Donatım Nedir?

Donatım Nedir?

Donatım
Donatım Kelimesinin Anlamı Nedir? Donatım Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Donatım Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Donatım - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Donatım - Oranlamak Donatım - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Donatım - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Donatım - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Donatım - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok 
Donatım
Donatım Nedir? Donatım Ne demek? , Donatım Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Donatım
Donatım Kelimesinin Anlamı? Donatım Ne Demek? Donatım Ne Demektir? ,Donatım Analizi?
Donatım
Donatım Anlamı Nedir? Donatım Ne Demektir?, Donatım Açıklaması Nedir? , Donatım Cevabı Nedir? , Donatım Kelimesinin Anlamı?

Donatım Nedir?

Donatım, Muş

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Donatım sayfasından yönlendirildi)
Donatım
Harita
Donatım'da yer alan Haspet Kalesi (Eylül 2006)
Donatım'da yer alan Haspet Kalesi (Eylül 2006)
Muş'un Türkiye'deki konumu
Muş'un Türkiye'deki konumu
Muş üzerinde Donatım
Donatım
Donatım
Donatım'ın Muş'taki konumu
ÜlkeTürkiye Türkiye
İlMuş
İlçeMerkez
Coğrafi bölgeDoğu Anadolu Bölgesi
Yüzölçümü
 • Toplam4,55 km²
Rakım1318 m
Nüfus
 (2022)
 • Toplam779
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0436
İl plaka kodu49
Posta kodu49100

Donatım, Muş ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Köyün eski adı, 1900 yılı kayıtlarında Ermenicede "Tırke manastırı" anlamına gelen Tırkevank, 1928 yılı kayıtlarında ise Tirkavank olarak geçmektedir.[4]

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Köy, Muş il merkezine 4 km uzaklıktadır.[5]

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıllara göre köy nüfus verileri
2022 779[3]
2021 719[3]
2020 665[3]
2019 617[3]
2018 578[3]
2017 523[3]
2016 576[3]
2015 555[3]
2014 526[3]
2013 500[3]
2012 530[3]
2011 542[3]
2010 531[3]
2009 502[3]
2008 494[3]
2007 457[3]
2000 537[6]
1990 493[7]
1985 455[8]
1965 341[9]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bekar, Özgür Aydın (2022). "Muş Ovası ve Çevresinin Coğrafi Etüdü (Doktora Tezi)". Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü. tez.yok.gov.tr. s. 195. 
  2. ^ "Donatim, Turkey Page" (İngilizce). Fallingrain.com. 25 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q "Muş Merkez Donatım Köy Nüfusu". Nufusune.com. 6 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  4. ^ Nişanyan, Sevan. "Index-Anatolicus: Türkiye yerleşim birimleri envanteri". nisanyanmap.com. 26 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  5. ^ "Donatım Köyü". YerelNet.org.tr. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2020. 
  6. ^ "İl, ilçe ve bucaklara göre köy nüfusları - 2000". TÜİK. 17 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2020. 
  7. ^ Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü (1991). "1990 Genel Nüfus Sayımı İdari Bölünüş" (PDF). sehirhafizasi.sakarya.edu.tr. 19 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 19 Şubat 2020. 
  8. ^ Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü (1986). "1985 Genel Nüfus Sayımı İdari Bölünüş" (PDF). sehirhafizasi.sakarya.edu.tr. 19 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 18 Şubat 2020. 
  9. ^ Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü (1968). "1965 Genel Nüfus Sayımı İdari Bölünüş" (PDF). kutuphane.tuik.gov.tr. 18 Şubat 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Sözlük Nedir Kategorisinden Haberler


  • Donatım Nedir? Nedir?:Donatım Nedir? ile ilgili Donatım Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Donatım Nedir? Ne Demektir? Donatım Nedir? Açıklaması Nedir? Donatım Nedir? Cevabı Nedir? Donatım Nedir? Kelimesinin Anlamı? Donatım Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Donatım Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Donatım Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Donatım Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Donatım Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Donatım Nedir? Gerçek mi?:Donatım Nedir? ile ilgili Donatım Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Donatım Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Donatım Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Donatım Nedir? ile ilgili:Donatım Nedir? ile ilgili Donatım Nedir? burada bulabilirsiniz. Donatım Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Donatım Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Donatım Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
  • Donatım Nedir? Açıklaması?:Donatım Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Donatım Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Donatım Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Donatım Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Donatım Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.

Aziz Shavershian, Tadeusz Tomaszewski (Başbakan), İsrail cumhurbaşkanı, Silistre Eyaleti, Güney Kore millî futbol takımı, Zoli Ádok, İş Yapma Kolaylığı İndeksi, Çinli karşıtlığı, Morgenthau Planı, Catch My Breath, Gusle, 64. Akademi Ödülleri, Antoine de Caunes, Stanisław Mikołajczyk, Vaniköy Camii, Jerzy Hryniewski, Podlaskie Voyvodalığı, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kadroları, Samsung Galaxy, Lucas Cruikshank, Henri Brisson, Jan Kucharzewski, Marzia Kjellberg, Tiftik keçisi, Czesław Kiszczak, Xu Guangqi, Vahit Kiler, Daça, Performans Verimlilik Puanı, Marek Belka, 1710, Leszek Miller, Kazimierz Marcinkiewicz, YouTuber Listesi, KSIOlajidebt, Ignacy Jan Paderewski, Koltuk (şarkı), Binasco, Eskişehir Atatürk Stadyumu, Kloten, Tanrı Kraliçeyi Korusun, Kasabadaki Yabancı, OpenMandriva, Amazon Pay, Ninette de Valois, Etiyopya Demokratik Halk Cumhuriyeti, Bernt Michael Holmboe, Sungha Jung, Dearham, Nezle, Eliezer Ben Yehuda, Shandong, Nataly Dawn, Pew Araştırma Merkezi, Megan Nicole, Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgündeki Hükûmeti, Carl Anderson (fizikçi), Gina Haspel, Keltçilik, Çapuling, A Year Without Rain, Randy Pausch, Asım Gültekin, Launchpad (macOS), Abaza isyanları, Olbers, 2008 Yaz Olimpiyatlarında atletizm, Kayaaltı, Burdur, Rapino, 2008 FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu Ödülü, Uzun metraj film üçlemeleri listesi, Yahya Akengin, 1984 PKK saldırıları, Shellback, Windhoek, Diofizitizm, Dublin, Ohio, Kyle Walker, Vladas Mironas, Akbucak, Pazar, Meltem Avcı, Catalina Sky Survey, Vahşi kedi, Jon Polito, İran coğrafyası, Jantoro Satibaldiyev, Gus Poyet, Arta Despotluğu, yoga, 1838, Muhammed Hiyabani, Vere Cornwall Bird, Pıhtı, Niceville, Florida, Biskay, Casus filmi, Uçuşa yasak bölge, Archer Martin, Eski Mezopotamya, Faik Türün,
Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?,