Dalian Atkinson Kimdir?

Dalian Atkinson Kimdir?

Dalian Atkinson Kimdir? Dalian Atkinson Nereli Dalian Atkinson Kaç Yaşında? Dalian Atkinson Boyu Kaç Dalian Atkinson Kaç Kilo Dalian Atkinson Doğum Tarihi Dalian Atkinson Ne Demektir? Dalian Atkinson Anlamı Nedir?

Dalian Atkinson Kimdir? Dalian Atkinson Nereli Dalian Atkinson Kaç Yaşında? Dalian Atkinson Boyu Kaç Dalian Atkinson Kaç Kilo

Dalian Atkinson Kimdir?

Dalian Atkinson

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dalian Atkinson
Kişisel bilgileri
Tam adı Dalian Robert Atkinson
Doğum tarihi 21 Mart 1968(1968-03-21)
Doğum yeri Shrewsbury, Shropshire, İngiltere[1]
Ölüm tarihi 15 Ağustos 2016 (48 yaşında)
Ölüm yeri Telford, Shropshire, İngiltere
Boyu 1,83 m (6 ft 0 in)
Mevkisi Forvet
Numarası 29
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1985-1989 Ipswich Town 60 (18)
1989-1990 Sheffield Wednesday 38 (10)
1990-1991 Real Sociedad 29 (12)
1991-1995 Aston Villa 85 (23)
1995-1996 Fenerbahçe 21 (10)
1996Metz (kiralık)
1996-1997Manchester City (kiralık) 8 (2)
1998-1999 El-İttihad
2001Daejeon Citizen (kiralık) 1 (0)
2001 Jeonbuk Hyundai Motors FC 4 (0)
Toplam 246 (75)
Millî takım kariyeri
1990 İngiltere İngiltere B 1 (1)

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Dalian Robert Atkinson (d. 21 Mart 1968 - Shrewsbury, İngiltere ö. 15 Ağustos 2016), forvet pozisyonunda oynamış futbolcudur. Türkiye 1. Ligi'nde Fenerbahçe'de oynayan Atkinson, Wimbledon FC, Aston Villa, Real Sociedad, Ipswich Town FC ve Sheffield Wednesday gibi takımlarda da forma giydi.

Fenerbahçe'de çok fazla tutunamayan Atkinson'un, akıllarda kalan en büyük başarısı 22 Ekim 1995'te Kadıköy'de oynanan Türkiye 1. Ligi maçında Galatasaray'a 3 gol birden atmasıydı.

15 Ağustos 2016'da İngiliz polisi tarafından babasının evinde elektrikli şok silahıyla vurularak öldürülmüştür.[2]

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ipswich Town[değiştir | kaynağı değiştir]

Atkinson, futbola Ipswich Town FC kulübünde başladı. 1984-1986 yılları arasında genç takımda 14 maçta 16 gol atmıştı. 15 Mart 1986'da ilk kez Ipswich Town'da resmi maça çıktı. Newcastle United karşısındaki maçta Kevin Wilson'ın yerine oyuna dahil olmuştu. Bu maçta kendisinin Ipswich Town'daki ilk ve son Premier League maçıydı çünkü sene sonunda küme düştüler. 1987-88 sezonunda ilk golleriyle buluşan futbolcu Middlesbrough FC karşısında hat-trick yapmıştı. Atkinson, sonraki sezon ise daha başarılı bir performans gösterdi. Ligde 10, kupada da 3 gol atarak Jason Dozzell ve John Wark ile birlikte sezonun en golcü oyuncularından oldu.

1990'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

1989'da teknik direktör Ron Atkinson tarafından 450.000£ ücretle Sheffield Wednesday'e transfer edildi. Norwich City FC karşısında ilk maçına çıkan 21 yaşındaki futbolcu, sezon içinde bütün maçlarda oynayıp 10 gol atmış ve David Hirst ile birlikte iyi bir ikili olmuştu. Ancak takımı küme düşmekten kurtaramadı.

Sonraki sezon La Liga ekibi Real Sociedad'a 1.7 Milyon £'a transfer oldu. 2 Eylül 1990'da Real Zaragoza maçı ile İspanya serüvenine başladı. İlk golünü Real Madrid maçında atıp, beraberliği sağlayan kişi oldu. 29 lig, 1 UEFA Kupası maçında oynayan futbolcu, toplamda 12 gol atarak vatandaşı John Aldridge'ten sonra takımın en golcü ikinci ismi oldu.

Aston Villa[değiştir | kaynağı değiştir]

1991'de Roy Atkinson, bu sefer Aston Villa'nın başına geçmişti ve eski futbolcusu Dalian Atkinson'ı istedi. Böylece Atkinson, bir sezon sonra 1.6 Milyon £'a İngiltere'ye geri dönmüş oldu. İlk maçına da eski takımı Sheffield Wednesday karşısında çıkmıştı. Ancak ilk sezon sadece bir kez golle buluşmuştu.

Sonraki sezon İngiltere 1. Ligi, Premier Lig adını almıştı. O sezon, Liverpool'dan gelen Dean Saunders ile iyi bir ikili oluşturdular. Saunders 13 gol, Atkinson ise 11 gol kaydetmişti. Ligi uzun süre lider götürüp ikinci olarak bitirdiler. 3 Ekim 1992'de Wimbledon FC'yi deplasmanda 3-2 yendikleri maçta, kendi sahasından alıp, çalımlarla geldiği rakip sahada ceza sahası dışından attığı aşırtma gol, BBC tarafından sezonun en iyi golü olarak adlandırıldı. Atkinson, ayrıca eski takımı Ipswich Town FC ile 1-1 berabere kaldıkları maçta attığı gol ile, Aston Villa'nın yeni formattaki ligdeki ilk golünü atmış oldu.

Bir sonraki sezon İngiltere Ligi Kupası'nı kazanırlarken, Atkinson 8 maçta biri finalde Manchester United'a olmak üzere attığı 6 golle önemli bir katkı yapmış, Saunders ile beraber de takımın en golcü oyuncusu olmuştu. Ancak bir sonraki sezon küme düşmekten zor kurtulunca sezon sonunda Saunders de Atkinson da Türkiye'nin yolunu tuttu.

Fenerbahçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1995-96 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sezona TSYD Kupası'nı kazarak giren Fenerbahçe'de 3 Eylül 1995'te İsmail Kartal'ın jübilesinde Eskişehirspor'u yenen sarı-lacivertli takımda ilk golünü attıktan sonra, 30 Eylül 1995'te oynanan Beşiktaş derbisinde ikinci yarıda oyuna girerek ilk golünü kaydetti. 22 Ekim 1995'teki Galatasaray derbisinde ise maçın ilk 30 dakikasında attığı birbirinin neredeyse tıpatıp aynısı üç golle hat-trick yaparak tarihe geçti (35. dakikada hakem tarafından iptal edilen golünün de nizami olduğu tartışılmıştı). 9 Aralık 1995'te de Trabzonspor'a karşı alınan ve bordo-mavili takımın namağlupluğunu silen 3-1'lik galibiyette de bir gol atarak, tüm büyük maçlarda ağları buldu. Ligin ikinci yarısının ilk maçında Fenerbahçe Karşıyaka'yı deplasmanda 90. dakikada Atkinson'un attığı golle yenerken, bu gol ve galibiyet bir anlamda sezon sonunda şampiyonluğu getiren önemli dönüm noktalarından biri oldu. Ancak 25. haftada Denizlispor'a attığı golden sonra suskun kalan golcü sezon sonunda ligde şampiyonluk yaşadı, ancak bir sezon sonraki kadroda düşünülmedi ve 23 Temmuz 1996'da sözleşmesi Fenerbahçe tarafından tek taraflı olarak feshedildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ["Dalian Atkinson - Soccerbase (İngilizce)". 2 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2016.  Dalian Atkinson - Soccerbase (İngilizce)]
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Dalian Atkinson Kimdir? Kimdir?:Dalian Atkinson Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Dalian Atkinson Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Dalian Atkinson Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Dalian Atkinson Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Dalian Atkinson Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Dalian Atkinson Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Dalian Atkinson Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Dalian Atkinson Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Dalian Atkinson Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Dalian Atkinson Kimdir? Kaç Yaşında?:Dalian Atkinson Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Dalian Atkinson Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Dalian Atkinson Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Dalian Atkinson Kimdir? Nereli?:Dalian Atkinson Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Dalian Atkinson Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Dalian Atkinson Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Dalian Atkinson Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Yosuke Nakata, Scontrone, Papav, Muistojeni laulu, Pesaro, Ford, Le Fils de Caroline Chérie, Frances E. Allen, Helmstorf, İskenderiyeli Atanasius, 1906 Fransa Bisiklet Turu, Bayern Munich II, Fikri Işık, Tefes, Çocuk filmleri listesi, Jimmy Wales, Mesiyanik Yahudilik, Ford Fiesta, OpenOffice, Staffan de Mistura, Academia Sinica, NGC 4770, İbn Kesir, Choeroniscus, I. Pius, Demián Bichir, Cássio Ramos, Ahmed Zabana Stadyumu, Elliot Eisner, Yörük Ali Efe Müzesi, Müfredat geliştirme, Lihtenştayn tarihi, En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü, Rabor şehristanı, Çatalçam, Amasya, Römnitz, Iluminados por el fuego, Gobionellus, Walking in the Air, Kirchbarkau, Karabürçek, Çorum, Kara Bela, Nobel ödülü kazananlar, Shirley Chisholm, Samsung E250, Fukushima ili, Kirazlı, Keles, Rızaeddin Fahreddin, Morningside Heights, Hashimoto ensefalopatisi, Ten Tall Men, Thymbra Muharebesi, Türkiye Lakros Derneği, Jules Méline, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Namur (eyalet), Nun dilleri, Psychotria amaracarpoides, Sighișoara, Kuvaterner, TBMM 23. dönem milletvekilleri listesi, Vinflunin, Askeri cunta, Süper Lig yabancı futbolcuları listesi, Butch Cassidy and the Sundance Kid, İskoç Gaelcesi, Eyüpsultan, Nizip, Özgürlükçü sosyalizm, Suriye, National Center for Biotechnology Information, national center for biotechnology information, Hiparkus, Anoploderma, Mārtiņš Meiers, Plagiostomum, Anadolu Yemekleri ve Türk Mutfağı, Türkiyedeki demiryolu hatları listesi, NGC 1703, Myanmardaki Yahudilerin tarihi, Psychotria zombamontana, Yeğinler, Gediz, Bihor, Antik Makedonya, Dacia Lodgy, Mehmet Ali Ağakay, Radyo Televizyon Yüksek Kurulu, Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Meclisi, NGC 125, 2023 New Orleans Saints sezonu, A Kylie Christmas, Nathalie Richard, Afrika, Yasuhiro Yamamura, Brigitte Nielsen, Nazmi Avluca, Pseudodrassus, Afrodisiaslı Aleksandros, Sakız Adalı Hipokrat, Çelik Simyacı bölüm listesi, Türkiye sağlık bakanları listesi,
Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?,