Game of Thrones (2. sezon)

Game of Thrones (2. sezon)

Game of Thrones (2. sezon)
Game of Thrones (2. sezon) Kelimesinin Anlamı Nedir? Game of Thrones (2. sezon) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Game of Thrones (2. sezon) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Game of Thrones (2. sezon) - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Game of Thrones (2. sezon) - Oranlamak Game of Thrones (2. sezon) - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Game of Thrones (2. sezon) - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Game of Thrones (2. sezon) - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Game of Thrones (2. sezon) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Game of Thrones (2. sezon)
Game of Thrones (2. sezon) Nedir? Game of Thrones (2. sezon) Ne demek? , Game of Thrones (2. sezon) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Game of Thrones (2. sezon)
Game of Thrones (2. sezon) Kelimesinin Anlamı? Game of Thrones (2. sezon) Ne Demek? Game of Thrones (2. sezon) Ne Demektir? ,Game of Thrones (2. sezon) Analizi?
Game of Thrones (2. sezon)
Game of Thrones (2. sezon) Anlamı Nedir? Game of Thrones (2. sezon) Ne Demektir?, Game of Thrones (2. sezon) Açıklaması Nedir? , Game of Thrones (2. sezon) Cevabı Nedir? , Game of Thrones (2. sezon) Kelimesinin Anlamı?

Game of Thrones (2. sezon)

Game of Thrones (2. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Game of Thrones
2. sezon
Game of Thrones ikinci sezon DVD kapağı
Ülke ABD
Bölüm sayısı10
Yayın
KanalHBO
Orijinal yayın tarihi1 Nisan 2012-3 Haziran 2012
Sezon kronolojisi
← Önceki
1. sezon
Sonraki →
3. sezon
Game of Thrones bölümleri

Game of Thrones dizisinin ikinci sezonu HBO kanalı tarafından 1 Nisan 2012 tarihinde yayınlanmaya başladı ve 3 Haziran 2012 tarihinde ikinci sezon finali yayınlandı. İlk sezon gibi ikinci sezon da 10 bölümlük halde ve her bölüm ortalama 55 dakika uzunluğunda gösterildi. İkinci sezon George R. R. Martin'in yazdığı Buz ve Ateşin Şarkısı adlı serinin ikinci kitabı Kralların Çarpışması'ndan aldı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Üç savaş kazanmasından sonra, Robb Stark, Lannisterlara Kuzey'in bağımsızlığına karşı barış anlaşması teklifini yapar. Theon Greyjoy'u babası Balon Greyjoy'un yanına destek alması için, annesi Catelyn Stark'ı ise Renly Baratheon'ın yanına gönderir. Cersei Lannister Robb'un şartlarını reddeder. Bu arada Tyrion Lannister ise Altın Pelerinlilerin baş kumandanı Janos Slynt'i Duvar'a gitmesi için sürgün eder ve bu sayede Bronn'u baş kumandan ilan eder.

Catelyn, Kral Renly'nin yanına geldiğinde Brienne Tarth'ın bir mücadeleyi kazanıp Renly'nin muhafızlarından biri olmasını izler. Catelyn ve Brienne, Demir Taht'ta hak iddia eden Stannis Baratheon'ın yardımcısı Kızıl Rahibe Melisandre'nin kara büyüyle yolladığı silüeti ve ardından gelen Renly'nin ölümüne şahit olur. Catelyn ve Brienne, Renly'nin kampından kaçıp Robb'un ordusuna sığınır ve Renly'nin ölümünü duyan destekçilerinin hepsi saf değiştirip Stannis'in arkasında dururlar. Theon, Starklara ihanet eder ve babası tarafından Winterfell'ı kuşatmaya yollanır. Robb, Theon'ın ihanetini öğrenir öğrenmez Winterfell'ı tekrar ele geçirmek için kendi adamlarını gönderir fakat Bran ve Rickon Stark'ı bulamaz.

Robb, annesinin Jaime Lannister'ı serbest bıraktığını öğrenir. Catelyn, Brienne'i kızları Sansa ve Arya'yı bulmak için Kralın Şehri'ne gönderdiğini söyler. Ayrıca Volantisli, Talisa Maegyr adında bir kızla ilişkisi başlar. Yara Greyjoy, Theon'u Demir Adalar'a geri döndürmek için Winterfell'a gelir.

Tywin Lannister Harrenhal'dan ayrılırken Arya, Gendry ve Hot Pie kaçma planları yapıp Jaqen H'ghar'dan yardım ister. Cersei, Tyrion'a fahişesini Kralın Şehri'ne getirdiği için şantaj yapar ve bu kişinin Ros olduğuna inanır. Stannis Kralın Şehri'ne gemileriyle saldırır ve Tyrion çılgınateş ile Stannis'in tüm gemi filosunu havaya uçurur. Kral Joffrey Baratheon ve Sandor Clegane savaş alanındayken Stannis'in ordusu kaleye girer. Tyrion, arkasındaki adam sayesinde yaralanır ve yüzü yarılır. Tywin Lannister ve kuvvetleri kaleye son anda gelerek Stannis'in güçlerini geri püskürtür ve kaleyi tekrar savunma altına alırlar.

Khal Drogo'nun ölümünden sonra Daenerys ve khalasarı, Qarth'a ulaşırlar. Xaro Xhoan Daxos adında bir tüccar hepsini şehre alır. Pyat Pree adında bir büyücü Daenerys'i öldürme girişiminde bulunur fakat başarılı olamaz. Sonunda ejderhaları kaçırır ve şehri yönetmek ister. Ölmeyenlerin Evi'nde ejderhaları saklar ve Daenerys'i buraya çeker, ardından ejderhalar Pyat Pree'yi yakar. Daenerys geri döndüğünde Xaro'nun ihanetini öğrenir ve kölesiyle beraber ikisini de eski hazine odasına kilitler. Xaro'nun gemilerini alıp Qarth'tan ayrılır.

Jon Snow, Duvar'ın ötesinde Yabanıllardan Ygritte adında birini yakalar fakat Ygritte'in onu tuzağa düşürmesi sonucu Yabanılların esiri olur. Jon'un takım arkadaşı Qhorin Halfhand, Jon'dan kendisini öldürmesini ve böylece Yabanılların güvenini kazanmasını ister. Jon, istediğini yapınca Yabanıllar onu Duvarın Ötesindeki Kral olan Mance Rayder'a götürür. Duvar'daki diğer gözcüler ise İlk Adamın Yumruğu denilen yere giderler ve burada Ak Gezenler ile karşılaşırlar.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiABD seyircisi
(milyon)
111"The North Remembers"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss1 Nisan 20123.86 milyon[1]
Tyrion'ın Kral Eli olmasıyla Cersei dehşete kapılır. Ejderha Kayası'nda Stannis, Joffrey'i Demir Taht'tan indirmek için Asshai'den gelen Kızıl Rahibe Melisandre'nin yeni dini R'hllor'u kabul eder ve eski tanrıları ateşe verir. Bu haberle beraber Altın Pelerinlilerin hepsi Kralın Şehri'nde Robert'ın piçini bulmak için arayışa geçer. Üç savaş kazanmasından sonra Robb Stark, Lannisterlara Kuzey'in bağımsızlığına karşı barış anlaşması teklifini yapar. Theon, Balon Greyjoy'un desteğini de alarak Winterfell'a, Catelyn ise Renly'nin yanına gider. Gece Nöbetçileri, Duvar'ın ötesinde karıları ve kızlarıyla yaşayan Craster'ın kalesine gider. Essos'da ise Daenerys ve khalasar'ı Kızıl Çöl'dedir ve Daenerys, atlıları keşif gezisine gönderir.
122"The Night Lands"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss8 Nisan 20123.76 milyon[2]
Starkların himayesinde dokuz yıl yaşadıktan sonra Pyke'a dönen Theon, kız kardeşi Yara ve babası Balon Greyjoy ile tekrar birlik olur ve Kuzey'de taç takmak ister. Cersei, Robb Stark'ın şartlarını reddeder, Tyrion da Janos Slynt'i Şehir Muhafızlarının başından alıp Kuzey'e, Duvar'a gönderir. Bronn'u da baş kumandan yapar. Duvar'a giderken Gendry, Arya'nın gerçek kimliğini öğrenir. Duvar'ın kuzeyinde Samwell Tarly, Craster'ın Gilly adındaki karısıyla yakınlaşır ve hamile olan kızı kurtarmak için Jon'dan yardım ister. Kızıl Çöl'de Daenerys'in yolladığı keşifçiler geri döner, birinin sırtında, düşmanlarından bir okla saplanmış mesaj vardır. Ejderha Kayası'nda Davos Seaworth, korsan Salladhor Saan'ı Stannis'in tarafına çekmek için uğraşır. Stannis, kendi karısı ona bir oğul doğuramadığı için Melisandre ile ilişkiye girer. Jon ise Craster'ın erkek çocuklarını Ak Gezenlere verdiğini öğrenir.
133"What Is Dead May Never Die"Alik SakharovBryan Cogman15 Nisan 20123.77 milyon[3]
Catelyn Stark, Renly'nin yanına ulaşır ve kadın savaşçı Brienne Tarth'ın muhafız olduğunu izler. Balon Greyjoy, Yara öncülüğünde Kuzey'e saldırma planları yapar. Theon, buna karşı çıksa da Yara kendi ailesiyle Starklar arasında bir seçim yapmasını söyler. Robb Stark'ın uyarı mektubunu yakmasının ardından Theon, Greyjoy'lara suyla kutsama ayini ile tekrar katılır. Tyrion, Cersei'ye kimin sadık olduğunu bulmak için bir evlilik planı yapar ve Myrcella'yı üç farklı kişiyle evlendirme fikrini Küçük Konsey'dekilere söyler. Winterfell'da Bran Stark, rüyalarını açıklaması için yardıma ihtiyaç duyar. Duvar'a giden yolda Arya ve takımı Lannisterlar tarafından saldırıya uğrar ve Yoren öldürülür, Arya ise esir alınır.
144"Garden of Bones"David PetrarcaVanessa Taylor22 Nisan 20123.65 milyon[4]
Catelyn, Baratheon kardeşlerin birlik olup Lannisterlara karşı olmaya ikna etmeye çalışır. Sansa ise abisinin zaferleri yüzünden Joffrey tarafından istismara uğrar. Tyrion olaya müdahale eder ve Joffrey'e bunu engellediği için hediye olarak fahişeler yollar. Arya ve Gendry Harrenhal'da tutsak olarak kalırlar. Yorucu çöl yolculuğu sonrası Daenerys, gizemli şehir Qarth'ın kapılarına ulaşır. Melisandre ise gölgeden bir yaratık doğurur.
155"The Ghost of Harrenhal"David PetrarcaDavid Benioff ve D. B. Weiss29 Nisan 20123.90 milyon[5]
Harrenhal'da, kafesteki üç tutsaktan biri olan Jaqen H'ghar'ı kurtarması sonucu Jaqen Arya Stark'a üç can borçludur. Arya ilk olarak Vadeci'nin ismini söyler. Renly'nin ani ölümünden sonra Catelyn ve Brienne kamptan kaçarlar. Theon, planları doğrultusunda gerçek bir Demirdoğumlu olduğunu göstermek için Winterfell'a yelken açar. Gece Nöbetçileri ise İlk İnsanların Yumruğu adlı bölgede kamp yaparlar.
166"The Old Gods and the New"David NutterVanessa Taylor6 Mayıs 20123.88 milyon[6]
Prenses Myrcella, Kralın Şehri'nden gönderilir. Theon Greyjoy'un planları işler, Winterfell'i alır ve Demirdoğumlu olduğunu ispatlar. Robb, hemşire Talisa ile yakınlaşır. İlk İnsanların Yumruğu'nda Qhorin Halfhand, Jon Snow'a kendini kanıtlaması için bir şans tanır. Keşifteyken Jon, Ygritte isimli bir yabanılı tutsak alır. Joffrey kışkırtmalar sonucu Kralın Şehri'ndeki isyan sırasında ortada kalır ve Sansa neredeyse tecavüze uğrar ve öldürülür. Tyrion bunun sorumlusu olarak Joffrey'e kızar. Daenerys, Qarth şehrinden halkını Westeros'a götürmek için yardım ister ve Xaro Xhoan Daxos'un körfezdeki gemilerini rica eder. Tywin Lannister'ın esiri olan Arya, Ned Stark'ın kızı olduğunu gizlemesi için Jaqen H'ghar'dan yardım ister. Robb, Theon'un yeni planlarını duyduğunda Winterfell'a birlikler gönderir. Daenerys'in ejderhaları kaçırılır.
177"A Man Without Honor"David NutterDavid Benioff ve D. B. Weiss13 Mayıs 20123.69 milyon[7]
Theon, Bran ve Rickon'u bulmak için izlerini takip eder. Ölümlerden sonra Tywin Lannister, Harrenhal'daki katili aramaları için emir verir. Ygritte, Jon'un elinden kaçar ve Jon esir düşer. Yaşadıklarının korkusuyla uyanan Sansa, yatağı kan içinde görünce telaşlanır, sonra da adet olduğunu anlar. Cersei, Sansa'yı çocukları dışında kimseyi sevmemesi için uyarır, Joffrey'i bile. Jaime hala Robb'un kampında tutsaktır. Qarth'ta ise Pyat Pree, On Üçlülerin boğazını keserek Daenerys'e ejderhaları kaçırdığını, alması için Ölümsüzler Evi'ne gitmesini söyler. Theon, bir çiftçi çocuğunun oğullarını yakıp onları Üstat Luwin ve Winterfell halkına Bran ve Rickon'un cesetleri olarak gösterir.
188"The Prince of Winterfell"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss20 Mayıs 20123.86 milyon[8]
Robb Stark, Jaime Lannister'ı serbest bırakanın annesi Catelyn olduğunu öğrenir. Jaime ile giden Brienne Tarth, Catelyn'e verdiği söz üzere Jaime karşılığında Arya ve Stark'ı geri getirecektir. Robb bu esnada Talisa ile romantik bir yaklaşım içine girer. Yara Greyjoy, Theon'u almak ve Pyke'a geri getirmek için Winterfell'a doğru çıkar. Tywin Lannister, Robb'a saldırmak için Harrenhal'dan yola koyulur, bu da Arya, Gendry ve Hot Pie için kaçma fırsatı doğurur. Kralın Şehri'nde Cersei Lannister, Tyrion'ın aşığı ve fahişesini bulduğunu söyleyip Tyrion'a şantaj yapar. Kralın Şehri'ne saldırıda bulunmak için yola çıkan Stannis, Davos'u Kral Eli seçer. Duvar'ın ötesindeki Kemik Lordu, Jon Snow ve Qhorin Halfhand'i yakalayıp kralı Mance Rayder'a götürür. Qarth'ta Daenerys, ejderhalarını kurtarmak için Jorah Mormont ile birlikte Ölülerin Evi'ne gider. Winterfell'daki gizli bir sığınakta Osha, Bran ve Rickon saklanır.
199"Blackwater"Neil MarshallGeorge R. R. Martin27 Mayıs 20123.38 milyon[9]
Stannis Baratheon'ın filosu Karasu Körfezi'ne gelir ve buradan Kralın Şehri'ne saldırmayı amaçlar. Tyrion Lannister, daha önceki planlarına göre filonun bulunduğu körfeze çılgınateş dökmüştür. Birçok saldırıyı engeller. Kral Joffrey ve Sandor Clegane savaş alanının ortasındadır. Stannis'in kuvvetleri kaleye girmeye çalışır. Tyrion saldırıları engellese de Cersei'nin gönderdiği muhafız sayesinde yüzü yarılır. Kraliçe Cersei, Sansa ve birçok saray soylusu ile beraber korunmalı odalarda oturur ve çaresizce şarap içerek savaşın kaybedileceğini düşünür. Umutları tükendiği sırada Demir Taht'ın üzerinde kucağında Tommen'a zehir içireceği sırada odanın kapıları açılır ve Tywin Lannister ve ona katılan Renly'nin eski sevgilisi Loras Tyrell odaya girerler.
2010"Valar Morghulis"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss3 Haziran 20124.20 milyon[10]
Karasu Savaşı'ndan sonra Joffrey, Sansa ile olan nişanını bozarak Loras'ın kardeşi Margaery Tyrell ile nişanlanır. Melisandre, Stannis'e yeni umutlar vadeder. Brienne, Kralın Şehri'ne giden yolda Jaime'ye eşlik ederken belaya doğru ilerler. Catelyn oğlu Robb'u Talisa ile evlenme konusundan caydırmaya çalışır ve uyarır fakat Robb dinlemez ve ikisi evlenir. Daenerys, Qarth'daki Ölümsüzler Evi'ne girer ve ejderhalarını kurtarır. Xaro Xhoan Daxos ve kölesinin kendisine ihanetini anlayan Daenerys, ikisini de hazine odasına kilitler ve şehirdeki tüm pahalı şeyleri toplayıp gemi almak ister. Theon, Winterfell'da kendi adamları tarafından ihanete uğrar. Osha ve Hodor, Bran ve Rickon'u alıp Duvar'a doğru ilerler. Arya, Jaqen H'ghar'ın yardımıyla Hot Pie ve Gendry ile birlikte kaçar. Kuzey'de ise Qhorin Halfhand, Jon Snow'u kendisini öldürmesi için zorlar, bu sayede Yabanılların güvenini kazanacaktır. İlk İnsanların Yumruğu'nda ise Ak Gezenler, diğer Gece Nöbetçilerini yakalar.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)
Aidan Gillen (Petyr Baelish)
Richard Madden (Robb Stark)
Kit Harington (Jon Snow)
Alfie Allen (Theon Greyjoy)
Iain Glen (Jorah Mormont)
Liam Cunningham (Davos Seaworth)
Başroller

Ayrıca

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Konuk oyuncuların hepsi Westeros'daki görünmeleri ve karakter önemliliği ile düzenlenmiştir.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

HBO kanalı, Game of Thrones'un ikinci sezonunu 19 Nisan 2011'de, ilk sezonun ilk bölümü yayınlandıktan ikinci gün sonra ısmarladı.[11] İkinci sezonun bütçesi, Karasu Savaşı gibi sahneler yüzünden %15 civarında artırıldı.[12]

Dizi çekimleri 106 günde tamamlandı. "Ejderha" ve "Kurt" adlı iki dizi ekibi, farklı yerlerde çekimleri sürdürdü.[13]

Çekim yerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kralın Şehri çekimleri Dubrovnik şehrindeki Dubrovnik surları içinde gerçekleşti.

İkinci sezonun Kralın Şehri ve Daenerys'in Qarth şehri çekimleri, ilk sezondaki Malta yerine Dubrovnik, Hırvatistan'da yapıldı.[14] Duvar'ın kuzeyindeki çekimler için İzlanda'da Kasım 2011'de set kuruldu.[15] Kuzey İrlanda'daki yeni çekim yerleri, Banbridge, Ballintoy Harbou'daki The Linen Mill Film & Television Studios'da ve[16] Downhill Strand'de yapıldı.

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci sezonun müzikleri, yine ilk sezondaki gibi Ramin Djawadi tarafından bestelendi ve 2012 yılının Haziran ayında soundtrack albüm yayınlandı. Romanda geçen The Rains of Castamere adlı şarkı, The National adlı indie grup tarafından seslendirildi.[17]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Seidman, Robert (3 Nisan 2012). "Sunday Cable Ratings:'Game of Thrones' Returns To Series High; + 'Khloe & Lamar,' 'The Killing', 'Mad Men, 'Army Wives' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2012. 
  2. ^ Bibel, Sara (10 Nisan 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Leads + Atlanta 'Housewives,' 'Mad Men,' 'Khloe & Lamar,' 'Army Wives,' 'The Client List' & Much More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2012. 
  3. ^ Kondolojy, Amanda (17 Nisan 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones,' + 'Real Housewives ATL' 'Mad Men,' 'Khloe & Lamar,' 'The Client List' & More". TV by the Numbers. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2012. 
  4. ^ Kondolojy, Amanda (24 Nisan 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones,' + 'Real Housewives ATL' 'Mad Men,' 'Khloe & Lamar,' 'The Client List' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2012. 
  5. ^ Bibel, Sara (1 Mayıs 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Rises, Ties NBA Playoffs + 'Real Housewives,' 'The Client List,' 'Army Wives,' 'Mad Men' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2012. 
  6. ^ Kondolojy, Amanda (8 Mayıs 2012). "Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs + 'Game of Thrones', 'The Client List', 'Army Wives,' 'Khloe & Lamar', 'Mad Men' + More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2012. 
  7. ^ Bibel, Sara (15 Mayıs 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Game Of Thrones' Tops, 'Real Housewives NJ,' 'The Client List,' 'Khloe & Lamar,' 'Army Wives' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2012. 
  8. ^ Kondolojy, Amanda (22 Mayıs 2012). "Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs, + 'Game of Thrones', 'Keeping Up With the Kardashians', 'Ax Men', 'The Client List', 'Sister Wives', + More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2012. 
  9. ^ Bibel, Sara (30 Mayıs 2012). "Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs Win Night, 'Game of Thrones', 'Mad Men', 'Keeping Up With the Kardashians', 'Girls', 'Pawn Stars', & More". TV by the Numbers. 10 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2012. 
  10. ^ Kondolojy, Amanda (5 Haziran 2012). "Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs + 'Game of Thrones' Finale, MTV Movie Awards, 'Sister Wives', 'The Glades', 'Longmire' + More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2012. 
  11. ^ Hibberd, James (19 Nisan 2011). "HBO renews 'Game of Thrones' for second season". Entertainment Weekly. 19 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2013. 
  12. ^ "This Week's Cover: 'Game of Thrones,' the battle to make season 2 epic". Entertainment Weekly. 18 Mart 2012. 1 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2012. 
  13. ^ Jurgensen, Josh (3 Mart 2012). "A Bigger, Pricier 'Game of Thrones'". The Wall Street Journal. 23 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2012. 
  14. ^ "Dubrovnik filming locations revealed". WinterIsComing.net. 21 Ağustos 2011. 27 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2011. 
  15. ^ "Iceland filming location revealed". WinterIsComing.net. 28 Ekim 2011. 27 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2011. 
  16. ^ "Gallery: Amazing pictures of Antrim's Game of Thrones set". TheJournal.ie. 5 Ağustos 2011. 23 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2011. 
  17. ^ "'Game of Thrones' Season 2 Soundtrack Details". Film Music Reporter. 24 Mayıs 2012. 11 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Güncel Konu ve İçerikler Kategorisinden Haberler

Türkiye Ermenileri Patrikleri listesi, Under the Ladder, Misvak ağacı, Ekran okuyucu, Kuzey Atlantik Okyanusu, Uhud Dağı, Uhud, Kadala Havalimanı, İstanbul milletvekilleri, Giurgiu, Viggiano, Seixo de Manhoses, Hoplocercidae, Polychrotidae, Sırt çantası, Anomochilus, Acrochordus, Belediye Bingölspor, Gerrhopilus, Paspalum, Masa tenisi, Hauptamt Volksdeutsche Mittelstelle, Sihizmde Tanrı, Gevrek ekmek, Vatan Savunucuları Günü, Kanonlaştırma, Mutlu Topçu, Washington konsensüsü, 1967, Kempen, Programlama paradigması, Dinsizler listesi, Deli Mi Ne, Bir Genç Kız Kalbinin Cürmü, Gerrhopilidae, Mar Chiquita, Gilles Grimandi, Acrochordidae, Anomochilidae, Selman Rüşdi, Mako, Eraldo Monzeglio, Bogertophis, NGC 6467, Sakigiller, Ravideşa, Galanthus plicatus subsp. byzantinus, Rahmanîlik, NGC 1280, Yıldırım topu, Sosyal red, Melanophidium, Pierre Webo, Amerotyphlops, Gevorg Ghazaryan, TBMM 2. Dönem, Megan Ellison, Asiocolotes, Küçükbağlar, Crossobamon, Xantusiidae, James Patrick Stuart, Kazı bilimi, RackaRacka, Edi Rama, Geç Triyas, Kaliya, Burgess Meredith, Shunsuke Motegi, Isaac de Camondo, Niigata Havalimanı, Kadıköy Rıhtım Meydanı, Daniel Kahneman, Naver, Balıkçının Karısının Rüyası, IGMP, Melissa Vargas, igmp, DarkComet, Bat Yam, Airtag, Miss Cast Away and the Island Girls, Aşağısevindikli, Muratlı, Peşindeyim, Semih Evin, Bitliste 2014 Türkiye yerel seçimleri, Aosta Valley, Afrika Cephesi (I. Dünya Savaşı), Reverend Lovejoy, Heteronotia, Pseudogekko, Otranto Boğazı, Bryce Brown, Mustafa Karasu, Pygopodidae, Geven, Lacertoidea, V for Vendetta (film), Rhineuridae, Robbie McEwen,
Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?,