Dakota Fanning

Dakota Fanning

Dakota Fanning Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Dakota Fanning Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Dakota Fanning
Dakota Fanning İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Dakota Fanning Kelimesinin Anlamı?
Dakota Fanning Ne Demek?
Dakota Fanning Ne Demektir?
Dakota Fanning Analizi?
Dakota Fanning
Dakota Fanning Anlamı Nedir?
Dakota Fanning Ne Demektir?
Dakota Fanning Açıklaması Nedir?
Dakota Fanning Cevabı Nedir?
Dakota Fanning Kelimesinin Anlamı?
Dakota Fanning Kelimesinin Anlamı Nedir?
Dakota Fanning Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Dakota Fanning Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Hannah Dakota Fanning (d. 23 Şubat 1994)[1], Amerikalı sinema oyuncusudur. Benim Adım Sam isimli başrolünü Sean Penn'in oynadığı film ile ilk çıkışını yapan Fanning, küçük yaşından itibaren Gazap Ateşi (2004), Dünyalar Savaşı (2005) ve (2006) gibi filmlerin meşhur oyuncusu haline geldi. Kariyeri boyunca Robert De Niro, Denzel Washington, Kurt Russell, Mickey Rourke, Christopher Walken, Tom Cruise, Ellen DeGeneres, Holly Hunter, Sissy Spacek, Glenn Close, Alec Baldwin, Mike Myers, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Charlie Sheen, Paris Hilton gibi yıldızlarla birlikte çalıştı. Ayrıca (2007), (2008), Koralin ve Gizli Dünya (2009), (2010), (2013), Alacakaranlık Efsanesi (2009–12) gibi filmlerde ve dizilerde yer aldı. Baleyi, ata binmeyi, piyano ve keman çalmayı seven Fanning, Saturn ve Satellite gibi ödüllerin yanı sıra Screen Actors Guild ödülüne aday gösterilen en genç insan oldu.[2]

Filmografi

Filmografi

Yıl Başlık Rol Notlar
2001 Clairee Kısa film
Little Girl in Park
Benim Adım Sam Lucy Diamond Dawson
2002 Abigail "Abbie" Jennings
Young Melanie
Katie
2003 Lorraine "Ray" Schleine
Cat in the Hat, The Sally Walden
Kim Possible: A Sitch in Time Preschool Kim
2004 Gazap Ateşi Lupita "Pita" Martin Ramos
Komşum Totoro Satsuki Kusakabe Seslendirme
Anlatıcı Seslendirme
2005 Saklambaç Emily Callaway
Lilo Pelekai Seslendirme; 'in yerine
Maria
Dünyalar Savaşı Rachel Ferrier
Hayalperest Cale Crane
2006 Fern Arable
2007 Lewellen
Lacy Kısa film
2008 Secret Life of Bees, The Lily Owens
2009 Koralin ve Gizli Dünya Coraline Jones Seslendirme
Darbe Cassie Holmes
Anne Hagen
Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay, The
2010 Runaways, The
Tutulma Jane Volturi
2012 Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2 Jane Volturi
Celia Hannah Jones Kısa film
Annie James
Tessa Scott
2013 Dena Brauer
[[]] Beverly Aadland
Lilly Berger
2014 Euphemia "Effie" Gray
Ronnie Fuller
Viena Yayınlanmadı
Delf Seslendirme
2015 Olivia
2016 Brimstone Liz
Merry Levov
Lily Kısa film
2017 Barklay Kısa film
Wendy
2018 Ocean's 8 Penelope Stern
2019 Bir Zamanlar Hollywood'da [3]
2019 Lilly Abdal Post-production[4][5]

Televizyon

Yıl Başlık Rol Bölüm
2000 Delia Chadsey "The Fastest Year"
Ally McBeal Ally (5 yaşında) "The Musical, Almost"
Edie's Girl "Misconceptions"
Kanıt Peşinde Brenda Collins "Blood Drops"
Practice, TheThe Practice Alessa Engel "The Deal"
Spin City Cindy "Toy Story"
2001 Malcolm in the Middle Emily "New Neighbors"
Fighting Fitzgeralds, TheThe Fighting Fitzgeralds Marie
Family Guy Küçük kız "To Love and Die in Dixie"
Ellen Show, The Young Ellen "Missing the Bus"
2002 Miniseries; 10 s (voice only in 6)
2004 Wonder Woman Seslendirme; "Kids' Stuff"
Friends Mackenzie "The One with Princess Consuela"
2018 Sara Howard Başrol
2019 Miranda Worth İnternet dizisi, seslendirme
Random Acts Coraline Jones Seslendirme; "Journey to the Unknown"

Kaynakça

  1. ^ Long, Colleen (4 Şubat 2005). "'Hide and Seek' star Fanning, at 10, already owns acting chops". The San Diego Union-Tribune. 19 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2008. 
  2. ^ "Screen Actors Guild™ Honors". Screen Actors Guild. 3 Ekim 2002. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2012. 
  3. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; OUaTiH isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ McNary, Dave (2 Kasım 2018). "Dakota Fanning to Star in "Sweetness in the Belly"". Variety. 11 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2018. 
  5. ^ Ramos, Dino-Ray (2 Kasım 2018). "Yahya Abdul-Mateen II Joins Dakota Fanning In 'Sweetness In The Belly'". Deadline Hollywood. 2 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2018. 

Dış bağlantılar