Bünyamin Süral Kimdir?

Bünyamin Süral Kimdir?

Bünyamin Süral Kimdir? Bünyamin Süral Nereli Bünyamin Süral Kaç Yaşında? Bünyamin Süral Boyu Kaç Bünyamin Süral Kaç Kilo Bünyamin Süral Doğum Tarihi Bünyamin Süral Ne Demektir? Bünyamin Süral Anlamı Nedir?

Bünyamin Süral Kimdir? Bünyamin Süral Nereli Bünyamin Süral Kaç Yaşında? Bünyamin Süral Boyu Kaç Bünyamin Süral Kaç Kilo

Bünyamin Süral Kimdir?

Bünyamin Süral

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bünyamin Süral
Kişisel bilgileri
Tam adı Bünyamin Süral
Doğum tarihi 1 Eylül 1961 (62 yaşında)
Doğum yeri Nizip, Gaziantep, Türkiye
Mevkisi Defans
Teknik direktör
Altyapı kariyeri
0000-1981 Gaziantepspor
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1981-1985 Gaziantepspor 65 (1)
1985-1987 Malatyaspor 71 (0)
1987-1989 Beşiktaş 18 (0)
1989-1992 Gaziantepspor 30 (4)
Toplam 184 (5)
Millî takım kariyeri
1983  Türkiye U-21 2 (0)
1986  Türkiye Olimpik 1 (0)
Teknik direktörlük kariyeri
1994-1995 Nizip Belediye Olimpiyatspor
1994-1996 Sankospor
1999 Cizrespor
2003-2004 Malatyaspor
2005-2006 Batman Petrolspor
2006-2007 Gaziantepspor (Yrd. Antrenör)
2007-2008 Gaziantepspor (Altyapı Antrenör)
2008 Gaziantepspor
2008-2009 Gaziantep BB
2011-2012 Gaziantep BB

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Güncelleme: 15 Aralık 2013


Bünyamin Süral (1 Eylül 1961, Nizip, Gaziantep), Türk eski futbolcu, teknik direktör.

Futbolculuk kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp takımları kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Futbola Gaziantepspor altyapısında başlayan Bünyamin Süral, burada yaşı as takım için oynama seviyesine geldiğinde as takım koadrosuna dahil edildi ve kısa süre sonra ilk 11'de düzenli olarak forma giymeye başladı. Gaziantepspor'la iki sezon Süper Lig'de mücadele ettikten sonra kulübün 1982-83 sezonunun sonunda 1. Lig düşmesinden sonra takımdan ayrilmayarak iki sezonda 1. Lig'de Gaziantepspor formasi giydi.

1985-86 sezonunun başında Süper Lig'de mücadel eden Malatyaspor'a transfer oldu. Malatyaspor'da gelmesiyle beraber ilk 11'ın vazgeçilmez oyuncusu olmayı başardı ve takımının 1986-87 Türkiye 1. Futbol Ligi sezonunu 6. sırada ve 1987-88 Türkiye 1. Futbol Ligi sezonunu 3. sırada tamamlamasında büyük emeğı oldu. Bu performansından dolayı yeni sezonunun yaz transfer döneminin en gözde futbolcusu oldu.

Neticesinde 1988-89 sezonunda Süper Ligin köklü ekiplerinden Beşiktaş'a transfer oldu. Burada gelmesiyle beraber teknik direktör Gordon Milne ile sürekli anlaşmazsızlığa düştü. İki sezon boyunca ortama her sezon sadece 9 karşılaşmada forma giyme fırsatı buldu. Söylentilere göre maçın sonunda Milne'nin üzerine yürüdü ve bu nedenle kadro dışı bırakıldı ve sezon sonunda gidecekler listesine kondu.

Yeni sezonda futbola başladığı ve 1. Lig'de mücadele eden Gaziantepspor'a geri döndü. Sezon sonu takımıyla 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e yükselmeyi başardı. İki sezonda Süper Lig'de takımı için forma giydikten sonra faal futbola veda etti.

Millî takım kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

3 kez millî takımlara çağrılan Bünyamin Süral, 2 kez Türkiye U-21 ve 6 kez de Türkiye Olimpik forması olmak üzere toplam 3 kez millî formayı giymiştir.[1]

Millî takım istatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

No. Tarih Millî takım Maç sayısı Gol sayısı
1. 1983  Türkiye U-21
2
0
2. 1986  Türkiye Olimpik
1
0
Toplam
3
0
Güncelleme 13 Aralık 2011

Teknik direktörlük kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör yapmaya karar verdi ve ilk deneyim olarak 1994-95 sezonunda doğduğu şehir'in takımı olan aralıksız futbolu Nizip Belediye Olimpiyatspor çalıştırdı. Bu görevinde beş ay kaldıktan sonra Sankospor'u (sonraki Gaziantep BB) iki sezon boyunca çalıştırdı.

Şubat 1999 tarihinde futbolcu döneminin başarılı zamanını geçirdiği Malatyaspor'da görev aldı.

Daha sonra Cizrespor ve Batman Petrolspor'da görev aldı.

2006-07 sezonunda altyapısından yetiştiği Gaziantepspor'a gelerek teknik direktör Walter Zenga'nın yanında yardımcı antrenör olarak görev aldı. Yeni sezon Gaziantepspor'de altyapı antrenörü olarak görev aldı. Sezon ortası teknik direktör Mesut Bakkal'ın takımdan ayrılmasından sonra teknik direktörlük görevine getirildi. Börevinde sadece bir ay kaldıktan sonra görevini yeni teknik direktör Nurullah Sağlam'a devretti.

2008-09 sezonunun başında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörlüğüne getirildi ve bu görevinde 2009-10 sezonunun devrearasına kadar kaldı.

25 Kasım tarihinde görevinden istifa eden Erol Azgın'ın yerine bir kez daha Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörlüğüne getirildi.[2]

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp takım[değiştir | kaynağı değiştir]

1988-89 (Beşiktaş ile.)
1988 (Beşiktaş ile.)
1989-90 (Gaziantepspor ile.)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2011. 
  2. ^ "Erol Azgın gitti, Bünyamin Süral geldi". ntvspor.net. 25 Kasım 2011. 26 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Bünyamin Süral Kimdir? Kimdir?:Bünyamin Süral Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Bünyamin Süral Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Bünyamin Süral Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Bünyamin Süral Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Bünyamin Süral Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Bünyamin Süral Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Bünyamin Süral Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Bünyamin Süral Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Bünyamin Süral Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Bünyamin Süral Kimdir? Kaç Yaşında?:Bünyamin Süral Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Bünyamin Süral Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Bünyamin Süral Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Bünyamin Süral Kimdir? Nereli?:Bünyamin Süral Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Bünyamin Süral Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Bünyamin Süral Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Bünyamin Süral Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

The Lady Vanishes, Mahmut Muhtar Katırcıoğlu, Özbek, Elbistan, Sergey Tarakanov, Doğan Apartmanı, Ağcaşar, Nurhak, Zurab Karumidze, NGC 3610, Geben, Andırın, Burton Richter, Maxi TV tarafından yayınlanan programların listesi, Huronlar, Almuñécar, Kadri Ersan, Haruna sınıfı refakat gemisi, Drawing Down the Moon, Safevi Devleti, Banu Çiçek, 1967 Akdeniz Oyunları, Hacıhamza, Aşkale, Özgürlük Bildirgesi, Tea for the Tillerman, Bisiklet ayakkabısı, FC Rapid București, Ayhan Eroğlu, Marie Byrd Toprakları, Battalgazi, Elbistan, Ceyhan, Elbistan, Yeni Cami, Kümbet, Elbistan, Cumhuriyet, Elbistan, Neşter, FC Stumbras, Giorgi Lomaia, Kızılcaoba, Elbistan, Work It Out (Beyoncé şarkısı), Teopanizm, Vazopressin, Star Trek, Sayılar teorisi, Blood Mountain, Horasan, Dolar, Ağlıca, Elbistan, Birleşik Krallık ve Sovyetler Birliğinin İranı işgali, Akarca, Elbistan, Sulu Takımadaları, Fazlullah Esterabadî, İnisiyasyon, Akören, Elbistan, Yammer, Mike Leigh, Hırvatistan Deniz Kuvvetleri, Akçakale, Elazığ, Haliç Kongre Merkezi, Daugavpils, Hava korsanlığı, Telmo Zarra, Ninja Kaplumbağalar (dizi, 1987), Berlin tramvay hattı, Saeculum, holokost filmleri listesi, Meila (Talmud), Banig, Amasyada 1946 Türkiye yerel seçimleri, Parfe, Philippe Troussier, 2016 Yaz Olimpiyatlarında Hindistan, Zoli Ádok, Don Corleone, Tepeli pelikan, Hava fotoğrafı arkeolojisi, Mikoyan Proje 1.44, Lahey, Alkayaoğlu, Elbistan, Aşağıdudullu, Ümraniye, Çatova, Elbistan, Rainbow Veins (şarkı), Çıtlık, Elbistan, Hasan Ekinci, Avrupa komünizmi, Caldwell, North Yorkshire, Demircilik, Elbistan, Osbaston, Leicestershire, Elmalı, Elbistan, Gökçek, Elbistan, Chuck Palahniuk, Washington konsensüsü, C (anlam ayrımı), Fizik, Jack Antonoff, Al Wakrah, Yeni Zelanda başbakanları listesi, BAFTA En İyi Kurgu Ödülü, Reşadiye, Çivril, Frank Bagnack, Müzik notasyonu, Arjantin millî futbol takımı, 2020 Türkiye nüfus sayımı, 1967 Akdeniz Oyunlarında basketbol,
Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?,