Büyükdere SK Nedir?

Büyükdere SK Nedir?

Büyükdere SK

Büyükdere SK Nedir?
Büyükdere SK Ne demek?
Büyükdere SK Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Büyükdere SK İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Büyükdere SK
Büyükdere SK Kelimesinin Anlamı? Büyükdere SK Ne Demek?
Büyükdere SK Ne Demektir? Büyükdere SK Analizi?
Büyükdere SK
Büyükdere SK Anlamı Nedir? Büyükdere SK Ne Demektir?
Büyükdere SK Açıklaması Nedir? Büyükdere SK Cevabı Nedir?
Büyükdere SK Kelimesinin Anlamı?
Büyükdere SK
Büyükdere SK Kelimesinin Anlamı Nedir? Büyükdere SK Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Büyükdere SK Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Büyükdere SK Nedir?

Büyükdere SK

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Büyükdere
Tam isimBüyükdere Spor Kulübü
Kuruluş1946
Renkler             Sarı-Kırmızı-Lacivert
BaşkanTürkiye Mücahit Menekşe
Resmî sitehttps://www.facebook.com/BuyukdereSporKulubu/

Büyükdere Spor Kulübü, 1946 yılında İstanbul'da kuruldu. Futbol, Voleybol ve Boks dallarında mücadele eden kulüp 37 yıldır aynı başkan Mücahit Menekşe tarafından yönetilmektedir. Futbol takımı İstanbul 2. Amatör Ligi'nde Mümtaz Deniz antrenörlüğünde mücadele ederken, Voleybol takımı ise antrenör Murat Kalkavan yönetiminde 1. Amatör kümede mücadele etmektedir. Kulübün ayrıca Birkan Kocaacar yönetiminde 7 kişilik Boks takımı da vardır.

Kulüp 1972 yılına kadar sadece amatör futbol branşında faaliyet göstermekteydi. 1972-1980 yılları arasında kulüp Boronkay şirketinin kulübe sponsor olmasından dolayı ismini Büyükdere Boronkay olarak değiştirmiş, futbol branşı yanına voleybol ve boks dallarını da eklemiştir. 1980 yılından sonra ise tekrar normal ismine geri dönmüştür.

Büyükdere Boronkay Dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Büyükdere Spor Kulübü'nün erkeklerde 1972-1973 yılında Mahalli Lig'de şampiyon olarak Türkiye Deplasmanlı Erkekler Voleybol Ligi'ne yükselmesinden sonra Boronkay şirketi kulübe sponsor olmak istediğini belirtmiş, yapılan görüşmeler sonucunda varılan anlaşma gereği kulüp ismini Büyükdere Boronkay olarak değiştirirken Voleybol şubesinin başına Atilla Boronkay, yeni açılan boks şubesinin başına ise Zoltan Boronkay getirildi.

Türkiye Deplasmanlı Erkekler Voleybol Ligi'nde 7 sezon boyunca mücadele kulüp 1976-77 Sezonunda şampiyonluğa ulaşmış ve bu kulüp tarihinin voleybol dalında elde ettiği en büyük başarılarından birisi olmuştur. Özellikle 1974-80 dönemi arasında İstanbul'un 3 büyük kulübünün voleybolda çok fazla başarılı olamadığı dönemlerde Eczacıbaşı ve Vinylex kulüpleriyle birlikte Türk Voleybolu'nun en büyük taşıyıcı kulüplerinden birisi olmuştur.

1976-77 Sezonunda elde ettiği şampiyonluk sonrasında mücadele ettiği Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda finallere yükselerek bunu başaran İLK TÜRK ERKEK VOLEYBOL TAKIMI olan Büyükdere Boronkay, finallerde Çekoslovakya'nın Aero Odolena Voda, Hollanda'nın Star Lift ve Polonya'nın Plomien Milowice takımlarıyla mücadele etmiş, oynadığı karşılaşmaları 3-0 kaybederek final-four'u 4. sırada tamamlamıştır.

Kulüp başkanı Atilla Boronkay'ın kardeşi Zoltan Boronkay kontrolünde olan boks branşında ise, 25.12.1975-28.12.1975 tarihleri arasında İstanbul'da yapılan ve ilk kez katıldıkları 12. Türkiye Kulüpler Arası Boks Şampiyonası 1975-76 sezonu'nda 33 puan toplayarak Tekel, Beşiktaş, Erzurum Yolspor, Karagücü ve Konya Yolspor takımlarını geride bırakarak şampiyon olmuşlardır. Yine bir yıl sonra 16.03.1977-18.03.1977 tarihleri arasında İstanbul'da yapılan 13. Türkiye Kulüpler Arası Boks Şampiyonası 1976-77 sezonu'nda Tekel, Ankara Karagücü, Ankara Emniyet, Samsunspor ile mücadele etmiş Tekel kulübüyle birlikte 25 puan toplamasına rağmen, Tekel kulübünden bir birincilik fazla kazandığı için 2. defa Kulüpler Arası Boks Şampiyonu olmuştur.

Boks branşında bundan sonra katıldıkları 1977-78 sezonunda 3., 1978-79 sezonunda 4. ve 1979-80 sezonunda ise 2. olmuştur.

Bir semt takımı olmasına karşın voleybol salonlarını dolduran seyircisi, Eczacıbaşı takımı ile lig yarışındaki kıyasıya rekabetleri, Boks sporunda elde ettikleri başarılar ile Türk spor tarihinin unutulmaz takımlarından birisi olmuştur. 1980 yılından itibaren ülkede gösteren ekonomik sıkıntılar nedeniyle 8 yıl boyunca sponsorluğuyla kulübü ayakta tutan Boronkay'ın Türk sporundan çekilmesi nedeniyle, kulüp 05.06.1980 ve 09.06.1980 tarihlerinde yaptıkları yönetim kurulu toplantısı sonucunda Boronkay şirketi ile ayrılarak tekrar Büyükdere Spor Kulübü ismine dönülmesine, Türkiye Deplasmanlı Erkekler Voleybol Ligi'nden çekilerek voleybol faaliyetlerinin amatör olarak mahalli liglerde sürdürülmesine karar vermiştir.

Boronkay Sonrası Dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Boronkay sponsorluğunun sona ermesinden sonra kulüp yeniden seçime giderek kulüp başkanlığına Türk Futbol tarihine ismini Röveşata Mücahit olarak yazdıran Mücahit Menekşe'yi getirmiştir. 37 yıldır halen kulübün başkanlığı Mücahit Menekşe tarafından yapılmaktadır. Voleybol'da İstanbul 1. Amatör Küme'de mücadele eden kulüp bu ligde, 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında üst üste 5 kere şampiyon olarak bir başka rekorunda sahibi olmuştur. Ancak kulüp maddi sıkıntılar nedeniyle bir üst lige çıkamamıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]




Haberler Kategorisinden Haberler


  • Büyükdere SK Nedir? Nedir?:Büyükdere SK Nedir? ile ilgili Büyükdere SK Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Büyükdere SK Nedir? Ne Demektir? Büyükdere SK Nedir? Açıklaması Nedir? Büyükdere SK Nedir? Cevabı Nedir? Büyükdere SK Nedir? Kelimesinin Anlamı? Büyükdere SK Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Büyükdere SK Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Büyükdere SK Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Büyükdere SK Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Büyükdere SK Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Büyükdere SK Nedir? Açıklaması?:Büyükdere SK Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Büyükdere SK Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Büyükdere SK Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Büyükdere SK Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Büyükdere SK Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Büyükdere SK Nedir? Gerçek mi?:Büyükdere SK Nedir? ile ilgili Büyükdere SK Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Büyükdere SK Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Büyükdere SK Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Büyükdere SK Nedir? Hakkında?:Büyükdere SK Nedir? ile ilgili Büyükdere SK Nedir? burada bulabilirsiniz. Büyükdere SK Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Büyükdere SK Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Büyükdere SK Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Senegambiya ve Nijer, Karakter oyuncusu, Kutsal Geyiğin Ölümü, Menekşe, Alanyaykın, Salıpazarı, Brian Tyler, Keşif (askeriye), Santo Stino di Livenza, Herero ve Namaka Soykırımı, Ali Naci Akansu, Bilateral, Zeytinli Rock Festivali, Moroni, Dunganlar, 1962 yapımı Türk filmleri, Cariati, İri kulaklı tilki, Shareware, Texas Instruments, High Voltage (1975 albümü), Amanita caesarea, Rotavirüs, Love Will Never Do (Without You), Rotavirus, Hesher (film), Avustralya, Otsego County, Michigan, Boreas, Bhutan arması, Altınşehir Tren İstasyonu, Säkkijärven polkka, Kiraz eriği, Karanlık yıldız (Newton mekaniği), Özel efekt, Alejandro de Humboldt Millî Parkı, Beypınarı, Saimbeyli, İmamköy, Efeler, Osmanlı Dönemi, Sayat (ilçe), Ruud Krol, NGC 2851, Gaborone, Antrodoco, Uzay Uçuşu, Yuri Lujkov, Enmerkar, Coragyps, Emberiza, Moglia, Barevo, Uğur Derman, Great Lakes, Alberk Koç, Bursada 1987 Türkiye genel seçimleri, Popüler kültürde The Rime of the Ancient Mariner, Shigeru Sarusawa, Lauren Jackson, Vera Lynn, Ses efekti, Paramparça bölümleri listesi, Uzaylı filmleri listesi, 2017 ?spanya Grand Prix, MacOS Monterey, Karl Ziegler, Rozet, 1969 Fransa Bisiklet Turu, Billboard Latin Music Awards, Tahrim Suresi, ZeroNet, Bruno Gallo, Valeri Bikovski, Andy Warhol, Jamal Alioui, Spirit in the Sky, Korku komedisi, Wisła Kraków, Apache (anlam ayrımı), David Durmaz, Sodyum tiyopental, İbrahim Erkal videografisi, Windows Fundamentals for Legacy PCs, B. Traven, İkinci Dağlık Karabağ Savaşı, AFM Records, Mat boyama, Helophis, James Marape, Toyota MR2, Acanthicus, Erymna, Brian Austin Green, Carex davyi, Eryngium integrifolium, Bob Kane, Opéra Garnier, Raya ve Son Ejderha, Deniz Barut, Ritchie Blackmores Rainbow, Eugene,
Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?,