Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında?

Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında?

Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Claudio Maldonado Boyu Kaç Claudio Maldonado Kaç Kilo Claudio Maldonado Doğum Tarihi Claudio Maldonado Ne Demektir? Claudio Maldonado Anlamı Nedir?

Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Claudio Maldonado Boyu Kaç Claudio Maldonado Kaç Kilo

Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında?

Claudio Maldonado

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Claudio Maldonado
Kişisel bilgileri
Tam adı Claudio Andrés del Tránsito
Maldonado Rivera
Doğum tarihi 3 Ocak 1980 (44 yaşında)
Doğum yeri Curicó, Şili
Boyu 1,74 m (5 ft 8+12 in)
Mevkisi Defansif orta saha
Kulüp bilgileri
Kulübü Red Bull Bragantino (yrd. antrenör)
Altyapı kariyeri
1997-1998 Colo-Colo
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1998-2000 Colo-Colo 29 (2)
2000-2002 São Paulo 36 (0)
2003-2005 Cruzeiro 92 (4)
2006-2007 Santos 34 (0)
2008-2009 Fenerbahçe 17 (0)
2009-2012 Flamengo 38 (1)
2013 Corinthians 8 (0)
2014-2015 Colo-Colo 16 (0)
Toplam 270 (7)
Millî takım kariyeri
2000-2010 Şili Şili 44 (1)
Teknik direktörlük kariyeri
2018 Colo-Colo (yrd. antrenör)
2020 Centro Sportivo Alagoano (yrd. antrenör)
2020- Red Bull Bragantino (yrd. antrenör)
Başarıları
Yaz Olimpiyatları
Şili Şili millî futbol takımı adına
Erkekler Futbol
Bronz 2000 Sidney Takım

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Claudio Andrés del Tránsito Maldonado Rivera (d. 3 Ocak 1980, Curicó), Şilili eski millî futbolcu ve antrenör.

Çocukluktan beri Colo-Colo'nun büyük bir taraftarı olan Maldonado, futbola da Colo-Colo kulübünde başlamıştır. Futbol stiline bakıldığında; kondisyonu, iyi pas yapışı ve defansif yöndeki başarısı onu Güney Amerika'da futbol oynayan ön liberolar arasında en iyiler arasına girmesini sağlamıştır. Millî takım kariyeri ise 2000 yılında başlamıştır. Sidney'de düzenlenen 2000 Yaz Olimpiyatları'ndan bronz madalya ile dönen Şili millî takımının 23 kişilik kadrosu içinde yer almış ve ilk millî maç deneyimini ise 12 Şubat 2000 tarihinde Bulgaristan'a karşı yaşamıştır.

Aynı sene Maldonado Brezilya ekiplerinden São Paulo takımına satılmıştır. O dönemde rakamın 2.1 milyon $ olduğu açıklanmıştır.

Brezilya'ya giden Maldonado, ilk ekibi olan São Paulo'da 3 sezonda 35 kez forma giymiştir. 2003 yılının Mayıs ayında ise Cruzeiro'yu çalıştıran Wanderley Luxemburgo onu ısrarla isteyerek takımına aldırmıştır. Kariyerinin en önemli yıllarını Cruzeiro'da geçirmiştir. 2003 yılında Brezilya'da bütün kupaları kaldıran Cruzeiro'nun başarısının önemli mimarlarından biri olmuştur.

2006 FIFA Dünya Kupası elemelerinde de mücadele etmiştir. 2006 yılının devamında yine Luxemburgo'nun peşinden gitmiştir. Santos'un başına geçen Luxemburgo, onu bu sefer 4.5 milyon $ bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştır. Maldonado ise, bu dönemde dizinden ciddi bir şekilde sakatlanmış ve iki ay kadar meşin yuvarlağa dokunamamıştır. Sakatlığından sonra ise CONMEBOL Libertadores'te mücadele eden Santos'un ilk 11′indedir. 2007'de Série A'da ligi ikinci sırada bitiren Santos FC, Copa Libertadores 2008'e doğrudan gitme hakkı elde etmiştir. Maldonado, 2007-08 sezonu ikinci yarısında Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Teknik direktörler tarafından fazla şans verilmeyen futbolcu yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle 17 maçta forma şansı bulabildi. Sezon sonunda Flamengo'ya transfer oldu. 2013'te Corinthians'a tranferi gerçekleşti. 2014-2015 sezonunda, bir yıllık sözleşme ve yıllık 250.000 $ tahmini maaş ile, 27 Mayıs 2014 tarihinde Colo-Colo takımına transfer olduktan sonra, bu takımda futbol hayatını noktalamıştır.

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Kimdir?:Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Biyografisi?:Biyografi, Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Kaç Yaşında?:Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Nereli?:Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Claudio Maldonado Kimdir? Claudio Maldonado Nereli Claudio Maldonado Kaç Yaşında? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Higher Ground (Rasmussen şarkısı), J2000, Pasifik beyaz yanlı yunusu, Jülide Sarıeroğlu, NGC 7451, Jöntürkler, Yıldız sistemi, Nermi Uygur, Ivar Giaever, Heteropoda malitiosa, Carapoia rheimsae, Ivan Izquierdo, Smeringopus pallidus, Alfa Caeli, Zoraki Dedektif, Sanogasta, Pauropoda, Geçmişin İzinde, Özel Dedektif (film), Geoteknik anabilim dalı, Itaipú Barajı, Helvetinjärvi Millî Parkı, Mitteldeutscher Rundfunk, TBMM 6. dönem milletvekilleri listesi, Kleberg County, 30 Ağustos, Habar Ajansı, Istırap, Magyar Rádió, Carlo Dolci, Changing Lanes, Ispartakule Tren İstasyonu, Bahçelievler Katliamı, Suikast (film, 2015), Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Bölgesel kuruluş, PGA Tour, Isparta Garı, Fredric Jameson, Kellie Martin, HughesNet, Isle of Man Football League, Aptullah Kuran, Isis (dergi), İzmir Ticaret Odası, Sergio Brio, San Paolo Bel Sito, Isaac Singer, Doctor Who yönetmenleri listesi, Lorient, The Bronx, New York, Zarf tümleci, Laleli Camii, Jersbek, Yayımcı, Isıl verim, Holt County, Missouri, isıl işlem, Isıl işlem, Grafiksel kullanıcı arayüzü, San Pio delle Camere, Ram Chandra Poudel, Hakan Çalhanoğlu, Bahçe, Silvan, Naturalizm, Kanun (müzik), Natüralizm, Lee Donghae, Isı motoru, Ramón Grau, Atatürk Araştırma Merkezi, Teoman Koman, Memduh Aytür, Charlie Callas, Daisuke Nakamori, Onur Ayık, Mario Puzo, David Cobeño, Turkish Airlines, Piper belloi, Margareten, Irmak Tren İstasyonu, 2019 Rolling Stone Top 100 bir numaralı şarkıları listesi, E. O. Wilson, Saturn I, Irk ve sağlık, Cheese in the Trap (film), Cahiliye dönemi, Irk ve etnik ilişkiler sosyolojisi, Elecik, Akyurt, Irises, Finlandiya cumhurbaşkanları listesi, Stratejik yönetim, Hanpınar, Irawati Karve, Age of Wonders, Ayın uzak yüzü, Thymus mastigophorus, Teucrium mateoi, Ali Rıza Mansuryan,
Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?,