Alchemist Nedir?

Alchemist Nedir?

Alchemist

Alchemist Nedir?
Alchemist Ne demek?
Alchemist Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Alchemist İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Alchemist
Alchemist Kelimesinin Anlamı? Alchemist Ne Demek?
Alchemist Ne Demektir? Alchemist Analizi?
Alchemist
Alchemist Anlamı Nedir? Alchemist Ne Demektir?
Alchemist Açıklaması Nedir? Alchemist Cevabı Nedir?
Alchemist Kelimesinin Anlamı?
Alchemist
Alchemist Kelimesinin Anlamı Nedir? Alchemist Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Alchemist Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Alchemist Nedir?

Alchemist

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alchemist
Adam Agius canlı performans sırasında 2006'da
Genel bilgiler
Başladığı yerCanberra, Avustralya
Etkin yıllar1987–2010
Müzik şirketi
Resmî sitealchemist.com.au
Eski üyelerAdam Agius
John Bray
Rodney Holder
Roy Torkington
Scott Chivers
Andrew Meredith
Murray Neill
Nick Paddon-Row
James Preece
Nick Wall
Nathan Willis

Alchemist, tarzı death metal, progresif rock, psikedelik, Eastern, Aborijin ve elektronik etkileri birleştiren Canberra'lı bir Avustralya progresif metal grubuydu.[1][2][3] Grup 1987'de kuruldu ve altı stüdyo albümü, bir EP ve bir derleme albümü yayınladı. 2010 yılında yeni bir EP için çalışmalara başlandı, ancak grup süresiz bir ara verdi ve ardından ayrıldı. 1996'dan beri yürüttükleri ve organize ettikleri her Metal for the Brain festivalinde yer alan tek grup onlardı. Alchemist ayrıca Big Day Out'ta çaldı ve birkaç kez Avrupa'yı gezdi.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

1987-1992[değiştir | kaynağı değiştir]

Alchemist 1987 yılında Adam Agius (vokal/gitar) tarafından bir death metal grubu olarak kuruldu. Grup aynı yıl "Eternal Wedlock" isimli bir demo yayınladı. Grubun tarzı ham ve gelişmemişti ve 1989'da yeni davulcu Rodney Holder'ın eklenmesiyle gelişmeye başladı. Ertesi yıl, Agius, Holder, Andrew Meredith (gitar) ve James Preece (bas) kadrosu ikinci bir demo kaydetti. Demo, grubun avangart düzenlemeler ve Pink Floyd ve Frank Zappa'dan ilham alan psikedelik etkilerle yaptığı deneylerin başlangıcını gösterdi. Başka bir demo 1991'de üretildi, Preece'in yerini Exceed adlı başka bir yerel gruptan John (The Seal) Bray aldı. Alchemist ayrıca Canberra'daki ilk Metal for the Brain festivalinde sahne aldı ve sonunda her etkinlikte yer alan tek grup oldu. Demo kaydındaki "Escapism" parçası, ertesi yıl, Sadistik Exekution, Allegiance ve Shihad gibi dönemin yükselen metal gruplarını içeren Roadrunner (Avustralya) derleme albümü Redrum'da yer aldı.

1992−1996[değiştir | kaynağı değiştir]

1992'de Roy Torkington, Meredith'in yerine Alchemist'e katıldı. Bu zamana kadar demolar, ertesi yıl ilk albümleri Jar of Kingdom'ı çıkaracak olan Avusturyalı Lethal şirketi ile temasa geçecek kadar ilgi uyandırmıştı.[4] Albüm Sidney'de kaydedildi ve death metal, grindcore ve psikedelia'nın eklektik bir karışımını içeriyordu. İki şarkıda Agius'un annesinin bir arkadaşı olan Michelle Klemke'nin vokalleri vardı. 2005 derleme albümü Embryonics'e eşlik eden notlara göre, Agius kayıt sırasında sesini kaybetti. Albümün sesinden memnun kalmayan grup, 1999'da yeniden ustalaştı ve yeniden yayınladılar. Alchemist ayrıca Lethal'in Jar of Kingdom'ı ele alışından da memnun değildi ve kısa süre sonra onla yollarını ayırdı. Jar of Kingdom'ı çıkardıktan sonra grup ilk turlarına çıktı.[5]

1994 yılında Alchemist, plak şirketlerine[6] alışveriş yapmak için bir promosyon kaseti ve şimdi bir koleksiyoncu eşyası olan The Promoters of the Third World War: A Tribute to Venom adlı İsveçli bir derleme albümü için Venom şarkısı "Black Metal"in bir versiyonunu kaydetti. Grup ayrıca, Melbourne etiketiyle Shock Records tarafından yan kuruluşu Thrust aracılığıyla 1995 yılında piyasaya sürülen Lunasphere adlı bir sonraki albümü üzerinde çalışmaya başladı.[6] Lunasphere, Alchemist'in sıra dışı stilini daha da geliştirerek, zaten çeşitli olan stiline Doğu motifleri ve klavyeler[7] ekledi. 1996'da Triple J derleme albümü This Is Twelve (ABC/EMI)'ye "Garden of Eroticism" parçası eklendi. Grup, Lunasphere'in piyasaya sürülmesini, 1996 Big Day Out'un Sidney ayağındaki bir slot olan Birleşik Krallık/Avustralya ortak ortam eylemi Deathless ile birkaç gösteriyi içeren yoğun bir tur programı[8] ile destekledi ve ikili manşet turlarında Cathedral ve Paradise Lost'u destekledi.[9] Triple J metal programı Three Hours of Power'da canlı yayında performans sergilediler. Bu oturumdan iki şarkı daha sonra 2005 yılında Embryonics derleme albümüne dahil edilecekti. Aynı yıl, death metal grubu Armored Angel dağıldı. Grubun davulcusu Joel Green, festivalin yönetimini, Alchemist'in geri kalanıyla birlikte önümüzdeki on yıl boyunca etkinlikten sorumlu olan Holder'a devretti.

1996−2000[değiştir | kaynağı değiştir]

Alchemist, Spiritech'i 1996'nın sonlarında kaydetmeye başladı. Sorunlu bir kayıt sürecinden sonra grup, prodüksiyonu Melbourne grubu Superheist'in gitaristi ve Rye, Victoria'daki Back Beach Studios'un yarı sahibi DW Norton'a devretti.

1999'da grubun bir sonraki projesi, 1978 yapımı Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds olan açılış parçası "Eve of the War"ın bir versiyonunu başlık parçası olarak öne çıkaran bir EP idi. Canberra doom metal grubundan Josh Nixon, Pod People konuk gitarist olarak yer aldı. EP'de ayrıca "Yoni Kunda" ve "Chinese Whispers"ın canlı versiyonları, "Yoni Kunda"nın "Koni Yunda" olarak yeniden adlandırılan elektronika remiksi ve iki Jar of Kingdom parçası, "Brumal: A View from Pluto" ve "Worlds within Worlds." Bu son ikisi, grubun ertesi yıl Jar of Kingdom'ı yeniden yayınlamasının habercisiydi. Bu yeniden yayın, albümün orijinal ana kasetleri hasar gördüğü için bazı yeni overdub'ları içeriyordu ve 1991 demosunun tamamını içeriyordu. Bu sürüm, Shock Records'a olan sözleşme yükümlülüklerini tamamladı ve Alchemist, uluslararası dağıtımın yanı sıra yeni bir yerel anlaşma için alışveriş yapmaya başladı. Grubun albümleri Avrupa'nın bazı bölgelerinde, özellikle de Hollanda'da ağır bir kült haline gelmişti, ancak Lethal ile başarısız ortaklıklarından bu yana Avrupa'da temsil edilmemişlerdi. Bu arada Alchemist, Entombed ve Pitchshifter ile turneye çıktı.

1999'un sonlarında, Avustralya metalinin Under the Southern Cross adlı bir derlemesinde "Austral Spectrum" adlı yeni bir Alchemist parçası çıktı ve Sydney etiketi Chatterbox Records (grubun Avustralya'da serbest bırakılması için yeni imzaladığı) şirket tarafından yayınlandı. Şarkının biraz farklı bir versiyonu daha sonra Organasm albümünde yer aldı, yine DW Norton in Rye ile kaydedildi ve 2000'in başlarında yayınlandı. Alchemist, Organasm'ı tanıtmak için sonbaharda üç aylık bir Avustralya turu yaptı. "World War Three" olarak anılan turda ayrıca CD'leri yeni yayınlamış olan Sydney thrash grupları Cryogenic ve Psi.Kore da yer aldı. Organasm, daha sıcak bir ses ve daha sıkı şarkı yazmaya odaklandı, parçalar düello gitarları, klavyeler ve sample'larla daha da süslendi.

2000−2005[değiştir | kaynağı değiştir]

2000'de çıkan Metal for the Brain'in ardından Alchemist, Mayıs 2003'te Chatterbox tarafından piyasaya sürülen Austral Alien üzerinde çalışmak için bir yıldan fazla bir süre yollardan çekildi. Bu son albüm, son derece parlak prodüksiyonu ve yoğun elektronik müziği ile Alchemist'in daha yumuşak bir yanını gösteriyordu. Rock grubu Midnight Oil'den etkilenen yarı kavramsal albümün sözleri, ülkelerini etkileyen çevre sorunlarına, özellikle de insanın ekoloji üzerindeki etkisine odaklandı. Alchemist, canlı gösteriler sırasında örnekler sağlamak için beşinci bir üye olan Nick Wall'u ekledi.

2004 yılının sonlarında, Alchemist Avustralya dışındaki ilk turlarına başladı.[10] Bu taahhütler nedeniyle Metal for the Brain, Şubat 2005'e kadar ertelendi. Aynı ay, Alchemist ilk Avustralya Heavy Metal Müzik Ödüllerini kazandı, "First Contact" En İyi Video Klip ödülünü aldı ve Agius En İyi Klavyeci ödülünü aldı.[11]

2005–2010[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir derleme albüm olan Embryonics, Ekim 2005'te piyasaya sürüldü. İlk üç albümden parçalar, 1998 EP sürümü ve demo şarkılar dahil olmak üzere 1990 ile 1998 arasında kaydedilen materyali kapsıyordu. Bonus parçalar, 1996'da radyoda kaydedilen iki şarkıyı içeriyordu. Grup ayrıca, 2006 yılı için bir eşlik eden DVD yayınını da duyurdu, ancak henüz piyasaya sürülmedi.

Metal for the Brain'i on yıl boyunca başarıyla organize ettikten sonra, Alchemist 4 Kasım 2006'daki final etkinliğini oynayarak festivali sona erdirdi.[12] Şu anda Brisbane'de bulunan Holder, Temmuz 2007'de düzenlenen 20 bantlı Abducted Metal Horror Festival'ini düzenlemeye başladı. Aynı yılın Mayıs ayında Alchemist, grubun Lunasphere ve Spiritech'in önceki sound'una dönüş olduğunu ilan ettiği bir sonraki albümleri Tripsis'in çalışmalarını tamamladı. Alchemist, Tripsis'in piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk gelmesi için European ProgPower etkinliğinin manşetini yaptı ve seçilen diğer tarihleri oynadı. Temmuz 2008'de grup, Avrupa turlarının bir parçası olarak Belçika'daki Graspop Metal Meeting'de çaldı. Ekim 2008'de Alchemist, Meshuggah ile turneye çıkmak için Avustralya'ya döndü. Daha sonra grup, 9 Aralık'ta "Tongues and Knives" videosunun prömiyerini yaptı. Ocak 2010'da Alchemist, Tripsis'in devamı olarak yeni bir EP kaydetmeye başladı.[13] Temmuz ayında Sidney'deki Drum Media'da yayınlanan bir makalede, davulcu Rodney Holder, Alchemist'in şu anda "uzatılmış bir arada" olduğunu iddia etti.[14] Grubun web sitesi bunu "Alchemist'in süresiz olarak kış uykusuna yattığını" bildiren bir açılış sayfasıyla yansıttı.[15] Holder daha sonra 28 Ağustos'ta Brisbane'de, 4 Eylül'de Melbourne'de ve 16 Ekim'de Perth'de düzenlenen ilk Bastardfest festivalinin düzenlenmesine yardımcı oldu.

Adam Agius, 2010 yılında Melbourne grubu Alarum'dan Mark Palfreyman ile Levitation Hex'i kurdu. Ağustos 2012'de kendi adlarını taşıyan bir albüm yayınladılar, bu süre zarfında Agius bir grupta olmanın zor işlerinden ve Alchemist'in nihai ölümünden bahsetti.[16]

Rodney Holder 'Music Business Facts' podcast'ine 2013'te başladı. Ayrıca bir dizi yüksek profilli sanatçı web semineri yürüttü ve Devin Townsend gibi sanatçılarla çevrimiçi müzik ve prodüksiyon kursları oluşturdu.

Grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Adam Agius - vokal, gitar, klavye (1987-2010)
  • John Bray - bas gitar, klavye (1991-2010)
  • Rodney Tutucu - davullar (1988-2010)
  • Roy Torkington - gitar (1992-2010)

Eski üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Andrew Hall - davul (1987-88)
  • Andrew Meredith - gitar (1990-92)
  • James Preece - bas gitar (1989-91)
  • Scott Chivers - bas gitar (1987-89)
  • Murray Neill - vokal (1987-88)
  • Nick Paddon-Row - davul (1987)
  • Nick Wall - canlı örnekleyici (2003-2008)

Zaman çizelgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Demolar ve EP'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • "Eternal Wedlock" (1987)
  • "Demo '90" (1990)
  • "Demo '91" (1991)
  • "Promo 94" (1994)
  • "Eve of the War" (1998)
  • "Promo 99" (1999)

Derlemeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Promoters of the Third World War - A Tribute to Venom (1997)
  • Jar of Kingdom Re-Release 99 (1999)
  • Embryonics (2005)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Spiritech Review by Eduardo Rivadavia" (İngilizce). Allmusic. 1997. 11 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  2. ^ "Organasm Review by Eduardo Rivadavia" (İngilizce). Allmusic. 16 Ekim 2001. 10 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  3. ^ "Austral Alien Review by Eduardo Rivadavia" (İngilizce). Allmusic. 2003. 11 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  4. ^ "Alchemist Songs, Albums, Reviews, Bio & More". AllMusic (İngilizce). 11 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  5. ^ "Alchemist Timeline - Year 1993". web.archive.org. 10 Nisan 2008. 10 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  6. ^ a b "Alchemist Timeline - Year 1994". web.archive.org. 29 Ağustos 2007. 29 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  7. ^ "Alchemist - Discography - Lunasphere". web.archive.org. 23 Şubat 2008. 23 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  8. ^ "Alchemist Timeline - Year 1995". web.archive.org. 29 Mart 2008. 29 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  9. ^ "Alchemist Timeline - Year 1996". web.archive.org. 10 Nisan 2008. 10 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  10. ^ "Wayback Machine". web.archive.org. 3 Mart 2016. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  11. ^ "Australian Heavy Metal Music Awards Winners". Metalunderground.com (İngilizce). 14 Mart 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2022. 
  12. ^ Donnelly, Justin. "The Metal Forge >> Articles >> Alchemist: R.I.P. Metal For The Brain". Themetalforge.com. 30 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2020. 
  13. ^ "Alchemist Premieres New Video Online - in Metal News". Metal Underground.com. 11 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2014. 
  14. ^ The Drum Media, 6 July 2010, issue 1016, page 50 17 Şubat 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  15. ^ "Alchemist - Official site. Australian psychedelic metal band". 4 Mayıs 2013. 4 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2019. 
  16. ^ Gibson, Carrie (22 Ağustos 2012). "Alchemist rises from the dead". The Sydney Morning Herald (İngilizce). 12 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2019. 


Haberler Kategorisinden Haberler


  • Alchemist Nedir? Nedir?:Alchemist Nedir? ile ilgili Alchemist Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Alchemist Nedir? Ne Demektir? Alchemist Nedir? Açıklaması Nedir? Alchemist Nedir? Cevabı Nedir? Alchemist Nedir? Kelimesinin Anlamı? Alchemist Nedir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Alchemist Nedir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Alchemist Nedir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Alchemist Nedir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Alchemist Nedir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
  • Alchemist Nedir? Açıklaması?:Alchemist Nedir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir. Alchemist Nedir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Alchemist Nedir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Alchemist Nedir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Alchemist Nedir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
  • Alchemist Nedir? Gerçek mi?:Alchemist Nedir? ile ilgili Alchemist Nedir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Alchemist Nedir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Alchemist Nedir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
  • Alchemist Nedir? Hakkında?:Alchemist Nedir? ile ilgili Alchemist Nedir? burada bulabilirsiniz. Alchemist Nedir? Detaylar için sitemizi geziniz Alchemist Nedir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Alchemist Nedir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz

Dosya paylaşımı, Bor nitrür, Alexandros Nikolaidis, Yeniköy, Osmaniye, Dexing, Birleşmiş Milletler Bildirisi, Samsung S7550, Dreamcatcher (grup), Alcalá de los Gazules, Mimar Kemalettin Bey, Zeyneb Sultan, Üsteğmen, Yıl, Happy Face Entertainment, 35 Girls 5 Concepts, Arap dili, Francisco de Sá Carneiro, Natalya Vodyanova, Vergil, Werner Best, Em Família, Byland with Wass, Gacık, Rodrigo Corrales, Murcaheti Savaşı, Mantar enfeksiyonu, Crocus wattiorum, Kevin Durant, Maslak, Reborn Rich, Area Control Centre, Eddy Silvestre Pascual Israfilov, Tyrannosaurus, Eric Williams, Horasan Türkleri, Kocahaliller, Bergama, Derindere, Posof, Eşitleme (ses), China (Anuel AA şarkısı), Ozuna, Eşeysiz, Gök ekvatoru, Jellyfish Entertainment, Dobruca Tatarcası, Punk rap, Psionik, Produce 101 yarışmacıları listesi, Nothocestrum longifolium, Nemacheilinae, Cidde Muharebesi, Saurolophus, Eşek Adası, Menemen Tren İstasyonu, Glamorous, I. Abdülhamit, Saurolophinae, Acupalpus dubius, Arthur Jeffrey Dempster, Eşdeğerlik İlkesi, Produce 101, Pardosa roscai, J Balvin, Red Rider, Chosun Ilbo, Eşcinsel ilişki, Gary Larson, George P. Shultz, Joensuu, İskenderun, Eğriboz Sancağı, Moreira de Rei, Seyşeller devlet başkanları listesi, José Sanfilippo, Red Velvet diskografisi, Zamanlayıcı, Bulbophyllum albidostylidium, Polytmus, Eğriboz Adası, Keio Üniversitesi, Gaspare Fossati, Yuri Abramoçkin, Eğri Palanka, Mauro Formica, Ermenistan sineması, Eğri (eyalet), Modern Rock Tracks, Nahas Angula, Yenihayat Barajı, Jasminum nudiflorum, Râbıta (tasavvuf), Salvia phaenostemma, Tunç Soyer, Oxford Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi, Eğlence amaçlı uyuşturucu kullanımı, F.T. Island, Lee Joon gi, Çemberlitaş, Fatih, Konstantinos Çaldaris, Othniel Charles Marsh, Spor Günü,
Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?,