Ekin Türkmen Kimdir?

Ekin Türkmen Kimdir?

Ekin Türkmen Kimdir?

Ekin Türkmen Nereli

Ekin Türkmen Kaç Yaşında? Ekin Türkmen Boyu Kaç Ekin Türkmen Kaç Kilo Ekin Türkmen Doğum Tarihi Ekin Türkmen Ne Demektir? Ekin Türkmen Anlamı Nedir?
Ekin Türkmen Kimdir? , Ekin Türkmen Nereli , Ekin Türkmen Kaç Yaşında? , Ekin Türkmen Boyu Kaç , Ekin Türkmen Kaç Kilo , Ekin Türkmen Doğum Tarihi , Ekin Türkmen Ne Demektir? , Ekin Türkmen Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Ekin Türkmen
Ekin Türkmen Kelimesinin Anlamı Nedir? Ekin Türkmen Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ekin Türkmen Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Ekin Türkmen - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Ekin Türkmen - Oranlamak Ekin Türkmen - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Ekin Türkmen - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Ekin Türkmen - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ekin Türkmen - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ekin Türkmen
Ekin Türkmen Nedir? Ekin Türkmen Ne demek? , Ekin Türkmen Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Ekin Türkmen
Ekin Türkmen Kelimesinin Anlamı? Ekin Türkmen Ne Demek? Ekin Türkmen Ne Demektir? ,Ekin Türkmen Analizi?
Ekin Türkmen
Ekin Türkmen Anlamı Nedir? Ekin Türkmen Ne Demektir?, Ekin Türkmen Açıklaması Nedir? , Ekin Türkmen Cevabı Nedir? , Ekin Türkmen Kelimesinin Anlamı?

Ekin Türkmen Kimdir?

Ekin Türkmen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ekin Türkmen
Doğum22 Ağustos 1984 (39 yaşında)
İzmir, Türkiye
Mezun olduğu okul(lar)Haliç Üniversitesi Tiyatro bölümü
MeslekOyuncu
Etkin yıllar2002-günümüz
MemleketNevşehir
ÖdüllerTüm Liste

Ekin Türkmen (d. 22 Ağustos 1984, İzmir), Türk dizi ve sinema oyuncusu.[1]

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Aslen Nevşehir'li bir ailenin ilk çocuğu olarak 22 Ağustos 1984 tarihinde İzmir'de doğdu. Best Model of Turkey'e katıldıktan sonra Osman Sınav ile tanıştırıldı ve onun oyunculuk teklifini kabul ederek ilk olarak Ekmek Teknesi dizisinde yer aldı. Haliç Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. 2008-2009 yılları arasında Küçük Kadınlar dizisinde rol aldıktan sonra diziden ayrılarak UCLA'da İngilizce eğitimi aldı.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2005 Keloğlan Kara Prens'e Karşı Külkedisi
2006 Son Ders: Aşk ve Üniversite Deren
2011 Anadolu Kartalları Özlem
2017 New York Masalı Selin
2017 Benzersiz Asu
2018 Organize İşler Sazan Sarmalı Ecem
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2002 Ekmek Teknesi Songül Show TV
106 bölüm
(1-106)
2005 Nefes Nefese Binnur atv
2005-2007 Acı Hayat Özlem Show TV
59 bölüm (1-59)
2007 Kısmetim Otel Serra Show TV
6 bölüm
2007-2008 Menekşe ile Halil Zeynep Kanal D
36 bölüm (1-36)
2008-2009 Küçük Kadınlar Elif Star TV
52 bölüm (1-52)
2010 Adanalı Pamuk atv
9 bölüm (71-79)
2011 Karakol Songül Show TV
6 bölüm
2011 Beyaz Show Kendisi Kanal D
Konuk
2011-2012 Bir Kadın Tanıdım Bahar Selimoğlu/Leyla Gençoğlu TNT
20 bölüm
2013 Aşk Emek İster Deniz Show TV
2014 Hatasız Kul Olmaz Oya atv
2015 Racon: Ailem İçin Zerrin Saydın atv
4 bölüm
2015-2016 Yeter Miray atv
39 bölüm (1-39)
2017 Son Destan Selvi TRT 1
5 bölüm (1-5)
2020 Ramo Meryem Show TV
2023- Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Melike Hatun TRT 1
İnternet
Yıl Yapım Rol Platform
2021 Leyla ile Mecnun Sevil Exxen
Kaynak:[2][3][4][5][6]
Reklamlar
Yıl Marka Notlar
Pınar
Coca Cola
Yapı Kredi Yönetmen: Levent Semerci
Arçelik Yönetmen: Mehmet Kurtuluş

Tiyatro oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Oyun Notlar
2007 İnkar Arnold Wesker; Hasan Şahintürk
2011 Dalga Reinhold Tritt; Şakir Gürzumar

Ödüller ve adaylıkları[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Yapım Sonuç
2020 Türkiye Gençlik Ödülleri Best Movie Actress Organize İşler Sazan Sarmalı Adaylık

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Habertürk. "Ekin Türkmen: Herkes doğru bildiği düşünceleri söylemekte özgür". Habertürk. 3 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2024. 
  2. ^ "Ekin Türkmen | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 28 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Ekin Türkmen | Actress". IMDb. 16 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2023. 
  4. ^ "Ekin Türkmen filmografi". Beyazperde. 8 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2023. 
  5. ^ "Ekin Türkmen Filmleri - Sinemalar.com - Sinemalar.com -". www.sinemalar.com. 8 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2023. 
  6. ^ "Ekin Türkmen oynadığı diziler". Diziler.com. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Ekin Türkmen Kimdir? Kimdir?:Ekin Türkmen Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Ekin Türkmen Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Ekin Türkmen Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Ekin Türkmen Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Ekin Türkmen Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Ekin Türkmen Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Ekin Türkmen Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Ekin Türkmen Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Ekin Türkmen Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Ekin Türkmen Kimdir? Kaç Yaşında?:Ekin Türkmen Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Ekin Türkmen Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Ekin Türkmen Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Ekin Türkmen Kimdir? Nereli?:Ekin Türkmen Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Ekin Türkmen Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Ekin Türkmen Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Ekin Türkmen Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Mühendislik yönetimi, Kağıthane Sadabad Sahnesi, Amerikan İç Savaşı, Boylu ardıç, Davutlar, Keles, Kan Dökülecek, Meganthropus, FOX Life (Türkiye), Hariciye Nezâreti, Adem Gökçe, Sogd, Soğd, Norwich, Musashimurayama, Plati, İmatya, Hormon sistemi, Kabaçam Ören Yeri, Aspirasyon pnömonisi, Omid Kordestani, 1979 Türkiye milletvekili ara seçimleri, Ubuntu Netbook Edition, Botai kültürü, Etheostoma, Gökçedağ Tren İstasyonu, Ali Kerimi (1994 doğumlu futbolcu), Melloina, Pholidotamorpha, Amerika Birleşik Devletleri Donanması muhripleri listesi, Köstere, Torul, 4. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri, Türk dilleri, Sarı kaşlı çıvgın, En yüksekteki büyük şehirler listesi, Sovyetler Birliğinde sürgünler, Semerkant, California, Esinyurt, Gelendost, İstisnai asteroitler listesi, Ssters, Dušan Tadić, Peyami Safa, Škoda Fabia, Kerpe, Troy Van Leeuwen, Crusader Harekatı, Kellita Smith, Aşk Kurbanı, Hüseyin bin Ali (Mekke Emiri), Elendil, Vanhouttea, Sarı cüce sistemlerinin yaşanabilirliği, Nishan Burkart, Rigel (yıldız), Ümmetçilik, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş devrinde Aleviler, Çin ekonomik reformu, Nils Petter Sundgren, 1711, Jenny Lind, Gymnuridae, Kia Stonic, Bottrop, Bale, Halil İbrahim Akpınar, Anadolu Selçukluları devrinde Aleviler, NGC 7390, II. Osman, Hornungia, Condom (arrondissement), Rahîme Perestû Sultan, Bundesautobahn 998, Münih Antlaşması (1938), Türk Polis Teşkilatı, Friends with Benefits, Antioksidan, Pocheon, Gürcistan millî futbol takımı, Brachygobius, Osmanlı İmparatorluğunda Alevi zulmü, Altınkum, Didim, Timur İmparatorluğu devrinde Aleviler, Said İzzetullahi, Adrián Bone, Emir Abdülkadir, György Konrád, I. Juan Carlos, Takuma Abe, Merv, Sistematik, Thecesternus, Fethi Gürcan, Dry Drayton, Hüseyin Hüseyni (1992 doğumlu futbolcu), Cumhuriyet Muhafızları (Suriye), Arap edebiyatı, Zhejiang, Zafer Tüzün, İstanbul Limanı, Biçimsel galaksi sınıflaması, São Bento do Tocantins,
Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?,