Damla Colbay

Damla Colbay

Damla Colbay Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Damla Colbay Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Damla Colbay
Damla Colbay İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Damla Colbay Kelimesinin Anlamı?
Damla Colbay Ne Demek?
Damla Colbay Ne Demektir?
Damla Colbay Analizi?
Damla Colbay
Damla Colbay Anlamı Nedir?
Damla Colbay Ne Demektir?
Damla Colbay Açıklaması Nedir?
Damla Colbay Cevabı Nedir?
Damla Colbay Kelimesinin Anlamı?
Damla Colbay Kelimesinin Anlamı Nedir?
Damla Colbay Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Damla Colbay Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Damla Colbay (d. 14 Ocak 1993, İzmir), Türk oyuncudur.[1]

Hayatı ve kariyeri

Üniversite stajı için geldiği İstanbul'da oyunculuğa başladı[2] ve Kara Para Aşk dizisinde oynadığı "Demet" karakteriyle tanındı.[1] 2015 yılında Hayat Mucizelere Gebe isimli dizinin kadrosuna başrol olarak girdi ve "İnci" karakterini oynadı.[1][2][3] 2016-2017 yılları arasında İçerde dizisinde "Eylem" karakterini canlandırdı. 2019 yılında Zengin ve Yoksul dizisinde kısa bir süre oynadıktan sonra aynı yılın Aralık ayında başlayan Hekimoğlu dizisinde Zeynep Can karakterini canlandırmaktadır.[4]

Sailor Moon çizgi romanı ve yönetmen Pedro Almodóvar hayranı olan[2] oyuncu, Dokuz Eylül Üniversitesinde oyunculuk öğrenimine devam etmektedir.[1][5]

Filmografi

Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2014-2015 Kara Para Aşk Demet Demir Yardımcı Oyuncu
2015-2016 Hayat Mucizelere Gebe İnci Temizyürek Başrol Oyuncusu
2016-2017 İçerde Eylem Aydın Yardımcı Karakter
2019 Zengin ve Yoksul Aysel Taştan Başrol Oyuncusu
2019-2021 Hekimoğlu Zeynep Can Başrol Oyuncusu

Kaynakça

  1. ^ a b c d "Damla Colbay: 'Başrol beni korkutmuyor'". Hürriyet. 4 Aralık 2015. Erişim tarihi: 26 Ocak 2016. 
  2. ^ a b c Hakan Gence (18 Aralık 2015). "Hayat Mucizelere Gebe dizisinde rol alan Damla Colbay: Bana kalsa doğurmazdım". Hürriyet. Erişim tarihi: 26 Ocak 2016. 
  3. ^ "Damla Colbay - Oyuncular - Hayat Mucizelere Gebe". kanald.com.tr. Erişim tarihi: 26 Ocak 2016. 
  4. ^ Hekimoğlu - Damla Colbay
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2016.