Ashanti Kimdir?

Ashanti Kimdir?

Ashanti Kimdir?

Ashanti Nereli

Ashanti Kaç Yaşında? Ashanti Boyu Kaç

Ashanti Kaç Kilo Ashanti Doğum Tarihi

Ashanti Ne Demektir? Ashanti Anlamı Nedir?

Ashanti Kimdir? , Ashanti Nereli , Ashanti Kaç Yaşında? , Ashanti Boyu Kaç , Ashanti Kaç Kilo , Ashanti Doğum Tarihi , Ashanti Ne Demektir? , Ashanti Anlamı Nedir?

Ashanti Kimdir?

Ashanti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ashanti
2018'de Ashanti
Genel bilgiler
Doğum adıAshanti Shequoiya Douglas
Doğum13 Ekim 1980 (43 yaşında)
Glen Cove, New York, ABD
TarzlarR&B, pop, dans-pop, pop rap
MesleklerŞarkıcı, Söz yazarı, Yapımcı, oyuncu, Dansçı, Model, Moda tasarımcısı
Etkin yıllar2000-günümüze
Müzik şirketiThe Inc., Universal
İlişkili hareketlerJa Rule, Nelly, Channel 7, Irv Gotti, Christian Keyes, Lloyd, Chink Santana
Resmî sitewww.AshantiThisIsMe.com

Ashanti Shequoiya Douglas veya bilinen adıyla Ashanti (d. 13 Ekim 1980), Amerikalı şarkıcı, oyuncu ve dansçı. 2000'lerin başında tanınmaya başlayan sanatçı, özellikle Grammy ödülü elde etmiş olan ilk albümü Ashanti ile bilinmektedir.

Müzik hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümdeki "Foolish" yüksek başarılar elde ettiği gibi, albümün kendisi de yayımlandığı Nisan 2002'deki ilk haftasında 503.000 adet sattı. Bu sayı, Soundscan'a göre, yeni çıkış yapan bir kadın sanatçı için bir rekordur. Ashanti bu rekoru Alicia Keys ve Lauryn Hill gibi önemli diğer kadın sanatçıları geride bırakarak elde etti.[1] Albümün yayımlandığı hafta, "Foolish" ve "What's Luv" adlı şarkıları da Amerikan müzik listesinde ilk iki sırada yer alarak, Ashanti'ye bu başarıyı gösteren ilk kadın sanatçı unvanını kazandırdı. Yine aynı hafta, bir üçüncü şarkı da ilk onda yer aldığından dolayı, bir hafta içinde üç şarkısını listenin ilk on sırasına sokma başarısını gösteren ilk kadın sanatçı oldu. Aynı başarıyı sadece The Beatles göstermiştir.[2] 2008 yılı itibarıyla sanatçının albümleri ve teklilerinin dünya çapındaki satış oranı yirmi üç milyonu aşmış durumdadır.[3] Sanatçı ayrıca 2000-09 yılları arasındaki on yıl içinde Alicia Keys ve Beyoncé'nin arkasından "En İyi Yeni Kadın R&B Sanatçısı" sıfatıyla anılan üçüncü sanatçı oldu.[4]

Ashanti, bunun dışında Jennifer Lopez'in I'm Real şarkısında arka vokallerde yer aldı. Ayrıca aynı sanatçının Ain't It Funny başlıklı bir diğer şarkısının sözlerini yazıp arka vokallerini üstlendi. Her iki şarkı da Billbord ilk yüz sıralamasında birinci sıraya kadar yükseldi. Öyle ki bu şarkılar, sanatçının üç şarkısını birden ilk ona soktuğu hafta ilk onda yer almaktaydı.[5] Sanatçı, bir süre sonra kendi yayın şirketi tarafından Hip-hop ve R&B'nin prensesi nâmıyla tanıtılmaya başladı.[6][7][8] Yine ilk albümü için sekiz Billboard ödülü ve iki Amerikan Müzik Ödülü kazandı. Yine kariyerinin ilk yedi yılında ABD listelerinde on beş adet ilk kırka giren şarkı yayımladı.

Ashanti, örnek aldığı isimler arasında Mary J. Blige, Ella Fitzgerald, Yolanda Adams gibi şarkıcıları ve The Clark Sisters ve Blue Magic gibi grupları göstermektedir.[9][10] Sanatçı ayrıca çoğu şarkısındaki sözleri kendi yazmıştır. Yine günümüzde Written Entertainment adını verdiği kendi dağıtım şirketinde çalışmaktadır. Ancak bunun yanında kayıtlara devam eden Ashanti, dördüncü albümü olan The Declaration'ı 3 Temmuz 2008 tarihinde yayımladı ve beşincisi üzerinde çalışmaya başladı.[11] Bunun yanında kanser araştırmalarına destek vermek amacıyla on dört şarkıcıyla beraber Just Stand Up başlıklı şarkıyı seslendirdi ve etkinlikten elde edilen yüz milyon doları aynı amaçla bağışladı.[12]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stüdyo albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

DVD[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2004: Ashanti: The Making of a Star

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bride and Prejudice (2004)
  • The Muppets' Wizard of Oz (2005)
  • Coach Carter (2005)
  • John Tucker Must Die (2006)
  • Resident Evil: Extinction (2007)
  • You're Nobody till Somebody Kills You (2008)
  • Baller (2008)

Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

  • American Dreams (2002)
  • Sabrina, the Teenage Witch (2002)
  • WrestleMania XIX performed America The Beautiful (2003)
  • The Proud Family (ses) (2003)
  • Buffy The Vampire Slayer (2003)
  • Pepsi Smash (2003)
  • Punk'd (2004)
  • Oxygen: Custom Concert (2004)
  • Las Vegas (2005)
  • All That (2005)
  • Oprah Winfrey's Legends Ball (2006)
  • 2007 World Series (Opening: 'God Bless America') (2007)
  • NFL Thanksgiving Classic CBS (Opening: 'National Anthem') (2007)
  • BET Ödülleri Nomination Special "I Wanna Thank My Mama" (Host) (2008)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Margena A. Christian (June 9, 2008). Ashanti returns more empowered with 'The Declaration' 25 Mayıs 2012 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi. Accessed September 7, 2008.
  2. ^ Guinness World Records 2005: Special 50th Anniversary Edition (2005). pg. 196. UK: Guinness Publishing Ltd. ISBN 1-892051-22-2.
  3. ^ "Ashanti is On Top of the World". 18 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2009. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2009. 
  5. ^ "Billboard Chart Rewind" 16 Aralık 2005 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Billboard.com. Retrieved April 2007.
  6. ^ "Ashanti Means War" 2 Ekim 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. RollingStone.com. Retrieved May 15, 2007
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2009. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2009. 
  9. ^ "Ashanti" 8 Aralık 2012 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi. Murderinc-Online.com. Retrieved March 2007.
  10. ^ "Hip-Hop Princess Lives the Dream" 30 Temmuz 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Clarksonintegrator.com. Retrieved November, 2007.
  11. ^ Pak, Eudie (1 Haziran 2009). "Ashanti On Her Starring Role in The Wiz and R&B Kids These Days". The Village Voice. 8 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2009. 
  12. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Ashanti Kimdir? Kimdir?:Ashanti Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Ashanti Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Ashanti Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Ashanti Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Ashanti Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Ashanti Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Ashanti Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Ashanti Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Ashanti Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Ashanti Kimdir? Kaç Yaşında?:Ashanti Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Ashanti Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Ashanti Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Ashanti Kimdir? Nereli?:Ashanti Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Ashanti Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Ashanti Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Ashanti Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Ayçiçekleri (Van Gogh serisi), Bakü Körfezi, Askerî doktrin, Oppido Mamertina, Merzifon Muharebesi, 2006 FIFA Dünya Kupası, 2006 fifa dünya kupası, Sütlüce İskelesi, Challenger Kruvazör Tank (A30), NGC 7374, Avrupa jaguarı, Alt çerçeve, Sen Petersburg, Zoli Ádok, Rock and roll, Enis Fosforoğlu, Ballantine Books, Mehmet İncebacak, Yağcılar, Aslanapa, RTBF, Antik Kenanit dini, Esra Kılıç, NGC 3444, NXT Cruiserweight Championship, Beitun, Orta Dünya ırkları, Janet Carroll, 2016 Yaz Olimpiyatlarında Danimarka, Keynes, Sabri Sarıoğlu, Kemal Özer, Speedway, Indiana, NGC 6691, Mishakal, Nasuh Paşa Antlaşması, Vasıf Çınar, Oksijen doygunluğu (tıp), Dardağan, Siverek, Ondalık işareti, Hande Katipoğlu Seyhun, Toshiko Fujita, Uzay üssü, Nokia 8.3 5G, Çatallı, Haliliye, Aleksandr Dovjenko, Eyaklar, Burger King, Jefferson Montero, Birleşik Devletlerde bir numaraya ulaşan sanatçılar listesi, Rama (avatar), The Machinist, Rattus arrogans, Evelyn Waugh, Tenoksikam, Taksim Gezisi, Aflou, Yo (kana), Cirque Du Soleil, 2008 Macaristan Grand Prix, Aziziye, Bergama, Sumaklı, Siverek, Ljudski vrt Stadyumu, NGC 221, LOT Polish Airlines, Rika, Suriye ekonomisi, Chrysocyon, Serap Sapaz, SpaceShipTwo, Antika araba, High Anxiety, Acerenza, Emine Vedud, Beyyurdu, Elbistan, Uzay uçağı, Aydoğdu, Ceylanpınar, Padru, Kemalpaşa, Söke, Bruno Petković, Coşkun Sabah, I. Luis, Primera División (Venezuela), Nükleer manyetik rezonans spektroskopisi, Böcekler, Brüksel lahanası, Damat Ferit (hayalî karakter), İlahi Komedya, Andrea Roth, Azerbaycan içişleri bakanları listesi, Konak (İzmir metrosu), Türkiyede Budizm, Üst pleyistosen, Aşağıkaracaören, Siverek, Nepal millî futbol takımı, EMI Music, Beijing Renhe FC, Altomonte, Havan topu, Eyyvah Eyvah 3, İzmirde Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri,
Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı, Meryem Tanrıverdi Göktaş Kimdir?, Tikel Nedir?, Zihnî İsminin Anlamı Nedir?, Abdulmecit Yıldırım Kimdir?, Hami Korkmazlı Kimdir?, Tiilinen Nedir?, Zihinsel İsminin Anlamı Nedir?, Fikirdeş Nedir?, Tiheähkö Nedir?, Zihayat İsminin Anlamı Nedir?, Buse Albayrak Kimdir?, Fijili Nedir?, İbrahim Yüksel Kimdir?, Fiili Bozuk Nedir?, Burhan Bahadır Özsoy Kimdir?, Zifirî İsminin Anlamı Nedir?, Burcugül Çubuk Kimdir?, Tıynetli Nedir?, Zibidi İsminin Anlamı Nedir?, Yaşar Dursun Kimdir?, Tırtılsı Nedir?, Zıypak İsminin Anlamı Nedir?, Arzu Şimşek Kimdir?, Figürlü Nedir?, Zıvanalı Sigara İsminin Anlamı Nedir?, Yunis Aksu Kimdir?, İrfan Hülakü Kimdir?, Tırsınç Nedir?, Zıvanalı İsminin Anlamı Nedir?, Tırsak Nedir?, Fiddire Nedir?, Zıt Anlamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fidan Boylu Nedir?, Aşkın Genç Kimdir?, Meliha Apaydın Kimdir?,