Chance the Rapper

Chance the Rapper

Chance the Rapper Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Chance the Rapper Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Chance the Rapper
Chance the Rapper İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Chance the Rapper Kelimesinin Anlamı?
Chance the Rapper Ne Demek?
Chance the Rapper Ne Demektir?
Chance the Rapper Analizi?
Chance the Rapper
Chance the Rapper Anlamı Nedir?
Chance the Rapper Ne Demektir?
Chance the Rapper Açıklaması Nedir?
Chance the Rapper Cevabı Nedir?
Chance the Rapper Kelimesinin Anlamı?
Chance the Rapper Kelimesinin Anlamı Nedir?
Chance the Rapper Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Chance the Rapper Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Chancelor Jonathan Bennett (d. 16 Nisan 1993), bilinen sahne adıyla Chance the Rapper, Amerikalı hip hop sanatçısıdır. Chicago, Illinois doğumlu sanatçı, Savemoney ve The Social Experiment gruplarının birer üyesidir.

Müzik yaşamı

Chance the Rapper, Nisan 2012'de 10 Day adını taşıyan ilk mixtape'ini yayınladı.DatPiff üzerinden 300 bin kez indirilen albümüyle müzik camiasında dikkatleri üzerine çekti.[1] İkinci mixtape'i Acid Rap'i Nisan 2013'te yine DatPiff üzerinden yayınladı. Twista, , BJ the Chicago Kid, Action Bronson, Childish Gambino ve Ab-Soul gibi isimlerin konuk olduğu albüm müzik eleştirmenlerinin beğenisini kazandı.[2] Bir milyondan fazla indirilen Acid Rap, 2013 BET Hip Hop Ödülleri'nde En İyi Mixtape ödülüne aday gösterildi.[3] Ayrıca Rolling Stone, Pitchfork ve Complex gibi çeşitli yayınlarca 2013 yılının en iyi albümleri arasında değerlendirildi.[4][5][6]

2015 yılında Donnie Trumpet & The Social Experiment albümü Surf, iTunes üzerinden ücretsiz olarak dinleyiciyle buluştu. O yıl Lil B ile bir araya gelerek Free (Based Freestyles Mixtape) adlı bir mixtape yayınladı. 2016 yılının ilk günlerinde Kanye West ile stüdyoya giren Chance, West'in The Life of Pablo albümünde vokalist ve söz yazarı olarak yer aldı. Mayıs 2016'da Coloring Book adlı üçüncü mixtape'ini Apple Music üzerinden dinlenilmeye açtı.[7] İlk haftasında 57.3 milyon kez dinlenen albüm, Amerikan Billboard 200 listesine sekiz numaradan girdi.[8] Coloring Book salt streaming verileriyle listeye giren ilk albüm oldu.[9] Albüm pek çok derginin yıl sonu listelerinde boy gösterdi. Chance, 2017 Grammy Ödülleri'nde üç ödül kazandı.[10]

Diskografi

Mixtape'ler
  • (2012)
  • (2013)
  • (2016)
Ortak çalışmalar
  • (Donnie Trumpet & The Social Experiment ile) (2015)
  • ( ile) (2015)
  • (Jeremih ile) (2016)

Turneler

  • Family Matters Tour (2015)
  • Magnificent Colouring World Tour (2016)

Ödülleri ve adaylıkları

Grammy Ödülleri

Yıl Aday gösterilen çalışma Kategori Sonuç Ref
2017 Kendisi En İyi Yeni Sanatçı Kazandı [10]
"No Problem" (Lil Wayne ve 2 Chainz ile) En İyi Rap Performansı Kazandı
En İyi Rap Şarkısı Adaylık
"Famous" (söz yazarı) Adaylık
"Ultralight Beam" (Kanye West, , The-Dream ve ile) Adaylık
En İyi Rap/Sung Performansı Adaylık
Coloring Book En İyi Rap Albümü Kazandı

Kaynakça

  1. ^ Shah, Neil (7 Ekim 2015). "Chance The Rapper's Independent Course". Wall Street Journal (online bas.). New York, NY. Erişim tarihi: 27 Ekim 2015. 
  2. ^ Rytlewski, Evan (14 Mayıs 2013). "Chance The Rapper: Acid Rap". The A.V. Club. 10 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Aralık 2016. 
  3. ^ Russell, Alex (23 Ağustos 2013). "Here Are The BET Award Nominees". Complex. 17 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2014. 
  4. ^ "50 Best Albums of 2013". Rolling Stone. 26 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2014. 
  5. ^ "Top 50 Albums of 2013". Pitchfork. 29 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2014. 
  6. ^ "The 50 Best Albums of 2013". Complex. 7 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2014. 
  7. ^ Fitzgerald, Kiana. "Chance The Rapper's 'Coloring Book' Reveals Shades Of Gospel". 1 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2016. 
  8. ^ "Drake's 'Views' No. 1 for Third Week on Billboard 200, Meghan Trainor Debuts at No. 3". 22 Mayıs 2016. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2016. 
  9. ^ "Chance the Rapper's 'Coloring Book' is First Streaming-Exclusive Album to Chart on Billboard 200". 22 Mayıs 2016. 25 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2016. 
  10. ^ a b "2017 Grammy Awards: Complete list of nominees". Los Angeles Times. 6 Aralık 2016. 14 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2016. 

Dış bağlantılar