Burcu Kara

Burcu Kara

Burcu Kara Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Burcu Kara Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Burcu Kara
Burcu Kara İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Burcu Kara Kelimesinin Anlamı?
Burcu Kara Ne Demek?
Burcu Kara Ne Demektir?
Burcu Kara Analizi?
Burcu Kara
Burcu Kara Anlamı Nedir?
Burcu Kara Ne Demektir?
Burcu Kara Açıklaması Nedir?
Burcu Kara Cevabı Nedir?
Burcu Kara Kelimesinin Anlamı?
Burcu Kara Kelimesinin Anlamı Nedir?
Burcu Kara Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Burcu Kara Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Burcu Kara (1 Mart 1980, Bursa) Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Ailesinin ilk çocuğu olmasıyla birlikte anne ve babasının öğretmenlik yapmasından dolayı ilkokula 4-5 yaşında başladı ve 9 yaşında ilkokulu bitirdi. 16 yaşında üniversite sıralarıyla tanışmış, 20 yaşında üniversiteyi bitirmişti. 2000 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Eskişehir'de okurken aynı zamanda yerel kanallarda da sunuculuk yaptı. Sonra Bursa'ya dönerek kendi mesleği olan yatırım uzmanlığını yapmaya başladı fakat umduğu heyecanı bu meslekte bulamadı ve diksiyon ve spikerlik kursları için İstanbul'a gidip gelmeye başladı.

Kariyeri

Olay TV'de program sunmasının ardından Kanal D'de çalışma fırsatını yakaladı, bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 2002 yılında "Haber Spikeri" olarak haberleri sunmaya başladı. Bursa'daki kariyerini ve ailesini bırakarak İstanbul'a yerleşti. Radyo D ve Radyo Foreks'te de haber spikerliği yaptı.

Şahika Tekand'da oyunculuk dersleri almaya başladı ve kısa bir süre sonra Haziran Gecesi'nde "Duygu" karakterini canlandırma fırsatını yakaladı. O Şimdi Mahkum filminde spiker kız ve Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filminde Prenses Maya karakteriyle karşımıza çıktı. 2005 yılında Cine 5 kanalında "Cinesinema" programının, 2007 yılında Show Max kanalında "Burcuyla" programının sunuculuğunu üstlendi. 2007 yılında, "Sadri Alışık Tiyatrosu"nda sahnelenen bir Atıf Yılmaz eseri olan "Güllü"nün tiyatro versiyonunda Kerem Alışık ile başrolleri paylaştı. Ardından dizisinde "Zeynep" rolünü canlandırdı. İpsiz Recep adlı yapımda da rol aldı.

2011 yılında kendisiyle aynı mesleği paylaşan oyuncu Buğra Gülsoy ile evlenmiştir. 2 Ağustos 2012 tarihinde Buğra Gülsoy'la olan evliliklerini sonlandırdılar. 2016 yılında yönetmen Fırat Doğu Parlak ile evlenmiştir.[1]

Filmografisi

Diziler

  • Haziran Gecesi (Duygu) (2004)-Dizi
  • Elveda Derken (Zeynep) (2007)-Dizi
  • İpsiz Recep (Ayşe) (2008)-Dizi
  • Maskeli Balo (Zeynep) (2010)-Dizi
  • Kirli Beyaz (Zeynep) (2010)-Dizi
  • Yıllar Sonra (Seda) (2011)-Dizi
  • Tozlu Yollar (Feraye) (2013)-Dizi
  • Tatar Ramazan (Ebru) (2013)-Dizi
  • Milat (Gökçe) (2015)-Dizi
  • Keşke Hiç Büyümeseydik (Serpil) (2018)-Dizi
  • Kırmızı Oda (Zuhal) (2020)-Dizi

Sinema filmleri

  • O Şimdi Mahkum (Spiker) (2005)-Sinema
  • Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu (Prenses Maya) (2006)-Sinema
  • Romantik Komedi (Zeynep) (2010)-Sinema
  • Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (Zeynep) (2013)-Sinema
  • Şuursuz Aşk (2019) - Sinema

Reklam filmleri

  • Pantene (Reklam)-2007
  • Seramiksan (Reklam)-2011
  • Doğuş Çay (Reklam)-2012
  • Pantene (Reklam)-2013

Programlar

  • Cinesinema (Program)-2005
  • Burcu'yla (Program)-2007
  • Bayram Zamanı (Program)-2007
  • Benim Yolum (Program)-2008
  • NTV Yılbaşı (Program)-2009
  • Bi Dünya Tasarım (Program)-2010,2011,2012,2013

Tiyatro

  • Güllü (Güllü) (2007)-Tiyatro
  • Tatlı Çarşamba (Ellen) (2012)-Tiyatro
  • Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası (2015)

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2016. 

Dış bağlantılar