Ahmed Hassan Said Kimdir?

Ahmed Hassan Said Kimdir?

Ahmed Hassan Said Kimdir?

Ahmed Hassan Said Nereli

Ahmed Hassan Said Kaç Yaşında? Ahmed Hassan Said Boyu Kaç Ahmed Hassan Said Kaç Kilo Ahmed Hassan Said Doğum Tarihi Ahmed Hassan Said Ne Demektir? Ahmed Hassan Said Anlamı Nedir?
Ahmed Hassan Said Kimdir? , Ahmed Hassan Said Nereli , Ahmed Hassan Said Kaç Yaşında? , Ahmed Hassan Said Boyu Kaç , Ahmed Hassan Said Kaç Kilo , Ahmed Hassan Said Doğum Tarihi , Ahmed Hassan Said Ne Demektir? , Ahmed Hassan Said Anlamı Nedir?
Kim Kimdir? Biyografiler

Biyografi Paralel Yaşamlar'ın 1727 tarihli üçüncü edisyonu Kim Kimdir? Biyografi Biyografi ya da yaşam öyküsü, bir kişinin yaşamını ayrıntılı bir biçimde açıklayan bir edebiyat türüdür. Kişi kendi hayatını anlatıyorsa buna otobiyografi, şairlerin yaşam hikayesi anlatılıyorsa da buna tezkire denir. Biyografiler eğitim, iş, ilişkiler ve ölüm gibi temel olaylardan daha fazlasını içerir. Bir biyografi, bir konunun yaşam öyküsünü sunar, deneyimle ilgili samimi ayrıntılar da dahil olmak üzere yaşamlarının çeşitli yönlerini vurgular ve öznenin kişiliğinin bir analizini içerir.

Kim Kimdir? Biyografi

Biyografik eserler genellikle kurgusal değildir, ancak kurgu bir kişinin hayatını betimlemek için de kullanılabilir. Kim Kimdir? Biyografi Biyografik kapsamın derinlemesine bir biçimine eski yazı denir. Edebiyattan filme kadar çeşitli mecralarda yapılan çalışmalar biyografi olarak bilinen edebiyat türünü oluşturur.

Ahmed Hassan Said
Ahmed Hassan Said Kelimesinin Anlamı Nedir? Ahmed Hassan Said Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ahmed Hassan Said Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Ahmed Hassan Said - Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek Ahmed Hassan Said - Oranlamak Ahmed Hassan Said - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Ahmed Hassan Said - Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.
Ahmed Hassan Said - Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ahmed Hassan Said - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
 - dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ahmed Hassan Said
Ahmed Hassan Said Nedir? Ahmed Hassan Said Ne demek? , Ahmed Hassan Said Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Ahmed Hassan Said
Ahmed Hassan Said Kelimesinin Anlamı? Ahmed Hassan Said Ne Demek? Ahmed Hassan Said Ne Demektir? ,Ahmed Hassan Said Analizi?
Ahmed Hassan Said
Ahmed Hassan Said Anlamı Nedir? Ahmed Hassan Said Ne Demektir?, Ahmed Hassan Said Açıklaması Nedir? , Ahmed Hassan Said Cevabı Nedir? , Ahmed Hassan Said Kelimesinin Anlamı?

Ahmed Hassan Said Kimdir?

Ahmed Hasan Said

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ahmed Hassan Said sayfasından yönlendirildi)
Ahmed Hassan Said
Özgür Mısır Partisi Başkanı[1]
Görev süresi
May 2013 - September 2014
Yerine geldiği Makam oluşturuldu
Kişisel bilgiler
Doğum 28 Aralık 1961 (62 yaşında)
Kahire, Mısır
Milliyeti Mısırlı
Partisi Özgür Mısır Partisi
Bitirdiği okul Kahire Amerikan Üniversitesi
Mesleği İş insanı

Ahmed Hassan Said, bilişim sektöründe önde gelen Mısırlı bir iş insanı ve Arap Baharı ayaklanması ve eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesi sonucunda önde gelen bir siyasi figür haline geldi. Said, 2011 Mısır Devrimi başladığında Tahrir Meydanı'ndaydı.[2]

Said, Özgür Mısır Partisi'nin (FEP) kurucularından biriydi. Nisan 2011'de kurulan ve önde gelen iş dünyası, siyasi ve kültürel liderler tarafından desteklenen bir parti. FEP, Mübarek sonrası Mısır'da liberal, demokratik ve laik bir siyasi düzenin ilkelerini destekleyen bir partidir.

Said, FEP'in ilk başkanıydı. Mısır Bloku'nun yaratılmasında da önemli bir rol oynadı.[3][4] 28-29 Kasım 2011 parlamento seçimlerinde bir sandalye kazandı. Said, FEP'in 9 Ekim 2011'deki siyasi mitingine, pek çok protestocunun katledilmesine yol açan Maspero gösterileri arasında katıldı. Ordunun göstericilere yönelik eylemi sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin kurulmasında da kilit rol oynadı ve Muhammed El Baradei Cephe'nin genel koordinatörlüğü görevinden ayrıldıktan sonra Temmuz 2013'ten Ocak 2014'e kadar genel sekreteriydi.[5]

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Ahmed Said 28 Aralık 1961'de Mısır'ın Kahire kentinde Müh. Hassan Said ve Faten Fathi çocukları olarak doğdu. Hisham Said adında bir erkek kardeşi vardır.

Ahmed, 1979'da Kahire'deki Dar El Tifl Okulundan Genel Eğitim Sertifikası diplomasını aldı. 1985 yılında, Kahire'deki Amerikan Üniversitesi'nden (AUC) Siyaset Bilimi lisans derecesini aldı. AUC'de Said Öğrenci Birliği Başkanı seçildi.

Ahmed, yüzmede erken yetenek belirtileri gösterdi. Mısır Açık Şampiyonası'nı 15 yaşında kazanmayı başardı. Daha sonra, yarışmayı bıraktığı 1977'den 1984'e kadar hem yerel Arap hem de Afrika düzeyinde 100 metre kelebek stili yarışına hakim oldu. Afrika rekoru 1987'ye kadar kırılmadı. Yüzme kariyeri, Los Angeles'ta 1984 Yaz Olimpiyatları'nda Mısır'ı temsil ederek taçlandı.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Free Egyptians Party elects chairman". 12 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2014. 
  2. ^ "Ahmed Said interview on NDTV". 1 Şubat 2011. 18 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2011 – YouTube vasıtasıyla. 
  3. ^ "Liberals, leftists form new coalition; to contest elections under a unified roster". Daily News Egypt. 15 Ağustos 2011. 24 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2011. 
  4. ^ "Ahmed Said interview on Newsmax TV". Newsmax TV. 28 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2011. 
  5. ^ AbdelHalim H. AbdAllah (5 Ocak 2014). "Secretary general of the National Salvation Front resigns". Daily News Egypt. 5 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2015. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • AUC (28 Haziran 2010) Ahmed Said, AUC Mezunu, Seksen Yedinci AUC Lisans Mezuniyetinde konuşma yapıyor.
  • [1]
  • [2]


Kim Kimdir Biyografi Kategorisinden Haberler


  • Ahmed Hassan Said Kimdir? Kimdir?:Ahmed Hassan Said Kimdir? Kim Kelimesi Ne Anlama Geliyor? Ahmed Hassan Said Kimdir? Türk Dili Tarih Boyunca İlişki Kurduğu Medeniyetlerin (Ülkelerin) Dillerinden Kelimeleri Kendi Bünyesine Katmış Ve Bu Sayede Çok Zengin Bir Dil Oluşturmuştur. Ahmed Hassan Said Kimdir? Hal Böyle Olunca, Türkçe De Gündelik Hayatta Karşımıza Çıkan Bazı Sözcüklerin Anlamına Bilemeyebiliyor İlginç Bulabiliyoruz. Ahmed Hassan Said Kimdir? Son Zamanlarda Anlamı Merak Edilen Kelimelerden Olan Kim Ne Demek? TDK ye Göre Kim Sözcüğü Ne Anlama Geliyor? Kim Kelimesinin Kökeni Ne Kim Kelimesinin Kaç Anlamı Var TDK ye Göre Anlamı Nedir?
  • Ahmed Hassan Said Kimdir? Biyografisi?:Biyografi, Ahmed Hassan Said Kimdir? Alanında Tanınmış Kişilerin Hayatlarını Anlatan Yazım Türüdür. Ahmed Hassan Said Kimdir? Bu Yazım Türünün Temellendiği Yer Gerçekliktir. Ahmed Hassan Said Kimdir? Gerçek Dışı Olaylar Ve Yaşanmamış Hayatlar Temel Alınarak Biyografi Yazılamaz. Ahmed Hassan Said Kimdir? Anlatılan Kişi Gerçekten Yaşamış Olmalı Ve Kaleme Alınan Yazı Bu Kişinin Gerçekte Yaşadıklarını Konu Edinmelidir.
  • Ahmed Hassan Said Kimdir? Kaç Yaşında?:Ahmed Hassan Said Kimdir? Kaç Yaşında? Günlük Hayatın İçerisinde, Televizyon Programlarında, Basılı Ve Dijital Dergi, Gazetelerde Karşılaşılan Kelimelerin TDK Sözlüğündeki Karşılığı Merak Ediliyor. Ahmed Hassan Said Kimdir? Kaç Yaşında? Yas Ne Demek Ve Ne Anlama Gelir? Yas Kelimesinin Anlamı İle Birlikte Kökeni Ve Doğru Yazılışı İle Örnek Cümlelere Buradan Ulaşabilirsiniz. Ahmed Hassan Said Kimdir? Kaç Yaşında? İşte Uzun Yıllardır Dilimizde Olan Ve Günlük Hayatta Sıklıkla Karşımıza Çıkan Yas Kelimesi Ne Demek TDK ya Göre Anlamı Yas Kelimesinin Kaç Anlamı Var Kökeni Ne Sorularının Cevabı
  • Ahmed Hassan Said Kimdir? Nereli?:Ahmed Hassan Said Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Günlük Hayatta Vatandaşların Sıklıkla Kullandığı Kelimelerden Bir Tanesidir. Ahmed Hassan Said Kimdir? Nereli? Dilimizde Yer Alan Nereli Kelimesi, Gerek Günlük Hayatta Gerekse Sosyal Medyada Kullanılan Sözcüklerden Birisi Olarak Öne Çıkmaktadır. Ahmed Hassan Said Kimdir? Nereli? Türk Dil Kurumu na TDK Göre Çeşitli Anlamları Olan Nereli Kelimesi Türkçe de Tek Başına Ya Da Farklı Cümleler İle Beraber Kullanılabilir. Ahmed Hassan Said Kimdir? Nereli? Nereli Kelimesi Ne Demek Ve TDK ya Göre Nereli Sözcüğünün Anlamı Nedir Sorularının Yanıtlarını Arayanlar Doğru Yerdeler! Peki Nereli Kelimesinin Kökeni Ne? Nereli Kelimesinin Kaç Anlamı Var? Nereli TDK ye Göre Anlamı Nedir? İşte Cevabı.

Lauren Storm, Jean Perrin, Temel İskit, 1899 ve 1907 Lahey Sözleşmeleri, 1995 Almanya Grand Prix, Diss, Reply 1994, Dan najlepših sanj, kripto para birimleri listesi, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Irakta sanat, Minareliköy, Daniel Kahneman, Hamad Uluslararası Havalimanı, Koyukonlar, Rogue One, Fenerbahçe teknik direktörleri listesi, Apollo 1, Al Gharrafa, Apollo 5, İtalya Silahlı Kuvvetleri, Irakta konuşulan diller, Dabbe (film), Tokofobi, Çetrud, Dekkan Platosu, Renk sinyali, Kara Nogay Han, Teta1 Orionis D, Yurtta Sulh Konseyi, Piper berryi, Kral Sunjo, Prens Sado, NGC 4421, Apollo Soyuz, Cipressa, Çağdaş paganizm, Andreas Thorkildsen, Uzay ve zamanın felsefesi, Yeonsangun, Irakta din, Mainedeki kasabalar listesi, Giannis Antetokounmpo, Geoid, Galler, Horch, Albert Mol, Irakın işgali, Simi Valley, Kaliforniya, Usulsüzlük, Muriel Mussells Seyfert, Fakılar, Devrekani, Skylab 3, Brian Glover, Tevfikiye, İpsala, Ölüm Çığlığı (roman), Mikroorganizma, Skylab 2, Kalin Lucas, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Savunma Ordusu, Internet Relay Chat, Manisada 1994 Türkiye yerel seçimleri, Internet Movie Database, Kırım Tatar Millî Bayrağı, Dolichophis caspius, Gyeongjong, Johnny B. Goode, Kuzey Kore Silahlı Kuvvetleri başkomutanı, International Telecommunication Union, San Antonio, Tiran katilleri, Myeongjong, Pektu Dağı, Apollo 9, Roma imparatorları listesi, Selenocosmia hasselti, Institut supérieur de laéronautique et de lespace, Solanum tomentosum, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutanı, Smisby, HMS M28, Theobromin, İskenderunspor, İnstagram, Pamela H. Smith, Kalamaria, Instagram, Litvanya Bağımsızlık Yasası imzacıları, Kraliçe Aliye Uluslararası Havalimanı, Opel Adam, Milan Milošević, Saraybosna Uluslararası Havalimanı, Yoannis Amanatidis, Nicella, Stadhouder, Akroinon Muharebesi, Kral Halid Uluslararası Havalimanı, Independence Hall, A Jitney Elopement, Kuveyt Uluslararası Havalimanı,
Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?,