César Villanueva Kimdir?

César Villanueva Kimdir?

César Villanueva Kimdir?

César Villanueva Nereli

César Villanueva Kaç Yaşında? César Villanueva Boyu Kaç

César Villanueva Kaç Kilo César Villanueva Doğum Tarihi

César Villanueva Ne Demektir? César Villanueva Anlamı Nedir?

César Villanueva Kimdir? , César Villanueva Nereli , César Villanueva Kaç Yaşında? , César Villanueva Boyu Kaç , César Villanueva Kaç Kilo , César Villanueva Doğum Tarihi , César Villanueva Ne Demektir? , César Villanueva Anlamı Nedir?

César Villanueva Kimdir?

César Villanueva

Vikipedi, özgür ansiklopedi
César Villanueva Arévalo (2015)

César Villanueva Arévalo (d. 5 August 5 1946, Tarapoto), Perulu siyasetçi. Arévalo, Güney Amerika ülkesi Peru'da 31 Ekim 2013 - 24 Şubat 2014 tarihleri ile 2 Nisan 2018 - 11 Mart 2019 tarihleri arası başbakanlık makamında bulunmuştur.

2007 yılında San Martín Bölgesi Başkanı oldu. 31 Ekim'de Cumhurbaşkanı Ollanta Humala tarafından başbakan olarak yemin etti ve merkez-sol partiye bağlandı. Federico Villarreal Ulusal Üniversitesi'nde (UNFV) yönetim okudu.

24 Şubat 2014 yılında başbakanlıktan istifa etti.[1]

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

5 Ağustos 1946'da, Tarapoto kentinde doğdu. İlkokulu C.E. N° 191 - Tarapoto'da ve ortaöğretimi Colegio Nuestra Señora de Guadalupe'de yaptı. Üniversite eğitimini Universidad Nacional Federico Villarreal'de Yönetim bilimleri fakültesinde tamamladı. César Koordinasyon ve Rekabet ve Amazon Rainforest Ticaret Müdürü oldu, ayrıca Peru-Kanada Counterpart Fonu proje yöneticiliği ve Cedisa Genel Koordinatörü oldu.

Politik kariyeri 1980'de Radikal sol gruplar tarafından oluşturulan Demokratik Popüler Birlik'ten Temsilciler Meclisi için aday olup başarısızlığa uğramasıyla başladı. 1983 yılında kendi siyasi grubunu, Yeni Amazon Bölgesel Hareketi'ni kurdu. Ama sonra 2001'e kadar politikaya ara verdi. 2001 yılında Kongreye aday olarak döndü. Bu döneme geldiğinde radikal soldan uzaklaşmıştı. 2006 yılında, San Martin Bölgesel Hükûmeti Başkanlığı'nı ulaştı (2007-2010) ve ardından bir ikinci dönem (2011-2014) için seçildi. 2012 yılında Bölgesel Yönetimler Millet Meclisi başkanı seçildi.[2]

2012 yılı ortalarında Bakanlar Kurulu başkanlığını üstlenmesi için Başkan Ollanta Humala'dan teklif aldı, ancak reddetti, St. Martin bölgesel başkanlığını alalı bir buçuk yıl geçmişti ve bölgesel başkan olarak yaptığı ikinci dönem sonuna kadar daha bir yıl ve iki ay vardı. Sonunda, Ekim 2013 yılında başbakanlık kabul etti.[3]

2 Nisan 2018 tarihinde yeniden başbakanlık görevini üstlenen Arévalo, bu görei 8 Mart 2019 tarihine kadar sürdürmüş, söz konusu tarihte de görevi ardılı Salvador del Solar'a devrederek makamdan ayrılmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "César Villanueva renunció a la Presidencia del Consejo fe Ministros". 3 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2014. 
  2. ^ "César Villanueva Arévalo: Conozca la hoja de vida del próximo Premier". Diario Correo (İspanyolca). 30 Ekim 2013. 4 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
  3. ^ "Cambio ministerial: los detalles de la llegada de Villanueva a la PCM". El Comercio (İspanyolca). 31 Ekim 2013. 23 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2015. 
Siyasi görevi
Önce gelen
Juan Jiménez Mayor
Peru Başbakanı
2013-2014
Sonra gelen
René Cornejo
Siyasi görevi
Önce gelen
Mercedes Aráoz
Peru Başbakanı
2018-2019
Sonra gelen
Salvador del Solar


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • César Villanueva Kimdir? Kimdir?:César Villanueva Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? César Villanueva Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. César Villanueva Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. César Villanueva Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • César Villanueva Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, César Villanueva Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. César Villanueva Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. César Villanueva Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. César Villanueva Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • César Villanueva Kimdir? Kaç Yaşında?:César Villanueva Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. César Villanueva Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. César Villanueva Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • César Villanueva Kimdir? Nereli?:César Villanueva Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. César Villanueva Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. César Villanueva Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. César Villanueva Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Zamioculcas, Turbalık, A dan Z ye Pazarlama (kitap), Villarrica (volkan), Turcinoemacheilus kosswigi, Miguel Ángel López (atlet), Çan kulesi, Sierra Nevada de Lagunas Bravas, Microsoft Venus, Murat Toktamışoğlu, İngitere, Radyo Günleri, Karbonil grubu, Bagram Hava Üssü, Sinobo Stadyumu, Mahmut Özgener, Hasan Doğan, And Dağları, Fossilworks, Murat Sözgelmez, Nükleer manyetik rezonans, Hasip Paşa Yalısı, Murat Onbul, TBRB, Karizma (albüm), Türk Hava Yolları uçuş noktaları listesi, Lepe, Gary Cooper, Longjing çayı, Meshell Ndegeocello, NGC 754, Mordoğan, 1948 Türkiye İktisat Kongresi, Mehmet Mehdi Eker, Murat Boz, Philip Kotler, Traverse County, Minnesota, Sularbaşı, İliç, Murat Arkın, Ivan Cankar, Lethal Weapon, İmplant, Murat Akkoyunlu, Alevilikte inanç, 2011 UEFA Süper Kupası, Mary Baker Eddy, Murat Çepni, Papamobil, Gemi yapımı, Windows Ortam Sesi, Muradiye, İskenderun, Birleşmiş Krallık, A Sky Full of Stars, Hikmet Körmükçü, Peptit, Mehmet Salih Yıldırım, Pernilla Karlsson, Ziamet, Kaynarca, Tracy Pollan, Junichirō Koizumi, Encyclopedia of Life, Helly Luv, Yılanyastığıgiller, Van der Waals kuvvetleri, Sergüzeşt, 55. Türkiye Hükûmeti, 1860, Georg Betz, Murabbalı mecidiye, Pearson (şirket), Alvito, Uluslararası Bitki Taksonomisi Derneği, Murabaha, Marie Taglioni, Uçanbalık takımyıldızı, Muppets (film), Taroudant, Nazi Almanyasının bakanları listesi, Fosil grubu, Viola Myers, Anita Baker, Muppetlar, Adolf Engler, Aziz John Kilisesi (Tartu), Marlene Streit, Timișoara, Péter Czvitkovics, Azerbaycan başbakanı, Pave Maijanen, Esse Akida, Winglet, Yılmaz Erdoğan, Lorraine Dükü V. Charles, Muonio Nehri, 16 Orionis, Filippikos, NGC 139, Ahmet Kayahan, Uykuda boşalma, Kuantum fiziği,
Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı,