Amy Purdy Kimdir?

Amy Purdy Kimdir?

Amy Purdy Kimdir?

Amy Purdy Nereli

Amy Purdy Kaç Yaşında? Amy Purdy Boyu Kaç

Amy Purdy Kaç Kilo Amy Purdy Doğum Tarihi

Amy Purdy Ne Demektir? Amy Purdy Anlamı Nedir?

Amy Purdy Kimdir? , Amy Purdy Nereli , Amy Purdy Kaç Yaşında? , Amy Purdy Boyu Kaç , Amy Purdy Kaç Kilo , Amy Purdy Doğum Tarihi , Amy Purdy Ne Demektir? , Amy Purdy Anlamı Nedir?

Amy Purdy Kimdir?

Amy Purdy

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Amelia Purdy
Kişisel bilgileri
Tam adıAmelia Michelle Purdy
MilliyetiAmerika
Doğumu7 Kasım 1979 (40 yaşında)
Las Vegas, Nevada
Websiteamypurdy.com
Spor
SporSnowboard


Amelia Michelle "Amy" Purdy (7 Kasım 1979 doğumlu) Amerikalı oyuncu, model, paralimpik sporcu, modacı ve yazardır . Purdy, 2014 Paralimpik bronz madalya sahibi, 2018 Paralimpik gümüş madalya sahibi ve Adaptive Action Sports' un kurucu ortağıdır.

Hayatı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Purdy Las Vegas'ta doğdu. 19 yaşında, bir çeşit bakteriyel menenjit olan Neisseria meningitidis'e yakalandı.[1] Enfeksiyon septik şoka yol açtığında hastalık dolaşım sistemini etkiledi;[2] her iki bacağının da diz altından kesilmesi, her iki böbreğin de alınması ve[3] dalağının çıkarılması gerekiyordu. Doktorlar Purdy' ye % 2 hayatta kalma şansı verdi.[4] İki yıl sonra babasından böbrek nakli aldı.

Purdy protez bacaklarını aldıktan yedi ay sonra snowboard yapmaya başladı. Bacakları kesildikten yaklaşık bir yıl sonra Mammoth Dağı'ndaki bir snowboard yarışmasında üçüncü oldu. Daha sonra, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Challenged Athletes Foundation'dan (CAF) bir hibe aldı. Bu hibe sayesinde ABD'deki birkaç snowboard yarışmasında rekabet edebildi.

2003 yılında CAF Purdy 'i sözcü olarak işe aldı. CAF genel merkezine daha yakın olmak için San Diego'ya taşındı. San Diego'da hayatına masaj terapisti olarak devam etti. Ayrıca moda ve oyunculuk endüstrisinde yer aldı. Şubat 2003'te Madonna'nın müzik videosunda bir model olarak görev aldı.[1] Daha sonra 2003 yılında Purdy protez ayak üreticisi Freedom Innovations için "Ampute avukatı" olarak çalışmaya başladı.

Aksiyon sporlarına (snowboard, kaykay, sörf) katılmak isteyen fiziksel engelli bireyler için kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Adaptive Action Sports, Engelli Spor ABD[5] bölümünü kurdu.[1][6]

Purdy, 2005 yılında ilk film çıkışını Eli Steele' nin bir filmi olan What's Bugging Seth ile yaptı .

Kitap[değiştir | kaynağı değiştir]

30 Aralık 2014 tarihinde Purdy, İki Ayağım Üstünde : Ayaklarımı Kaybetmekten Hayatın Dansını Öğrenmeye adlı anısını yayımladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c Jensen (5 Eylül 2009). "Disabled Athletes Adapt". Tahoe Daily Tribune. 28 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2010. 
  2. ^ "Meet the Athletes". PBS. 26 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2014. 
  3. ^ "Amy Purdy: A bionic fembot's road to Sochi". Summit Dailey. 10 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2014. 
  4. ^ "Passion, Perseverance Lift Amy Purdy". espnW. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2014. 
  5. ^ Disabled Sports USA chapters website 19 Nisan 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Disabledsportsusa.org (November 29, 2015). Retrieved on September 8, 2016.
  6. ^ Hughes (22 Mart 2006). "Back on Board". BBC. 6 Ocak 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Amy Purdy Kimdir? Kimdir?:Amy Purdy Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Amy Purdy Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Amy Purdy Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Amy Purdy Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Amy Purdy Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Amy Purdy Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Amy Purdy Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Amy Purdy Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Amy Purdy Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Amy Purdy Kimdir? Kaç Yaşında?:Amy Purdy Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Amy Purdy Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Amy Purdy Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Amy Purdy Kimdir? Nereli?:Amy Purdy Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Amy Purdy Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Amy Purdy Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Amy Purdy Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

TAM Havayolları, 2 Orionis, Kalibresine göre en büyük toplar listesi, 64. Altın Küre Ödülleri, İsrail Silahlı Kuvvetleri, Vilnüs, Türkiyedeki teknokentler listesi, Gleb Wataghin, Mahavishnu Orchestra, Aeluroscalabotes, Papa II. Urbanus, Melissa Vargas, Marjinal ürün, Dámaso Alonso, DMDNB, Tawny Kitaen, Esertepe, Keçiören, I. İvan, Galatasaray (bayan voleybol takımı), NGC 7026, Sayed Jaafar Ahmed, Samsung Galaxy Alpha, Polonya Halk Cumhuriyeti, Said El Ruzayki, Sınırlı üçüncü şahıs anlatıcı, Tel Rıfat, Fil Suresi, Ragıp Tüzün, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme, Konsüler tribün, Kalamış, Doğu, Yenipazar, Eimuntas Nekrosius, Lufthansa, Kraliyet İspanyol Akademisi, Kapadokya Üniversitesi, NGC 6286, Arama motoru optimizasyonu, Palamut, İncirliova, Ezgi Dağdelenler, Mersin balığıgiller, Tip I bipolar bozukluk, Teknolojik değişim, William O. Douglas, Bell serisi, Kuzey Kıbrıs 1. Ligi, José Luis Sampedro, Dağ, Moğol Halk Partisi, Louise Fletcher, Hans Hateboer, Zatürre, Cerrahpaşa Tren İstasyonu, Universidade de São Paulo, IAAF Dünyada Yılın Atleti Ödülü, İspanyol, Meraklı Adamın 10 Günü, Andrey Rublyov (film), Korkmaz Eyvazov, Nymburk ilçesi, Politik doğruculuk, Ivan Aksakov, Amy Ryan, Chobits, Jan Vering, Jerome I. Friedman, Tetris, Hürriyet Gazetesi, Josef Albers, Thomas Hill Green, Ortak Geleceğimiz, NGC 3628, Enheduanna, Tepeköy, Acıgöl, Big Tobacco, Hidroksil, Martín Zarzar, Krallar Kitabı, Nesimşehr, Adobe Spark, Danimarka Silahlı Kuvvetleri, Kurt Schwitters, Virtus Pallacanestro Bologna, İş Kuleleri, Buhara, Stranger Than Paradise, Fordham University, 1991 Türkiye ara yerel seçimleri, Flight Information Region, Epigaea, Yeşil Deniz, Terminologia Embryologica, 2022 İstanbul saldırısı, Aşağıuluyol, Yüksekova, Deyhuk, NGC 5148, María Dolores de Cospedal, Balneário (Florianópolis), Capoeiras (Florianópolis), Coqueiros (Florianópolis),
Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı, Meryem Tanrıverdi Göktaş Kimdir?, Tikel Nedir?, Zihnî İsminin Anlamı Nedir?, Abdulmecit Yıldırım Kimdir?, Hami Korkmazlı Kimdir?, Tiilinen Nedir?, Zihinsel İsminin Anlamı Nedir?, Fikirdeş Nedir?, Tiheähkö Nedir?, Zihayat İsminin Anlamı Nedir?, Buse Albayrak Kimdir?, Fijili Nedir?, İbrahim Yüksel Kimdir?, Fiili Bozuk Nedir?, Burhan Bahadır Özsoy Kimdir?, Zifirî İsminin Anlamı Nedir?, Burcugül Çubuk Kimdir?, Tıynetli Nedir?, Zibidi İsminin Anlamı Nedir?, Yaşar Dursun Kimdir?, Tırtılsı Nedir?, Zıypak İsminin Anlamı Nedir?, Arzu Şimşek Kimdir?, Figürlü Nedir?, Zıvanalı Sigara İsminin Anlamı Nedir?, Yunis Aksu Kimdir?, İrfan Hülakü Kimdir?, Tırsınç Nedir?, Zıvanalı İsminin Anlamı Nedir?, Tırsak Nedir?, Fiddire Nedir?, Zıt Anlamlı İsminin Anlamı Nedir?,