Fernand Coulibaly Kimdir?

Fernand Coulibaly Kimdir?

Fernand Coulibaly Kimdir? Fernand Coulibaly Nereli Fernand Coulibaly Kaç Yaşında? Fernand Coulibaly Boyu Kaç Fernand Coulibaly Kaç Kilo Fernand Coulibaly Doğum Tarihi Fernand Coulibaly Ne Demektir? Fernand Coulibaly Anlamı Nedir?

Fernand Coulibaly Kimdir? Fernand Coulibaly Nereli Fernand Coulibaly Kaç Yaşında? Fernand Coulibaly Boyu Kaç Fernand Coulibaly Kaç Kilo

Fernand Coulibaly Kimdir?

Fernand Coulibaly

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fernand Coulibaly
Kişisel bilgileri
Tam adı Fernand Coulibaly
Doğum tarihi 1 Ağustos 1971 (52 yaşında)
Doğum yeri Ségou, Mali
Boyu 1,72 m (5 ft 7+12 in)
Mevkisi Forvet
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1987-1991 Laval 18 (3)
1991-1993 Saint-Étienne 68 (27)
1993-1994 El-Vehda 27 (12)
1994-1995 Adana Demirspor 21 (9)
1995-1997 Gaziantepspor 48 (17)
1997-1998 MKE Ankaragücü 18 (11)
1999 Gaziantepspor 6 (2)
1999-1999 MKE Ankaragücü 9 (2)
1999-2000 Vanspor 19 (9)
2000-2000 Siirtspor 13 (5)
2000-2002 Denizlispor 38 (14)
2002-2003 Diyarbakırspor 7 (1)
Toplam 292 (112)
Millî takım kariyeri
1992-2000 Mali Mali
Teknik direktörlük kariyeri
2021-2022 Turgutluspor (antrenör)
2023- Kahramanmaraş Kurtuluşspor (sportif direktör)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Fernand Coulibaly (d. 1 Ağustos 1971, Ségou), Malili eski futbolcu ve antrenör.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1994-1995 sezonunda Adana Demirspor'da başlayan Türkiye macerasına, takımının küme düşmesinden ötürü sırasıyla Gaziantepspor ve MKE Ankaragücü'nde devam eden Coulibaly, 1999-2000 sezonunda küme düşmeme mücadelesi veren Vanspor'a transfer oldu. 1 sene Vanspor'da oynadıktan sonra ertesi sezon Denizlispor'la anlaştı. Orada da 2 sezon oynadı. Daha sonra yarım sezon Siirt Jetpaspor'da kiralık olarak geçiren Coulibaly, 2002-2003 sezonunda Diyarbakırspor'a transfer oldu ancak, 7 maç sonra takımdan ayrıldı. Zaman zaman oynadığı sert futbol nedeniyle eleştirilsede uzun lüle lüle saçları ve her zaman iyi bir futbolcu olarak dikkat çekti.

Süper Lig'nde 7 takımda 180 maça çıktı ve 70 kez fileleri havalandırdı. Türkiye Kupası mücadelelerinde ise 14 kez sahaya çıktı ve 1 gol attı.

Türkiye'ye gelmeden önce Fransa'nın Laval ile Saint-Étienne ve Suudi Arabistan'da Al Wahda Mekka takımlarında forma giymiştir.

Mali millî futbol takımı formasını 1992-2000 yılları arasında giyen Coulibaly, 1994 Afrika Uluslar Kupası'nda yarı final oynayan takımda yer almış ve 1 gol atmıştır.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ailesi ile birlikte 5 yaşındayken ülkesinden ayrılıp Fransa'nın yolunu tutan Coulibaly burada 22 yaşına kadar kaldı. Daha sonra Suudi Arabistan'a gitti ve 1 sene de burada kaldı. 1994-95 sezonunda o zamanki adıyla Türkiye 1. ligine yeni çıkan Adana Demirspor'a geldi. Adana Demirspor'a gelmeden önce Türkiye hakkında bildiği tek şey Galatasaray olan Coulibaly 2000 yılında Vanspor'da iken müslüman olmuş ve Türk vatandaşlığına geçmiştir. Müslüman olduktan sonra İslam peygamberinden dolayı Muhammed adını almış, soyisim olarak da Gaziantep eski başkanı Celal Doğan'ın soyadı Doğan'ı almıştır.[1] Gaziantep'i çok sevdiğini söyleyen Coulibaly en sevdiği yemeğin de Antep kebabı olduğunu söylüyor.

Hayatında kazandığı her şeyi Türkiye'ye borçlu olduğunu söyleyen Coulibaly, ilk geldiğim de amacım üç büyüklerden birinde oynamaktı ama olmadı demiştir.

Ekim 2005 yılında, Coulibaly, yaptığı yatırımların soruşturmasının ardından Banque l'Habitat'ı (Habibat Bankası) dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanıp, ülkesi Mali'deki Bamako Merkez Hapishanesi'ne[2] gönderilmiştir.[3]

Fernand Coulibaly, günümüzde ülkesinde menajerlik yapmaktadır.[4]

Futbol sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

24 Eylül 2021 tarihinde Fernand Coulibaly, 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Turgutluspor'un antrenörlüğüne getirilmiştir.[5] Coulibaly, 29 Ağustos 2023 tarihinde Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Kahramanmaraş Kurtuluşspor'un sportif direktörlük görevine getirildi.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Türk olan yabancı futbolcular". 15 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2011. 
  2. ^ "Mory Goïta et les autres". 4 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2015. 
  3. ^ Sissoko, Issa Fakaba (3 Kasım 2007). "Recouvrement des créances par la BHM". Radio Steve Bantou Biko. 23 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2014. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2015. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2021. 
  6. ^ "Coulibaly Kahramanmaraşspor'da". Yeniçağ Gazetesi. 31 Ağustos 2023. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Fernand Coulibaly Kimdir? Kimdir?:Fernand Coulibaly Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Fernand Coulibaly Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Fernand Coulibaly Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Fernand Coulibaly Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Fernand Coulibaly Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Fernand Coulibaly Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Fernand Coulibaly Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Fernand Coulibaly Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Fernand Coulibaly Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Fernand Coulibaly Kimdir? Kaç Yaşında?:Fernand Coulibaly Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Fernand Coulibaly Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Fernand Coulibaly Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Fernand Coulibaly Kimdir? Nereli?:Fernand Coulibaly Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Fernand Coulibaly Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Fernand Coulibaly Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Fernand Coulibaly Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Zoli Ádok, Duroğlu, 1 manat, Tatlı Bela (film, 2018), Brahmi alfabesi, Büyük Vatanseverlik Savaşı Sırasında Sovyet Arktik Muhafızları Anıtı, Devlet Düşmanı, Sosyoloji teorileri, Harilaos Trikupis, Spiridon Trikupis, Kevin James, Apache Cordova, Bardo (müzik grubu), Ottla Kafka, Ante Ćorić, Schrodinger, Schrödinger, Tenge, Sedat Bayrak, Trasivulos Zaimis, Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı, Adamantios Andruçopulos, Edwin Klebs, robert k. merton, Azerbaycan çalışma ve ahalinin sosyal güvenliği bakanları listesi, Kurtuluş, Oğuzeli, Lihni, NGC 1588, Papa XIII. Gregorius, Stefanos Dragumis, Ada, Sarayköy, Stefanos Skuludis, Sound of Freedom, Raphaël Varane, Spiros Markezinis, Panayotis Puliças, NGC 1057, Idris Elba, Malta tarihi, Taisuke Nakamura, BeIN Sports, bein sports, York Hanedanlığı, Mustafa Karasu, Alberto Moreno, Dillon County, Tava, Çalışma sosyolojisi, Šefik Džaferović, Kiços Cavelas, Vitis, Yeoryos Kunturiotis, Temistoklis Sofulis, Kabaağaçlızade Ahmet Cevat Paşa, Aleksandros Otoneos, Kayıp film, Bayağı atmaca, Britanya Hint Okyanusu Toprakları bayrağı, Tasarım, Nita Pippins, Sosyolojide sapma, Vučji Do Muharebesi, Mullion, Cornwall, Sağlık, The Princess Bride, Süperformül, 2019 Copa América, Çevre felsefesi, Armstrong Whitworth Whitley, Uzunahmetler, Gökçebey, Cinta Laura, Rosacea, Konstantin Demercis, Aleksandros Korizis, Panayotis Pipinelis, Aleksandros Papanastasiu, Nikolaos Triantafillakos, Muratdede, Merkezefendi, Üçlü tarama testi, Unutma Beni bölümleri listesi, Sanayi sosyolojisi, Steed Malbranque, Miltiyadi Aristarki Bey, Konstantin Logotetopulos, Konstantin Yeorgakopulos, Akyayan Gölü, Unkapanı Sinagogu, Hermachura, Epaminondas Deliyeoryis, Mersinde 2024 Türkiye yerel seçimleri, Lupe Fiasco, İnce hastalık, Heather Locklear, Antonín Dvořák eserleri listesi, Drassodes paroculus, Seyşeller devlet başkanları listesi, Çokan Velihanov, Albaraka Türk Katılım Bankası, Josef Ludwig von Armansperg, Gjergj Fishta,
Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?,