Anna Q. Nilsson Kimdir?

Anna Q. Nilsson Kimdir?

Anna Q. Nilsson Kimdir?

Anna Q. Nilsson Nereli

Anna Q. Nilsson Kaç Yaşında? Anna Q. Nilsson Boyu Kaç

Anna Q. Nilsson Kaç Kilo Anna Q. Nilsson Doğum Tarihi

Anna Q. Nilsson Ne Demektir? Anna Q. Nilsson Anlamı Nedir?

Anna Q. Nilsson Kimdir? , Anna Q. Nilsson Nereli , Anna Q. Nilsson Kaç Yaşında? , Anna Q. Nilsson Boyu Kaç , Anna Q. Nilsson Kaç Kilo , Anna Q. Nilsson Doğum Tarihi , Anna Q. Nilsson Ne Demektir? , Anna Q. Nilsson Anlamı Nedir?

Anna Q. Nilsson Kimdir?

Anna Q. Nilsson

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Anna Q. Nilsson
Nilsson, yak. 1920
Doğum30 Mart 1888(1888-03-30)
Ystad, İsveç
Ölüm11 Şubat 1974 (85 yaşında)
Sun City, Kaliforniya, ABD
MeslekAktris
Etkin yıllar1911-1954
Evlilik
Guy Coombs
(e. 1916; b. 1917)

J. Marshall Gunnerson
(e. 1922; b. 1925)
İmza

Anna Quirentia Nilsson (30 Mart 1888 - 11 Şubat 1974), Amerikan sessiz filmlerinde başarıya ulaşan İsveçli-Amerikalı bir oyuncudur.[1] İsveç doğumlu aktrisler Greta Garbo ve Ingrid Bergman'nın öncüsü olarak kabul edilir.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Nilsson, 1888'de İsveç'in Malmöhus İlçesi, Ystad'da doğdu. İkinci adı Quirentia, doğum tarihi olan 30 Mart Aziz Quirinius Günü'nden gelmektedir. 8 yaşındayken babası Per Nilsson, İsveç'te Helsingborg'un dışında küçük bir yerleşim birimi olan Hasslarp'taki yerel şeker fabrikasında bir iş buldu ve okul yıllarının çoğunu burada geçirdi. Bu arada Anna okulda çok başarılı oldu, en yüksek notla mezun oldu. İyi notları nedeniyle, o zamanlar bir işçi ailesinden genç bir kadın için alışılmadık bir şekilde, İsveç'in batı kıyısındaki Halmstad'da satış memuru olarak işe alınmıştı, ancak Anna Nilsson'un hedefi Amerika Birleşik Devletleri'ne gidebilmekti.

1905'te Ellis Adası üzerinden Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. Yeni ülkede, İsveçli genç hemşire olarak çalışmaya başladı ve hızlı bir şekilde İngilizce öğrendi.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sessiz sinema[değiştir | kaynağı değiştir]

Nilsson, Raoul Walsh'ın 1915 yapımı Regeneration filminde

1907'de Nilsson, "Amerika'nın en güzel kadını" seçildi. Ünlü kapak sanatçısı Penrhyn Stanlaws onu modellerinden biri olarak seçti ve bu sayede 1911 yapımı sinema şirketi Kalem Film Stüdyosu'nun filmi Molly Pitcher'de rol aldı.

Kalem Film Stüdyosu'nda birkaç yıl kaldı ve diğer prodüksiyon şirketlerine açılmadan önce en popüler yıldızları Alice Joyce'un arkasında yer aldı. Regeneration (1915), Seven Keys to Baldpate (1917), Soldiers of Fortune (1919), The Toll Gate ve The Luck of the Irish (her ikisi de 1920) ile The Lotus Eater (1921) oyuncunun en özel filmleridir.[2][3] 1921'de ender gittiği İsveç tatillerinden birinden dönerken, ondan tek İsveç filmi olan Värmlänningarna'yı çekmesi istendi.[4]

Nilsson, 1923

1920'lerde Paramount, First National ve diğer birçok stüdyoda başarılı bir şekilde serbest çalıştı ve sesli filmlerin ortaya çıkmasından hemen önce popülerliğin zirvesine ulaştı. 1923'te Hearts Aflame filmi için bir orman yangını sırasında bir lokomotifi sürdüğü bir sahneyi çekerken ciddi bir şekilde yandı.[5] İyileşmesi için bir haftaya ihtiyacı vardı, ancak bu kariyerine engel olmadı.[6] Aynı yıl, daha sonraki versiyonlarda Betty Compson (1930), Marlene Dietrich (1942) ve Anne Baxter (1955) tarafından oynanacak bir rol olan Rex Beach'in The Spoilers'a dayanan ikinci filminde "Cherry Malotte"'u canlandırmak da dahil olmak üzere dokuz film yaptı.[6][7] 1926'da Hollywood'un en popüler kadını seçildi. İsveç Veliaht Prensi Gustav Adolf (daha sonra Kral VI. Gustaf Adolf) ve eşi Louise Mountbatten Hollywood'u ziyaret ettiğinde kraliyet ailesini karşıladı. 1928'de, ayda 30.000 hayran mektubu alarak rekor kırdı ve o yıl, Joseph P. Kennedy onu yeni kurduğu RKO Radio Pictures film şirketine getirdi. Ertesi yıl ata binerken attan düştü, bir taş duvara çarptı ve kalçasını kırdı. Bir yıllık sıkı tedaviden sonra tekrar ayağa kalktı.[8] 1928'de Anna Nilsson, sessiz dönemin son filmi Abluka'yı (Blockade) çekti.

Sesli filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sesli filmlerin piyasaya sürülmesiyle Nilsson'un kariyeri keskin bir düşüşe geçti. Ancak 1950'lere kadar filmlerde küçük, genellikle adı geçmeyen rolleri oynamaya devam etti. 1930-1950 yılları arasında 39 sesli filme daha küçük rollerde katıldı. 1947 filmi The Farmer's Daughter'da Loretta Young'ın İsveçli göçmen annesi rolünü oynadı. Bir sesli filmdeki en iyi bilinen performansı, Gloria Swanson'un Sunset Bulvarı'ndaki (1950) biridir ve burada sadece tek bir repliği vardır.

Nilsson, sinema filmlerine katkılarından dolayı 6150 Hollywood Bulvarı'ndaki Hollywood Walk of Fame'de bir yıldıza sahiptir. Bu şerefin verildiği ilk İsveç doğumlu oyuncu oldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Anna Q. Nilsson, biography (Rovi Corporation)". 27 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2021. 
  2. ^ Anna Q. Nilsson (Silentgents.com) 5 Haziran 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  3. ^ "Penrhyn Stanlaws (American Art Archives)". 13 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2021. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2021. 
  5. ^ "Hearts Aflame (1923)". American Film Institute Catalog of Feature Films. 26 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ a b John Mackie (24 Mart 2018). "This Week in History: 1923: The first 'super-picture' filmed in B.C. hits town". Vancouver Sun. 30 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2021. 
  7. ^ "Anna Q. Nilsson's Silent Films". 18 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2021. 
  8. ^ "Featuring: Anna Q. Nilsson (The Silent Collection by Tammy Stone)". 27 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Anna Q. Nilsson Kimdir? Kimdir?:Anna Q. Nilsson Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Anna Q. Nilsson Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Anna Q. Nilsson Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Anna Q. Nilsson Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Anna Q. Nilsson Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Anna Q. Nilsson Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Anna Q. Nilsson Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Anna Q. Nilsson Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Anna Q. Nilsson Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Anna Q. Nilsson Kimdir? Kaç Yaşında?:Anna Q. Nilsson Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Anna Q. Nilsson Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Anna Q. Nilsson Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Anna Q. Nilsson Kimdir? Nereli?:Anna Q. Nilsson Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Anna Q. Nilsson Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Anna Q. Nilsson Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Anna Q. Nilsson Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Menaker, Achille Polonara, AS Akritas Hlorakas, Thymus perinicus, Galaksi koordinat sistemi, Orta Çağda tiyatro, Yuen Long, Hamam Oğuz, Jeolojik devirler, Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü, Gomidas Vartabed, Argas cucumerinus, International Superstar Soccer Pro, Libya Kara Kuvvetleri, Orinoco Flow, HEBA A2, Diana Bacosi, Polatlı Yüksek Hızlı Tren Garı, Karkamış Savaşı, J.B.S. Haldane, Lets Play, Württemberg Dükalığı, Zafer Yelen, Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi, Münih, Lyube, Karadağ Krallığı, Tracy Letts, Atatürk Uluslararası Barış Ödülü, Gonca Özmen, Zoli Ádok, North Augusta, Güney Karolina, Quo Vadis (film), Mardinspor, Rolex, Maçka Muharebesi, Afarlar, Superkubok (Kazakistan), Hayastani futboli Supergavat, Coşkun Süer, Kayaçivi Tren İstasyonu, 11 Orionis, Viktorya, Ben De İsterem, 2004 FIFA Futsal Dünya Kupası, Kampionati Kombëtar i Futbollit Femra, Elvir Baljiç, Elvir Baljić, Adam Małysz, Aydınlık, Kandıra, Sports TV, Britanya Kolumbiyası, Denizli Garı, 2000 FIFA Futsal Dünya Kupası, Eczacılık, Nico Walker, BeşiktaşJK, Clara Zetkin, La belle amour, Sosyoloji maddeleri listesi, 2018 FIFA Dünya Kupası kadroları, Alexander Lukashenko, Capo di Ponte, Güneydoğu Sulawesi, Mehmet Polat (futbolcu), Laptev Denizi, Orta Avrupa Serbest Ticaret Anlaşması, Atlètic Club dEscaldes, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Türk devlet geleneği, Jules Ferry, Alberta Üniversitesi, Rahmanîlik, Eşrefli, Akpınar, 2001 Coupe de France Finali, Chuck Berry, Jesús Ángel García, Kartal Yuvası, NGC 1735, Derik Osede, Sosyal organizasyon, Vilnius Darphanesi, Mason Gooding, 2002 Vuelta a España, I. Nikolay (Rusya), Juli Ashton, The Wire, Peyveste Hanım, Dolaylı tümleç, Kartalcell, Dick Clark, OpenGL, Finlandiya Büyük Dükalığı, Bay Pipo, Abdullah Çevrim, Beşiktaş JK, Emin Ongan Üsküdar Mûsikî Cemiyeti, 1992 FIFA Futsal Dünya Kupası, 1996 FIFA Futsal Dünya Kupası, Alla Pugaçeva,
Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?,