Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir?

Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir?

Chūnibyō Demo Koi ga Shitai!
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Kelimesinin Anlamı Nedir? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! - Oranlamak Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Chūnibyō Demo Koi ga Shitai!
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Ne demek? , Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai!
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Kelimesinin Anlamı? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Ne Demek? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Ne Demektir? ,Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Analizi?
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai!
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Anlamı Nedir? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Ne Demektir?, Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Açıklaması Nedir? , Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Cevabı Nedir? , Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Kelimesinin Anlamı?

Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir?

Chūnibyō Demo Koi ga Shitai!

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai!
Light novelın ilk cildi
中二病でも恋がしたい!
(Chūnibyō demo Koi ga Shitai!)
TürDram, romantik komedi
Light novel
YazarTorako
ÇizerNozomi Osaka
YayımcıKyoto Animation
BaskıKA Esuma Bunko
DemografikSeinen
Yayın tarihi1 Haziran 20114 Kasım 2017
Cilt sayısı4
Orijinal net animasyonu
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Lite
YönetmenTatsuya Ishihara
YapımcıEharu Ōhashi
Shigeru Saitō
Shinichi Nakamura
SenaristJukki Hanada
MüzikNijine
StüdyoKyoto Animation
Lisans
Yayın tarihi 27 Eylül 2012 1 Kasım 2012
Bölüm sayısı6
Anime televizyon dizisi
YönetmenTatsuya Ishihara
YapımcıEharu Ōhashi
Shigeru Saitō
Shinichi Nakamura
SenaristJukki Hanada
MüzikNijine
StüdyoKyoto Animation
Lisans
KanalTokyo MX, Sun TV, KBS,
TVA, Animax, BS11
Diğer kanallar
Yayın tarihi 4 Ekim 2012 19 Aralık 2012
Bölüm sayısı12 + OVA
Anime filmi
Takanashi Rikka Kai: Gekijō-ban Chūnibyō Demo Koi ga Shitai!
YönetmenTatsuya Ishihara
SenaristJukki Hanada
StüdyoKyoto Animation
Lisans
Yayın tarihi14 Eylül 2013
Yayın süresi96 dakika
Orijinal net animasyonu
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Ren Lite
YönetmenTatsuya Ishihara
YapımcıEharu Ōhashi
Shigeru Saitō
Shinichi Nakamura
SenaristJukki Hanada
MüzikNijine
StüdyoKyoto Animation
Lisans
Yayın tarihi 26 Aralık 2013 13 Mart 2014
Bölüm sayısı6
Anime televizyon dizisi
Chūnibyō demo Koi ga Shitai! Ren
YönetmenTatsuya Ishihara
YapımcıEharu Ōhashi
Shigeru Saitō
Shinichi Nakamura
SenaristJukki Hanada
MüzikNijine
StüdyoKyoto Animation
Lisans
KanalTokyo MX, Sun TV, KBS,
TVA, Animax
Diğer kanallar
Yayın tarihi 9 Ocak 2014 26 Mart 2014
Bölüm sayısı12 + OVA
Anime filmi
Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Take on Me
YönetmenTatsuya Ishihara
YapımcıGō Tanaka
Nagaharu Ohashi
Shigeru Saitō
Shinichi Nakamura
SenaristJukki Hanada
MüzikNijine
StüdyoKyoto Animation
Yayın tarihi6 Ocak 2018
Yayın süresi90 dakika

Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! (Japonca中二病でも恋がしたい!; "Aşk, Chūnibyō ve Diğer Sanrılar!") veya kısaca Chū-2, Torako tarafından yazılan bir light novel serisidir. 2010 Kyoto Animation Ödülleri'nde şeref ödülü kazandı ve seri, Haziran 2011-Kasım 2017 tarihleri arasında Kyoto Animation'un KA Esuma Bunko baskısı altında yayınlandı. Seri, kendi chūnibyō sendromu belirtilerini sergileyen Rikka Takanashi adında bir kızla tanışana kadar utanç verici geçmiş görkemli sanrılarından kurtulmaya çalışan Yūta Togashi adında bir lise öğrencisini anlatmaktadır.

Kyoto Animation tarafından hazırlanan anime serisi uyarlaması Ekim-Aralık 2012 tarihleri arasında yayınlandı. Takanashi Rikka Kai: Gekijō-ban Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! adlı bir anime film uyarlaması Eylül 2013 tarihinde gösterime girdi. Chūnibyō demo Koi ga Shitai! Ren adlı ikinci sezonu ise Ocak-Mart 2014 tarihleri arasında yayınlandı. Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Take on Me adlı ikinci bir anime film ise 6 Ocak 2018 tarihinde gösterime girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yūta Togashi, ortaokul döneminde, 8. sınıf sendromuna "chūnibyō" yakalanmış oğlandır. Olağanüstü güçlere sahip olduğuna ve kendisini "Kara alev ustası" olarak adlandırdığına inanan, dolayısıyla sınıf arkadaşlarından uzaklaşan bir çocuktur. Artık bu sendromdan kurtulan Yuuta "utandırıcı" kelimesinden kurtulmak için hiç kimsenin onu tanımadığı yeni liseye gider. Bununla birlikte, yeni sıfında olan Rikka Takanaşi de "chūnibyō"dur ve Yuutanın geçmişini öğrenir öğrenmez Yuutadan meraklanmaya başlar.

Hikâyenin gidişatında Rikka ile Yuutanın aralarındaki arkadaşlık gittikce güçlenir. Yuuta onun hayallerini rahatsız edici ve utandırıcı görse de, Rikkayı kabul eder.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yūta Togashi (富樫 勇太, Togashi Yūta)
Seslendiren: Jun Fukuyama [1]
Yuuta, öykünün erkek kahramanı, "chūnibyō" bir lise öğrencisi, kendini "Kara alev ustası" olduğuna inanan ve sonuç olarak herkesten yabancılaşan bir öğrencidir. Bunu utanç verici bulan, bu geçmişi varlığından silmeye, hatta ortaokul sınıf arkadaşlarının hepsinden ayrı bir liseye gidiyor. Bununla birlikte, Rikka ile karşılaştıktan sonra, geçmişteki "chūnibyō" hallerine geri dönüyor. O ve Rikka sonunda daha yakınlaşıyor ve çıkmaya başlıyorlar.O ve Satone Shichimiya ortaokul sınıf arkadaşlarıydı ve ona "Kara alev ustası" olmaya ilham veren kişi o idi.
Rikka Takanashi (小鳥遊 六花, Takanashi Rikka)
Seslendiren: Maaya Uchida [1]
Rikka hikâyenin kadın kahramanı, Yuuta'nın evinin üzerinde yaşayan ablasıyla birlikte kalan Yuuta ile aynı sınıfta bir kız. Kendisi "Şeytan Göz" (邪王 真 眼 Jaō Shingan) adlı güce sahiptir. Yuuta'ya oldukça bağlı olmasına rağmen, yabancılardan temkinli davranıyor ve ilk kez biriyle buluştuğunda bir savaş pozu benimsiyor. Seçtiği fantezi silahı, kılıç olarak kullandığı fırfırlı bir şemsiye. Hayal kırıklığına uğrayan operasyonları için çoğunlukla siyah bir gotik elbise ve hortumla giyinir. Ayrıca oldukça beceriksizdir, çoğu kez takılıp düşer ve unutur.Eninde sonunda birbirlerine yaklaşırlar ve birbirlerine duygular geliştirirler ve randevuya başlarlar, ancak Rikka'nın sendromu ilişkilerini ilerlemesinden korumaktadır.
Shinka Nibutani (丹生谷 森夏, Nibutani Shinka)
Seslendiren: Chinatsu Akasaki [1]
Görünüşünden dolayı sınıftaki en popüler kızlardan biri, genellikle nazik ve yumuşak bir kız olduğu düşünülür. Gerçek şu ki, o da Yuuta gibi "chūnibyō" dur ve özünü 1.200 yaşı olan Mori Sammer (モリサマー Mori Samā) olarak adlandırırdı. Sanae'nin hayal kırıklığına uğramış halinin son kanıtlarına sahip olduğunu öğrenince, Shinka denemek ve geri almak için Rikka'nın okul kulübüne katılır. Yuuta başlangıçta onu takdir ederken ya da ona karşı bir eziyet geçirmiş olsa da, gerçek renklerini gördükten sonra hayal kırıklığına uğramış ve bunun yerine Shinka ile arkadaş haline gelmiştir. Sürekli tartışmalarına ve Sanae ile kavga etmesine rağmen, Shinka kendine bakmaya ve onun tersine büyür. O, Yuuta gibi, grubun diğer üyelerinden daha sağduyuludur.
Sanae Dekomori (凸守 早苗, Dekomori Sanae)
Seslendiren: Sumire Uesaka [1]
Ortaokul üçüncü sınıfta okuyan kızdır ve sadece anime de görünmüştür.Onun çok uzun hörükleri var ve onları silah olarak kullanıyor. Rikka gibi Sanae'de 8. Sınıf sendromundadır ve Rikka'yı ustası gibi görüyor. Lakin Rikka'dan farklı olarak kıymetlerine sahip çıkar ve okulun en iyisidir matematik de mükemmeldir. Mori Sammerin en büyük fanıdır, "Mabinoqion" kitabını hala saklıyor. Lakin Shinkanın asıl Mori Sammer olduğuna inanmıyor ve onu sahte olarak adlandırıyor. Cümlelerin çoğunu "desu" sözü ile bitirir, çünkü "desu" sözünün "death" ("ölüm") sözü gibi seslendiğini düşünür. Sanae bilir ki, hayalları hayaldan başka bir şey değil. Ailesi çok zengindir, lakin dostlarının arasında bunu hissettirmiyor. Daha sonra Yuuta ve dostlarının okuduğu liseye kaçıyor.

Medya[değiştir | kaynağı değiştir]

Light novel[değiştir | kaynağı değiştir]

Love, Chunibyo & Other Delusions, Torako tarafından yazılan hafif roman dizisi olarak, Nozomi Ōsaka'nın illüstrasyonlarıyla başladı. Torako, 2010'daki ilk Kyoto Animasyon Ödülü yarışmasına ilk romanı girdi ve roman kategorisinde onurlu bir söz kazandı. Stüdyo daha sonra 1 Haziran 2011'de ilk cildi yayınladı. Kyoto Animasyon, 14 Mart 2014'ten itibaren üç cilt yayınladı.[2]

Anime[değiştir | kaynağı değiştir]

Tatsuya Ishihara tarafından yönetilen ve Kyoto Animasyon tarafından üretilen 12 bölümlük bir anime televizyon dizisi uyarlaması, 4 Ekim ve 19 Aralık 2012 tarihleri arasında Japonya'da yayınlandı. TV dizisi yayınlamadan önce Aşk başlığı altında altı orijinal net animasyon şortu dizisi başlayarak, Chunibyo ve Other Delusions Lite, YouTube'da 27 Eylül ve 1 Kasım 2012 tarihleri arasında haftalık olarak yayınlandı. Televizyon dizisi, 19 Aralık 2012 ile 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında altı BD / DVD derleme cildi üzerinde yayınlandı. Ayrıca, kitaplarda başlıklı bonus şortları da yer aldı. Derinlik Alanı: Ai'den Nikushimi Gekijō'ya (Alan Derinliği, Alan Derinliği: Aşk ve Nefret Tiyatrosu). Orijinal bir video animasyon bölümünü, başka bir Derinlik Alanı kısa ve Lite şortunu içeren yedinci bir cilt, 19 Haziran 2013'te serbest bırakıldı. Serisi Kuzey Amerika'da Sentai Filmworks tarafından lisanslandı ve Anime Network üzerinden akış yapıldı. Sentai Filmworks, 27 Mayıs 2014'te Kuzey Amerika'da altyazılı DVD dizisini ve ardından 24 Şubat 2015 nedeniyle DVD ve Blu-ray Disc'de yayınlanan İngilizce dublörünü yayımladı.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Haberler Kategorisinden Haberler


  • Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Nedir?:Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? ile ilgili Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Ne Demektir? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Açıklaması Nedir? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Cevabı Nedir? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Kelimesinin Anlamı? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Açıklaması?:Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Gerçek mi?:Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? ile ilgili Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Hakkında?:Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? ile ilgili Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? burada bulabilirsiniz. Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Chūnibyō Demo Koi ga Shitai! Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Vila Chã (Vale de Cambra), 6ixtynin9, Elias Magnus Fries, Bir Bobs Burgers Filmi, 1181, Pazarlanma, Jonas Hector, Hatha Yoga, Cwpan Cymru, Altunizade Camii, Çankırı 1. Amatör Ligi, Akupressör, Çankırıda 1999 Türkiye genel seçimleri, 2022 Peru kendi kendine darbe girişimi, Cupid’in Öpücüğü ile Yeniden Canlanan Psyche, Irak Deniz Kuvvetleri, François Gérard, Çandarlı ailesi, Pikometre, Theobroma cacao, Çandır Kalesi, Bitkisel tedavi, Stoke Gifford, Emir Gamsızoğlu, Çandır, Seeley Tarih Kütüphanesi, Javier Barreda Jara, Sefarad, Matjaž Kek, Guido Westerwelle, Çanakkale Türküsü, NGC 5232, Cañaveral de León, Çanakkale Savaşı ile ilgili film listesi, 21 (Redd albümü), Trigonometrik fonksiyonların integralleri, Psişik cerrahlık, Nokia 7 Plus, Almanyadaki Kürtler, 2008 Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası, İzak Rabin, Çanakkale Savaşındaki denizaltı faaliyetleri, Hyperion Books, Elizaveta Petrovna, Kedigiller, Çanakkale Mahşeri, İki dillilik, İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması, Sagamihara saldırısı, Enginar üretimine göre ülkeler listesi, Christine Kangaloo, Sinkiang, Refleksoloji, Android Eclair, Binalar ve yapılar listesi, Çanakkale Dardanel SK, Yeni Zelanda millî futbol takımı, Kossuth, Nöroleptik, Paganlık, Üçüncü Kız, Peter Shilton, Boks, Ryoji Ujihara, Geiger sayacı, Lopadion, Çanakkale Zaferi, Dijon, NGC 1448, FN FNC, Çanakkale Savaşları Kara Harekatı, Giresun Müzesi, Moggio Udinese, Çanakkale 1915, Mia krifi evestisia, Heinrich Himmler, Çanakkalede 1999 Türkiye genel seçimleri, Kehriba, Nissan Bluebird, Español, Massa ve Carrara ili, John Malkovich, Bircand merkezî bahşı, Çanakkalede 1995 Türkiye genel seçimleri, Clotilde Courau, Laluenga, Afganistan devlet başkanları listesi, Çanakçı Kaya Mezarları, Get It Done, Get it Done, Aconitum ferox, Çanakçı, Akhisar, Bolvadin Müzesi, Çanakçı, Çorum, Dendroloji, Alternatif tedavi, DC Universe (streaming service), Qualidea Code, Ikaris, Çanakçı,
Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?,