Ares İsminin Anlamı Nedir?

Ares İsminin Anlamı Nedir?

Ares İsminin Anlamı Nedir?

Ares İsminin Anlamı Nedir?

Ares İsminin Anlamı

Ares İsminin İstatistikleri

İsminin Anlamı Nedir?

Binlerce ismin anlamını bulun. İsim kökeni, analizi, falı, istatistikleri gibi birçok bilgiye tek tık ile ulaşın. Eğlenceli etkinlikler ile birlikte sosyal madyada paylaşın. Nerden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Yukardaki canlı aramayı kullanın veya popüler isimlere göz atın.

 

İsim, özel-genel (cins), canlı-cansız, somut-soyut tüm varlık, kavram ve olayları karşılayan sözcüklerdir. Sıfat, zarf, zamir gibi kelime grupları isim soylu kelimeler olarak kabul edilir. Türkçede isimler genel olarak kabul edilen dört farklı şekilde sınıflandırılır:

Ares İsmi Caiz Mi?

Ares İsminin Resmi Ares İsminin Numeraolojisi

Ares İsminin Anlam Falı

Ares İsminin Anlam Falı Ares İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri Ares İsminin Analizi Ares İsminin Anlam Yorumu

Ares İsminin Numeraolojisi

Ares İsmi Caiz Mi? Ares İsmili Ünlüler Ares İsminin Arapça Yazılışı Ares İsminin Çince Yazılışı

Ares İsminin Resmi

Ares İsminin Japonca Yazılışı Ares İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı Ares İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Ares İsminin Anlamı

Ares İsminin Anlamı, Ares İsminin İstatistikleri

Ares İsminin Resmi, Ares İsminin Numeraolojisi, Ares İsminin Anlam Falı, Ares İsminin Kader Sayısı Ve Kişilik Özellikleri,

Ares isminin sözlük anlamı

Ares İsminin Analizi, Ares İsminin Anlam Yorumu, Ares İsmi Caiz Mi?, Ares İsmili Ünlüler, Ares İsminin Arapça Yazılışı,

Ares İsminin Arapça Yazılışı

Ares İsminin Çince Yazılışı, Ares İsminin Japonca Yazılışı, Ares İsminin Hiyeroglif (Mısır) Yazılışı, Ares İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Ares İsminin İstatistikleri

Ares İsminin Anlamı Nedir?

Ares

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ares
Ares Canope
Savaş Tanrısı, Sparta'nın Baştanrısı
Özellikleri
AlanıSavaş ve Erkeklik (Cesareti)
MekânıOlimpos ve Trakya
SembollerMiğfer, kalkan, mızrak, köpek, akbaba
GörünüşüSilahlı şekilde genç erkek
Kişisel bilgileri
EbeveynlerZeus ve Hera
KardeşlerHephaistos, Hebe, Eileithyia, Angelos
ÇocuklarPhobos, Deimos, Harmonia, Romulus ve Remus,Oinomaus, Hippolyta, Alkippe, Penthesilea, Kyknos, Euenos, Tereus, Thrassa, Almenos, Adrestia , Dryas , Phlegyas ve Eros(Kupido)

Yunan mitolojisinde Ares, savaş tanrısıdır.[1] Zeus ve Hera'nın oğlu ve On İki Olimposlu'dan biridir. Roma'da Mars olarak da bilinir. Barış tanrıçası olan Athena'nın zıttıdır. Mitolojide Athena ile giriştiği mücadeleler ve sevgilisi Afrodit'le olan kaçamakları ile ünlüdür. Sparta kenti ve Trakya bölgesi tanrının başlıca kült merkezleridir. Gigantlar arasındaki karşıtı Damasen'dir.

Yunan mitolojisindeki benzer isimli çok sayıdaki öykülerden biri Ares'in oğluna ilişkindir. Aphrodite ile yaşadığı gizli aşkın ortaya çıkmasıyla olan Olympos'taki rezaletin ardından Ares Trakya'da da boş durmaz ve barbar TrakyalılarAmazonlar'a karşı kışkırtır. Çıkan savaştan zevk alarak önüne geleni öldürürken kendisi adına kafataslarından bir piramit inşa eden oğlu Kyknos'un ölüm haberi gelir. Kyknos, piramiti tamamlamak üzeredir. Zirvede tek bir kafatası için boş yer kalmıştır. Teselya kralının kafasıyla zirveyi tamamlamayı düşünürken, Herkül'ün oradan geçtiğini görür. Çıkıp Herkül'e meydan okur ve Herkül onu öldürür. Bu haberi alır almaz savaş arabasına atlayan Ares, kendisini kafatasından tapınakla onurlandıran oğlunun intikamı için Herkül'ün üzerine saldırır.

Ares, Athena ile sık sık mücadele etse de hep kaybeder.

Yunan tanrıları içinde belki de en fazla utanç verici duruma düşen tanrıdır. Hades ve Aphrodite dışında kimsenin sevmediği bu tanrı sık sık zor durumlara düşürülür. Bunların başında tunçtan bir küpe 13 ay boyunca hapsedilmesi gelmektedir. Günlerden bir gün Olimposlu tanrılar ziyafette iken müthiş gürültülerle ayağa fırlarlar. Bir türlü Olimposlu tanrılar arasına kabul edilmeyen, Gaia'ın oğulları Otis ve Ephialtes tanrılara savaş açmışlar, gökyüzünü fırlattıkları dev kayalarla bombalamaya başlamışlardır. Üstelik, cüretkar bu iki gigant sadece Olympos'a kabul edilmeye diğer tanrıları zorlamakla kalmayıp, en güzel tanrıçaları Athena ve Hera'yı da isterler. Hera Zeus'un karısıdır. Zeus çok sinirlenerek bu işi halletmesi için Ares'i görevlendirir. Athena'nın alayları arasında savaş arabasına binen Ares, hışımla iki devin üstüne saldırır. Ancak, bir an tedbiri elden bırakır ve kalkanını indirir. Bu sırada devlerden birinin fırlattığı kaya Ares'i bayıltır. İki dev Ares'i tunçtan bir küpün içine kapatırlar. Ares'i diğer tanrılar hiç sevmeseler de iki güçlü tanrıçaya göz koyacak kadar yoldan çıkmış bu iki devin kazanmasını da istemezler. Tanrıların habercisi Hermes uzun aramalardan sonra 13 ay sonra ölmek üzereyken Ares'i bulur. Ares tekrar güneş ışığını gördüğünde Otis ve Ephialtes'in cezası çoktan verilmiştir. Ölüler diyarında yılanlar tarafından bir sütuna bağlanmışlardır. Yılanlar her defasında dayanılmaz acılar veren zehirlerini boşalttıkları ısırıklarla iki devi rahat bırakmazlar, omuzlarına tüneyen baykuşlar ise devamlı öterek beyinlerini tırmalarlar.

Ares'in Truva Savaşı'na karışması da Olympos'un tanrılarının hiç sevmediği bir sonuç doğurmuştur, özellikle de Hera'nın. Ares, Truva'nın yanında savaşa katılıp Yunanları öldürmeye başladığında eski bir defter yeniden açılır. Truva kralının çapkın oğlu Paris, üç güzeller yarışmasında Hera'yı değil Afrodit'i güzel seçmiştir. Truva savaşının nedenlerinden biri de zaten budur. Hera, doğrudan savaşa müdahil olmadan önce Zeus'un iznini ister. Zeus, karısının karışmasına izin vermez ama aynı yarışmanın diğer mağduru Athena'nın karışmasına izin verir (Athena da Ares'ten en az Hera kadar nefret etmektedir). Savaşçılığıyla ünlü kahraman Diomedes'e destek vererek Ares'in üzerine saldırmasını sağlar. Ares, görmediği Athena'nın varlığını anlamadığı bir şekilde elinden mızrağı düştüğünde fark eder. Bu fırsatı değerlendiren Diomedes Ares'i yaralamayı başarır ve Ares Truva savaş meydanından çekilmek zorunda kalır.

Tanrılar tanrısı Zeus'un pek de sevmediği tanrı Ares bir destanda şöyle geçmiştir:

Ares ile Aphrodite

Bulutları devşiren Zeus yan yan baktı, dedi ki;

Böyle ağlayıp durma dizimin dibinde dönek.

Olympos'ta oturan tanrılar arasında benim en tiksindiğim tanrısın sen !

Hep hır gür kavga, savaş senin işin gücün, ele avuca sığmaz huysuzluğun, biliyorum,

Annen Hera'dan miras sana.

Ben de ona zorla dinletirim sözümü,

Onun öğütlerinden geldi başına, ne geldiyse.

Ama böyle acı çekmene de dayanamam, benim soyumdan gelmişsin bir kere, benden doğurdu anan seni,

Yoksa bu yıkıcı bu karıştırıcı huyunla, bir başka tanrıdan doğmuş olsaydın sen,

Çoktan Uranüsoğullarının yurdundan ta aşağılarda bulurdun kendini.

Apollon ile Athena'nın Ares hakkında söyledikleri ise şöyledir:

Ares, İnsanların baş belası Ares,

Ey kaleler yıkan, elleri kanlı Ares...

Yaklaş ona saldırgan Ares'ten çekinme,

Delinin biridir, kötünün kötüsüdür o,

Bir o yana döner bir bu yana...

Antikçağın tragedya ozanı Ayshilos; bir tragedyasında tanrı Ares'in savaş anındaki dehşetini açık açık şöyle dillendirmiştir:

"Bu masum kentin göklerinde, 
Sayıklar gibi gürül gürül soluyor 
Yakıp yıkıyor acımadan 
Nesi varsa sevip saydığı insanların
Ares adlı bu acımasız tanrı! 
Dehşet çığlıklarıyla doluyor sokaklar, 
Asker askerin önünde düşüyor. 
Bu dinmeyen bebek çığlıkları
Kan gölü sokaklardan geliyor!"'

Ares 4 büyük yardımcılarıyla Phobos (Korku), Deimos (Dehşet), Eris ve Enyo ile tüm dünyaya dehşet verir. (Trakya'da katliamlar yapar. 3 nehir insan kanı akıtır.) Sonunda Olympos tanrıları Ares'e karşı savaş açarlar fakat ne yazık ki çıkan savaşta Olympos düşer. Phobos öyle bir korku salmıştı ki Zeus'un tamamen Olymposdan düşmesini sağlıyordu. Fakat Ares sadece Olympos'a katılmak isteyip Zeus'u eski yerine geçirir. Böylece 5 tanrı, Ares ve yardımcıları, Olympos'un en büyükleri oldular. Zeus yine de Ares'i sevmesede Ares'in bağlılık yemini sürekli devam ettirecekti.

Yunan mitolojisinin en büyüklerindendir. Dünyanın yönetimini tamamen elinde tutmuş, insanlara her türlü korkuyu ve acıyı tattırmıştır. Amacına ulaşan Ares Olympos'a girdikten sonra Zeus'la son anlaşmasını yaparak artık hiçbir tanrının dünyaya karışmaması zorunluluğu koyar. Eğer Zeus bu şartı kabul etmezse Olympos düşecektir ve Ares dünyanın hakimi olacaktır. Fakat Zeus Ares'in şartını kabul eder ve dünyaya giden kapıların hepsini kapatır.

Ares asıl ilgiyi İtalyanlarda, Mars adı altında Roma'da görür. Roma'nın kurucusu Romulus'un efsanevi babası olan Mars (Ares) Romalılar tarafından ataları olarak benimsenmiştir.

Resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Morales, Helen (2007). Classical mythology: a very short introduction. Oxford: Oxford University Press. ISBN 978-0192804761. 


İsminin Anlamı Nedir? Kategorisinden Haberler


  • Ares İsminin Anlamı Nedir? Nedir?:Ares İsminin Anlamı Nedir? Nedir?
  • Ares İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı:Ares İsminin Anlamı Nedir? İsminin Anlamı
  • Ares İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri:Ares İsminin Anlamı Nedir? İsminin İstatistikleri
  • Ares İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi:Ares İsminin Anlamı Nedir? İsminin Analizi

Theofrastos, Belkıs Dilligil, Geraldine Chaplin, Olivier Messiaen, Marjane Satrapi, Demir Perde (film, 1951), Alejandro Aravena, Tadao Andō, Stephen Carr, Yin ile yang, Lollard, Homeostaz, Materyalizm, Yalçın Küçüközkan, Uyanık Gazeteci, Mimarlık tarihiAvrupa, Nuray Hafiftaş, Bu Talihimin Canına Okuyacağım, Necmettin Çobanoğlu, Mihara Dağı, Hakan Ural, İsmail Güneş (yönetmen), Arif Susam, Zafer Davutoğlu, Zengin Mutfağı (film), Vedat Ar, Zihni Küçümen, Alternatif müzik, Hachijōjima, Brutal vokal, Polizei, Sonic Youth, Engin Ayça, Güzin Özipek, Negatif ve pozitif ateizm, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Avrupa tarihi, Kutuplar, Nil Ünal, Ada ülkesi, Hüseyin Kutman, Berdel (film), Güney Fransa, Sovyetler Birliği Savunma Bakanı, Öğretmen (film), Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı, Emrah (şarkıcı), Sedef Ecer, Ümit Yesin, Tepe, MuPDF, Aylık ortalama ücretlerine göre Avrupa ülkeleri listesi, Adobe Sign, Tecavüz hamileliği, Alexander Blok, Adobe yazılımları listesi, Innokenty Annensky, Palm, Izu Adaları, Usa (şehir), Luis Barragán, Paulo Mendes da Rocha, Hollanda futbolunda lig sistemi, Direnç (devre elemanı), RISC, Charles Baudelaire, Microsoft Mail, Rudolf Ramek, Microsoft Project, Tarihsel materyalizm, Britt Synnøve Johansen, Odontocete, Koşullu olasılık, Park Café, Dereh Hameleh, Büyük Abud Efendi Hanı, Katsushika, Mikroskobi, Toplam olasılık yasası, Rastgelelik, Stipsdorf, Ichinomiya, Cinema Journal, Archibald Carey Jr., Darcythompsoniidae, Yao, Osaka, Sisli Hatıralar (film), Takarazuka, Guglielmo Marconi, Çoban I (cüce galaksi), Avrupa coğrafyası, Olasılık teorisi, Floridobia, Miyakejima, Avrasya Gümrük Birliği, Güvercin (film), NGC 5035, Çirkinler de Sever, Doha Havalimanı, Nüfuslarına göre ülkeler listesi,
Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı, Meryem Tanrıverdi Göktaş Kimdir?, Tikel Nedir?, Zihnî İsminin Anlamı Nedir?, Abdulmecit Yıldırım Kimdir?, Hami Korkmazlı Kimdir?, Tiilinen Nedir?, Zihinsel İsminin Anlamı Nedir?, Fikirdeş Nedir?, Tiheähkö Nedir?, Zihayat İsminin Anlamı Nedir?, Buse Albayrak Kimdir?, Fijili Nedir?, İbrahim Yüksel Kimdir?, Fiili Bozuk Nedir?, Burhan Bahadır Özsoy Kimdir?, Zifirî İsminin Anlamı Nedir?, Burcugül Çubuk Kimdir?, Tıynetli Nedir?, Zibidi İsminin Anlamı Nedir?, Yaşar Dursun Kimdir?, Tırtılsı Nedir?, Zıypak İsminin Anlamı Nedir?, Arzu Şimşek Kimdir?, Figürlü Nedir?, Zıvanalı Sigara İsminin Anlamı Nedir?, Yunis Aksu Kimdir?, İrfan Hülakü Kimdir?, Tırsınç Nedir?, Zıvanalı İsminin Anlamı Nedir?, Tırsak Nedir?, Fiddire Nedir?, Zıt Anlamlı İsminin Anlamı Nedir?,