicki Minaj)
"Lost Boys Life" "Computer Games" (Darren & Chuck Criss)
"Jimmy Fallon's Golden Globes 2017 Opening" Jimmy Fallon
2020 "Meet Me On The Roof" Green Day

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Barr, Sabrina. "Stranger Things stars support Dustin actor Gaten Matarazzo on Broadway". 20 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ July 29, Dave Quinn; Am, 2022 10:01. "Stranger Things' Gaten Matarazzo Takes the Stage in New Photos from Broadway's Dear Evan Hansen". PEOPLE.com. 29 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ Darwish, Meaghan. "'Stranger Things': Gaten Matarazzo on Where Dustin's Grief Might Take Him in Season 5 – TV Insider". 27 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Gaten Matarazzo Interview: Honor Society". ScreenRant. 1 Ağu 2022. 8 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2022. 
  5. ^ "See New Photos of Stranger Things Star Gaten Matarazzo in Broadway's Dear Evan Hansen | Playbill". 1 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ Writer, VINCENT JACKSON, Staff. "Little Egg Harbor boy on road with national 'Le Miz' tour". Press of Atlantic City (İngilizce). 16 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2022. 
  7. ^ "Pinelands' 'Cinderella' Not Your Grandfather's 'Cinderella'". The SandPaper. 4 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Gaten Matarazzo Kimdir? Kimdir?:Gaten Matarazzo Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Gaten Matarazzo Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Gaten Matarazzo Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Gaten Matarazzo Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Gaten Matarazzo Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Gaten Matarazzo Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Gaten Matarazzo Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Gaten Matarazzo Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Gaten Matarazzo Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Gaten Matarazzo Kimdir? Kaç Yaşında?:Gaten Matarazzo Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Gaten Matarazzo Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Gaten Matarazzo Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Gaten Matarazzo Kimdir? Nereli?:Gaten Matarazzo Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Gaten Matarazzo Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Gaten Matarazzo Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Gaten Matarazzo Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Datagram Congestion Control Protocol, Accipiter collaris, Gordiy Sablukov, My World (EP), 2S1 Gvozdika, The Cardigans, Mamak, Bizans ordusu, Nezih Yeşilnil, Top 40 Tracks, WWE şampiyonları listesi, Usher Raymond, Megrelya Prensliği, Lombardia, Bizans mutfağı, Grude, Bizans muharebeleri listesi, Lombardiya, Atlantia, Vichten, Bizans mimarisi, Randy Smith, Bartında 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Nathan Rothschild, Bizans müziği, Lucas Silva Borges, 2000 Yaz Olimpiyatlarında masa tenisi, V. Nicholaus, Wasting Light, Pteronotropis, Safevi, Differdange, Zeki Paşa, The Long Road, Zoli Ádok, Bizans kültüründe politik nedenlerle sakat bırakma, Scott Putesky, Kintrişi Tabiatı Koruma Alanı, Buttiauxella, Bizans isyan ve iç savaşları listesi, Peter Bardens, Adalet ve Kalkınma Partisi, Gökbük, Finike, Bizans ipeği, Bizans imparatorları listesi, Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu, Süs bitkisi, Matematik felsefesi, Lutf Ali Han, Nathan Never, Bizans imparatorları, Žan Tabak, Dimitar Iliev Popov, From Mars to Sirius, Redang Adası, Dimitar İliev Popov, Constantin Grameni, Bizans ikonoklazmı, Antlaşmalar listesi, Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili savaş listesi, Hanedanlık, ATC kodu, Kuzey Makedonya Ulusal Bankası, Roberto Palacios, Bizans ekonomisi, 1974 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Cavalera Conspiracy, Bagran ilçesi, LEnfant Sauvage (albüm), Ashikaga Yoshimitsu, 2015 Audi Cup, Bizans donanması, Wilhelm Keitel, Mehmet Ziyattin Tokar, Bizans diplomasisi, Veronika Marçenko (aktivist), Heidelberg, SO Cholet, Bitkisel tıp, Adana Bölümü, Atlantic County, New Jersey, Haldea, Michael Winslow, Muddy Waters, Öğretim üyesi, Vitamin (web sitesi), Progressive Death Metal, Meredith Baxter, Sabahattin Çakmakoğlu, Bizans döneminde İtalya, MÖ 126, Lionel Stoléru, Saint Helena bayrağı, Albaraka Türk Katılım Bankası, Bizans bürokrasi ve aristokrasisi, Yıl, Sasha Sagan, The Way of All Flesh (albüm), Anthony Minghella, Proterozoyik,
Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı, Meryem Tanrıverdi Göktaş Kimdir?, Tikel Nedir?, Zihnî İsminin Anlamı Nedir?, Abdulmecit Yıldırım Kimdir?, Hami Korkmazlı Kimdir?, Tiilinen Nedir?, Zihinsel İsminin Anlamı Nedir?, Fikirdeş Nedir?, Tiheähkö Nedir?, Zihayat İsminin Anlamı Nedir?, Buse Albayrak Kimdir?, Fijili Nedir?, İbrahim Yüksel Kimdir?, Fiili Bozuk Nedir?, Burhan Bahadır Özsoy Kimdir?, Zifirî İsminin Anlamı Nedir?, Burcugül Çubuk Kimdir?, Tıynetli Nedir?, Zibidi İsminin Anlamı Nedir?, Yaşar Dursun Kimdir?, Tırtılsı Nedir?, Zıypak İsminin Anlamı Nedir?, Arzu Şimşek Kimdir?, Figürlü Nedir?, Zıvanalı Sigara İsminin Anlamı Nedir?, Yunis Aksu Kimdir?, İrfan Hülakü Kimdir?,