Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında?

Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında?

Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında?, Bella Poarch, Kaç Kilo, Bella Poarch, Boyu Kaç, Bella Poarch, Doğum Tarihi

Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında?

Bella Poarch

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bella Poarch
DoğumDenarie Bautista Taylor
8 Şubat 1997 (27 yaşında)[1]
Pangasinan, Filipinler
MilliyetFilipinli, Amerikan
Meslek
  • İçerik üreticisi
  • Amerikan donanmasında eski asker
Boy1,52 m (5 ft 0 in)

Denarie Bautista Taylor[2][3] bilinen adıyla Bella Poarch (d. 8 Şubat 1997), Filipinli-Amerikalı içerik üreticisi ve şarkıcıdır.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bella Poarch, 8 Şubat 1997'de Filipinler'de doğdu ve büyüdü.[1] Ailesi, Poarch 13 yaşındayken Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletine taşındı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ocak 2020'de Bella Poarch, TikTok hesabını oluşturdu. Nisan 2020'de ise oyun ve cosplay içeriklerine dayalı olarak TikTok'ta aktif olarak paylaşımda bulunmaya başladı. 18 Ağustos 2020'de, İngiliz rapçi Millie B'nin "Soph Aspin Send" şarkısına dudak senkronizasyonu yaptığı TikTok videosu en çok beğenilen TikTok videoları listesinde birinci sıraya gelmiştir.[4][5][6] Ayrıca 7 Haziran 2021 itibarıyla, Tiktok platformunun takipçi sıralamasında Charli D'Amelio ve Addison Rae'nin arkasından 71.9 milyondan fazla takipçisiyle; en çok takip edilen üçüncü kişi olarak kayda geçmiştir.[7][8]

14 Mayıs 2021'de ilk tekli parçası olan "Build a B*tch" şarkısını yayınladı.[9] Bu şarkı "Warner Records" tarafından "tarihin en büyük çıkışı" olarak adlandırıldı.[10] "100 Thieves" adlı YouTube kanalının yayınlamış olduğu podcast'lerin bir bölümünde; şarkısının, çocukluğunda yaşadığı zorbalıklara kadar uzandığını söyledi.[11]

Bella Poarch, 2020'de "RIPNDIP x Paca" adı altında kıyafetlerini piyasaya sürdü.[12]

Askeri kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bella Poarch, Amerika Birleşik Devletleri Donanması gazisidir. 2015 yılında donanmaya katıldı ve Japonya'da birkaç yıl görev yaptı.[13]

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktivizm[değiştir | kaynağı değiştir]

AAPI (Asyalı Amerikalılar ve Pasifik Adalıları) topluluğunun bir üyesi olarak Poarch, Asya topluluğuna yönelik nefret söylemlerinin artması nedeniyle, Asyalılara yapılan ırkçılığa karşı verilen mücadeleye; desteğini açıkça ifade etti. 19 Mart 2021'de konuyla ilgili konuşmak ve takipçilerine duyurmak için TikTok'a bir video yükledi.[14]

Tartışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bella Poarch, Yükselen Güneş Bayrağı'na benzer bir dövmeye sahip olduğu için eleştirildi. Bu dövme, bir zamanlar Güneydoğu ve Doğu Asyalılara karşı saldırgan tavırları olan Japon ordusunun çeşitli zamanlarda, çeşitli yerlerde kullandığı bir simgeydi. Kendisi bu durum için Eylül 2020'de özür diledi ve bu durumu örtbas etti.[15][16]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Tekliler (single)
2021 INFERNO
2021 Build a B*tch
2022 Dolls

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "How mysterious influencer Bella Poarch shot to fame with TikTok's most-liked video in just a few months". 31 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2021. 
  2. ^ "TikTok star Bella Poarch confirms filing for divorce". CNN Philippines. 9 Kasım 2022. 27 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2022. 
  3. ^ "What is Bella Poarch's real name?". PopBuzz (İngilizce). 1 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2023. 
  4. ^ "What does Bella Poarch's hypnotizing head-bobbing video says about algorithm-driven entertainment?". Vox. 8 Aralık 2020. 17 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2021. 
  5. ^ Strapagiel. "Here's Why People Can't Stop Watching Those Bella Poarch Tiktoks". BuzzFeed. 15 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "TikTok says Bella Poarch's 'M to the B' was its biggest viral video of the year". The Verge (İngilizce). 2 Aralık 2020. 17 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2021. 
  7. ^ "TikTok Star-Turned-Musician Bella Poarch on the Impossibility of Beauty Standards and the Value of Therapy". Vogue. 14 Mayıs 2021. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2021. 
  8. ^ ,"Bella Poarch (@bellapoarch) Official TikTok". TikTok. 29 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 
  9. ^ "TikTok Star Bella Poarch Signs With Warner Records, Shares Debut Single". Billboard (İngilizce). 14 Mayıs 2021. 14 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2021. 
  10. ^ "Bella Poarch's 'Build A Bitch' Biggest YouTube Debut In History". 24 Mayıs 2021. 31 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 
  11. ^ Bella Poarch on Valkyrae Music Video Collab & Making the Most Viewed TikTok of 2020 (İngilizce), 18 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 18 Mayıs 2021 
  12. ^ "ripndip-x-paca (bella poarch)". 3 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2021. 
  13. ^ "Bella Poarch, ABD Donanması". 20 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2021. 
  14. ^ "Bella Poarch on TikTok". TikTok. 18 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2021. 
  15. ^ Bella Poarch [@bellapoarch] (5 Eylül 2020). "I apologize to Koreans because 6 months ago I got a tattoo of the red sun with 16 rays. At that time, I didn't know the history. But when I found out, I immediately had it covered and scheduled for removal. I am ashamed of myself for not doing my research. I sincerely apologize" (Tweet) – Twitter vasıtasıyla. 
  16. ^ "TikTok star Bella Poarch addresses outrage over racism accusations". Dexerto. 16 Eylül 2020. 24 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Kimdir?:Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Biyografisi?:Biyografi, Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Kaç Yaşında?:Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Nereli?:Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Bella Poarch, Kimdir?, Bella Poarch, Nereli, Bella Poarch, Kaç Yaşında? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

İrfan Değirmenci, Eucalyptus distans, 2. binyıl, Irina Bokova, İreç Kadiri, Sait Faik Abasıyanık, Türkiye Kürek Federasyonu, Daniele De Rossi, Ücretli kölelik, Saldırı tespit sistemi, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Ahmet Yenilmez, Antalya ilindeki müzeler, Stokastik süreç, Kirkburton, Dubai Creek Kulesi, İran mutfağı, TrueOS, 2007 Irak kolera salgını, Struthio daberasensis, Kırım Seferleri, Aidia, Brankial arkus, Bebeto, Batı Almanya, Kongur, Hınıs, İran millî basketbol takımı, Saray, Conor Washington, İran merkezli havayolu şirketleri listesi, Source 2, Carabus szeli, Guaranita goloboffi, Kuralsız, İran hükümdarları listesi, D 955, IEEE 1394, Progresif rock, 27. Akademi Ödülleri, Kantarō Suzuki, Medipol Üniversitesi, 1940, İran edebiyatı, Norilsk, Bulbophyllum elachanthe, Zoli Ádok, Malay, Melno Antlaşması, Abejar, Tibellus chilensis, Olorotitan, İran Meşrutiyet Devrimi, Avada kedavra, Website, Giovanni Muzio, Cenabi Ahmet Paşa Camii, Fetih 1453, İran Devrim Muhafızları Ordusu, Bijuteri, Philodromus praedatus, Elskop, Hodorf, Papua Yeni Gine bayrağı, ProSieben, Helyosismoloji, Küçüköz, Ahırlı, Abdurrahman Nureddin Paşa, Sevsk, Akvaristlik, En İyi Kostüm Akademi Ödülü, İraklio, Attika, Ajax Cape Town FC, İstanbul Medipol Üniversitesi, Karbeyaz Meryem, Jeff Hearn, Konami, Scaphinotus hubbardi, Tetragnatha rossi, Orkestral, Jinefobi, Forrest Gump, Salur, Gördes, Oostzaan, Hazar Kağanlığı, Wells County, Indiana, Kekik, Dicyemennea dorycephalum, Sircan, İPod Touch (3. nesil), Oruç, İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü, İpekyolu, Ünye, Bryan Roy, Oleksandr Ponomaryov, Macromedia, Dominique Blanc, Sadreddin Musa, Çobanisa, Karpuzlu, Elle muamele, High Efficiency Video Coding,
Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?,