Boris Becker İsminin Anlamı Nedir?

Boris Becker İsminin Anlamı Nedir?

Boris Becker İsminin Anlamı Nedir?

Boris Becker İsminin Anlamı Nedir?

Boris Becker İsminin Anlamı

Boris Becker İsminin İstatistikleri

İsminin Anlamı Nedir?

Binlerce ismin anlamını bulun. İsim kökeni, analizi, falı, istatistikleri gibi birçok bilgiye tek tık ile ulaşın. Eğlenceli etkinlikler ile birlikte sosyal madyada paylaşın. Nerden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Yukardaki canlı aramayı kullanın veya popüler isimlere göz atın.

 

İsim, özel-genel (cins), canlı-cansız, somut-soyut tüm varlık, kavram ve olayları karşılayan sözcüklerdir. Sıfat, zarf, zamir gibi kelime grupları isim soylu kelimeler olarak kabul edilir. Türkçede isimler genel olarak kabul edilen dört farklı şekilde sınıflandırılır:

Boris Becker İsmi Caiz Mi?

Boris Becker İsminin Resmi Boris Becker İsminin Numeraolojisi

Boris Becker İsminin Anlam Falı

Boris Becker İsminin Anlam Falı Boris Becker İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri Boris Becker İsminin Analizi Boris Becker İsminin Anlam Yorumu

Boris Becker İsminin Numeraolojisi

Boris Becker İsmi Caiz Mi? Boris Becker İsmili Ünlüler Boris Becker İsminin Arapça Yazılışı Boris Becker İsminin Çince Yazılışı

Boris Becker İsminin Resmi

Boris Becker İsminin Japonca Yazılışı Boris Becker İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı Boris Becker İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Boris Becker İsminin Anlamı

Boris Becker İsminin Anlamı, Boris Becker İsminin İstatistikleri

Boris Becker İsminin Resmi, Boris Becker İsminin Numeraolojisi, Boris Becker İsminin Anlam Falı, Boris Becker İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri,

Boris Becker isminin sözlük anlamı

Boris Becker İsminin Analizi, Boris Becker İsminin Anlam Yorumu, Boris Becker İsmi Caiz Mi?, Boris Becker İsmili Ünlüler, Boris Becker İsminin Arapça Yazılışı,

Boris Becker İsminin Arapça Yazılışı

Boris Becker İsminin Çince Yazılışı, Boris Becker İsminin Japonca Yazılışı, Boris Becker İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı, Boris Becker İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Boris Becker İsminin İstatistikleri

Boris Becker İsminin Anlamı Nedir?

Boris Becker

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Boris Becker
0
Kişisel bilgi
VatandaşlıkAlmanya
Doğum yeriLeimen, Batı Almanya
Doğum tarihi22 Kasım 1967 (56 yaşında)
Yaşadığı yerSchwyz, İsviçre
Boy1,90 m (6 ft 3 in)[1]
Profesyonellik1984
Oyun stiliSağ el (tek-elle backhand)
Toplam ödülUS $25.080.956
Tekler
Kariyer rekoru713–87654467
Toplam kupa49
En yüksek sıralamaNo. 1 - (28 Ocak 1991)
Grand Slam tekler
Avustralya Avustralya AçıkŞ (1991, 1996)
Fransa Fransa AçıkYF (1987, 1989, 1991)
İngiltere WimbledonŞ (1985, 1986, 1989)
Amerika Birleşik Devletleri Amerika AçıkŞ (1989)
Çiftler
Kariyer rekoru254–136
Toplam kupa15
En yüksek sıralama6 (22 Eylül 1986)
Son güncelleme: 3 Temmuz 2012
Madalyalar
Almanya adına
Erkekler Tenis
Olimpiyat Oyunları
Altın 1992 Barselona Çiftler

Boris Franz Becker (22 Kasım 1967) eski Dünya 1. numarası olan profesyonel Alman tenis oyuncusudur. Kariyeri boyunca altı kez tekler Grand Slam şampiyonu olmuş, bir Olimpiyat Oyunları altın madalyası kazanmış ve henüz 17 yaşındayken Wimbledon'ı kazanarak bu prestijli turnuvayı en genç kazanan tenisçi olmuştur. Becker bunların yanı sıra beş büyük salon turnuvası şampiyonluğu kazandı. Bu turnuvalar üç ATP Masters World Tour Finalleri (Sekiz kez finale çıktı ve dokuz kez final oynayan Ivan Lendl'den sonra bu kategoride ikincidir), bir WCT Finalleri ve bir Grand Slam Cup şampiyonluğundan oluşur. Ayrıca kariyerinde beş ATP World Tour Masters 1000 serisi ve sekiz Grand Prix Tennis Championship Serisi şampiyonluğu bulunur. Önemli bir tenis dergisi olan Tennis Magazine yaptığı listede 1965 ile 2005 yılları arasındaki en büyük 40 tenisçi arasına Becker'i 18. sıraya koydu.[2]

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Becker, Leimen, Batı Almanya'da Çekya'dan gelen bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailesi Katolik olmasına rağmen, annesinin ailesinde Yahudilik de vardı[3][4][5] Aslında bir mimar olan babası Karl-Heinz, Boris Becker tenise başlayınca Leimen'daki tenis merkezi "Tennis-Club Blau-Weiß 1964 Leimen"'i kurdu.[6]

Tenis kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Becker, Romanya doğumlu koç Günther Bosch'un rehberliğinde ve Ion Ţiriac'ın menejerliğinde 1984 yılında profesyonel oldu. Aynı yıl Münih'te ilk profesyonel çiftler şampiyonluğunu kazandı. Batı Alman bir genç olarak, Becker ilk üst düzey tekler şampiyonluğunu Haziran 1985'te "Queen's Club Şampiyonası"'nda kazandı. İki hafta sonra 7 Temmuz'da Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tekler finalinde Kevin Curren'ı dört sette yenerek hem sıralamada olmadan bu turnuvayı kazanan ilk oyuncu, hem de ilk Alman Wimbledon tekler erkek şampiyonu oldu. O dönemde 17 yaş 227 günlük olan Becker bir Grand Slam erkek tekler şampiyonu olan en genç tenisçi oldu. Bu rekor daha sonra 1989 yılında Fransa Açık Turnuvası'nı 17 yaş 110 günlükken kazanan Michael Chang tarafından kırıldı. Bu büyük zaferden iki ay sonra, Becker Cincinnati Masters'ın en genç şampiyonu oldu.

1986 yılında, Becker dönemin ATP 1 numarası Ivan Lendl'i Wimbledon tek erkekler finalinde 3-0'la geçerek yendi ve unvanını korudu. Becker, bu başarılarla Dünya sıralamasında 2. sıraya çıktı ancak bir sonraki sene 1987'de Wimbledon'da henüz ikinci turda 70. sıradaki Peter Doohan'a kaybederek hayal kırıklığı yarattı. Aynı yıl Davis Cup'ta, Becker ve John McEnroe tenis tarihinin en uzun maçlarından birini oynadı. Becker maçı, 4-6, 15-13, 8-10, 6-2, 6-2'lik setlerle (o dönemde, Davis Cup'ta tiebreak uygulaması yoktu) kazandı ve maç 6 saat 22 dakika sürdü.

Becker, bir yıl sonra 1988'de Wimbledon'da tekrar final oynadı, ancak maçı dört set sonunda Stefan Edberg'e kaybetti. Bu maçla dönemin en önemli tenis ve Wimbledon rekabeti başladı. Becker ayrıca 1988'de Batı Almanya'nın ilk Davis Cup şampiyonluğunda rol oynadı. Yıl sonunda New York'ta Masters şampiyonluğunu title in City, defeating five-time finalde 5 kez şampiyon Lendl'ı geçerek kazandı. Aynı yıl sezonun son turnuvuası WCT Finalleri'ni finalde 4 turda Edberg'i yenerek kazandı.

1989 yılında, kariyeri boyunca yalnız bir kez başarabildiği iki Grand Slam Şampiyonluğu kazandı. İlk olarak Edberg'e karşı Fransa Açık'ta yarı finalde kaybetti. Ancak bundan sonra, önce Wimbledon finalinde yine Edberg'i yendi, sonra Lendl'ı Amerika Açık finalinde geçerek şampiyon oldu. Ayrıca Davis Cup yarı finalinde Andre Agassi'yi yenerek Batı Almanya'nın tekrar unvanını almasında rol oynadı. Bunların sonucunda Becker ATP Tour tarafından Yılın Tenisçisi seçildi. Ancak hala Dünya sıralamasında 1 numaraya çıkamadı.

1990'da, Becker ve Edberg üçüncü kez üst üste Wimbledon finalinde karşı karşıya geldi, ancak bu kez uzun süren bir maç sonunda beş sette maçı kaybetti. Ayrıca Amerika Açık yarı finalinde Agassi'ye kaybederek bu unvanı da koruyamadı. Becker ilk kez 1991'de Avustralya Açık finaline ulaştı ve Lendl'ı yenerek Dünya 1 numarasına yerleşme şansı kazandı. Fransa Açık'da yine yarı finalde Agassi'ye kaybetti ve bir sezonda iki Grand Slam'i bir kez daha kazanma şansını kaybetti. 1991'de 12 hafta boyunca 1 numarada kaldı ancak yılı bu sırada tamamlayamadı.

1992'de Becker toplamda yedi turnuva kazandı. Bunların arasında finalde Jim Courier'i dört setle yendiği ve ikinci kez kazandığı ATP World Tour Finalleri de vardı. Becker dördüncü kez üst üste çıktığı 1991 yılı Wimbledon tekler finalinde rakibi ve zaman zaman basın yoluyla da tartıştığı dönemin dünya 7. numarası Michael Stich'e finalde kaybetti. Ancak ikili daha sonra Barselona'da 1992 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda çiftler takımı olarak Almanya'yı temsil etti ve altın madalya kazandı. Becker ayrıca 1992 yıl sonunra Frankfurt'ta düzenelenen ATP Tour World Şampiyonası'nda Jim Courier'ı set vermeden yenerek şampiyon oldu.

1993'e gelindiğinde, annesi Alman babası Afro-Amerikalı bir oyuncu olan Barbara Feltus ile ilişkisi ve evliliğinin yarattığı sansasyon, Alman Hükûmeti ile vergi problemleri gibi sebepler ile Becker'in kariyeri ciddi bir şekilde düşüşe geçti.

1995 yılında, yarı finalde Agassi'yi yenerek yedinci kez Wimbledon finaline çıktı. Ancak finalde, yaşının da ilerlemesinin katkısıyla, önce çeyrek finalde Cédric Pioline ile oynadığı uzun ve yorucu bir beş setlik maç, sonra Agassi ile yine zorlu bir yarı finalin getirdiği yorgunluk sonucu finalin ilk setini tiebreak ile kazanmasına rağmen maçı dört set sonunda Pete Sampras'e karşı kaybetti. Yıl sonunda Frankfurt'ta düzenlenen ATP World Tour Finalleri'ni finalde Michael Chang'i 3-0'la geçerek üçüncü ve son kez kazandı. Becker altıncı ve son Grand Slam şampiyonluğunu 1996 yılında Avustralya Açık finalinde Chang'i yenerek kazandı. Dördüncü kez Queen's Club Şampiyonası'nı kazandıktan sonra 1996 yılı Wimbledon tekler şampiyonluğu için en büyük adaylardan biri olan Becker, Neville Godwin ile oynadığı üçüncü tur maçında sağ el bileğini sakatladı, maçı yarıda bıraktı ve turnuvaya veda etti.

Becker, 1994 yılında

Becker, Ekim 1996'da Sampras'ı finalde 5 set sonunda yenerek Stuttgart Masters'ı kazandı. Maçtan sonra Sampras, "Becker şimdiye kadar oyandığım en iyi salon oyuncusu" açıklamasını yaptı.[7] Ancak sonra Hannover'da oynanan 1996 ATP Tour World Şampiyonası finalinde Becker, Sampras'e karşı finalde kaybetti. Aynı yıl daha sonra Grand Slam Kupası finalinde Goran Ivanisevic'i yenerek şampiyon oldu. 1997'de, Becker Wimbledon çeyrek finalinde Sampras'e kaybetti. Bu maçtan sonra bir daha Wimbledon'a katılmayacağın açıklayarak herkesi şaşırttı. Ancak, daha sonra 1999 yılında bir kez daha Wimbledon'a katıldı ve bu kez dördüncü turda Patrick Rafter'a kaybetti.

Becker en rahat oyunlarını topun hızlı oynandığı yüzeylerde oynamaktadır. Özellikle çim kortlarda ve 26 şampiyonluk kazandığı salon tunuvalarında başarılı olmuştur. Toprak kortlarda birkaç kez finale çıktı ancak profesyonel kariyerinde hiç toprak kort turnuvası şampiyonluğu kazanmadı. Örneğin Fransız Açık'daki en iyi performansları yarı finale çıktığı 1987, 1989 ve 1991 yılları oldu.

Kariyeri boyunca, Becker 49 kez tekler ve 15 kez çiftler şampiyonluğu kazandı. Altı Grand Slam zaferinin yanında; 1988, 1992 ve 1995 yıllarında Masters / ATP Tour World Championships, 1988'de WCT Finalleri ve 1996'da Grand Slam Cup şampiyonluklarının sahibi oldu. London's Queen's Club şampiyonluğunu dört kez kazanarak bu turnuvayı en çok kazanan tenisçilerden biri oldu. Davis Cup'ta, kariyer galibiyet-mağlubiyet oranı 54-12 iken, teklerde bu oran 38-3 oldu. Ayrıca Almanya adına oynadığı iki büyük uluslararası ülke şampiyonasını kazandı. Bunlar 1995 yılında Hopman Cup ve 1989 ile 1998 yıllarınd World Team Cup şampiyonalarıdır.

Becker teklerde toplam 14 farklı ülkede şampiyona kazandı. Bunlar: Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Hollanda, Katar, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'dir. 2003 yılında, Becker International Tennis Hall of Fame'e dahil edildi. Zamana zaman büyük yaş kategorileri için düzenlenen turnuvalarda ve "World Team Tennis"de oynamaya devam etmektedir. Ayrıca BBC için Wimbledon Tenis Turnuvası'nda yorumculuk yapmaktadır.

Kariyer istatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Grand Slam tekler turnuvalarında, Becker'in genel maç kazanma oranı 163-40'tır ve bu oran ile %80.3'lik galibiyet yüzdesi yakalamıştır. %80'in üzerinde kazanma oranına ulaşabilen dönemin diğer önemli tenisçileri ve oranları ise şu şekildedir:Björn Borg (89.8), Rafael Nadal (87.6), Roger Federer (87.4), Pete Sampras (84.2), Jimmy Connors (82.6), Ivan Lendl (81.9), John McEnroe (81.5), Novak Đoković (81.1) ve Andre Agassi (80.9).[8]

Rekorlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bu rekorlar "açık dönem" tenisindeki kayıtlara bağlıdır.
  • Kalın yazılı rekorlar eşsiz başarıları gösterir.
  • ^ Ardışık başarıyı gösterir
Şampiyona Yıl Kazanılan başarı Aynı başarıya sahip oyuncu
Wimbledon Tenis Turnuvası 1985 En genç Wimbledon şampiyonu[9] Yalnız
Wimbledon 1985-1995 Toplamda 7 final Roger Federer^
Pete Sampras
ATP 1986-1996 Dünya ATP 1 numaralarına karşı kazanılan 19 maç[a 1] Yalnız
ATP Tour 1987-1999 Setlerde 0-2 geri düşüp kazanılan 10 maç Aaron Krickstein

Aktif tenis kariyer sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

2000 yılından beri, Becker tenis raketleri ve spor malzemeleri markası olan Völkl Inc.'in asıl sahibidir.[16] 2003 yılında Almanca bir otobiyografi kitabı Augenblick, verweile doch... 'i yazdı. Kitap İngilizce "The Player" ismi ile yayınlandı. Ekim 2005'ten Haziran 2006'ya kadar, Becker İngiliz televizyonu spor bilgi yarışması "They Think It's All Over"'da takım kaptanı olarak programa katıldı.

Ekim 2006'da, Boris Becker Vodafone ile iki yıllık bir kontrat imzaladı. Bu kontrat ile hayranlarından gelen mesajları cevaplıyordu. Kontrat şartlarına göre yılda yaklaşık 300 soruyu cevaplıyordu. Bunlar ağırlıklı güncel erkekler ATP turu hakkında ve kendi kariyerine yönelik sorulardan oluşuyordu. Becker ayrıca, Moskova ve Airdrie gibi yerlerin de içinde olduğu pek çok yeri çeşitli kampanyalar dahilinde ziyaret etti.

Kasım 2007'de Becker, "PokerStars online poker odaları" tarafından desteklenen Team PokerStars adlı bir poker oyuncuları grubuna dahil oldu.[17] Bu takımın bir parçası olarak, Becker Avrupa Poker Turu gibi önemli önemli poker turnuvalarına katıldı.

Mayıs 2009'da, Becker Boris Becker TV adlı bir online medya platformunun açıldığını duyurdu. İngilizce ve Almanca hizmet veren bu Internet sitesinde kariyerinden önemli anlar, bilgiler ve günlük yaşantısından kesitler gösterilmektedir.[18]

2009'dan itibaren, Becker BBC için Wimbledon Tenis Turnuvası'nda yorumculuk yapmaktadır. Ayrıca Becker, BBC'nin otomobil magazin porgramı Top Gear'a katılan ilk eski tenisçi oldu ve programın ilgi çeken bir araçla pistte en kısa sürede tur atma bölümünde Kia Cee'd ile turu 1 dakika 45.9 saniyede tamamladı. İngiliz seyirciler üzerindeki popülaritesine bağlı olarak, Almanlar ile İngilizlerin genel önyargılı tutumlarına ironik bir gönderme olarak, "İngilizlerin en sevdiği Alman" olarak anılmıştır.[19]

Özel yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Becker genel olarak İsviçre'nin Schwyz kentinde yaşamaktadır. Alman futbol takımı Bayern Münih'in taraftarıdır. Eski Bavyera hükûmet başkanı Edmund Stoiber'in danışmanı olarak hizmet etmektedir.

Münih, Monako ve Schwyz'in yanında, Becker'in Londra'da şehir içinde ve Wimbledon yakınlarında, ayrıca çocuklarına yakın olmak için Miami'de daireleri vardır.[20]

İlişkileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Becker ile Barbara Feltus, 1992'de

17 Aralık 1993'te, Becker aktris ve tasarımcı Barbara Feltus ile evlendi. Ocak 1994'te, ilk çocukları Noah Gabriel doğdu. Becker çocuğuna arkadaşları Yannick Noah ve Peter Gabriel'in ismini verdi. İkinci çocukları Elias, Eylül 1999'de doğdu. Evliliklerinde önce, Barbara Feltus'un babasının çektiği Stern'in kapağında çıkan ikisinin çıplak fotoğrafı Almanya'da çok kişiyi şaşırttı.

Becker'in Barbara Feltus'dan Aralık 2000'de boşanma talebi üzerine, Feltus çocukları Noah ve Elias'ı da alarak Miami, Florida'ya uçtı, "Miami-Dade" mahkemesine boşanma dilekçesi ile başvurdu, boşanma durumunda 2.5 milyon $'lık ödeme öngeren evlilik sözleşmelerinden kaçtı. Ocak 2001'de boşanma Almanya'da yayınlandı ve Becker 15 Ocak 2001'de boşandı. Duyumlara göre bu boşanma sonucunda Barbara Feltus, 14.4 milyon $ uzlaşım bedeli, Florida'da bulunan Fisher Adası'ndaki özel mülkleri ve Noah ile Elias'ın velayetini aldı.

Şubat 2001'de, Rus model Angela Ermakova 22 Mart 2000 doğumlu kız çocuğu Anna'nın babasının Becker olduğunu iddia etti. Ekim 2009'de Becker çocuğun 1999 yılında Londra'daki bir restaurantta yaşadığı bir cinsel ilişkiden olduğunu kabul etti.[21][22] Becker ilk başta babalık iddiasını reddetti. Ancak pozitif çıkan DNA testi sonrasında iddiayı kabul etti. Kasım 2007'de, Anna'nın ortak velayetini kabul etti. Açıklamasında annesinin kendini büyütmesindeki fedaraklığı unutmadığı için çocuğun masraflarını karşılayacağını açıkladı.[23]

Becker, 2008 yılında Alessandra Meyer-Wölden ile nişanlandı. Alessandra'nın babası Axel Meyer-Wölden, 1990'larda Becker'in koçluğunu ve menejerliğini yapmıştı.[24] Ancak çift Kasım 2008'de ayrıldı.[25]

Şubat 2009'da Alman ZDF TV kanalının magazin programı "Wetten, dass..?", Becker'in Hollandalı model Sharlely "Lilly" Kerssenberg ile 12 Haziran 2009'da St Moritz, İsviçre'de evleneceğini açıkladı.[26][27] Ağustos 2009'da çift bir çocuk beklediklerini açıkladı.[28] Şubat 2010'da, Becker ve eşinin yeni oğulları Amadeus Benedict Edley Luis Becker dünyaya geldi.[29]

Ekipmanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Boris Becker, kariyerinin büyük bölümünde Alman markası Puma'nın raketleri ve spor malzemelerini kullandı. Ancak bu raketlerin üretilmesinin durdurulmasından itibaren, o kalıpları satın aldı ve bunları Amerikan firması Estusa'ya ürettirdi. Halen kendi kişisel markası altında bu raketler ve giysiler üretilmektedir.[30]

Profesyonel ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Becker'ın yendiği Dünya 1. numaraları: Ivan Lendl (7 kez),[10] Pete Sampras (4 kez),[11] Jim Courier ve Stefan Edberg (3er kez)[12][13] ve Mats Wilander ile Andre Agassi (1er kez)[14][15]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Boris Becker - Sportlerprofil - Tennis". Eurosport Deutschland (Almanca). 7 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2020. 
  2. ^ "40 Greatest Players of the Tennis Era (17-20)". TENNIS Magazine. 17 Mayıs 2006. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2012. 
  3. ^ New Straits Times[ölü/kırık bağlantı], 5 Aralık 1999
  4. ^ Mills, Eleanor (5 Aralık 1999). "Becker Not quite ready to retire Boris Becker talks to ELEANOR MILLS" (İngilizce). New Straits Times. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ Green, Nick (6 Kasım 2005). "Boris Becker: 'When I heard they wanted to send me to prison, I thought only of my children. I went home and prayed to God'". The Observer (İngilizce). İngiltere. 12 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2012. 
  6. ^ "Tennis-Club Blau-Weiß 1964 Leimen e. V. tesis sayfası". 20 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2012. 
  7. ^ Becker Rallies To End Sampras' Streak 20 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. New York Times
  8. ^ Bu oranlar ismi geçen oyuncuların profil sayfalarından alınmıştır. 4 Temmuz 2012'de erişildi.
  9. ^ "Wimbledon – Championships History". Wimbledon.com. 1 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  10. ^ "Becker-Lendl Head to Head". ATP World Tour. 5 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  11. ^ "Becker-Sampras Head to Head". ATP World Tour. 5 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  12. ^ "Becker-Courier Head to Head". ATP World Tour. 5 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  13. ^ "Becker-Edberg Head to Head". ATP World Tour. 5 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  14. ^ "Becker-Wilander Head to Head". ATP World Tour. 5 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  15. ^ "Becker-Agassi Head to Head". ATP World Tour. 5 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  16. ^ "Völkl resmi sitesi". 11 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2022. 
  17. ^ Advantage poker: Boris Becker joins PokerStars team 2 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce)
  18. ^ borisbecker.com - Boris Becker TV 17 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 4 Temmuz 2012'de erişildi
  19. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  20. ^ Borris Becker: from winner to wild child – and back 29 Haziran 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce)
  21. ^ Hough, Andrew (15 Ekim 2009). "Boris Becker admits: 'Nobu sex romp with model occurred on stairs' Boris Becker has admitted his infamous sex encounter with a model at a London restaurant that led to him having a love child occurred on the stairs and not in broom cupboard". The Daily Telegraph. Londra. 28 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  22. ^ Blackburn, Jen (15 Ekim 2009). "Becker Cupboard sex was on stairs". The Sun. Londra. 23 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  23. ^ "Tennis Legend Boris Becker Battles for Custody of Daughter". People Magazine. 8 Kasım 2007. 16 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  24. ^ "Tennis Champ Boris Becker Engaged – Couples People.com". People Magazine. 11 Ağustos 2008. 20 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  25. ^ "Boris Becker serves up another son as wife Lilly gives birth to his fourth child". Daily Mail. Londra. 11 Şubat 2010. 29 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  26. ^ Boris Becker gets engaged, again, on TV game show 4 Mart 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce)
  27. ^ McConnell, Donna (14 Haziran 2009). "Newlywed Boris Becker whisks bride off to Swiss mountain resort for reception lunch". Daily Mail. Londra. 18 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  28. ^ people.com ilgili haber 10 Haziran 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce)
  29. ^ "Boris Becker, Wife Welcome a Boy". TVGuide.com. 15 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 
  30. ^ Tennis-Warehouse, Inc. (22 Ağustos 2010). "Boris Becker Tennis Racquets". Tennis Warehouse. 25 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2012. 

Kitaplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Video[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Wimbledon Record Breakers (2005) Oyuncular: Andre Agassi, Boris Becker; Standing Room Only, DVD Çıkış Tarihi: 16 Ağustos 2005, Süre: 52 minutes, ASIN: B000A3XYYQ.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



İsminin Anlamı Nedir? Kategorisinden Haberler


  • Boris Becker İsminin Anlamı Nedir? Nedir?:Boris Becker İsminin Anlamı Nedir? Nedir?
  • Boris Becker İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı:Boris Becker İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı
  • Boris Becker İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri:Boris Becker İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri
  • Boris Becker İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi:Boris Becker İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi

Nusret Arsel, Scleraulophoridae, The Ballad of Buster Scruggs, DSP Entertainment, Makedonya Tarih Arşivi, Henry Walter Bates, Julianna Margulies, Kalyon Stadyumu, Kalaşnikof, Kayseri, Süeda Çil, MÖ 750, Yönlendirilmiş yonga levha, Kyndryl, Empati, Francesca Schiavone, Türklerin İslama geçişi, El Chavo del Ocho, Prorachias, Kemal Kafalı, Cos Muharebesi, Billboard 200, Stefania LaVie Owen, Dirk Kuyt, Aline Kiner, Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı, Vinod Khanna, Scary Monsters and Nice Sprites, Logic, Washington, DC, Lurano, Tom Holland, Karbon elyaf takviyeli plastik, Lando Buzzanca, Chevrolet Volt, Japonya, Andrey Voznesenski, Jin Hanedanlığı, Kamu İktisadi Teşebbüsü, Kaya, Walter Kannemann, Giorgio Chiellini, istari, Istari, Kompozit malzemeler, Timur, Arif Oruç, Nektar, Anil Nedumangad, Ixodes vanidicus, Lubomyr Husar, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu, Nanjing Greenland Finans Merkezi, Vinnitsa, Demir Baba Tekkesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Amerika Birleşik Devletleri başkanları listesi, Sambucus nigra, F tipi cezaevi, Nükleer reaktör, Havalandırmalı giydirme cephe, Memilheva kurabiyesi, Taylanddaki Yahudilerin tarihi, Majel Barrett, Danny Pino, Hasan Hüsrev Hatemi, Elektrikli otomobil, Farmakolojik, Martensitik paslanmaz çelik, 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün, Canzoniere, Yapı malzemeleri listesi, Hürtgen Ormanı Muharebesi, Middelkerke, Thomas Heurtaux, CNN Türk tarafından yayınlanan programların listesi, Ihalmiut, Sıkı Dostlar (dizi), Tiran Uluslararası Havalimanı, Optik cihaz, Rhea, Shinji Makino, Cold Case, Toprak eşya, Ahmet Yıldırım Benayyat, Deliberate Force Operasyonu, HK USP, Hazır beton, Lasse Mårtenson, Politik İslam, Kubbemsi yalpalanma, Cezalandırıcı, Heinz Krügel, Pasta şefi, Asya Oyunlarında futbol, Alibeyköy (İstanbul metrosu), Toptancılık, Kayıt tutma, Jorge Drexler, Tokio Hotel,
Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?,