Burçin Oraloğlu

Burçin Oraloğlu

Burçin Oraloğlu Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Burçin Oraloğlu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Burçin Oraloğlu
Burçin Oraloğlu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Burçin Oraloğlu Kelimesinin Anlamı?
Burçin Oraloğlu Ne Demek?
Burçin Oraloğlu Ne Demektir?
Burçin Oraloğlu Analizi?
Burçin Oraloğlu
Burçin Oraloğlu Anlamı Nedir?
Burçin Oraloğlu Ne Demektir?
Burçin Oraloğlu Açıklaması Nedir?
Burçin Oraloğlu Cevabı Nedir?
Burçin Oraloğlu Kelimesinin Anlamı?
Burçin Oraloğlu Kelimesinin Anlamı Nedir?
Burçin Oraloğlu Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Burçin Oraloğlu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Burçin Oraloğlu (10 Aralık 1941, İstanbul) Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, seslendirme sanatçısı.

Sanat hayatına 1960 yılında 6 Tiyatrosunda oyunculukla başlayan Burçin Oraloğlu, Oraloğlu Tiyatrosu'ndan sonra 1963 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosunda yer almıştır. Uzun yıllar süren oyunculuğunun ardından, yönetmenliğe geçen sanatçı, ayrıca İBŞT yönetim kurullarında çeşitli görevler almıştır. Seslendirme çalışmalarının yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol almaktadır.

Yönettiği ve rol aldığı bazı oyunlar

  • Denizden Gelen Kadın
  • Uyuyan Prens
  • Kötü Tohum
  • Yalancı Bili
  • Ezilenler
  • Zenciler
  • Gülnihal
  • Zalamea Kadısı
  • Abdülhamit (yön.)
  • Bir yaz dönümü gecesi
  • Romeo ve Julyet
  • Sultan Gelin
  • Susuz yaz
  • Kubilay
  • Antonius ile Kleopatra
  • Hepsi Oğlumdu
  • Gazete Gazete (Yön.)
  • Kral Lear
  • Sapak (yön.)
  • Yaşama Sevinci
  • 1793
  • Gardiyan (Yön.)
  • Hırçın Kız
  • Genç Osman
  • Hepsi Oğlumdu (Yön.)
  • Hüzünlü Bir Komedi
  • Hülleci (Yön.)
  • Medea
  • İçerdekiler
  • Savaş ve Barış (Yön.)
  • Karar 71 (Yön.)
  • Bağdat Hatun (yön.)

Filmografisi

  • İffet - 2012
  • Kalbim Seni Seçti - 2011
  • Türkân - 2011
  • Aşk-ı Memnu - 2010
  • Dağlar Delisi -2007
  • Sıla - 2006
  • Kadın Bir Defa Sever - 1984
  • Fırtına Gönüller - 1984
  • Taçsız Kraliçe - 1984
  • Üç İstanbul - 1983
  • Kader - 1968
  • Şeker Gibi Kızlar - 1965
  • Döner Ayna - 1964
  • Şoför Nebahat ve Kızı - 1964

Dış bağlantılar