Güven Hokna

Güven Hokna

Güven Hokna Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Güven Hokna Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Güven Hokna
Güven Hokna İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Güven Hokna Kelimesinin Anlamı?
Güven Hokna Ne Demek?
Güven Hokna Ne Demektir?
Güven Hokna Analizi?
Güven Hokna
Güven Hokna Anlamı Nedir?
Güven Hokna Ne Demektir?
Güven Hokna Açıklaması Nedir?
Güven Hokna Cevabı Nedir?
Güven Hokna Kelimesinin Anlamı?
Güven Hokna Kelimesinin Anlamı Nedir?
Güven Hokna Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Güven Hokna Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Güven Hokna (24 Ocak 1946, Ankara), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Özellikle; Susam Sokağı, Ferhunde Hanımlar, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi, İkinci Bahar ve Zerda dizilerindeki rolleriyle tanınır.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı 1967 yılı mezunu olan Hokna, 35 yıl Devlet Tiyatroları'nda çalıştı. Ferhunde Hanımlar dizisiyle tanınan ve Eşkıya filmiyle adını duyuran sanatçı, mesleğinde asıl zirveye İkinci Bahar dizisindeki Neriman rolüyle ulaştı. Kanal D'de yayınlanan Yaprak Dökümü adlı dizide Hayriye Tekin karakterini canlandırmıştır.

2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinden Demokratik Sol Parti (DSP)'nin belediye başkan adayı olarak gösterildi.[1]

Rol aldığı tiyatro oyunları

Filmografi

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
1996 Eşkıya Sevim
2007
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
1993-1999 Ferhunde Hanımlar Suzi
1998 İkinci Bahar Neriman
2002 Nimet
2002-2003 Zerda Sultan Ana
2003 Havada Bulut Gülizar
2004 Avrupa Yakası Melahat
2004-2005 Kurtlar Vadisi Nergis Karahanlı
2006-2010 Yaprak Dökümü Hayriye Tekin
2010 Beyaz Show Kendisi Konuk
2011 Sensiz Olmaz Gülümser
2012-2014 Huzur Sokağı Saadet
2015 Sen Benimsin Bereket
2017-2018 Bahtiyar Ölmez Latife
2019-2021 Hercai Şükran

Kaynakça

  1. ^ "Oyuncu Güven Hokna, DSP'nin Üsküdar adayı". Sputnik. 22 Şubat 2019. 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2019. 

Dış bağlantılar