Anna Netrebko Kimdir?

Anna Netrebko Kimdir?

Anna Netrebko Kimdir?

Anna Netrebko Nereli

Anna Netrebko Kaç Yaşında? Anna Netrebko Boyu Kaç Anna Netrebko Kaç Kilo Anna Netrebko Doğum Tarihi Anna Netrebko Ne Demektir? Anna Netrebko Anlamı Nedir?
Anna Netrebko Kimdir? , Anna Netrebko Nereli , Anna Netrebko Kaç Yaşında? , Anna Netrebko Boyu Kaç , Anna Netrebko Kaç Kilo , Anna Netrebko Doğum Tarihi , Anna Netrebko Ne Demektir? , Anna Netrebko Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Anna Netrebko
Anna Netrebko Kelimesinin Anlamı Nedir? Anna Netrebko Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Anna Netrebko Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Anna Netrebko - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Anna Netrebko - Oranlamak Anna Netrebko - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Anna Netrebko - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Anna Netrebko - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Anna Netrebko - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Anna Netrebko
Anna Netrebko Nedir? Anna Netrebko Ne demek? , Anna Netrebko Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Anna Netrebko
Anna Netrebko Kelimesinin Anlamı? Anna Netrebko Ne Demek? Anna Netrebko Ne Demektir? ,Anna Netrebko Analizi?
Anna Netrebko
Anna Netrebko Anlamı Nedir? Anna Netrebko Ne Demektir?, Anna Netrebko Açıklaması Nedir? , Anna Netrebko Cevabı Nedir? , Anna Netrebko Kelimesinin Anlamı?

Anna Netrebko Kimdir?

Anna Netrebko

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Anna Netrebko
Doğum18 Eylül 1971 (52 yaşında)
Krasnodar, Sovyetler Birliği
VatandaşlıkRusya, Avusturya
Mezun olduğu okul(lar)Saint Petersburg Konservatuvarı
Etkin yıllar1993–günümüz
Evlilik
Yusif Eyvazov (e. 2015)
Partner(ler)Simone Alberghini (1999–2007)
Erwin Schrott (2007–2013)
Çocuk(lar)1
Resmî siteannanetrebko.com

Anna Jurjevna Netrebko, (Анна Юрьевна Нетребко), (d. 18 Eylül 1971 Krasnodar, Rusya) Avusturya vatandaşlığı da bulunan Rus soprano, opera sanatçısı.

Biyografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

St Petersburg Konservatuvarı öğrencisiyken okul masraflarına katkıda bulunmak için Mariinsky Tiyatrosu'nda temizlikçi olarak çalışmıştır. Daha sonra aynı tiyatroda göreve başlamıştır.[1] İlk hocaları Tamara Noviçenko, Renata Scotto ve Valeri Gergiev'dir. Özellikle orkestra şefi Valeri Gergiev onu keşfetmiş ve ses hocalığını yapmıştır.[2] Onun yönlendirmesi ile ilk büyük rolünü 22 yaşında Mariinsky Tiyatrosu’nda Figaro’nun Düğünü operasında Susanna rolüyle üstlenmiştir. Daha sonra Kirov Opera'sında, La Sonnambula 'da Amina; Die Zauberflöte 'da Pamina, The Barber of Seville 'da Rosina ve Lucia di Lammermoor 'da Lucia gibi pek çok önemli rolde bulunmuştur.

1995 yılında, 24 yaşında iken San Francisco Operası'nda Ruslan and Lyudmila ile ABD'de ilk kez sahneye çıkı. Buradaki başarılı performansı ile San Francisco'da sıklıkla konuk sanatçı olarak sahne almıştır. Ünü yayıldıkça ABD'deki diğer şehirlerde Prokofiev'un Savaş ve Barış'ında Natasha rolü gibi önemli rollerde şarkı söyledi. Netrebko'nun bu şehirlerdeki en başarılı performansları Rigoletto 'daki Gilda rolü, La Bohème 'deki Musetta rolü ve I Capuleti e i Montecchi 'deki Giulietta ile göstermiştir.

2002'de Savaş ve Barış 'ın galası ile New York'taki Metropolitan Opera'da ilk kez sahne aldı.[3] Aynı yıl, Salzburg Festival'inde Nikolaus Harnoncourt yönetiminde ilk kez Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Don Giovanni" eserinden Donna Anna'sını seslendirdi. Aynı zamanda Rusya Çocuk Esirgeme Kurumu'na deste amaçlı sahne aldı.

2003 yılında Münih'te Verdi'nin La Traviata 'sında Violetta rolü ile, Los Angeles Operası'nda Lucia di Lammermoor 'da başrolü ile ve Londra'da Britanya Kraliyet Opera'sında Donna Anna ile performans gösterdi. Bu yıl içinde ilk stüdyo albümü olan Opera Arias 'ı çıkardı ve albüm en çok satan klasik albümler arasına girdi. Ertesi yıl ikinci albümü Sempre Libera 'yı çıkardı. 2005'te Rolando Villazón ile birlikte seslendirdiği Romeo ve Jülyet ile çok olumlu tepkiler aldı. Aynı yıl Salzburg Festival'inde Carlo Rizzi yönetiminde ve yine Villazón ile birlikte La Traviata 'da Violetta Valéry rolündeydi. 2007 yılında Metropolitan Opera'sında Vincenzo Bellini'nin I Puritani adlı eserinde Elvira karakteri ile sahneye çıktı.

2006 Mart ayında Netrebko, Avusturya vatandaşlığını aldı. Bir Avusturya dergisine verdiği röportajda yaşamını Viyana ve Salzburg'da sürdüreceğini açıkladı. Bunun üzerinde Rusya'dan olumsuz tepkiler aldı.[4]

2006 yılında Valery Gergiev yönetiminde Mariinsky Tiyatro Orkestrası eşliğinde ilk Rusça albümü çıktı. İlginç bir şekilde bu albüm Almanya pop listelerinde ilk 10'a girdi. 2007 yılı Mart ayında Rolando Villazón'la düetlerinden oluşan bir başka CD piyasaya çıktı.

Mart 2007'de, Netrebko Avusturya'daki Uluslararası Çocuk Köyleri Birliği (SOS Children's Village)'ne elçi olacağını ve Rusya'daki Tomilino köyüne sporsor olacağını açıkladı.[5]

Anna Netrebko, TIME dergisinin her yıl belirlediği dünyayı en çok etkileyen kişilerin listesi olan Time 100 listesinde 2007 yılında 3. sırada yer aldı.[6]

2014 Kış Olimpiyat oyunlarının açılışında Olimpiyat millî marşını seslendirmiştir.[7]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

DVDler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1995 "Ruslan and Lyudmila" Lyudmila rolü,Mariinsky Theatre;St.Petersburg..V.Gergiev
  • 2002 Portre "The Woman, The Voice"
  • 2006 La Traviata Violetta Valery rolünde, 2005 Salzburg Festivali'nden canlı kayıt
  • 2006 "L'Elisir d'Amore" (Aşk iksiri), Adina rolünde, Viyana devlet operası, 2005
  • 2006 Das Waldbühnenkonzert aus Berlin, A. Netrebko, R.Villazón, P.Domingo
  • 2007 Le Nozze di Figaro (Figaro'nun Düğünü)- Susanna rolünde, Salzburg Festivalinden canlı kayıt, 2007
  • 2009 La Boheme Mimi rolünde (Opera filmi 2008, R. Villazón ile; Yönetmen: Robert Dornhelm)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Melissa Whitworth, "Cinderella Soprano". Telegraph, 19 Şubat 2006.
  2. ^ "Jessica Duchen, " Anna Netrebko: A rare jewel from the East". The Independent, [[6 Kasım]] [[2006]]". 19 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2007. 
  3. ^ "Peter Culshaw Telegraph, 26 Ekim 2006". 14 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2022. 
  4. ^ "Galina Stolyarova, "National Treasure". Moscow Times, 26 Mayıs 2006". 6 Kasım 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2007. 
  5. ^ "SOS Children's Villages, Mart 2007". 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2007. 
  6. ^ "Anna Netrebko - TIME 100". 13 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2007. 
  7. ^ "Netrebko plans to sing at Sochi 2014 — RT". Rt.com. 9 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Anna Netrebko Kimdir? Kimdir?:Anna Netrebko Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Anna Netrebko Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Anna Netrebko Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Anna Netrebko Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Anna Netrebko Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Anna Netrebko Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Anna Netrebko Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Anna Netrebko Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Anna Netrebko Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Anna Netrebko Kimdir? Kaç Yaşında?:Anna Netrebko Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Anna Netrebko Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Anna Netrebko Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Anna Netrebko Kimdir? Nereli?:Anna Netrebko Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Anna Netrebko Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Anna Netrebko Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Anna Netrebko Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Leslie Feist, Arıcılık, Helenistik Yahudilik, apache http sunucusu, Cérans Foulletourte, Hanley, Worcestershire, Ekim 2011 Van depremi, Devlet Sanatçısı, 2011 UEFA ülkeler sıralaması, Belvoir, Leicestershire, Tanrıçalar listesi, Öykü Gürman, Uçtan uca şifreleme, Batiskaf, Bruno Bauer, Muammer Alakant, Mahir Öztaş, Portekizce, Miroslav Đukić, Örenler Barajı, Rodin, Lucie Jones, Kutup ayısı, NGC 1149, Linda Lepomme, 1307, Stiripentol, Antik Roma yolları, Heykeltıraş, Galler millî futbol takımı, Ali Haydar Yıldız, Bissee, Kemik savaşları, Nughedu Santa Vittoria, Güvenilmez anlatıcı, Ulusal Antik Sanat Galerisi, Hayal gücü, Güney Lübnan Ordusu, Albert Brewer, Hinduizm metinleri, Raiden (Mortal Kombat), Andreas Bouchalakis, 3. Afife Tiyatro Ödülleri, Sülüklü, Yunak, 2023 Norgesmesterskapet, 9. Afife Tiyatro Ödülleri, Berde (rayon), Aaron Paul, Aşağıkarakısık, Jonathan Brandis, İzmir kebabı, Rustavi, Y kuşağı, Nokia 1315, Redneck, Mario Chalmers, Franz Mehring, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Frankofon, Kırgızistanın illeri, Poyraz, Yerköy, Kalp Sutra, Kırgızistanın ilçeleri, Gigajoule, Louis Andriessen, Hedge fon, Büyük Birlik Partisi, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği, Yasin Güreler, Shalta Kilisesi, Perestroika, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 1995 Monako Grand Prix, Emirler, Boğazkale, Oregon Antlaşması, Parkur, Gebze Alaettin Kurt Stadyumu, Dave Seaman, Dereağzı Tesisleri, Montparnasse Kulesi, Altılıktaki yıldızlar dizini, Paris Zooloji Parkı, Mistral Ofis Kulesi, Geely, Old Spice, İskenderiyeli Hierocles, Bursa Yeşil Camii, 1980 NBA Seçmeleri, Nikopsis, NGC 387, Heinrich Rohrer, Ahmet Fetgeri Aşeni, Aşağıkayı, Tosya, Umcular, Karpuzlu, Lineer kombinasyon, Hamit Altintop, Hamit Altıntop, Pera Palas, Sucupira, Faruk Pekin,
Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?,