Danna Paola Rivera Munguía (d. 23 Haziran 1995), Meksikalı oyuncu, şarkıcı ve manken. Çocukluk döneminde çok sayıda televizyon projesinde yer alarak ve şarkıcılık yaparak popüler olmuştur.

Erken dönemi

Danna Paola, Meksika'nın Meksiko şehrinde, Patricia Munguía ve eski şarkıcı Juan José Rivera Arellano'nun ikinci kızları olarak dünyaya geldi. Henüz çocuk yaşlarındayken anne ve babası boşandı. Vania adında bir ablası bulunmaktadır.[1]

Diskografi

Stüdyo albümleri

  • 2001: Mi globo azul
  • 2004: Océano
  • 2005: Chiquita pero picosa
  • 2012:
  • 2020:

EP albümler

  • 2007:
  • 2019:

Derlemeler

  • 2004: Lo mejor de Amy, la niña de la mochila azul
  • 2009: Atrévete a soñar 1.5

Canlı albümler

  • 2010: Atrévete a soñar: El concierto

Film müzikleri

  • 2003: (müzikal)
  • 2004: Amy, la niña de la mochila azul – Vol. 1 and 2 (telenovela soundtrack)
  • 2004: Anita la Huerfanita – El Musical (müzikal)
  • 2005: Mensajero de Paz
  • 2006: Pablo y Andrea (telenovela soundtrack)
  • 2009: Atrévete a soñar / Atrévete a soñar 2 (telenovela soundtrack)
  • 2010: Tangled (film soundtrack)

Konuk performansları

  • 2014: Take A Chance On Me (Dancing Queens: Un Tributo A Abba)
  • 2015: "Mientras Me Enamoras" (Lalo Brito featuring Danna Paola)

Kaynakça

  1. ^ "Danna Paola – Biografía" (İspanyolca). biosstars-mx.com. 27 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2013. 

Dış bağlantılar