Gül Vergon

Gül Vergon

Gül Vergon Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Gül Vergon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Gül Vergon
Gül Vergon İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Gül Vergon Kelimesinin Anlamı?
Gül Vergon Ne Demek?
Gül Vergon Ne Demektir?
Gül Vergon Analizi?
Gül Vergon
Gül Vergon Anlamı Nedir?
Gül Vergon Ne Demektir?
Gül Vergon Açıklaması Nedir?
Gül Vergon Cevabı Nedir?
Gül Vergon Kelimesinin Anlamı?
Gül Vergon Kelimesinin Anlamı Nedir?
Gül Vergon Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Gül Vergon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yurdagül Vergon yada Gül Vergon (d. 18 Nisan 1933, Eskişehir - ö. 1 Ocak 2021, İstanbul), Türk aktris ve seslendirme sanatçısı.[1]

Yaşamı

Vergon, 18 Nisan 1933 tarihinde Eskişehir'de doğdu. 1965'te başladığı oyunculuk kariyerini 2021 yılında ölümüne kadar devam ettirdi. Yeşilçam', tiyatro ve televizyonda önemli yapımlarda yer aldı ayrıca Sevil Üstekin, Garibe Gündem, Şeref Çokşeker, Leman Akçatepe, Güngör Bayrak ve Oya Başar gibi usta oyuncuları seslendirdi. Yer aldığı yapımlar arasında; Sevgili Öğretmenim, Kadifeden Kesesi, Bir Pınar ki, Ben Doğarken Ölmüşüm, Çiçek Taksi, Mağlup Edilmeyenler, Ayrılık Kolay Değil, Nikah Masası, Şalvar Davası, Sekreter, Asılacak Kadın, ve Yuvasızlar vb. sayılabilir.[2]

Ölümü

Vergon, 1 Ocak 2021 tarihinde İstanbul, Türkiye'de 87 yaşında öldü.[3] Cenazesi Ayazağa Mezarlığı'na defnedildi.[4]

Filmografi (seçme)

  • Yüreğin Aynası (1993)
  • Yeşil Bir Dünya (1990)
  • Yuvasızlar (1987)
  • Kahraman Hamamcı (1987)
  • Seyyar Kamil (1987)
  • Yaşamak Haram Oldu (1987)
  • Asılacak Kadın (1986)
  • Alev Gibi (1986)
  • Sekreter (1985)
  • Bir Kadın Bir Hayat (1985)
  • Bataklıkta Bir Gül (1983)
  • Badi (1983)
  • Ayrılık Kolay Değil (1980)
  • Boynu Bükük (1980)
  • Kadifeden Kesesi (1971)

Kaynakça

Dış bağlantılar