Gülsüm Kamu

Gülsüm Kamu

Gülsüm Kamu Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Gülsüm Kamu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Gülsüm Kamu
Gülsüm Kamu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Gülsüm Kamu Kelimesinin Anlamı?
Gülsüm Kamu Ne Demek?
Gülsüm Kamu Ne Demektir?
Gülsüm Kamu Analizi?
Gülsüm Kamu
Gülsüm Kamu Anlamı Nedir?
Gülsüm Kamu Ne Demektir?
Gülsüm Kamu Açıklaması Nedir?
Gülsüm Kamu Cevabı Nedir?
Gülsüm Kamu Kelimesinin Anlamı?
Gülsüm Kamu Kelimesinin Anlamı Nedir?
Gülsüm Kamu Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Gülsüm Kamu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Gülsüm Kamu, tanındığı diğer adıyla Mine Gülsüm, doğum adıyla Emine Gülsüm Kefeli (d. 13 Ağustos 1944, Sürmene, Trabzon), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Adını, annesinin amcası olan şair Kemalettin Kamu'dan alan sanatçı, komşusu olan Yıldız Kenter'den ilk eğitimlerini alıp, 1964 yılında ilk kez Nalınlar adlı oyunda başrolde Ses Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. 1968'a kadar Kenterlerle çalışan Kamu, daha sonra Gülriz Sururi ve ardından 'nde çalışmaya başladı. Tülay German'ın eşi 'nin teşvikiyle şarkıcılığa başladı. 1967'de Aliyi Gördüm Aliyi / Sık Kaynana Dişini adlı bir plak doldurdu.

Dokuz yıl ses sanatçılığı yapan Gülsüm Kamu, tiyatronun dışında sinema ve dizi filmlerde oynamıştır. İranlı oyuncu Cihangir Gaffari'yle bir evlilik yapan Kamu, eşinden ayrılıp Türkiye'ye döndükten sonra bir ara kendi adına Kamu Tiyatrosu'nu kurdu.[2] İflasının ardından butik işletip, terzilik yaptı. Bir süre sonra yeniden Kent Oyuncuları topluluğuna katıldı. Müşfik Kenter'le de kısa bir evlilik yapmıştır. 2005 yılında yeniden sahne yaşamına başladı.

Filmografi

  • 4 Vida - 2013
  • 72. Koğuş - 2011
  • Sessiz Gemiler - 2007
  • Sensiz Olmuyor - 2005
  • - 1970
  • - 1969
  • Melikşah - 1969
  • Sabah Yıldızı - 1968
  • Sevemez Kimse Seni - 1968
  • Silahsız Dövüşelim - 1967
  • Karım Beni Aldatırsa - 1967
  • - 1966
  • Yaşamak Haram Oldu - 1966
  • Çeşmemeydanlı Ali - 1966
  • Kahreden Firar - 1966
  • Damgalı Adam - 1966
  • Vurguncular - 1966
  • - 1966
  • O Kadın - 1966
  • Tehlikeli Adam - 1965
  • Beyaz Atlı Adam - 1965
  • Şenol Birol Gool - 1965
  • Kan Gövdeyi Götürdü - 1965
  • Babasız Yaşayamam - 1965
  • Haracıma Dokunma - 1965
  • Sayılı Kabadayılar - 1965
  • Krallar Kralı - 1965
  • Tamirci Parçası - 1965
  • Hülya - 1965
  • Kadın Okşanmak İster - 1965
  • Beni Kadınlara Sor - 1965
  • Satılık Kalb - 1965
  • Kahreden Kurşun - 1965
  • Ölümden Beter - 1965
  • Tehlikeli Adam - 1965
  • Afili Delikanlılar - 1964

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Ekim 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2005. 

Dış bağlantılar