Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir?

Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir?

Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir?

Ahmet Mümtaz Taylan Nereli

Ahmet Mümtaz Taylan Kaç Yaşında? Ahmet Mümtaz Taylan Boyu Kaç Ahmet Mümtaz Taylan Kaç Kilo Ahmet Mümtaz Taylan Doğum Tarihi Ahmet Mümtaz Taylan Ne Demektir? Ahmet Mümtaz Taylan Anlamı Nedir?
Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? , Ahmet Mümtaz Taylan Nereli , Ahmet Mümtaz Taylan Kaç Yaşında? , Ahmet Mümtaz Taylan Boyu Kaç , Ahmet Mümtaz Taylan Kaç Kilo , Ahmet Mümtaz Taylan Doğum Tarihi , Ahmet Mümtaz Taylan Ne Demektir? , Ahmet Mümtaz Taylan Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Ahmet Mümtaz Taylan
Ahmet Mümtaz Taylan Kelimesinin Anlamı Nedir? Ahmet Mümtaz Taylan Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ahmet Mümtaz Taylan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Ahmet Mümtaz Taylan - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Ahmet Mümtaz Taylan - Oranlamak Ahmet Mümtaz Taylan - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Ahmet Mümtaz Taylan - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Ahmet Mümtaz Taylan - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ahmet Mümtaz Taylan - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ahmet Mümtaz Taylan
Ahmet Mümtaz Taylan Nedir? Ahmet Mümtaz Taylan Ne demek? , Ahmet Mümtaz Taylan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Ahmet Mümtaz Taylan
Ahmet Mümtaz Taylan Kelimesinin Anlamı? Ahmet Mümtaz Taylan Ne Demek? Ahmet Mümtaz Taylan Ne Demektir? ,Ahmet Mümtaz Taylan Analizi?
Ahmet Mümtaz Taylan
Ahmet Mümtaz Taylan Anlamı Nedir? Ahmet Mümtaz Taylan Ne Demektir?, Ahmet Mümtaz Taylan Açıklaması Nedir? , Ahmet Mümtaz Taylan Cevabı Nedir? , Ahmet Mümtaz Taylan Kelimesinin Anlamı?

Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir?

Ahmet Mümtaz Taylan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ahmet Mümtaz Taylan
Doğum12 Eylül 1965 (58 yaşında)
Ankara, Türkiye
MilliyetTürk
EğitimHacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı
MeslekYönetmen, oyuncu
Etkin yıllar1985-günümüz
EvlilikMüge Kızılbağılı (boşandı)
Ayçin İnci
(e. 2007; b. 2012)

Çocuk(lar)Ayşe Dilan Taylan
Akraba(lar)Aytaç Yürükaslan (dayısı)
ÖdüllerTüm Liste

Ahmet Mümtaz Taylan (d. 12 Eylül 1965, Ankara), Türk oyuncu ve yönetmen.

Devlet Tiyatrosu’nda uzun süre oyuncu ve idareci olarak görev yapmış; sinemada rol aldığı ve yönettiği filmlere birçok ödüle değer görülmüştür. Taylan, Türkiye'de televizyon izleyicileri tarafından Leyla ile Mecnun dizisinde canlandırdığı "İskender" rolü ile tanınmıştır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Gençlik yılları ve eğitim hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

12 Eylül 1965 tarihinde Ankara'da, Arnavut kökenli bir baba ve Çerkes kökenli bir annenin[1] çocuğu olarak doğdu. Maden işletmeciliği yapan babasının işi nedeniyle çocukluğu, ilk ve orta öğrenim yılları değişik şehirlerde geçti. İlköğrenimine beş yaşında iken Isparta’nın Eğirdir ilçesinin Şarkikaraağaç beldesinde ikinci sınıftan başladı; Ankara'da bitirdi.[2] Liseyi İzmir'de Karataş Lisesi'nde okudu.

Yükseköğrenimine 15 yaşında Gazi Üniversitesi İktisat Bölümünde başladı. Buradan mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne girdi, 1989 yılında mezun oldu. Öğrencilik yılları boyunca yaz aylarında maden işçiliği, asfalt şantiyelerinde kantarcılık (kamyon tartma), çiçekçilik, garsonluk gibi işler yaptı.[3]

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1989 yılından itibaren Devlet Tiyatrolarında 18 yıl süreyle oyunculuk, yönetmenlik, sanat yönetmenliği, genel müdür danışmanlığı gibi görevler üstlendi. 1989-1993 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda görev yaptı. 1993-1994 tiyatro sezonunda Almanya'da Theater an Der Ruhr'da İtalyan asıllı Alman yönetmen Roberto Ciulli ile, 1994'ten itibaren bir çok projede Yücel Erten'le çalıştı.[4]

Diyarbakır ve Almanya'dan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı. Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS)'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı ve ilk genel başkanı oldu. 2006 yılında Devlet Tiyatroları'ndan istifa etti.

Tiyatroda kendini yönetmen olarak daha iyi ifade ettiğini düşünen sanatçı, 2000 yılından itibaren tiyatroda sadece yönetmenlik yaptı.[5] Eskişehir Belediye Tiyatrosu'nda sahnelediği Bilgesu Erenus'un Misafir oyun ile 2002 İsmet Küntay En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı.[6]

Sanatçı, 1996 yılından itibaren çeşitli televizyon ve sinema yapımlarında oynadı. Televizyonda Kurşun Yarası, Çapkın, Ezo Gelin gibi pek çok dizide rol aldı. Leyla ile Mecnun dizisindeki "İskender" rolü ile tanındı. Leyla ile Mecnun'un yayından kaldırılmasından sonra aynı kadro ile çekilen Ben de Özledim adlı absürt komedi dizisinde oynadı.

Taylan, sinemada önemli filmlerde yer aldı ve ödüller kazandı.[7] Ömer Vargı'nın İnşaat (2004) filmindeki rolüyle 36. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne aday oldu. İnan Temelkuran'ın Made in Europe (2007) filmindeki rolüyle 15. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, Ahmet Haluk Ünal'ın 2011 yapımı Saklı Hayatlar filmindeki rolü ile Rusya-Tataristan’daki 8. Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.[8] Nuri Bilge Ceylan'ın 2011 yapımı Bir Zamanlar Anadolu'da filminde Arap Ali rolünü canlandırdı [9]Yılmaz Erdoğan'ın Oscar aday adayı olan Kelebeğin Rüyası (2013) filminde de rol aldı.[10] 2020 yılında Gelincik filmi ile Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

2012-2014 yıllarında Hürriyet gazetesinde haftalık yazılar yazdı. Gezi Parkı olayları sırasında gerilimi sonlandırmak üzere cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için davet edilen 11 kişilik heyette yer aldı, farklı kesimlerden davetlilerle birlikte 5 saatlik bir toplantıya katıldı.[11]

2022 yılından itibaren NTV kanalı için hazırlanan Empati adlı programı sundu. Türk yapımcıların geliştirdiği özgün bir formatı olan [12] programda ünlü kişileri ağırladı ve bir gerçek yaşam öyküsü anlatarak konuğundan, anlatılan kişi ile empati kurmasını istedi.

Deneyimlerini Irmak Zileli'nin "Ara Toplam - Yolumu Ararken Öğrendiklerim" adıyla kitaplaştırdığı nehir söyleşi ile aktardı. Kitap, Mart 2021 tarihinde yayımlandı.[13][14]

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Taylan, üç evlilik yaptı;[15] Müge Kızılbağlı ile evliliğinden kızı Ayşe Dilan adına bir kızı doğdu. Oyuncu Ayçin İnci ile 2007'de evlendi, bu evliliği 2012'de boşanma ile sonlandı.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sinema filmleri
Yıl Yapım Rol Yönetmen
1985 Gazino Bülbülü Arap Engin Temizer
1996 İstanbul Kanatlarımın Altında Mustafa Altıoklar
2003 İnşaat Nizamettin Ömer Vargı
2004 Hırsız Var! Ari / Avi Kohen Oğuzhan Tercan
Yazı Tura Maksut Uğur Yücel
2005 Avrupa'da Bir Günün Hannes Stöhr
Beyza'nın Kadınları Mustafa Altıoklar
Okul Vedat Bey Yağmur Taylan
Durul Taylan
Şaşkın Ali Rıza Şahin Alparslan
Sen Ne Dilersen Zülfikar Cem Başeskioğlu
2006 Anlat İstanbul Mahir Ümit Ünal
Kudret Sabancı
Selim Demirdelen
Yücel Yolcu
Ömür Atay
Cenneti Beklerken Vezir Derviş Zaim
Emret Komutanım Şah Mat Niyazi Mustafa Altıoklar
Taner Akvardar
Eve Dönüş Okey oynayan adam Ömer Uğur
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım Sivil Polis Hamdi Alkan
Geçerken Uğradım Onur Bilgin
Made in Europe Usta İnan Temelkuran
Mavi Gözlü Dev Eyüp Biket İlhan
2008 Kadri'nin Götürdüğü Yere Git Güneş Onur Tan
Zeynep'in Sekiz Günü Dayı Cemal Şan
2009 Gölgesizler Rıza Ümit Ünal
Sonsuz Barbaros Cemal Şan
2010 Adını Sen Koy Harun Tuna Kiremitçi
Ejder Kapanı Müstesar Uğur Yücel
Kaptan Feza Selami Ümit Ünal
Kars Öyküleri Özcan Alper
2011 Ben Hatice Sacit
Bir Zamanlar Anadolu'da Arap Ali Nuri Bilge Ceylan
Kurtuluş Son Durak Macit Yusuf Pirhasan
Saklı Hayatlar Tevfik Ahmet Haluk Ünal
2012 Sen Aydınlatırsın Geceyi Yakup Çiçek Onur Ünlü
2013 Kelebeğin Rüyası Zikri Özsoy Yılmaz Erdoğan
2016 Kırık Kalpler Bankası Rüstem Onur Ünlü
2017 Daha[16] Ahad Onur Saylak
2018 Ölümlü Dünya Gazanfer Ali Atay
2019 Organize İşler Sazan Sarmalı Kerami Yılmaz Erdoğan
Gelincik Karadayı Orçun Benli
2020 Kar Kırmızı Selman Atalay Taşdiken
2021 Kin Cevat Türkân Derya
2023 Ölümlü Dünya 2 Gazanfer Ali Atay
Arap Kadri ve Tarzan Arap Kadri Emre Kavuk
Televizyon ve İnternet dizileri
Yıl Yapım Rol Kanal / Platform
2000 Barbunya Nuri
Yılan Hikâyesi Coşkun Kanal D
2002 Baba Haşmet atv
Çaylak Rıza Show TV
Kumsaldaki İzler Benzinci atv
Zeybek Ateşi Show TV
2003 Kurşun Yarası Selamoğlu atv
2004 Arapsaçı
Kayıp Aşıklar Semih
Sahra Hakan Kanal D
2005 Çapkın Müslüm Show TV
2006 Avrupa Yakası Demir atv
Daha Neler Sahtiyan Show TV
Ezo Gelin Ballı Ağa
Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz Mehmet Akif TRT 1
2007 Başımın Belası Lahmacuncu
Hayat Apartmanı Apartman Yöneticisi Show TV
2008 Son Bahar Kemal Yılmaz Star TV
2010 Ateşe Yürümek Ali İhsan
Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan Binbaşı Veli Güner Show TV
2011 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi İskender Star TV
2011-2013/ 2021-2023 Leyla ile Mecnun İskender Çınar TRT 1 /
Exxen
2012 İşler Güçler Otobüs Şöförü Star TV
Kötü Yol Nuri Bey Kanal D
2013-2014 Ben de Özledim Ahmet Star TV
2014 Cinayet Tahir Borova Kanal D
Çırağan Baskını Hasan Paşa TRT 1
2014-2015 Güzel Köylü Hüsnü Alkan Star TV
2016 Saruhan Salih Ağa TRT 1
2016-2017 Hayat Şarkısı Bayram Cevher Kanal D
2017-2018 Hayat Sırları Mustafa Kuzgun Star TV
2018 İnsanlık Suçu Sami Gökdemir Kanal D
Vatanım Sensin Kazım Karabekir
2019 Halka Cemal Sandıkçı TRT 1
2020 Alef Settar BluTV
2020-2021 Arıza Haşmet Gürkan Show TV
2021 Ölüm Zamanı Komiser Cevat Exxen
Bunu Bi' Düşünün Ahmet Kenan BluTV
2021-2022 Aziz Galip Payidar Show TV
2023 Son Gün Sinan tabii
2024 Kopuk Sina Kasay FOX/NOW
Kübra Kara Netflix
2024-günümüz Kızılcık Şerbeti Abdullah Ünal Show TV
Programlar
Yıl Yapım Rol Kanal / Platform
2021 İstanbul Hesabı Kendisi GAİN
2022 Demet Akbağ ile Güldürme Beni Show TV
Ahmet Mümtaz Taylan ile Empati NTV
Kaynak:[17][18][19][20][21]

Tiyatro oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Rol aldığı oyunlar
Yıl Oyun Oyun yazarı Tiyatro sahnesi
Pollyanna Elenor Porter
1989 Yunus Emre Recep Bilginer Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1990 Ada Athol Fughard
1991 Misafir Bilgesu Erenus
Sarıpınar 1914 Turgut Özakman
1992 Cengizhan'ın Bisikleti Refik Erduran
Fareler ve İnsanlar John Steinbeck
Mustafa Orhan Asena
1993 Bernarda Albanın Evi Federico Garcia Lorca Theater an Der Ruhr
1995 Azizname'95 Aziz Nesin\Yücel Erten Ankara Devlet Tiyatrosu
Memuroğlu Dinçer Sümer
2000 Eşşek Arıları Aristophanes
Yönettiği oyunlar
Yıl Oyun Oyun yazarı Tiyatro sahnesi
Hayvanat Bahçesi Edward Albee
1990 Ada Athol Fughard
1992 Cengizhan'ın Bisikleti Refik Erduran Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1998 Olagan Cinayetler Jules Feiffer Ankara Devlet Tiyatrosu
2001 Misafir Bilgesu Erenus Eskişehir Şehir Tiyatrosu
Olagan Mucizeler Kubilay Tunçer Açık Tiyatro
2003 Pabuçcu Ahmed'in Garip Maceraları İskerleç Ankara Devlet Tiyatrosu
Scapin'in Dolapları Molière Erzurum Devlet Tiyatrosu
2005 Zengin Mutfağı Vasıf Öngören
2007 Buzlar Çözülmeden Cevat Fehmi Başkut Konya Devlet Tiyatrosu
2008 Caligula Albert Camus Eskişehir Şehir Tiyatrosu
2012 Keşanlı Ali Destanı Sadri Alışık Tiyatrosu
Kaynak:[22]

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül töreni Kategori Yapım Kaynak Sonuç
2008 15. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Made in Europe [23][24] Kazandı
2020 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Gelincik [25][26][27][28][29] Kazandı
2021 8. Uluslararası Müslüman Filmleri Festivali En İyi Erkek Oyuncu Saklı Hayatlar [30] Kazandı
2022 16. Cinematographic Award of Nations Festivali Sinemanın Elçisi [31][32][33][33] Kazandı

Eseri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Yapıt Yayın Kaynak ISBN
2021 Ara Toplam - Yolumu Ararken Öğrendiklerim Kronik kitap [34][35][36] ISBN 9786257631044

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan - Twitter". 
  2. ^ "Fırtına kuşları gibi öğretmenler..." Keçi. 8 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2024. 
  3. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan: Arabam yok, evimin benim olmasına beş yıl var". www.hurriyet.com.tr. 19 Ekim 2020. 7 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2024. 
  4. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan - Ranini.tv". www.ranini.tv. 8 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2024. 
  5. ^ İzci, İpek (5 Ocak 2014). "'En azından artık 10 yılda bir darbe olmuyor'". Taraflı Gazee. 8 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2024. 
  6. ^ "İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri". www.hurriyet.com.tr. 7 Kasım 2002. 8 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2024. 
  7. ^ "TSA' da Ahmet Mümtaz Taylan". TSA. 7 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2023. 
  8. ^ "Sankt Peterburg'ta Türk sineması rüzgarı'". 7 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2014. 
  9. ^ "Nuri Bilge Ceylan'a "Jüri Büyük Ödül"ü". 6 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2011. 
  10. ^ "Ekranın Hulusi Kentmen'i: Bir Ahmet Mümtaz Taylan Portresi, Gizem Kaboğlu". 7 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2014. 
  11. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan görüşmeyi Hürriyet'e anlattı". www.hurriyet.com.tr. 13 Haziran 2013. 8 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2024. 
  12. ^ ""Empati" Yurtdışında Satıldı..." Magazin Kolik. 6 Mayıs 2023. 8 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2024. 
  13. ^ "Kitap · Ara Toplam". 14 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2022. 
  14. ^ Örnek, Aslı (29 Nisan 2021). "Ahmet Mümtaz Taylan: "Amacım örnek olmak değil, hasar tespit raporu vermek..." - K24". T24. 8 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2024. 
  15. ^ "Cumartesileri Hep Kızımındı". 196Sekiz Youtube Kanalı. 8 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2024. 
  16. ^ "Daha". 2 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2021. 
  17. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 14 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  18. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan | Actor, Soundtrack". IMDb. 11 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  19. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan filmografi". Beyazperde. 15 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  20. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan Filmleri - Sinemalar.com - Sinemalar.com -". www.sinemalar.com. 15 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  21. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan oynadığı dizi filmler - Diziler.com". www.diziler.com. 
  22. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 14 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2024. 
  23. ^ "Film Festivalleri". www.kameraarkasi.org. 7 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  24. ^ "15. Altın Koza Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu | sadibey.com". 8 Haz 2008. 11 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  25. ^ "Altın Portakal'da en iyi erkek oyuncu seçilen Ahmet Mümtaz Taylan: Kültür-sanat emekçileri evlerine ekmek götüremiyor". www.ilerihaber.org. 20 Tem 2020. 15 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  26. ^ "57. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu". www.aa.com.tr. 16 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  27. ^ "57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kazananları". bant mag. 10 Kas 2021. 15 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  28. ^ "#57AltınPortakal - Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Erkek Oyuncu Ödülü". 15 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024 – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  29. ^ "Altın Portakal'ın kazananı: Hayaletler". bianet.org. 15 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  30. ^ Yıldırım, Ertuğrul. "Popüler Sinema". www.populersinema.com. 
  31. ^ "Ahmet Mümtaz'a Uluslararası Ödül!". www.yenigunaydin.com. 15 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  32. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan'a Uluslararası Sinema Elçisi ödülü". www.gazeteduvar.com.tr. 15 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  33. ^ a b "Ahmet Mümtaz Taylan uluslararası sinema elçisi oldu - Kültür-Sanat - Denge Sende | Türkiye'nin Dengeli Yaşam Platformu". www.dengesende.com. 15 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2024. 
  34. ^ "Bir sanatçı 'hesaplaşması': Ara Toplam - Diken". 11 Nis 2021. 2 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2024. 
  35. ^ "Ara Toplam: Ahmet Mümtaz Taylan'ın Söyleşi Türündeki Kitabı • theMagger". theMagger. 28 Mayıs 2021. 2 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2024. 
  36. ^ "Ahmet Mümtaz Taylan'ın sohbeti kitap oldu". Habertürk. 2 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Kimdir?:Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Kaç Yaşında?:Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Nereli?:Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Stevens County, Washington, Venedik Komisyonu, Denizinekleri, AllMusic, Korgan, Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı, Yeni Hebridler Kondominyumu, Yedikule Tren İstasyonu, Buzdolabı, Cehennem Silahı 3, Pteropus, Carlos Alonso González, Stromboli, Salvia falcata, Rijeka, İnsanlığın beşiği, Evanesan dalga, Epir, Sicilya mafyası, Lincoln County, Washington, Kamishibai, Lefkara, Whitman County, Washington, East Wenatchee, Washington, Spokane Valley, Washington, Clallam County, Washington, Pacific County, Washington, Rotten Apple, Dosya, Burcu Ayhan, Evgeni Pluşenko, Derinliklerine göre göller listesi, Lepidosauromorph, Bazal lamina, Periskop, Mihaylo Hanenko, Entelektüel, Elaeagnus multiflora, 1948 yapımı Türk filmleri, Miralay, Battalgazi, Elbistan, Piombino, Forgiving, Gunnar Halle, Ford Taurus, Salvia cacaliaefolia, Augustus kemeri, Salvia chalarothyrsa, Hadi İnşallah, İtalya sineması, Kosuke Yamamoto, Namur, Salvia scutellarioides, Rémi Mulumba, Ivrea, Çatalçam, Kastamonu, Yannis Okkas, Salvia concolor, King Kong Bundy, Plaza Mayor, Madrid, Orta Doğu Teknik Üniversitesi SK, Ragbi ligi, Aleksandır Karatodori Paşa, NGC 2184, Oristano, Çatalçam, Bayramiç, NGC 2897, Toplumsal cazibe yanlılığı, Faiz Sucuoğlu, Sassi di Matera, Mahperi Mertoğlu, Tiroit hormonu, İtalya, Pisi Pisi (film), Nizamettin Ayaşlı, Arnold Toynbee, Giro dItalia, Kubilay Aktaş, Gülşen diskografisi, Salvia pseudeuphratica, Milano Üniversitesi, 2012 Güney Kore başkanlık seçimi, Kazan Hanlığı, UNIFIL, Dersim İsyanı, Tıp hukuku, Salvia univerticillata, İsviçre frangı, NGC 2387, Çamlıbahçe, Beykoz, Ev işçisi, Salvia coerulea, Androscoggin County, Maine, Cüce eliptik gökada, 2006 Tayland darbesi, Stillwater County, Montana, Kahramanlık Örneği Nişanı, Deer Lodge County, Montana, Sovnarkom, Silver Bow County, Montana,
Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?, Terminolojik Nedir?, Fena Yerine Vurmak Nedir?, Yusuf Yalvaç Kimdir?,