Buse Arslan

Buse Arslan

Buse Arslan Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Buse Arslan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Buse Arslan
Buse Arslan İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Buse Arslan Kelimesinin Anlamı?
Buse Arslan Ne Demek?
Buse Arslan Ne Demektir?
Buse Arslan Analizi?
Buse Arslan
Buse Arslan Anlamı Nedir?
Buse Arslan Ne Demektir?
Buse Arslan Açıklaması Nedir?
Buse Arslan Cevabı Nedir?
Buse Arslan Kelimesinin Anlamı?
Buse Arslan Kelimesinin Anlamı Nedir?
Buse Arslan Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Buse Arslan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Buse Arslan (d. 29 Aralık 1992)[1] Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.[2] Kocamın Ailesi’nde Gülay Ar rolüne hayat vermiştir. Hâlen devam eden Kuruluş : Osman dizisinde Aygül Hatun rolüne hayat vermektedir. Arslan, İstanbul’da ikamet etmektedir. [3]

Biyografi

Buse Arslan, 29 Aralık 1992'de İstanbul'da doğdu.[4] Oyunculuk kariyerine ilk kez 2011 yılında Akasya Durağı dizisiyle başladı.[5][6] 2018 yılında oynadığı dizilerden Kocaman Ailem 'de Berrak Tezcan karakterini canlandırdı ve ardından Kuruluş: Osman'da "Aygül Hatun" karakterini canlandırdı. Oyuncu, Aygül'ün zeki ve kararlı olmasını yorumladı.[7]

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden[3][5] mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi Sinema ve Drama Oyunculuk Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.[4] 2016 yılında Türk işadamı Kazım Akdeniz ile evlendi.[6]

Filmografi

Film ve televizyon
Yıl Başlık Rol Notlar
2011 Akasya Durağı
2012 Avrupa Avrupa
2012 Yalan Dünya
2013 Benim Hala Umudum Var Beril
2013 Bizim Okul
2014–2015 Kocamın Ailesi Gülay
2016 Didem
2016 Peri Aslan Başrol/Tv dizisi
2017 Ateşböceği Nevin Konuk Oyuncu
2018 Kocaman Ailem Berrak Tezcan Başrol/TV dizisi
2019– Kuruluş Osman Aygül Hatun Yardımcı rol/TV dizisi

Kaynakça

  1. ^ "Buse Arslan Akdeniz - atv". www.atv.com.tr. 30 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2020. 
  2. ^ "Buse Arslan Akdeniz - atv". www.atv.com.tr. 30 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2021. 
  3. ^ a b "Buse Arslan Akdeniz". www.biyografya.com (İngilizce). 25 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2020. 
  4. ^ a b "Buse Arslan kimdir, kaç yaşında aslen nereli? Kuruluş Osman dizisinde Aygül karakterine hayat veren Buse Arslan biyografisi". Milliyet. 14 Mayıs 2020. 21 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2020. 
  5. ^ a b "Buse Arslan kimdir? Buse Arslan nereli ve kaç yaşında?". www.sozcu.com.tr. 31 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 
  6. ^ a b "Buse Arslan kimdir? Buse Arslan Akdeniz dizileri hangileri?". www.hurriyet.com.tr. 14 Mayıs 2020. 28 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2020. 
  7. ^ "Buse Arslan'dan 'Kuruluş Osman' açıklaması". Milliyet. 7 Aralık 2020. 7 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2020. 

Dış bağlantılar