Coşkun Taş Kimdir?

Coşkun Taş Kimdir?

Coşkun Taş Kimdir? Coşkun Taş Nereli Coşkun Taş Kaç Yaşında? Coşkun Taş Boyu Kaç Coşkun Taş Kaç Kilo Coşkun Taş Doğum Tarihi Coşkun Taş Ne Demektir? Coşkun Taş Anlamı Nedir?

Coşkun Taş Kimdir? Coşkun Taş Nereli Coşkun Taş Kaç Yaşında? Coşkun Taş Boyu Kaç Coşkun Taş Kaç Kilo

Coşkun Taş Kimdir?

Coşkun Taş

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Coşkun Taş
Kişisel bilgileri
Tam adı Coşkun Taş
Doğum tarihi 23 Nisan 1935 (89 yaşında)
Doğum yeri Aydın, Türkiye
Boyu 1,73 m (5 ft 8 in)
Mevkisi Forvet
Altyapı kariyeri
Aydınspor
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
-1952 Aydınspor
1952-1959 Beşiktaş 98 (26)
1959-1961 1. FC Köln
1961-1962 Bonner SV
Toplam 98 (26)
Millî takım kariyeri
1954  Türkiye 3 (0)
Teknik direktörlük kariyeri
1970-71 TuS Lindlar
1971 Viktoria Köln

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Coşkun Taş (d. 23 Nisan 1935, Aydın), eski Türk millî futbolcudur. 1954 FIFA Dünya Kupası'na katılan kadroda yer aldı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Coşkun Taş, 1935'te Aydın'da dünyaya geldi. Babası I. Dünya Savaşı sırasında Almanya'ya eğitim almaya gitmiş ve bir gözünü kaybetmişti. Futbola, yerel takım Aydınspor'da başladı. 1952'de 18 yaşındayken İstanbul'a üniversite okumaya geldi. Burada Beşiktaş'a transfer oldu.[1] 1953-54 sezonunda İstanbul Profesyonel Ligi şampiyonluğunda takımda yer aldı. Bu performansı ile millî takıma da yükseldi. 1956-57 sezonunda Federasyon Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı. Eleme maçlarında bir de gol attı. 1957-58'de bu kupayı bir kez daha kazandılar. İki maç olarak oynanan final karşılaşmasının ikinci maçında Galatasaray'a attığı golle Beşiktaş kupayı kazandı. Böylece, sonraki sezon Beşiktaş tarihinde ilk kez Avrupa maçlarına çıktı. Beşiktaş'ın ilk Avrupa maçında Real Madrid karşısında ilk 11'de sahaya çıktı ve 90 dakikada sahada kaldı ancak Beşiktaş 2-0 yenildi. İstanbul'da oynanan rövanş maçında ise Taş'ın yerine Recep Adanır forma giydi. 1959'da ilk kez düzenlenen Millî Lig'de Beşiktaş formasını 6 maçta giydi.

1959'da Taş, Almanca öğrenmek ve Köln şehrinde çıkan "Kicker" adlı spor dergisinde çalışmak için Almanya'ya gitmeye karar verdi. Orada futbolculuğa devam etmek için 1. FC Köln takımının başkanı Franz Kremer'a bir mektup yazdı. Kremer, çağrıya olumlu cevap verince Taş, Almanya'ya transfer oldu. İlk sezonunda Batı ligi olan Oberliga West şampiyonu oldular. Böylece Almanya şampiyonasına katıldılar. Finalde 6 maçın hepsinde oynayıp 3 gol kaydetti ve final maçına çıkma hakkı kazandılar. Ancak sürpriz bir şekilde ilk 11'de yer almadı. Taş'ın yerine 20 yaşında ve altyapıdan gelen Karl-Heinz Thielen forma giydi. Köln, başabaş giden maçta Hamburger SV'ye 3-2 kaybedip Almanya ikincisi oldu. Daha sonra teknik direktör Oswald Pfau, takım yönetiminin Almanya finaline tamamen Almanlar'dan oluşan bir kadroya çıkmak istediğini Taş'a belirtti. Bu olay Taş'ın performansını olumsuz etkiledi ve sonraki sezon takımdaki yerini kaybetti. Sonraki sezon Köln, Batı liginde yine birinci olsa da Almanya finallerinde başarı sağlayamadı.

Köln'de Spor Akademisi'nde eğitim alan Taş, Köln'den ayrılmak istemediği için Bonn ekiplerinden Bonner FV'e transfer oldu ancak bir sezon sonrasında artık futbol oynamak istemediğini fark etti ve futbolu bıraktı.

Futbolu bıraktıktan sonra Köln'deki Ford fabrikasında çalışmaya başlayan Taş, hala Köln'de yaşamaktadir ve Alman vatandaşlığına da sahiptir.

Millî takım kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

14 Mart 1954'te BJK İnönü Stadyumu'nda İspanya ile oynanan 1954 FIFA Dünya Kupası eleme maçlarının ikincisinde ilk kez Türkiye millî futbol takımı formasını giydi. Maçı Türkiye 1-0 kazandı ve ilk maçı kaybettiği için üçüncü bir play-off maçı oynanmasına karar verildi. Taş play-off maçında da forma giydi. Takımlar 2-2 berabere kalıp uzatmalarda da gol gelmeyince çekilen kura sonucu Türkiye tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Sandro Puppo'nun hazırladığı Türkiye kadrosunda Coşkun Taş, Ahmet Berman ile Beşiktaş'ı temsil eden iki futbolcudan biri oldu. Taş, ilk iki maçta forma giydi. Federal Almanya ile oynanan play-off maçında ise forma giydi ancak Türkiye maçı 7-2 kabetti. Bu maç Taş'ın oynadığı son millî maç oldu.

Teknik direktörlük kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1970-71 sezonunda altıncı seviye olan Verbandsliga'da mücadele eden TuS Lindlar takımının başına geçti ancak başarılı olamadı. 1971'in Mart ayında Köln takımlarından Viktoria Köln'ün başına geçti ve bir süre bu takımı yönetti.

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Beşiktaş
Köln

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "»Hier Türke Tas!«". 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Coşkun Taş Kimdir? Kimdir?:Coşkun Taş Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Coşkun Taş Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Coşkun Taş Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Coşkun Taş Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Coşkun Taş Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Coşkun Taş Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Coşkun Taş Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Coşkun Taş Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Coşkun Taş Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Coşkun Taş Kimdir? Kaç Yaşında?:Coşkun Taş Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Coşkun Taş Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Coşkun Taş Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Coşkun Taş Kimdir? Nereli?:Coşkun Taş Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Coşkun Taş Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Coşkun Taş Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Coşkun Taş Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Deoksiriboz, Arnavutluk Sosyalist Halk Cumhuriyeti, Ülkelere göre dünya krom üretimi listesi, Konstandinos Hristoforu, Windows Embedded, Billy Graham, Saratov Tsentralny Havalimanı, Karizmatik hareket, Cennet Mahallesi bölümleri listesi, 66 Orionis, Evelyn Keyes, Ahmet Eyüp Türkaslan, Murmansk Havalimanı, Root (Android), Bugulma Havalimanı, Crespiatica, Mika şist, Nicholas Rush, Bratsk Havalimanı, Örs kemiği, Guy Rétoré, Orta Atlantik yükselimi, Harf çevirisi, Pentekostal, Alaeddine Yahia, En fazla indirilen Android uygulamaları listesi, Laminar Research, Kadala Havalimanı, Theophanu, Baldassare Galuppi, Trygve Bratteli, Avolasca, SIGGRAPH, ZyNOS, Küçükdalyan, Ahmet Kendir, Ayutthaya, Anapa Havalimanı, Andrés Velencoso, Evanjelikler, Sui Hanedanı, Sasheer Zamata, Kuroko no Basket, Cerataphis, Orhun Irmağı, Rhizobium vitis, Salekhard Havalimanı, Viktoriya Listunova, İPhone 12 Pro Max, Gourde, Port Moody, Ömer İzgi, NGC 6445, İPhone 12 Pro, Hesap makinesi, Yakutsk Havalimanı, Eucalyptus oreades, Bury FC, Ignatyevo Havalimanı, Alexander Fleming, İPhone 12 Mini, Hoplit, Nosedive, PlayStation Home, Orenburg Tsentralny Havalimanı, Çatalyol, Karakoçan, Penza Havalimanı, Çengeloğlu Tahir Mehmet Paşa, Aziz Patrick Haçı, Trichocyclus worora, Bray Wyatt, İjevsk Havalimanı, Hatayspor, Holopleurini, İndie müzik, Sean Michaels, Bundesmarine, Namibya pasaportu, Riki Takasaki, Noyabrsk Havalimanı, Dört Peynirli Pizza (Hepsi şarkısı), Beslan Havalimanı, Kasımuşağı halıları, İrem Altuğ, Sing It Away, Azerbaycan halı dokumacılığı, Karamanda 1999 Türkiye yerel seçimleri, Hold Onto Our Love, Uluslararası insancıl hukuk, Bosna Hersek İslam Birliği, Talagi Havalimanı, Moussa Djenepo, XI. Konstantin, Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri, Autruche, Mary Ellen Trainor, Letzigrund Stadyumu, Cumhuriyet, Cumhuriyet Senatosu seçilmiş senatörler listesi, Kevin Magnussen,
Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?,