Boran Kuzum

Boran Kuzum

Boran Kuzum Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Boran Kuzum Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Boran Kuzum
Boran Kuzum İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Boran Kuzum Kelimesinin Anlamı?
Boran Kuzum Ne Demek?
Boran Kuzum Ne Demektir?
Boran Kuzum Analizi?
Boran Kuzum
Boran Kuzum Anlamı Nedir?
Boran Kuzum Ne Demektir?
Boran Kuzum Açıklaması Nedir?
Boran Kuzum Cevabı Nedir?
Boran Kuzum Kelimesinin Anlamı?
Boran Kuzum Kelimesinin Anlamı Nedir?
Boran Kuzum Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Boran Kuzum Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Boran Kuzum (d. 1 Ekim 1992, Ankara), Türk oyuncudur.

Yaşamı

1992'de Ankara'da doğan Boran Kuzum, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı'nda tamamladı[1]. Televizyonda ilk kez 2015 senesinde Analar ve Anneler dizisiyle yer aldı. Analar ve Anneler'de eczacı kalfası rolünü canlandırdı ve Binnur Kaya, Okan Yalabık ve Hazar Ergüçlü gibi oyuncularla birlikte çalıştı. 2016'da Muhteşem Yüzyıl: Kösem kadrosunda I. Mustafa karakteriyle yer alan oyuncu bu dizide Beren Saat, Ekin Koç ve Aslıhan Gürbüz gibi oyuncularla birlikte rol aldı ve ilk kez geniş kitlelerce tanındı.[2] Esas çıkışını Taylan Biraderler'in yönetmenliğinde çekilen, Millî Mücadele yıllarının anlatıldığı Vatanım Sensin isimli dizide oynadığı Leonidas Papadopoulos karakteri ile yaptı. Cingöz Recai filminde ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği 21. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında da sahnelenen ve açılış oyunu olarak yer alan, Pürtelaş Tiyatro'nun sahnelediği Martı oyununda Treplev karakterini canlandırdı.[3][4][5]

Filmografi

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2012 Aşka Dokunmak Hakan Kısa film
2014 Bir Adam Yaratmak Gazeteci
2017 Cingöz Recai Cüneyt Yardımcı Oyuncu
2019 Biz Böyleyiz Emrah Başrol Oyuncusu
2021 Başrol Oyuncusu
Dizi
Yıl Başlık Rolü Notlar
2015 Analar ve Anneler Suat Yardımcı Oyuncu
2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem I. Mustafa Yardımcı Oyuncu
2016-2018 Vatanım Sensin Leon Başrol Oyuncusu
2018 Şahin Tepesi Efe Başrol Oyuncusu
2019 Hakan: Muhafız Okan Yardımcı Oyuncu
2020 Menajerimi Ara Kendisi Konuk Oyuncu
2020- Saygı Savaş Başrol Oyuncusu

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Martı - 2017 (Treplev)
  • Oyunun Oyunu - 2015

Reklam

  • Coca Cola
  • Eti Gong

Kaynakça

  1. ^ Hakan Gence (3 Mart 2018). "Bu aşka tüm dünya şahit oldu". 
  2. ^ "Ahmet Varlı ile Boran Kuzum, Muhteşem Yüzyıl Kösem kadrosunda!". Ranini TV. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2016. 
  3. ^ "Martı - Pürtelaş Tiyatro". Tiyatro Online. 16 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2017. 
  4. ^ "Boran Kuzum: 13 Kasım'da gösterime girecek". Milliyet Cadde. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2017. 
  5. ^ http://m.magazinn.com//vatanim-sensinin-leonu-boran-kuzum-cingoz-recaide-h29518.htm

Dış bağlantılar