Fulden Uras

Fulden Uras

Fulden Uras Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Fulden Uras Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Fulden Uras
Fulden Uras İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Fulden Uras Kelimesinin Anlamı?
Fulden Uras Ne Demek?
Fulden Uras Ne Demektir?
Fulden Uras Analizi?
Fulden Uras
Fulden Uras Anlamı Nedir?
Fulden Uras Ne Demektir?
Fulden Uras Açıklaması Nedir?
Fulden Uras Cevabı Nedir?
Fulden Uras Kelimesinin Anlamı?
Fulden Uras Kelimesinin Anlamı Nedir?
Fulden Uras Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Fulden Uras Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fulden Uras (d. 6 Haziran 1968, İstanbul), Türk şarkıcı ve oyuncu.

Erkekçe Dergisi'ne verdiği cesur pozlarla meşhur oldu. 1986'da ()'ın başrolünde ilk kez kamera karşısına geçti. Sezer İnanoğlu ve Vatan Şaşmaz ile uzun süreli birliktelikler yaşadı. 1991'de “assolist” olarak sahneye çıktı ve 1995'te ilk albümü Belliydi Zaten'i çıkardı. Bağırsak kanserine yakalandı; uzun süre tedavi gördü.

bulunan çocuklar için yardım kampanyası yürüten bir derneğin başkanlığını yapmaktadır.[1]

Meme kanserine yakalanan Uras, birden fazla ameliyat geçirdi.[2]

Diskografisi

Stüdyo albümleri
  • (1995)
  • (2000)
  • (2004)
  • (2006)
  • (2009)

Filmografi

Yıl Film Rol Notlar
2000 Çember Yıldız
1993 Gül Televizyon dizisi
1992 Meral Televizyon dizisi
1991 Sinema Filmi
1991 Sevgi Sinema Filmi
1990 Kan Su Gibi Akacak / Bende Silah Konuşur Sinema Filmi
1990 Sema Sinema Filmi
1990 Funda Sinema Filmi
1990 Şermin Sinema Filmi
1990 Nazlı Televizyon dizisi
1990 Konuk Oyuncu Sinema Filmi
1989 İlk Aşk Televizyon Dizisi
1989 Kumsaldaki Kadın Televizyon dizisi
1988 Sinema filmi
1988 Televizyon dizisi
1988 Ayşe Sinema Filmi
1988 Sinema Filmi
1988 Fatma Televizyon dizisi
1988 Fulden Sinema Filmi
1988 Hemşire Elmas Televizyon Dizisi
1987 Televizyon dizisi
1987 Suna Sinema filmi
1987 Televizyon dizisi
1987 Benimsin Fulya Sinema Filmi
1987 Gönülden Gönüle Nermin Televizyon dizisi
1987 Nermin Sinema Filmi
1987 Fulden Televizyon Dizisi
1987 Televizyon dizisi
1987 Sinema filmi
1986 Televizyon dizisi
1986 Gül Sinema filmi
1986 Sinema filmi
1986 Sinema Filmi

Kaynakça

  1. ^ "İyilik meleği Fulden Uras". Hürriyet gazetesi. 22 Ekim 2016. 12 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2017. 
  2. ^ "Meme kanseri ile mücadele eden Fulden Uras'tan kötü haber! Fulden Uras sevenlerinden dua istedi..." Sabah gazetesi. 26 Mayıs 2020. 7 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılar