Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek

Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek

Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Kelimesinin Anlamı Nedir? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek - Oranlamak Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Nedir? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Ne demek? , Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Kelimesinin Anlamı? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Ne Demek? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Ne Demektir? ,Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Analizi?
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Anlamı Nedir? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Ne Demektir?, Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Açıklaması Nedir? , Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Cevabı Nedir? , Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Kelimesinin Anlamı?

Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek

Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek
Stop! Or My Mom Will Shoot
Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek film posteri
YönetmenRoger Spottiswoode
Yapımcı
Yazar
Oyuncular
MüzikAlan Silvestri
Görüntü yönetmeniFrank Tidy
Kurgu
  • Mark Conte
  • Lois Freeman-Fox
StüdyoNorthern Lights Entertainment[1]
DağıtıcıUniversal Pictures[1]
Çıkış tarih(ler)i21 Şubat 1992 (1992-02-21) (Amerika Bİrleşik Devletleri)
Süre87 dakika
ÜlkeAmerika Bİrleşik Devletleri
Dilİngilizce
Hasılat$70.6 milyon

Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek (İngilizce özgün adıyla: Stop! Or My Mom Will Shoot) Roger Spottiswoode tarafından yönetilen ve Sylvester Stallone ve Estelle Getty'nin başrol oynadığı 1992 Amerikan polisiye polis aksiyon kara komedi filmidir.[2] Film, 21 Şubat 1992'de Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Film gösterime girdiğinde oldukça olumsuz eleştiriler aldı ancak dünya çapında 70,6 milyon dolar hasılat elde etti.

Film genellikle Stallone'un kataloğunda daha az film olarak kabul edilir. 2006 yılında Stallone'un keşke yapmasaydım dediği filmlerle ilgili bir soruya cevaben bu film ilk bahsettiği film oldu.[3]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Çavuş Joseph Andrew Bomowski (Sylvester Stallone) sert bir polistir. Görünüşte zayıf olan annesi Tutti (Estelle Getty) onunla kalmaya gelir ve giderek hayatına müdahale ederek onu deli eder.

Tutti, Joseph'ın silahını çamaşır suyuyla temizledikten ve onu mahvettiğini öğrenince, ona yasadışı bir MAC-10 makineli tabanca satın alır ve kendisine silahı satan adamlardan birinin öldürülmesine tanık olur. Tutti, ifade vermek üzere karakola götürülür ve Joseph'ın davalarıyla uğraşmaya başlar. Satın aldığı silahın yanmış bir binadan alınan bir koleksiyon parçası olduğunu ve silahın sigorta parasının alındığını öğrenir.

Tutti, eve dönüş yolunda havaalanında bir adamı tanır. O ve Joseph adamı takip edince kaçar. Tutti, bu adamın annesini vurduğu için Amerika'nın En Çok Arananlar listesinde gördüğünü hatırlar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Geliştirme ve senaryo[değiştir | kaynağı değiştir]

Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger'in filmin başrolünde yer almasıyla ilgilendiğine dair söylentilerİ duyunca filme imza attı. Ekim 2017'de Schwarzenegger, senaryonun "gerçekten kötü" olduğunu bildiği için, Stallone'u cezbetmek için sahte ilgi gösterdiği söylentisini açıkca doğruladı.[4]

Gişe[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, ABD'de 28,4 milyon dolar ve dünya çapında 42.2 milyon doların üzerinde hasılat elde etti ve dünya çapında toplam 70,6 milyon dolar hasılat elde etti.[5]

övgü Film, En Kötü Erkek Oyuncu Stallone, En Kötü Yardımcı Kadın Oyuncu Getty ve En Kötü Senaryo dalında üç Altın Ahududu Ödülü sahibi oldu.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Stop! Or My Mom Will Shoot (1992)". AFI Catalog of Feature Films. American Film Institute. 15 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2019. 
  2. ^ "Stop! Or My Mom Will Shoot - The Cinema Snob on YouTube". 1 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2022. 
  3. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; aintitcool-dec6 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ Pearson, Ben (9 Ekim 2017). "Arnold Schwarzenegger Confirmed One of Hollywood's All-Time Great Troll Moves in a Fantastic Q&A [Beyond Fest]". /Film. 10 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2017. 
  5. ^ "Stop! Or My Mom Will Shoot". Box Office Mojo. IMDb. 25 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2021. 
  6. ^ Scott, Vernon (28 Mart 1993). "Razzie Awards (dis)honor Stallone again". UPI. 15 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2019. 


Haberler Kategorisinden Haberler


  • Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Nedir?:Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek ile ilgili Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Ne Demektir? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Açıklaması Nedir? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Cevabı Nedir? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Kelimesinin Anlamı? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Açıklaması?:Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Gerçek mi?:Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek ile ilgili Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Hakkında?:Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek ile ilgili Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek burada bulabilirsiniz. Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Detaylar için sitemizi geziniz Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Nizip zeytini, Agerola, Dentex, Eyyübiler, Cant Stop (EP), Eyyubiler, Daisuke Sudo, Bowman kapsülü, Tozkoparan İskender bölümleri listesi, Gaziantepteki müzeler ve tarihî yerler listesi, Overkill Software, Bilimkurgu, Teenage, Satrancın kökeni, Adalto, Galler Prensesi, Yoma bağı, Max Meyer, 1. Édouard Philippe Hükûmeti, 2010 Kış Olimpiyatlarında kızak, FC Gütersloh 2000, Un, deux, trois, Emir Hüseyin Zare, Radyoizotop, Zaurbek Pliyev, Yazır, Selçuklu, Himmetfakı, Sivas, Dostun Gül Cemali, Beneath You, Huari Bumedyen Fen ve Teknoloji Üniversitesi, Hayvan itlafı, Sebeilik, Nikoloz Basilaşvili, Dekompresyon Hastalığı, Altıeylül, Dimitri Ulyanov, Landkreis Roth, Gila Nehri, İskarpin, Casus uydu, Hipsometrik denklem, Ören, Burhaniye, Sanci Hui Özerk İli, The Qemists, Eryngium integrifolium, Tokyo Verdy, Tıbbi staj, Corrosion of Conformity, Termal iletkenlik, Solanum interius, Mültecilere İlişkin Küresel Mutabakat, Devon Aoki, Pergamon Krallığı, İzlanda, Babasının Oğlu, Izlanda, Eric Carrière, The Unholy Alliance (turne), Anadolu Aryaları Vol. II, Selahaddin Eyyubi, Selahaddin Eyyübi, Géraldine Pailhas, Caswell, Joint Strike Fighter, Alblasserdam, Trampled Under Foot, In Through the Out Door, Hamza Mathlouthi, Heidelberg, High School Musical serisi, Kaim (ilçe), Hayvanlarda alet kullanımı, Space Impact, Moreno Torricelli, Deri lezyonları, Kenai, Alaska, Oya Okar, Kaptan Hasan Paşa Camii, Meryem Recavi, E. T. A. Hoffmann, Alejandro Guido, Shareware, Suriye başbakan yardımcısı, Paranormal Activity, Erion Bogdani, Ondoy, Vivo cantando, Cundall with Leckby, Jandarma Özel Harekat, Liga Nacional de Fútbol Profesional de Honduras, Ispartada 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Optik mikroskop, İstanbul Hezarfen Havaalanı, Kiss (grup), Rocka Rolla, John Bonham, Robert Vaughn, Yayınbalığı, Yiğitalan, Bafra, Denis Leary,
Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?,